Read the Official Description

Historia och Mission

"Vet, vet hur man ska vara, vet hur man gör". Det är på dessa tre hörnstenar som IULM University har grundat sin undervisning uppdrag, med inspiration från principerna i Unesco. Tar styrka från sin kallelse att integrera kulturell kunskap och yrkeskvalifikationer, har universitetet från mycket starten över 40 år sedan alltid presenterade sig som en mötesplats mellan den akademiska världen och arbetsmarknaderna.

Istituto Universitario di Lingue Moderne (IULM) grundades 1968 av Fondazione Scuola Superiore per Interpreti e Traduttori under inspiration av senator Carlo Bo och professor Silvio Baridon. Från allra första början idén bakom projektet var att tillfredsställa kraven från arbetsmarknaden bygger på analyser av aktuella trender.

70

IULM, som det då kallades, koncentrerat sin uppmärksamhet på språkstudier, ett absolut krav för att komma in alltmer internationella marknader och sammanhang med fokus på förbättrad konst och kultur marknader.

80-talet

Universitetet var den första i Italien för att uppfatta hur en värld av kommunikation och konsumtionssamhället var utvecklas, och följaktligen såg behovet av att uppdatera sina kurser genom att tillhandahålla en viss serie verktyg. Det är under denna period som den grundar Scuola Speciale di relazioni pubbliche.

90-talet

Decenniet som markerar den slutgiltiga förstärkningen av läget vid universitetet i kommunikationsområdet: fakulteten för kommunikation och underhållning Studies inrättas vid sidan av universitetets första fakulteten Främmande språk och litteratur. 1998 tar universitetet på sitt nuvarande namn: Libera Università di Lingue e Comunicazione IULM.

Från 2000 till nutid

Samtidigt som man fortsätter att ägna stor uppmärksamhet åt dynamiken i arbetslivet, är IULM University också bestämd i sitt mål att ge sina studenter med kulturell utbildning genom innovativa utbildningar. Grundades som en referenspunkt för undervisning inom sektorerna språk och kommunikation, har det nu också blivit ett kompetenscentrum inom turism och utnyttjande av kulturarvet. Med sina 4 fakulteter, grundnivå utbildningar, avancerad nivå utbildningar, många masterkurser och efter erfarenhet kurser, erbjuder universitetet ett komplett utbud av kurser på alla nivåer.

Mission

Uppdraget för IULM universitet är att utbilda och undervisa yrkesverksamma som kan ta sig an de utmaningar och utnyttja de möjligheter som fram internationella marknader och scenarier, samtidigt forma män och kvinnor medvetna om sin egen välfärd och värt.

IULM garanterar sina studenter djup kulturell medvetenhet och en fast universitetsutbildning - en blandning av teori och praktik: det antar en integrerad strategi, som har visat sig vara mycket användbar inte bara för att hjälpa eleverna komma in i arbetslivet, men också för att hjälpa dem hitta personlig tillfredsställelse i sitt liv.

IULM universitet har alltid sett sig som en pionjär: genom åren har det kunnat förutse trender och anpassa sig till förändringar, som fungerar som en dynamisk samtalspartner i en ständigt föränderlig system. Idag är det en väl etablerad institution i de socioekonomiska mekanismer för sitt influensområde: en privilegierad tillstånd som gör det möjligt att närma sig viktiga icke-akademiska organ och institutioner i syfte att föreslå gemensamma projekt som kan ge mervärde för undervisning och forskning.

IULM i korthet

Inte bara ord. Värdet på IULM University ligger också i sina siffror.

internationella relationer

Känna världen att bygga framtiden. Detta är internationalisering politik IULM. Universitetet uppmuntrar utbyten med utländska universitet och företag för studenter, akademiker och lärare.

IULM välkomnar många utländska studenter samt gästprofessorer och organiserar aktiviteter inom ramen för Europeiska gemenskapens projekt eller i samarbete med nätverk mellan universitet för att utveckla utbildnings- och forskningsinriktade projekt.

Detta leder till ökade möjligheter för studenter att delta i lektioner och ta examen utomlands, uppmuntra dem att prova nya och utmanande upplevelser och där utöva samma anrikning som kommer från ett möte med andra kulturer. Det ger också akademiker och studenter en chans att dra nytta av dyrbara och professionellt kvalificerade arbetserfarenheter. För detta ändamål har IULM också deltagit i flera relevanta projekt och beviljar stipendier för tre- eller sexmånaders arbete upplevelser i olika entreprenörs områden i Europa.

För att underlätta studenternas rörlighet och akademiskt erkännande av studier utomlands har IULM antagit European Credit Transfer System (ECTS). Ursprungligen utformades för tillgodoräknande har ECTS utvecklats till en ansamling system som ska användas på alla nivåer: institutionella, regionala, nationella och europeiska.

Ett annat resultat av dessa aktiviteter är konsolideringen av universitetets nätverk av relationer med andra ledande universitet i Europa och med många institutioner och företag som sysslar med att erbjuda arbetserfarenheter.

Programs taught in:
Engelska
Italienska

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

International University of Languages and Media

Magisterexamen i internationell kommunikation är en internationell magisterexamen från IULM University i samarbete med tre prestigefyllda europeiska universitet specialis ... [+]

Magisterexamen i internationell kommunikation är en internationell magisterexamen från IULM University i samarbete med tre prestigefyllda europeiska universitet specialiserade inom PR och kommunikation. MIC ger möjlighet att studera i olika universitet och att få en specialisering riktar sig till global kommunikation.

Magisterexamen i internationell kommunikation (MIC) är en forskarutbildning helt på engelska varar 18 månader och som syftar till att akademiker i kommunikationsdiscipliner eller relaterade ämnen. Genom att delta MIC magisterexamen kurs kommer du att kunna studera i olika universitet i hela Europa och på så sätt få dubbel erkännande.

MIC är en heltid program som varar 3 terminer. Den första terminen (professionalisera Communication) har en central läroplan där du kommer att få utbildning om de grundläggande verktyg för kommunikation, och äger rum i en av de tre partneruniversitet. Den andra terminen (Kommunikation Professional in Context) är inriktad på specialisering och hålls i en annan av de partneruniversitet. Inriktningen beror på det program som erbjuds av universitetet som valts för det andra halvåret. Den tredje terminen innebär att skriva en uppsats under gemensam kontroll av de båda partneruniversitet.... [-]

Italien Milan Storbritannien Leeds Litauen Vilnius Nederländerna Groningen  + 4 Mer
October 2019
Heltid
18 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
International University of Languages and Media

Magisterexamen i kommunikation för internationella relationer (MICRI) utbildar kommunikatörer med särskild utbildning som leder till arbete möjligheter på det internation ... [+]

Magisterexamen i kommunikation för internationella relationer (MICRI) utbildar kommunikatörer med särskild utbildning som leder till arbete möjligheter på det internationella området, i offentliga eller privata organisationer.

1: a nivå University magisterexamen i kommunikation för internationella relationer (MICRI)

Den MICRI Magisterexamen är en 1: a nivå forskarutbildning magisterexamen syftar till unga akademiker och kommunikatörer, och erbjuder utbildning av hög kvalitet för arbetsmöjligheter på det internationella området.

Studiegången, med en mycket hög profil lärarkåren både akademiskt och professionellt, sker över 12 månader (år) och har en kombination av teoretisk utbildning och praktisk erfarenhet: sex månader i veckor formella lektioner med obligatorisk närvaro, på italienska och engelska, laboratorieverksamhet och enskilda lektioner.... [-]

Italien Milan
November 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International University of Languages and Media

Vår Master Course har en unik metod för museologi i dess mest innovativa trender i synnerhet på europeisk nivå. Det bedrivs inom ramen för den europeiska Museum Academy F ... [+]

Master mål

Vår Master Course har en unik metod för museologi i dess mest innovativa trender i synnerhet på europeisk nivå. Det bedrivs inom ramen för den europeiska Museum Academy Foundation (NL) som bidrar med sina experter och med didaktiska resurser. Online moduler erbjuder en chans att ta del i denna kurs även till studenter utomlands under en uppmärksam handledning. Sommarskolan kommer att hållas i IULM Campus i Milano, en global huvudstad design och mode och mest levande italienska staden. Seminarier planeras i Milano, liksom i andra europeiska arenor.

Denna Master Course är avsedd för dem som är intresserade av att förvärva kompetens inom modern museologi och kopplingarna mellan museum och arv samt i nya medier och museum kommunikation. Utexaminerade från kursen kommer att vara redo att göra karriär inom museer och kulturarvsinstitutioner, kulturella organisationer, utbildningsorgan som hanterar arv frågor.... [-]

Italien Milan
January 2020
Deltid
1 termin
Online och Campus-kombinerat
Läs mer på svenska
International University of Languages and Media

Magisterexamen i Tourism Management fortsätter att uppdatera och utvecklas. För sin 13: e upplagan, har MTM blivit magisterexamen i Hospitality och Tourism Management (HT ... [+]

varför HTM

Magisterexamen i Tourism Management fortsätter att uppdatera och utvecklas. För sin 13: e upplagan, har MTM blivit Magisterexamen i Hospitality och Tourism Management (HTM), En engelskspråkig väg att göra det mesta av din talang och starta en lysande karriär i turism.

Magisterexamen i Hospitality och Tourism Management (HTM), med ett begränsat antal och obligatorisk närvaro, funktioner

kursinnehåll helt på engelska internationell student mix lärare från högsta internationella forskningscentra unik erfarenhet från fältet för att genomföra innovativa projekt hands-on strategi med chefer från främsta turist företag 6-månaders skräddarsydd praktik i Italien eller utomlands 87% av de utexaminerade som arbetar som turistnäringen inom 3 månader tack vare HTM placering stöd 50% av de utexaminerade anlitas av sin praktik värdföretag ... [-]
Italien Milan
January 2020
Heltid
12 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska

LIBERA UNIVERSITÀ DI LINGUE E COMUNICAZIONE IULM