Free University of Bozen-Bolzano

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Det Free University of Bozen-Bolzano grundades 1997. Vårt universitet har en stark internationell synvinkel, som testats av dess flerspråkiga kurser (tyska, italienska, engelska och ladin) och det höga antalet studenter och lärare från utlandet.

Universitetet har fem fakulteter, och en hög andel lärare (35%) och elever (17%) kommer från utlandet och de studerar, undervisar och forskar inom områdena ekonomi, naturvetenskap, teknik, samhällsvetenskap, utbildning och design . Vi har 4 100 studenter registrerade till mer än 30 grundutbildningskurser .

I nationella rankningar når vårt universitet toppositioner varje år. I 2018, för det fjärde året i rad, har det italienska forskningscentret för samhällsstudier Censis rankat vårt universitet som nummer ett bland mindre privata universitet (mindre än 5000 studenter). Vi rankar också högt på internationella rankningar, särskilt under kategorierna "internationalisering", "studentnöjdhet" och "praktiken".

De utbildade modulerna som erbjuds och våra forskningsprojekt är kopplade till internationella och interregionala nätverk. Till exempel inom Euregio-projektet samarbetar vi med universiteten i Innsbruck och Trento, och vi är fast beslutna att nå högsta kvalitet.

Ställ oss en fråga på WhatsApp

Platser

Bolzano

Address
Free University of Bozen-Bolzano
Universitätsplatz 1 Piazza Università 1

39100 Bolzano, Trentino-Sydtyrolen, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium