EIT Raw Materials Academy, RaMES

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

EIT RawMaterials Academy ansluter universitet, forskningsinstitut och företag för att förse studenter med teknisk kunskap, entreprenörskap och branschförbindelser för att öka deras karriär inom råvaror. Vi samlar och utbildar studenter för att driva innovation som påverkar värdekedjan för råvaror positivt och hanterar pressande samhällsutmaningar för att bidra till en mer hållbar, grön och digital framtid.

Våra EIT-märkta masterprogram

EIT-märket är ett kvalitetsmärke som endast tilldelas utmärkta program som kombinerar avancerat tekniskt innehåll med entreprenörskap och innovation. 19 ledande universitet inom råvaruområdet levererar och tilldelar våra EIT-märkta masterprogram i 11 europeiska länder.

Som student på ett EIT-märkt program från EIT RawMaterials Academy kommer du att vara en del av det största europeiska råvarunätverket med mer än 120 kärn- och associeringspartners och 180 projektpartner, inklusive högre utbildningspersonal, forskare och branschexperter från över 20 europeiska länder. Som EIT-etikettstuderande kommer du att välkomnas i detta nätverk och kommer att vara mästare och bidra till EIT RawMaterials mål att hitta nya, innovativa lösningar för att säkra en hållbar tillgång på råvaror i hela värdekedjan: från prospektering, gruvdrift och utvinning mineralbearbetning, återvinning och utvecklingen mot en cirkulär ekonomi. EIT RawMaterials syftar till att förse en ny generation innovatörer i Europa med den nödvändiga entreprenörstanken för att designa och leverera materiallösningar. Du får också chansen att samarbeta internationellt och utveckla hållbara lösningar för pressande ekonomiska, miljömässiga och samhälleliga utmaningar. Och långt efter att du har examen kan du hålla kontakten via EIT RawMaterials Alumni.

Vad kan du förvänta dig?

Studenter på våra magisterprogram kan se fram emot:

  • Studieturer och besök på innovativa företag och industrianläggningar.
  • Kursmoduler tillägnad entreprenörskap och innovationsförmåga.
  • EIT RawMaterials sommarskolor och bootcamps.
  • Tävlingar i affärsplaner, innovationskampanjer, fröfinansiering
  • Studera på engelska i minst två olika europeiska länder.
  • Examensarbete praktikplatser hos ledande europeiska företag.

Ta reda på mer: ladda ner broschyren

Platser

Bologna

Address
Via Zamboni, 33
40126 Bologna, Emilia-Romagna, Italien

Trondheim

Address
Høgskoleringen 1
7491 Trondheim, Sor-Trondelag, Norge

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium