Läs den officiella beskrivningen

AKADEMI

Högre Academy of Fashion och Design (HFFA) - en innovativ utbildningsinstitution som utbildar specialister på högsta nivå inom Fashion Suite, haute couture och konceptdesign.

Akademin grundades i Milano - ett erkänt världens huvudstad för mode och design. Syftet med Academy - utbilda en ny generation av creative directors (art director) och ledande befattningshavare på strategisk ledning i Suite.

Avant-garde metod för undervisning vid Academy of förändringar närma sig den framtida utvecklingen av tvärvetenskaplig utbildning och syftar till en fortsättning av traditioner överlägsen hantverk «Made in Italy".

METOD HFFA

På grund av de ständigt föränderliga kraven i processen för att skapa mode, överlägsen hantverk och konstnärliga uttryck igen i dag på hög höjd. HFFA metoden ger eleverna rätt culturological basen och hållbar design kompetens den kreativa processen som säkert kommer att komma in i systemet av mode och nå framgång.

Integrerade innovativa akademiska läroplanen, och etablerade relationer med ledande organisationer och varumärken i modebranschen medger HFFA bli ett kompetenscentrum för studenter och en referenspunkt för företag som vill investera i en modernisering av denna strategiska sektor.

OMRÅDET KRING SKOLA

Campus HFFA ligger i den historiska stadskärnan i Milano, bara några steg från Duomo och Via Montenapoleone (den berömda "Fashion Square"), som innehar en strategisk position bland kontor modehus och butiker. Akademin ligger i väggarna i den berömda institutet SIAM (Society of Arts and Crafts) - en av de äldsta pedagogiska centra i italienska, som grundades år 1838, inför den nationella Italiens enande. SIAM har alltid uppmuntrat nya idéer och uppfinningar, och gjorde ett enormt bidrag till utvecklingen av både Milan och hela landet.

Förutom de gamla romerska murarna, byggnadsyta på över 5000 m² är andra viktiga historiska och kulturella värden, inklusive häpnadsväckande aulan, som är värd föreläsningar HFFA, och den berömda bibliotek som heter Carlo Cattaneo, som har mer än 6.500 böcker och manuskript, sedan sjuttonhundratalet. Det är en verklig kulturell oas i hjärtat av staden med två stora bekväma greened innergård och en terrass med panoramautsikt. Här är allt genomtänkt för maximal komfort elever.

Akademin är öppen från 08.00 till 22.00 och erbjuder enorma möjligheter för socialisering, obegränsad tillgång till klassrummet, Mac-datorer med nödvändig programvara och höghastighetsinternet Wi-Fi.

Klassrum och laboratorier

I klassrum, utrustade med Mac-datorer och gratis Wi-Fi, tack vare en lyckad kombination av design och teknik för att skapa en mysig arbetsmiljö.

Förutom att föreläsa rum, och ger specialiserade laboratorie klasser - Atelier, parfym Laboratory och studio ljuddesign. Laborationer som utförs av högt kvalificerade specialister för att hjälpa bekanta sig med teknik och utrustning.

BIBLIOTEK mode och design

Förutom det gamla biblioteket för Institutet för Society of Arts and Crafts (SIAM) har Akademin sin egen omfattande bibliotek av mode och design. Mer än sex miljoner böcker och publikationer från gamla manuskript till de senaste publikationerna finns alltid tillgängliga för forskning eller ny information till både studenter och yrkesverksamma.

Mobila tjänster för STUDENTER

HFFA är den första akademin för högre utbildning, som har en innovativ mobilsystem profil. I själva verket, med hjälp av ansökningar om smartphones och surfplattor, eleverna alltid ha till hands de senaste nyheterna om kurser, schemalägga klasser och klassrum. När som helst, även efter examen, kan du få fjärråtkomst till materialen i vår Virtual Library: böcker, text, läroböcker, tidskrifter och annan information ..

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:


Haute Future Fashion Academy

De Art Directors är modesystemet viktigaste kändisar: uppvaktat av de stora modehusen och känd över hela världen, de är kända för sina oförglömliga samlingar och briljant ... [+]

ART DIRECTION FOR MODE DESIGN & HAUTE COUTURE

De Art Directors är modesystemet viktigaste kändisar: uppvaktat av de stora modehusen och känd över hela världen, de är kända för sina oförglömliga samlingar och briljanta idéer, eller för att ha återupplivat, med ibland djärva val, öden varumärken på tillbakagång.

The Fashion house Creative Director är den kreativa lagets ledare och har till uppgift att skapa kollektioner som respekterar märkets tradition och är samtidigt bärare av en innovativ och tävlingsanda på marknaden. Det är en viktig roll och ett stort ansvar som kräver konstnärlig och ledande kompetens.

Kandidatkursen i Art Direction for Fashion Design & Haute Couture syftar till att ge utmärkt utbildning för framtida kreativa ledare för Fashion and Luxury Brands. Den innovativa tillvägagångssätt kombinerar tradition av hög kvalitet italienska skrädderi med de senaste design tekniker.... [-]

Italien Milan
Oktober 2019
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Haute Future Fashion Academy

Den inredningsarkitekt är det kreativa sinnet som är ansvarig för att utforma de inre utrymmena i en myriad av olika miljöer: prestigefyllda butiker väljer klubbar, exklu ... [+]

mästare i inredning för lyx åkattraktioner (yacht, privat jet och helikopter)

Den inredningsarkitekt är det kreativa sinnet som är ansvarig för att utforma de inre utrymmena i en myriad av olika miljöer: prestigefyllda butiker väljer klubbar, exklusiva resorts, privata bostäder eller lyxbåtar. Det anses i alla avseenden en designer av interiörer och hans expertis måste med nödvändighet omfatta ett brett spektrum av områden som arkitektur, design, mode och konst. Det är ett yrke som kräver färdigheter, estetisk känsla och förmåga att förnya sig, i syfte att föreslå utmärkt kvalitet idéer som kan attrahera och tillfredsställa de mest krävande eliten.

De mest kända inredare, som i själva verket är ofta liknas vid verkliga konstnärer och deras namn förekommer i tidningar och dagstidningar över hela världen. De är mycket eftertraktade personligheter och ta itu med människor som är mycket framträdande och hög social status på en daglig basis.... [-]

Italien Milan
Oktober 2019
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Haute Future Fashion Academy

Fashion Arrangören är den person som är huvudansvarig för klädmärket kommunikationsstrategier och marknadsföring. Syftet med Master kursen är att utbilda yrkesverksamma p ... [+]

FASHION PROMOTION & COMMUNICATION STRATEGIES

Fashion Arrangören är den person som är huvudansvarig för klädmärket kommunikationsstrategier och marknadsföring. Hans uppgift är att förmedla varumärkets vision, stil och värderingar, främja mode och Lyxvaror, genom att organisera evenemang, utställningar, modevisningar, presentationer och reklamkampanjer med målet att förvandla en produkt till ett objekt för begär, en förstärkare av ens personlighet , som har förmåga att förföra och fascinera.

Chefen för presstjänsten hanterar ofta bolagets externa relationer, hantering relationer med journalister, annonsörer, stil studios och alla de berörda parter.

... [-]
Italien Milan
Oktober 2019
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Haute Future Fashion Academy

Creative Director för tillbehör och lyxartiklar är en mycket viktig person vars uppgift är en mycket känslig: att kombinera det väsentliga och unika ett varumärke med kre ... [+]

Master i Tillbehör Design, Lyx Gadgets och Digital Fabrication

Creative Director för tillbehör och lyxartiklar är en mycket viktig person vars uppgift är en mycket känslig: att kombinera det väsentliga och unika ett varumärke med kreativitet och funktionaliteten hos en lyx tillbehör, upphöja kvaliteten och kraften i förförelse. Med hjälp av digital modellering och tillverkning kommer alla eleverna att kunna producera några bitar med högsta teknik och maskiner för tillverkning som laserskärning, 3D-skrivare och bärbar teknik Arduino. Under kursen utvecklar eleverna sina färdigheter inom 3D-modellering tack vare Opensource-programmet Blender under överinseende av högutbildade mästare och yrkesverksamma. Creative Director är ansvarig för att leda den kreativa personalen i skapandet av tillbehör linjer som uppfyller definitionen av lyxvaror, kombinera kreativ förmåga, färdigheter och hantverkare s expertis.... [-]

Italien Milan
Oktober 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Haute Future Fashion Academy

The Luxury inredningsarkitekt är det kreativa sinnet som är ansvarig för att utforma de inre utrymmena i en myriad av olika miljöer: prestigefyllda butiker väljer klubbar ... [+]

Lyxig interiör DESIGN

The Luxury inredningsarkitekt är det kreativa sinnet som är ansvarig för att utforma de inre utrymmena i en myriad av olika miljöer: prestigefyllda butiker väljer klubbar, exklusiva resorts, privata bostäder eller lyxbåtar.

Han anses i alla avseenden en designer av interiörer och hans expertis måste med nödvändighet omfatta ett brett spektrum av områden som arkitektur, design, mode och konst.

Det är ett yrke som kräver färdigheter, estetisk känsla och förmåga att förnya sig, i syfte att föreslå utmärkt kvalitet idéer som kan attrahera och tillfredsställa de mest krävande eliten.

De mest kända inredare, som i själva verket är ofta liknas vid verkliga konstnärer och deras namn förekommer i tidningar och dagstidningar över hela världen. De är mycket eftertraktade personligheter och ta itu med människor som är mycket framträdande och hög social status på en daglig basis.... [-]

Italien Milan
Oktober 2019
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska