Läs den officiella beskrivningen

LUISS Business School , ackrediterad av EQUIS, är Handelshögskolan för LUISS Guido Carli University och ligger i Rom (Italien). Skolan leder utvecklingen och tillväxten av individer och företag. Det tränar talanger som kan främja social och företagsvetenskap inom små och stora institutioner, som kombinerar entreprenörsanda med okonventionella kvaliteter: kreativitet, med förmåga att utmana alla svårigheter.

Om din ambition ligger i att starta ett företag eller förändra en stor organisation, omvandla din värld eller förändra världen, har LUISS Business School kopplingar till din framtid.

LUISS Business School drivs och omges av innovation , kreativitet och möjligheter . Här kommer du att lära av och ha tillgång till fakulteter i världsklass, gästtalare och branschledare.

En internationell campus i hjärtat av Rom (Italien). Det finns ingen plats som Rom! LUISS Business School är en högskola i världsklassens romerska stad Rom (Italien), där skönhet, historia och kultur ger en fantastisk miljö. Skolan ligger i en av de mest anmärkningsvärda, historiska och konstnärliga delarna i Rom och dess byggnader speglar atmosfären och skönheten i staden. Med den rika historien och kulturen i staden och kreativiteten hos italienska företag finns det allt du behöver för en transformationserfarenhet.

Upplev en Business School i topp 1% över hela världen

LUISS Business School fått EQUIS-ackreditering av guld, vilket garanterar att du har en lärande upplevelse av högsta kvalitet.

Etik, ansvar och hållbarhet

Ethics, Responsibility and Sustainability Hub (ERShub) har skapats för att ge värde åt etik, ansvar och hållbarhet i ledarskapsutbildning och i ekonomiska åtgärder i allmänhet. ERShub främjar idén att ett etiskt, ansvarsfullt och hållbart tillvägagångssätt i affärer är avgörande för att uppnå betydande och långvariga ekonomiska resultat samtidigt som det är möjligt att korrekt tolka dagens världsdynamik och de globala utmaningar som karaktäriserar den.

Planerar att starta ett företag. Om det är företagsstart som ligger i fokus för ditt nästa karriärsteg, ger skolan tillgång till modellering, planering och finansieringsmöjligheter för studenter att vad som ska bli entreprenörer.

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Italienska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

LUISS Business School

Befälhavaren syftar till att ge studenterna en 360 graders syn på funktionerna i lyxindustrin och modersystemet. ... [+]

Mästaren erbjuder två olika spår:

Major i Luxury

Det gör det möjligt att förstå driftsmekanismerna i de olika lyxsegmenten och i lyxindustrin som helhet.

Major i Mode

Det erbjuder konkreta kompetenser för att möta en mycket fascinerande värld, kännetecknad av extremt komplexa mekanismer och kontinuerliga omvandlingar.

[-]
Italien rom
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
12 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
LUISS Business School

Mästaren har som mål att forma unga yrkesverksamma intresserade att möta alltmer komplicerade ekonomiska utmaningar. ... [+]

Förvaltningen av finansiella resurser och relationerna med finansmarknaderna och investerare är idag kritiska mål för företag, finansinstitut och andra organisationer. Den strategiska rollen som Corporate Finance har blivit allt viktigare på grund av den större uppmärksamhet som cheferna ägnar sig åt för att höja kapital, finansiell planering, riskhantering och investeringsverksamhet. Den nuvarande ekonomiska miljön kräver nya färdigheter och kompetenser för att följa kraven på framgångsrika proffs i dessa tider av snabb förändring.

MÅL

Programmet förbereder dig för att hantera alltmer komplexa ekonomiska utmaningar, ge solid teknisk kunskap och färdigheter samt de övergripande kompetenser som krävs för att hantera komplexa ekonomiska situationer i en internationell miljö. Du kommer att förvärva en grundlig kunskap om de konceptuella och empiriska verktygen för att svara på nya finansiella utmaningar och skapa nya möjligheter.... [-]

Italien rom
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
12 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
LUISS Business School

Ett unikt träningsprogram riktat till unga studenter som är motiverade att bli globala chefer. T kombinerar teori med övning, broar akademi och industri och integrerar hå ... [+]

Master of International Management (MIM) är ett unikt program som syftar till unga akademiker motiverade att bli globala chefer. Den kombinerar teori med övning, broar akademi och industri och integrerar hårda och mjuka färdigheter. MIM-programmet blandar traditionella kurser med Learning Labs för att främja kritiskt tänkande och driva studenterna att systematiskt tänka på kulturellt och intellektuellt krävande uppgifter.

