LUISS Business School

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

LUISS BUSINESS SCHOOL

Luiss Business School har ett världsomspännande erkännande som en kunskaps nav för forskarutbildning i Italien och har fortsatt att möta de ständigt föränderliga behoven hos nuvarande och framtida generationer av chefer. Skolan ligger i framkant av den ekonomiska utvecklingen och är stolt över sin starka relation med italienska och internationella näringslivet. Kurserna dra nytta av inmatning av ett nätverk av över 2000 företag, aktivt involverade i MBA-program genom workshops, konferenser och möten.

Den höga miljökvalitet inställningen motsvarar de tjänster som erbjuds. Utformad för att vara värd världsklass händelser, och är utrustade med toppmoderna undervisningslokaler, är detta en idealisk plats för en gång i livet lärande.

LÄR UT METODER

Undervisningsmetoder är skräddarsydda för att nå kursens mål. Professorerna tar ett pragmatiskt lärande strategi som syftar till att främja peer-to-peer engagemang och samverkan genom seminarier, rollspel, fallstudier, företagsspel, gruppövningar, konferenser och projekt.

Luiss Business School förlitar både på erfarenheterna från universitetets professorer och på know-how utövare som arbetar inom områdena ekonomi, rådgivning och redovisning. Under de senaste åren har många ansträngningar har gjorts för att förbättra Business School för att behålla sin konkurrenskraft aspekt i den ständigt föränderliga värld, och MBA-programmet är resultatet av denna process.

Den Luiss Business School forskningsverksamhet är höga i stringens och relevans med särskilt fokus på sociala frågor, etik och internationalisering, vilket gör Luiss MBA den ultimata prototyp av spetskompetens inom undervisningsmetoder.

Luiss Business School erbjuder ett antal utbildningsprogram som gör eleverna möjlighet att bli ledare i den dynamiska och föränderliga näringslivet.

En VÄRLDSKLASS campus i hjärtat av Rom - Italien

Luiss Business School är beläget i hjärtat av Rom och ett stenkast från en av stadens vackraste parker. Den höga miljökvalitet inställningen motsvarar de tjänster som erbjuds. Utformad för att vara värd världsklass händelser, och är utrustade med toppmoderna undervisningslokaler, är detta en idealisk plats för en gång i livet lärande.

Locka besökare från hela världen, är Rom inte bara en världsberömd kulturella centrum, men också en ekonomisk och kommersiell knutpunkt som förbinder norra och södra Italien och ansluter Medelhavsområdet med resten av världen. Staden är en kulturell smältdegel, dess historiska centrum är listad av UNESCO som ett världsarv, välkomna cirka 12 miljoner besökare per år från hela världen. Rom är huvudstad i landet och säte för regeringen, plus en inspirerande stad och ett affärscentrum öppen för nätverk.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Italienska

Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Mabda - Magister I Stora Datamängder

Campusstudier Heltid March 2018 Italien Rom

Luiss Business School Master i Big Data Analytics, som utvecklats i samarbete med Oracle, ger unga yrkesverksamma med kompetens att ligga i framkant av modern Business Analytics teknik och bli duktig [+]

Luiss Business School Master i Big Data Management ger unga yrkesverksamma med kompetens att ligga i framkant av modern Business Analytics teknik och bli skicklig Data Scientist.

Digitaliseringen av världsekonomin gör tillgängliga data på en aldrig tidigare skådad takt. Företag och organisationer runt om i världen arbetar för att göra data en integrerad del av deras affärsmodell.

En viktig ingrediens i receptet för en lyckad datacentrerade beslut inställning till verksamheten är "data vetenskapsman". Denna nya professionella siffra eftertraktad som företag i allt större utsträckning utnyttja data till sitt förfogande.

Flera undersökningar i Europa och i USA visar att "dataforskare" är en av de mest efterfrågade professionella siffror.... [-]


Magister I Corporate Finance

Campusstudier Heltid 1 år September 2018 Italien Rom

I dessa dagar, förvaltning av finansiella resurser och förhållandet med finansmarknaderna och investerare är kritiska och grundläggande mål inom företag, finansiella institutioner och andra organisationer. [+]

I dessa dagar, förvaltning av finansiella resurser och förhållandet med finansmarknaderna och investerare är kritiska och grundläggande mål inom företag, finansiella institutioner och andra organisationer.

Det finansiella systemet dimensioner och relevans har ökat liksom dess komplexitet: nya finansiella instrument, investerare och operatörer bestämma marknadsförhållanden och tillgång till likviditet.

Den strategiska roll Corporate Finance har därför blivit allt viktigare på grund av dominansen av finansiering på produktiva investeringar. Chefer måste betala starkare uppmärksamhet åt att anskaffa kapital, finansiell planering, riskhantering och placeringsverksamhet. Finansiell utbildning genomgår kritiska förändringar i den globala ekonomin sedan utövare har att möta nya krav och utmaningar och bli sanna affärspartners på beslutsfattande nivåer.... [-]


Magister I Förvaltning Inom Energibranschen

Campusstudier Heltid 1 år October 2018 Italien Rom

Master i Management i energibranschen syftar till att omvandla och utnyttja elevernas bakgrund, bygga kompetens gentemot funktionella uppgifter och en gedigen kunskap om ekosystemet. [+]

Master i Management i energibranschen syftar till att omvandla och utnyttja elevernas bakgrund, bygga kompetens gentemot funktionella uppgifter och en gedigen kunskap om ekosystemet. Framför allt kommer deltagarna att kunna bygga särskilda kunskaper och verktyg ad hoc berika deras förståelse av ekonomiska, miljömässiga och sociala dimensionen.

