IED – Istituto Europeo di Design Venice

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Inkubator för kunskap och forskning för innovation.

Venedig har alltid varit en korsväg för olika kulturer och hans tillstånd har orsakat det att bli, exponerade för mer än andra städer, influenser, trender och innovationer, i konst som i kultur och handel, odla en kallelse möte och forskning Ny.

Städer i den första och största organisationen proto-industriella West: Arsenal i Venedig, där den uppfanns och lanserat produktion inom marin serie.

I Venedig konvergera språk, idéer och talanger med dem föremål och material. Attityden till omvandling av den befintliga kvalitet som skiljer det är nödvändigt att föra samman olika världar och föder nya verkligheter.

Vad gör IED Venedig ett kompetenscentrum utbildning? Dess förmåga att skapa en relation med den rikedom av kunskap och att vara en katalysator för förslag, projekt, människor och energi, inte bara i det lokala sammanhanget, men nationellt och globalt.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Italienska

Se skolans Masterprogram » Se Summer courses » Se Kurser » Se Kandidatprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Magister I Affärer För Konst Och Kultur

Campusstudier Heltid 6 månader January 2019 Italien Venedig

Masterkursen i Business for Arts and Culture är en internationellt inriktad kurs kopplad till professionella erfarenheter i verkligheten. Det ger deltagarna en stark teoretisk och praktisk bakgrund i förhållande till kultur och kreativitet, kombinerat med en ledningsbaserad vision. [+]

Den Masterkurs i Business for Arts and Culture Är en internationellt orienterad kurs kopplad till verkliga yrkeserfarenheter. Det ger deltagarna en stark teoretisk och praktisk bakgrund i förhållande till kultur och kreativitet, kombinerat med en ledningsbaserad vision.

De berörda institutionerna sträcker sig från museer till media, inklusive företag som investerar i konst. Med utgångspunkt från övervägande att kulturvärlden flyttar mot en ny modell baserad på entreprenörskap och specifika projekt, utbildar detta program professionella möjlighet att skapa och hantera tvärvetenskapliga projekt som är ekonomiskt hållbara och innovativa.

Kursen presenterar ett starkt yrkesmässigt tillvägagångssätt, genom en dedikerad session som främjar kontakter och möten med viktiga företag och institutioner som är aktiva i utvecklingen av kulturpolitiken och -projektet, såsom de medlemmar av Museimpresa, den italienska föreningen för museer och företagsarkiv, Guggenheim Intrapresae , Och ENCACT - Europeiskt nätverk för kulturhantering och politik.... [-]


Magister I Curatoriella Praktiken

Campusstudier Heltid 12 månader January 2019 Italien Venedig

Master i Curatorial Practice stöds av IED Venedig är ett program som handlar med en komplett och pragmatiskt sätt med utställningsdesign ledning och styrelse i samband med konstfältet och därefter, utbildningspersonal redo att gå in med fullständiga rättigheter konstindustri. [+]

MÅL

Denna studie bana är avsedd för forskarstuderande som kommer från hela världen som vill specialisera sig professionellt i den curatoriella sektorn, bland annat museer, gallerier, mässor eller för auktionshus. Tidigare studie inom konst och ledning är önskvärda, men inte nödvändigt.

Metod och struktur

Läroplanen för kursen består av undersökningar av modern och internationell samtidskonst, liksom nära hänsyn till bildkonst institutioner och praxis, utbildning i utställnings organisation och offentliga program i museer och icke-vinstdrivande gallerier, driftsättning, skriva, publicera och kommersiella galleriet aktivitet. Undervisningen kombinerar föreläsning-baserade kurser, självinitierad forskning, seminarier, studiebesök och samarbete. Det innebär också att genomföra ett projekt i samarbete med en nationell paviljong på Venedigbiennalen.... [-]


Videoklipp

Aggiudicati una borsa di studio per il corso di Marketing e Comunicazione dei Beni Culturali

Aggiudicati una borsa di studio per il corso di Grafica Digitale

Mery Glez - performance luminosa e sonora

Kontakt

IED - Istituto Europeo di Design

Adress, rad 1 Venedig, Italien
Hemsida http://www.ied.it/venezia/home
Telefonnummer +39 041 277 1164