ESOMAS, University of Turin

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Unito en överblick

Tradition och innovation

Universitetet i Turin är ett av de äldsta och mest prestigefyllda italienska universitet. värd ca 70.000 studenter, 4.000 akademisk, administrativ och teknisk personal, 1800 forskarstuderande och postdoktorala studenter och med 120 byggnader i olika områden i Turin och i viktiga platser i Piemonte, kan universitetet i Turin betraktas som "city-i-ett-stad", främja kultur och producera forskning, innovation, utbildning och sysselsättning.

Universitetet i Turin är idag en av de största italienska universitet, Öppen för internationell forskning och utbildning. Den utför forskning och anordnar kurser i alla discipliner, med undantag för teknik och arkitektur. Det är en integrerad del av samhället, tillförordnad återuppliva stads- och förortsområden, främja kulturell interaktion, social integration och utveckling, uppmuntra till dialog och insikt i dagens verklighet.

De akademiska erbjudanden

Universitetet i Turin täcker praktiskt taget alla områden av kunskap; dess Medical Diagnostic, Biosensoristics och Nanoteknik forskningscentra är bland de bästa i Italien. Några av utbildningar erbjuds är unik i Italien, som Militär strategi, bioteknik, idrottsvetenskap, restaurering och bevarande (I Venaria).

Universitetet i Turin har en anmärkningsvärd forskningstradition i traditionella ämnen som historia, filosofi, juridik, ekonomi och medicin, men det är för närvarande ge sig in viktiga moderna sektorer, såsom livsmedelsvetenskap, socialpolitik, IT, scenkonst och kommunikationsvetenskap.

Bibliotek och museer

Det finns mer än 70 universitetsbibliotek som omfattar cirka två miljoner böcker: 100,000 är antika volymer. Botaniska trädgården och flera universitet Museer som "Cesare Lombroso" - Kriminal Anthropology Museum och "Luigi Rolando" - Human Anatomy Museum är väl kända.

Universitetet tar ett stort intresse i det nätverk av lokala museer, om ämnen som sträcker sig från Egypten till modern konst och det går sina egna media, radio, tv och film produktionsenheter.

Ett starkt engagemang

Universitetet gör en aktiv ställning till en rad sociala frågor, såsom miljö, droger, lika möjligheter och rättigheter för personer med särskilda behov. Den fungerar även på internationell nivå genom partnerskap med Indien, Kina, utvecklingsländerna i Asien, Latinamerika, Östeuropa, Medelhavsområdet och med ett antal internationella organisationer som är verksamma i regionen.

Piemonte regionala byrån för rätten till University Education (EDISU) - en regional institution som erbjuder stöd till studenter - stipendier till högskolestuderande som bygger på förutsättningar av meriter och behov: summan av de stipendier beror på studerandes ekonomiska situation.

Unito i siffror

Studerande (ay 2015-16)

67.000 studenter 62% kvinnor 18% från utanför regionen Piemonte över 3400 internationella studenter (5,2% av det totala) Omkring 18.500 första årets studerande drygt 6% internationella studenter Omkring 1500 studerande på yrkes masterprogram - 1: a och 2: a nivå (ay 2014-15) 1.256 doktorander (per den 31 december 2015)

Undervisning och lärande (ay 2014-2015)

65 3-års kandidatprogram 752-års masterprogram 9 5 år och 6 år program 48 professionella masterprogram - 1: a nivå 38 professionella masterprogram - nivå 2 25 forskarutbildning 11 professionella utveckling kurser 40 specialisering skolor (2014-2015) 1 Institutet för högre studier: Scuola Studi Superiori (SSST)

utexaminerade 2015

över 11.700 examinerade cirka 8100 kandidatexamen utexaminerade cirka 3600 magisterexamen utexaminerade Graduate sysselsättningsgrad 2013-1 år efter examen: (Källa: Almalaurea - ISTAT arbetskraften) Totalt: 62,6% (nationellt genomsnitt 51,8%)

Internationella nätverk (aa 2015-16)

30 binationella dubbla utbildningsprogram över 500 internationella samarbetsavtal med andra universitet 7 program helt på engelska 509 inkommande Erasmusstudenter 910 utresande Erasmusstudenter

Internationella ranking

1: ai Italien och bland de 200 universitet i hela världen, för ARWU Shangai ( med 4 andra universitet) 7 i Italien för Times Higher Education 6 i Italien enligt US News Best Global (207:e hela världen)

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Italienska

Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Magister i kvantitativ finans och försäkring

Campusstudier Heltid 2 år September 2019 Italien Turin

De två år Masterprogrammet i kvantitativa Finance och försäkring är en utmanande möjlighet för att förvärva hög nivå kompetens, både metodiska och professionell, finansiell och försäkringstekniska modellering och beslutsfattande. [+]

programbeskrivning

De två år Masterprogrammet i kvantitativa Finance och försäkring är en utmanande möjlighet för att förvärva hög nivå kompetens, både metodiska och professionell, finansiell och försäkringstekniska modellering och beslutsfattande. Våra studenter kommer att kunna korrekt identifiera och närma sig olika problem som de kommer att möta i en riskabel och snabbt föränderlig miljö, att utnyttja en bra mastering för matematik (Differential och integralkalkyl, optimering, differentialekvationer, och mer), Sannolikhet och statistik vid en inte elementär nivå, en djup förståelse för "verkliga livet" Finans och försäkring, vara riskmedveten i vid bemärkelse.... [-]


mästare i ekonomi

Campusstudier Heltid 2 år September 2019 Italien Turin

Konsultföretag, tillsynsorgan, stor tillverkning och finansiella företag är beroende av både strategiskt tänkande och ljudmätningen av affärsutvecklingen. Detta program kombinerar utbildning i ekonomi och avancerade kvantitativa metoder. [+]

Två års masterkurs

Konsultföretag, tillsynsorgan, stor tillverkning och finansiella företag är beroende av både strategiskt tänkande och ljudmätningen av affärsutvecklingen. Detta program kombinerar utbildning i ekonomi och avancerade kvantitativa metoder. Studiet av ekonomiska system och ekonomisk politik, tolkning och prognostisering av makroekonomiska data och analys av marknadsstrukturerna är bland de viktigaste frågorna i programmet. Utexaminerade kommer att hålla ett diplom av Laurea Magistrale.

Interaktion med Collegio Carlo Alberto

Collegio Carlo Alberto är en stiftelse främja forskning och undervisning i ekonomi, dela bästa praxis i internationella akademiska världen. Ekonomstudenter uppmuntras att gå med veckoseminarier samt "Collegio aperto", som är en föreläsningsserie om aktuella ekonomiska frågor. Akademiskt framstående studenter kan ansöka om att bli Senior Allievi av Collegio. Den Allievi förväntas uppfylla deras krav universitets samt att delta i ytterligare aktiviteter på Collegio.... [-]


Kontakt

University of Turin

Adress, rad 1 Via Verdi, 8
10124 Turin, Piedmont, Italien
Hemsida http://www.unito.it/
Telefonnummer +39 011 670 6111