MÅL

Detta program exponerar studenter till högsta akademiker och erfarna chefer för att utveckla den affärsförmåga som krävs för att fungera i internationella sammanhang. LUISS Business School MIM Programmet bygger på din passion för excellens och tar dig ur din komfortzon. Du kommer att lära dig hanteringskoncept och ramverk och tillämpa dem på verkliga situationer. Idealiska kandidater är dynamiska och öppet, entusiastiska över internationella utmaningar och villiga att arbeta med en mångkulturell och mångsidig kohort.... [-]

Italien rom
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
12 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
LUISS Business School

Programmet är skräddarsydd för studenter som är villiga att lära sig mer om digitalisering av företag, hållbarhet och nya trender i riskhanteringen. ... [+]

Mästaren erbjuder 3 spår :

Major i Digital Ecosystem

Det utvecklar särskiljningsförmåga och värdefull kunskap som krävs för att slå samman affärs- och teknikdrivna strategier.

Större inom energibranschen

Det ger deltagarna en solid kunskap om energikosystemet för att möta utmaningar som: global uppvärmning, uttömning av fossila bränslen, hot mot hållbarhet.

Major i Risk Management och försäkring

Den ger en övergripande översikt över riskhanteringsfältet för att utvärdera och sammanställa olika risk typologier och bedöma deras kumulativa påverkan på hela organisationen.

[-]
Italien rom
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
12 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
LUISS Business School

Mästaren syftar till att lära eleverna hur man arbetar effektivt med en heterogen, verklig data och att skapa värde för det. ... [+]

Befälhavaren i programmet Big Data Management förbereder eleverna att arbeta effektivt med komplexa, verkliga data och skapa värde för det.

Big Data Management fokuserar på att förbättra förståelsen av kundmönster för att öka affärer och förbättra lönsamheten. Att arbeta i stor datahantering kräver en hybrid uppsättning kompetenser: datorkompetens med god kunskap om avancerade statistiska tekniker, en grundlig förståelse för näringslivet och utmärkta kommunikationsförmåga. Att hitta denna uppsättning kompetenser hos en enda person är sällsynt. De behöver utvecklas med rätt blandning av klassrum och fältlärning.

MÅL

Befälhavaren i Big Data Management läroplanen är utformad för att förbereda studenter att skapa analytiska modeller och tolka dem från ett affärsorienterat perspektiv. Den förbereder unga yrkesverksamma att bedriva en karriär som datavetenskapare eller affärsanalytiker för företag, inklusive stora industrier, konsultfirmor och marknadsföringsspecialister.... [-]

Italien rom
December 2019
Engelska
Heltid
12 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
LUISS Business School

Mästaren erbjuder en entusiastisk inlärningserfarenhet för att göra din inställning till turistnäringen konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. ... [+]

Befälhavaren i turismsledning på LUISS Business School erbjuder en entusiastisk lärande erfarenhet för att göra din inställning till turistindustrin konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. Turismindustrin förväntas fortsätta växa och öka i ekonomisk betydelse de närmaste två decennierna. Denna tillväxt kommer att leda till industriförändringar, mer intensiv konkurrens och nya former av samarbete mellan offentliga och privata aktörer samt småföretag och stora internationella grupper.

I denna miljö kommer kvaliteten på mänskliga resurser att bli ännu viktigare för ett företags framgång. Det kommer att kräva en blandning av möjligheter att utnyttja möjligheter som erbjuds av teknik, att bygga nätverk mellan olika aktörer och tillgångar och att skapa komplexa turistprodukter.... [-]

Italien rom
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
12 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
LUISS Business School
Address
Via Nomentana,216
00162 rom, Lazio, Italien
Webbplats
Telefon
+39 06 85 225 689