Master är inriktat på studenter som har fått en kandidatexamen eller en Master of Science (eller analog utländsk akademisk examen) inom samhällsvetenskap eller teknik med ett starkt intresse inom energibranschen och dess ekonomiska, miljömässiga och samhälleliga dimensionen.

De yrkesprofiler omfattar:

Energimarknadsanalytiker Affärsutvecklingschef miljöchef Energieffektivitet konsult Energiplaceringsanalytiker Energi projektledare. PROGRAM ... [-]

Magister I Turism Förvaltning

Campusstudier Heltid 12 månader September 2018 Italien Rom

I vårt program, kommer du att leva en entusiastisk lärorik erfarenhet som kommer att förbättra din personliga inställning till turism ger dig en avgörande lyft för din lysande karriär i världen av turism. [+]

Åtminstone för de närmaste två decennierna, är marknaden och erbjudandet inom turism väntas fortsätta växa och öka deras ekonomiska betydelse.

I vårt program, kommer du att leva en entusiastisk lärorik erfarenhet som kommer att förbättra din personliga inställning till turism ger dig en avgörande lyft för din lysande karriär i världen av turism. Denna relevant tillväxt, tillsammans med tillgång till ny teknik, kommer att avgöra stora förändringar i strukturen i branschen, mer intensiv konkurrens och samtidigt den utbredda av nya former av samarbete mellan offentliga och privata aktörer, liksom små företag och stora internationella koncerner. Vår herre ger dig koncept, teknisk kunskap och operativa färdigheter användbara för att utveckla dessa resurser och göra dig att bli en framgångsrik chef, professionell eller entreprenör inom turistnäringen. Det kommer att ge dig med att lära inte bara öka kunskapen utan att spela relevanta roller i de berörda i turistorganisationer.... [-]


Master In International Management

Campusstudier Heltid 1 år October 2018 Italien Rom

Luiss MIM-programmet är ett unikt utbildningsprogram för unga akademiker från en rad olika studie discipliner som är motiverade att bli globala chefer. [+]

Luiss MIM-programmet är ett unikt utbildningsprogram för unga akademiker från en rad olika studie discipliner som är motiverade att bli globala chefer. Eleverna kommer att utsättas för toppen akademiker och erfarna chefer att utveckla verksamheten färdigheter som krävs för att arbeta i internationella sammanhang och att arbeta effektivt i mångkulturella miljöer och i organisationer som kännetecknas av en stark internationell inriktning.

Programöversikt

MIM läroplan hjälper upptäcka hur Made in Italy ledare vinner på etablerade och nya marknader, utveckla en entreprenörsanda med ett globalt perspektiv. MIM kurser samman funktionella och tvärfunktionell kunskap för att ge studenterna möjlighet att avancera kompetens inom funktionella områden för internationella affärer samt förvärva perspektiv och sammanhang för att bygga tvärfunktionella färdigheter. Den fokuserar på personlig utveckling. Programmet varar ett år. Det är på heltid och är uppdelad i 3 termer.... [-]


Master Mode Förvaltning

Campusstudier Heltid 1 år October 2018 Italien Rom

Luiss Business School Master of Fashion Management omvandlar klassrum i mötesplatser mellan stora yrkesverksamma inom branschen och studenter. Inflödet gästtalare kommer att garantera ett didaktiskt produkt som består av högkvalitativa professionella erfarenheter, tekniska begrepp och övertygande fallstudier att inspireras av. [+]

Luiss Business School Master of Fashion Management omvandlar klassrum i mötesplatser mellan stora yrkesverksamma inom branschen och studenter. Inflödet gästtalare kommer att garantera ett didaktiskt produkt som består av högkvalitativa professionella erfarenheter, tekniska begrepp och övertygande fallstudier att inspireras av. Eleverna kommer att få en 360 ° vision för företaget scenen av modesystemet och alla arbetstillfällen kommer att beskrivas, så att inspirera, incitament och direkta kandidater till yrkesområdet mer lämpade för sina böjelser och kapacitet. Alla dessa faktorer gör denna Master ett perfekt val för en framtid inom modebranschen.

PROGRAM

Studieplanen består av 13 grundläggande kurser, delas in i kreativa och ledande kurser. Tillsammans med de grundläggande kurser, studenter delta i laboratorier och valfria, som kan väljas bland de som erbjuds av Luiss Creative Business Center.... [-]


Videoklipp

MBA

Kontakt

LUISS Business School

Adress, rad 1 LUISS Business School Viale Pola, 12
00798 Rom, Italien
Hemsida http://www.mba.luiss.edu
Telefonnummer +39 06 85 225 689