IUAD Accademia della Moda

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om oss

IUAD Accademia della Moda föddes, på sextiotalet, från en idé av mästerskräddaren Domenico Lettieri, som grundade den första kärnan i akademin och patenterade en metod för industriell mönstertillverkning med önskan att få nytt liv till traditionen för Napolitansk skräddarsydd. Denna nya metod var avsedd att skräddarsy närmare behoven hos människors bredare val och till klädindustrin.

Än idag förbereder IUAD eleverna att gå in i arbetsvärlden som professionella med samma inspiration tack vare avancerade studieplaner, skapade i samarbete med företag och utifrån marknadens behov. I mer än femtio år har IUAD Accademia della Moda verkat inom utbildningsområdet genom att erbjuda ett brett utbud av utbildningar inom mode- och designdiscipliner.

IUAD Accademia della Moda är erkänd av ministeriet för utbildning, universitet och forskning bland AFAM-institutionerna för alla kandidatexamen, magister och forskarutbildning.

neapel

Neapel är staden för mäns skräddarsydda tradition, en skola som revolutionerade klassiska kanoner och skapade en avslappnad och mindre styv elegans.

I 50 års tradition har IUAD Accademia della Moda följt utvecklingen av napolitansk kreativitet genom att ta den in i sina kurser. Tanken är att fortsätta historia och tradition och uppdatera den med samtida kanoner: handgjord design.

Milan

Det nya Milanese huvudkontoret, som invigdes 2017 i en historisk byggnad nära centralstationen, förkroppsligar mötet mellan tradition och innovativ design.

En utmaning som härrör från önskan att föreslå IUADs vision om mode och design, som kombinerar skräddarsydd tradition och napolitansk stil med forskning och dynamik i staden för modekompetens.

Extra aktiviteter

IUAD kan räkna med ett tätt nätverk av europeiska institutioner för att aktivera Erasmus + -programmet.

De många partnerskapen möjliggör ett aktivt deltagande i viktiga nationella och internationella evenemang, som World Footwear Congress , Fashion Graduate Italy , Graduate Fashion Week i London, Universiaden , den internationella festivalen för kreativ kommunikation, IF! , och mässorna Milano Unica , Micam och Lineapelle, för mode, och Arkeda i Neapel och Salone del Mobile i Milano, för interiörindustrin.

Platser

Milan

Address
Via Copernico 3
20125 Milan, Lombardiet, Italien

neapel

Address
Via G. Pica 62
80142 neapel, Campania, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium