Läs den officiella beskrivningen

Värden

Kvalitet, autenticitet, respekt, gästfrihet och livsmedelssäkerhet

En kulturell drivkraft som sänder värden

Syftet med ICIF, Institutet för mat och vin region Italien, är att klassificera, skydda och främja bilden av italiensk mat, förträfflighet lokala råvaror och regional mat och vinkultur, genom att utfärda kunskap bland yrkesverksamma runt om i världen betona värdet av äkta italiensk mat och utmärkta livsmedelsprodukter som skiljer den är en av ICIF huvudmål för att främja "Gjord i Italien".

Livsstil, gästfrihet och äkthet

ICIF har alltid tagit värdena för italiensk mat och vin, italiensk gästfrihet och lifesyle runt om i världen genom att delta i evenemang och inititatives, både i Italien och utomlands. Främjandet av italienska köket och högsta kvalitet italienska livsmedelsprodukter sker genom utbildning av unga kockar i italienska huvudkontor i slottet Costigliole d'Asti, i den kinesiska Institute i Shanghai, i institut Sao Paulo och Flores da Cunha i Brasilien och genom samarbete med skolor och universitet i Gastronomi i olika länder runt om i världen.

Huvudsakliga aktiviteter

Culinary utbildning, främjande av "Made in Italy", stora händelser och kampen mot förfalskningar

Practicum

Utbildning för unga italienare och utländska kockar att få en professionell specialisering för regional italiensk mat; kursplanen ingår också utbildning om livsmedelssäkerhet och hållbar politik i förvaltningen av livsmedelskedjan.

Främjande av "Made in Italy"

Främjande av italiensk mat och högsta kvalitet italienska produkter utomlands, genom att organisera kurser och spridning av information om "Made in Italy" och dess genomförande av professionella kockar och krögare runt om i världen.

Främjande av italiensk mat och vin produkter i utlandet i mässor och internationella händelser. Organisation av mat och vin turer för att upptäcka essensen av italienska regionala rätter och kultur, de bästa kvalitetsprodukter och den rika kulturen i de italienska regionerna.

Stora evenemang

ICIF är i spetsen för internationella evenemang där det krävs en auktoritativ röst i restaurangbranschen tillhandahålla expertis för initiativ som främjar italiensk mat och kultur.

Kampen mot förfalskning

De kallar det "Italian Sounding", Imitation eller förfalskning av italienska livsmedelsprodukter utomlands. En falsk livsmedelsprodukt har en blandning av italienska namn, logotyper, bilder och slogans klart kan hänföras till vårt land.

Utöver sin pedagogiska mål var ICIF ades med syfte att klassificera, skydda och främja bilden av italiensk mat och produkter av högsta kvalitet utomlands, skyddar hantverkare produktioner, försvarar konsumenterna från förfalskning och förfalskning och genom att sprida kunskap och teknik bland professionella kockar och krögare runt om i världen.

Programmen undervisas på:
Engelska
Italienska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF

Kandidatkursen i italiensk mat och viner, varav 180 dagar, finns i två delar: den första, med en 55-dagars längd, teoretisk-praktiska lektioner vid ICIF högkvarteret, kom ... [+]

Masterprogram i italiensk mat och viner

Nio veckor teoretiska och praktiska lektioner och möjlighet till en praktisk träningsperiod på de bästa italienska restaurangerna

Kandidatkursen i italiensk mat och viner, varav 180 dagar, finns i två delar: den första, med en 55-dagars längd, teoretisk-praktiska lektioner vid ICIF högkvarteret, kompletterat med utbildningsutflykter. Den andra består av en 120-dagars professionell praktikplats (valfritt, inte inkluderat i teckningspriset) på restauranger utvalda av skolan.

Mästaren undervisar regionala traditionella rätter och dess modernskapande utveckling, de grundläggande teknikerna, lämpliga dekorationer, presentationskunsten och andra grundläggande begrepp på jordbruksprodukter, kryddor, aromatiska örter, livsmedelsråvaror, samt en detaljerad studie av viner och oljor.... [-]

Italien Turin
September 2019
Engelska,Italienska
Heltid
6 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska

ICIF Presentation EN

Location address
Piazza Vittorio Emanuele II, 10
Costigliole d'Asti

Turin, Piedmont, 14055 IT
Social Media
Location address
Piazza Vittorio Emanuele II, 10
Costigliole d’Asti (AT)

Italy Online, 14055 IT