EMOTION

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vilka vi är

UPO ( www.uniupo.it ) är ett offentligt universitet med 15 000 studenter, 400 professorer / forskare och 300 administrativa och supportpersonal. Det erbjuder 19 grundutbildningskurser (BA / BSc), 12 2-åriga kurser (MA / MSc), 5 enstaka kurser (MA / MSc), 3 Ph.D. program samt en uppsjö av högskoleutbildningskurser. För närvarande finns det 9 avtal om gemensamma program med europeiska universitet, däribland de europeiska magisterna inom läkemedels- och alkoholstudier (EMDAS) finansierade av Europeiska kommissionen. Universitetet har nyligen rankats 5: e av 31 medelstora universitet i 2017 av den nationella myndigheten för utvärdering av kvalitet för sin forskning. UPO är för närvarande inblandad i 21 FP7-projekt (1 ERC-bidrag) och 9 H2020-projekt (2 som samordnare).118634_img2.jpg

Institutionen för farmaceutiska vetenskaper, DSF ( www.dsf.uniupo.it ) består av 35 anställda och fokuserar sitt forsknings- och utbildningsmål kring droger, kosmetika och nutraceuticals, från bänk till sängs. Det erbjuder en examen i apoteket, en examen i kemi och farmaceutiska teknologier och ett masterprogram i reglerande vetenskaper och marknadstillträde. Dess forskare under de senaste tre åren har säkrat två bidrag från Europeiska unionen: TriforC (Prof. Appendino, inom det naturliga produktområdet) och Food Integrity (inom nutraceutical field). Den har över 100 avtal med farmaceutiska och kosmetiska industrier för utstationering. För närvarande finns det 5 spin-offs genererade av avdelningen.

UMH ( www.umh.es/ ) är ett offentligt universitet som är dedikerat till utbildning av forskarstuderande och forskarstuderande. I den femte upplagan av U-rankningen av spanska universitet som produceras av BBVA-fonden och Valencias institut för ekonomisk forskning (IVIE), upptar UMH den 5: e positionen i rankningen av de bästa spanska universiteten.

Institutet för molekylär och cellulär biologi , IBMC ( ibmc.umh.es/ ) driver ett tvärvetenskapligt translationsprogram av excellens på molekylär och cellulär nivå som syftar till att identifiera, validera och utveckla bioaktiva molekyler med tillämpning inom bioteknik och hälsa. För att uppnå sitt mål har IBMC allt stöd för entreprenörsverksamhet genom Quorum Foundation i Scientific Park. Dessutom har institutet samlat flera tekniska plattformar: i) Biologisk hög genombrottsplattform; ii) Molekylärmodelleringsplattform; iii) Skin Research Platform (SRP), ett offentligt-privat initiativ vars uppgift är att genomföra molekylär och cellulär forskning i alla aspekter relaterade till hud för att utveckla tekniskt avancerade produkter och tjänster inom det kosmetiska och dermatologiska området.118635_img1.jpg

IBMC-forskargrupperna är internationellt konkurrenskraftiga, med en utmärkt produktivitet även när det gäller patentansökningar och skapande av Spin-off-företag. Under de senaste fem åren har IBMC erhållit resurser värda till 1,5 miljoner euro i genomsnitt, huvudsakligen från den nationella planen för R

UNamur (www.unamur.be) erbjuder över 40 olika program på bachelor-, magister- och doktorandnivå och välkomnar cirka 7000 studenter i sex fakulteter: Konst, juridik, ekonomi, samhällsvetenskap och företagsekonomi, datavetenskap, medicin och vetenskap. Forskningen är utvecklad i 11 tvärvetenskapliga forskningsinstitut som är verksamma inom konst, juridik, samhällsvetenskap och exakt vetenskap, medicin och datavetenskap. Det utmärker sig särskilt inom sektorer som hälsovetenskap (senescens, trombos, ekotoxikologi, cancer), vetenskap och teknik ( nanoteknik och nanotoksikologi, ytbehandlingar, nya material och förnybara energikällor, biophotonics, komplexa system, rörlighet, mjukvaruutveckling) samt humaniora (utvecklingsekonomi, teckenspråk, information, lag och samhälle). Forskningsverksamheten bygger på avancerad vetenskaplig utrustning grupperad i 8 teknologiplattformar och forskare utvecklar inter- och tvärvetenskapliga projekt som medför grundforskning och tillämpad forskning. UNAMUR är inblandad i många forskningsprojekt som finansieras av Europeiska unionen, federala staten, regioner och Wallonia Brysselförbundet.118636_img4.jpg

Institutionen för biomedicinska vetenskaper (www.unamur.be/sv/med/mbi) består av 34 anställda. Dess forskningsgrupper ingår i NARILIS, Namurforskningsinstitutet för biovetenskap och fokuserar på icke-klinisk och translationell forskning inom molekylär och cellulär biologi. Institutionen för biomedicinska vetenskaper tillhandahåller följande program: En kandidatexamen sedan 1997 (nr 577), en Master 60 sedan 2014 (nr 578), en Master 120 sedan 2012 (nr 579) och ett universitetscertifikat i Regulatory Affairs of Hälsoprodukter sedan 2016 (nr 1834). Kandidatprogrammen lärs fullt ut på engelska sedan 2014.

Institutionen för biomedicinska vetenskaper lämnade till ARES en begäran om att tillhandahålla tvärvetenskapliga program inom 2017 inom områdena icke-klinisk och klinisk forskning och datahantering. Dessa masterprogram kommer också att läras fullständigt på engelska. I väntan på ARES-godkännande ska vi i 2019 tillhandahålla följande nya program: en master 120 i preklinisk forskning, klinisk forskning och datahantering.

118637_img3.jpg

HU ( www.hu-berlin.de/en/about/humboldt-universitaet-zu-berlin ) är ett offentligt universitet som har 32 553 studenter (exklusive Charité) och 189 graders kurser, 424 professorer, 2 012 lektorer / assistenter. År 2015 placerades tidningarna för högre utbildning i världsberättelsen Humboldt-Universität bland de 50 bästa universiteten i världen (position 41). På konkurrensfronten i Tyskland har det internationella, tvärvetenskapliga forsknings- och undervisningsfokuset säkrat HU som ledande ställning i Excellence Initiative från de tyska nationella och regionala regeringarna.

Charité Universitätsmedizins historia ( www.charite.de/ ) går tillbaka till 1710 med inrättandet av karantänanläggningar för pestoffer precis utanför Berlins gränser för staden. I 1997/1998 slogs det samman med den medicinska fakulteten för Humboldt Universität och Virchow-Klinikum vid Freie Universität för att bilda "Universitätsklinikum Charité, Medizinische Fakultät der Humboldt-Universität zu Berlin" och därigenom bli en av Europas största kliniker . Charité ligger i 4 campus och har mer än 100 kliniker. För närvarande är mer än 7000 studenter (1.300 från utlandet) inskrivna på Charité. Charité erbjuder 7 kurser: cerebrovaskulär medicin, molekylär medicin, konsumenthälsovård, toxikologi, internationell hälsa, hälsovårdsutbildning, medicinsk neurovetenskap.

Vid Institutionen för Dermatologi, Venerologi och Allergologi ( International-health-care.charite.de/en/treatment_spectrum/treatment_of_adults/dermatology/ ) omfattar mer än 80 läkare hela disciplinen. Det är en av de ledande dermatologiska anläggningarna världen över och är starkt inblandad i mänsklig forskning och i kliniska prövningar.

Platser

Novara

Address
Largo Guido Donegani,2
28100 Novara, Piedmont, Italien

Elche

Address
Avinguda de la Universitat d'Elx,s/n
03202 Elche, Valencian Community, Spanien

Namur

Address
Rue de Bruxelles,61
5000 Namur, Vallonien Region, Belgien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium