LUISS School of Government

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Den School of Government är en del av Libera Università Inter degli Studi sociali (Luiss) Guido Carli, Ett tvärvetenskapligt universitet erbjuder grader på alla akademiska nivåer. Fokus ligger på affärsstudier, ekonomi, politik och juridik. Campus ligger i centrum av Rom och presenterar en modern studiemiljö för 7000 studenter. De nya lokalerna, som ligger inne i en stor halvparkområde på Viale Rumänien, är ett modernt universitet komplex utrustad med det senaste inom avancerad teknik. Arkitekturen har öppna, dynamiska, öppna utrymmen som till fullo uttrycker känsla av gemenskap och intensiteten av livet vid universitetet.

Luiss Guido Carli är ett universitet åtagit sig att kvalitet i fråga om betydande investeringar i utbildning och forskning. Tack vare sin tillhörighet med Confindustria, den italienska Industrialists Föreningen, har universitetet nära band till landets industriföretag, varav de flesta är verksamma internationellt. Forskningen och undervisningen förträfflighet Luiss har nyligen bekräftats genom en oberoende utvärdering av Il Sole 24 Ore, ett av Europas ledande dagstidningar och Nationplacing institutionen bland topp i Italien. sedan starten Luiss Guido Carli har spelat en nyckelroll i Italiens ekonomiska och kulturella utveckling. Inte bara har det utbildade världsklass ledare känsliga för värdena på marknaden kultur och reglerna för en modern demokrati, men det har också gjort viktiga akademiska insatser inom områdena ekonomi och finans, juridik och statsvetenskap.

Hör om Luiss School of Government direkt från dess direktör Prof. Sergio Fabbrini

School of Government från Andrea Giannone på Vimeo.

Varför Luiss Guido Carli

LUISS Guido Carli är ett tvärvetenskapligt universitet erbjuder grader på alla akademiska nivåer. Fokus ligger på affärsstudier, ekonomi, politik och juridik. Campus ligger i centrum av Rom och presenterar en modern studiemiljö för 7000 studenter. De nya lokalerna, som ligger inne i en stor halvparkområde på Viale Rumänien, är ett modernt universitet komplex utrustad med det senaste inom avancerad teknik.

Arkitekturen har öppna, dynamiska, öppna utrymmen som till fullo uttrycker känsla av gemenskap och intensiteten av livet vid universitetet. Luiss Guido Carli är ett universitet åtagit sig att kvalitet som attraherar de bästa förmågorna (i termer av både studenter och professorer) genom betydande investeringar i utbildning och forskning. Tack vare sin tillhörighet med Confindustria, den italienska Industrialists Föreningen, har universitetet nära band till landets industriföretag, varav de flesta är verksamma internationellt. I mer än fyrtio år sedan starten 1966, har Luiss Guido Carli spelade en nyckelroll i Italiens ekonomiska och kulturella utveckling. Inte bara har det utbildade världsklass ledare känsliga för värdena på marknaden kultur och reglerna för en modern demokrati, men det har också gjort viktiga akademiska insatser inom områdena ekonomi och finans, juridik och statsvetenskap.

Plats och tjänster

Studera vid School of Government innebär att en del av Luiss dynamiska och det internationella samfundet som delar akademiska strävanden, entusiasm och erfarenhet. Eleverna håller en aktiv roll i sin utbildning och kan räkna med en nära relation med lärare. Luiss har många möjligheter för studenter att engagera sig i tyget vid universitetet och utanför, inklusive sin egen radio och webb-TV, det viktigaste i den italienska studentkåren.

Mat

Studenterna har tillgång till cafeterian på Viale Rumänien campus som har följande öppettider:

  • Lunch: från måndag till fredag, från 12,00 till 14,30
  • Middag: från måndag till fredag, från 19,00 till 20,45
  • Lördag: 12,00-13,30

Cafeterian erbjuder en take-away tjänst är öppen för middag och på lördagar. Det är nödvändigt att reservera tjänsten av 13,30. Ändringar cafeteria öppettider kommer att publiceras på anslagstavlan och på Luiss webbplats. I augusti kommer kafeterior att stängas. Mer information finns här.

E-post och IT

Universitetets IT-tjänster enhet garanterar drift och uppdatering av IT-tjänster på Luiss, ger studenter, lärare och personal med förbättrade program. Det garanterar också och plattform kompatibilitet tillämpas inom utbildning, forskning och administrativa tjänster. IT Services huvudsakliga verksamhet är:

  • nätverks- och säkerhetstjänster
  • stöd till användare
  • inköp av hårdvara och mjukvara
  • införandet av ny teknik
  • underhåll och utveckling av applikationer

Som student vid Institutionen för regeringen, kommer du att få ett e-postkonto och tillgång till flera webbaserade tjänster. Luiss campus ger också trådlös åtkomst.

Bibliotek

School of Government eleverna kan fritt få tillgång till Luiss bibliotek som ger ett stort antal offline och online forskning källor, böcker och tidskrifter. Mer information om biblioteket finns här.

sport

Luiss Sportaktivitet syftar till att göra studenterna delta och känna sig delaktiga i en gemenskapen genom värdefulla budskap sport. Som en del av School of Government, kan du öva alla typer av sport som sträcker sig bland annat basket, fotboll, volleyboll, rugby, friidrott. Alla sportaktiviteter sker vid universitetet sportcenter PALALUISS vid Acqua Acetosa fältet, som ligger inom 30 minuter från Viale Rumänien campus med kollektivtrafik. För mer information se här.

Kulturella aktiviteter

Våra studenter kan också delta i olika kulturella aktiviteter som anordnas av Luiss studenter såsom fotografering och skrivtävlingar, teater labs. Universitetet har också avtal med ett antal teatrar i Rom, som erbjuder studenter skära prisbiljetter eller rabatterade biljetter säsong. Mer information kommer att ges när du kommer till universitetet.

På campus hälsovård

Studenter kan få tillgång till en kostnadsfri sjukvård som tillhandahålls av Luiss och förvaltas av den interna läkare vars kontor timmar är:

  • Måndagar, onsdagar, fredagar: 15.30-16.30
  • Tisdagar och torsdagar: 10.00-12.00

I augusti är det på campus och sjukvård stängd. Läkaren kan också kontaktas via e-post och telefon.

Akutvård

Det finns en akut medicinsk service för alla Luiss studenter, som finns både på campus och på elevens hem. Tjänsten erbjuds av sjukvård och du kan komma i kontakt med dem genom att ringa det avgiftsfria numret 800 94 94 89.

Resebyrå

Luiss Guido Carli har tecknat avtal med CTS resebyrå (Centro Turistico Studentesco e Giovanile) där studenterna kan dra nytta av en rad tjänster. Studenter av School of Government kan köpa en CTS medlemskort för € 18, i stället för 30 €. CTS medlemmar får CTS medlemskort och International Student Identity Card, som ger tillgång till rabatter och sänka priserna på flyg, tåg, färja, film och teater i Italien och utomlands. Du kan också köpa semester paket till någon annan plats för destination.Details information om dessa tjänster, kontakta antagnings Personal vid School of Government på följande adress: Luiss School of Government Via di Villa Emiliani 14 00197 Roma Italien Tel: 0039 06 85225052 / 5065 Fax: 0039 06 85.225.056 Email: sog@luiss.it.More information om Luiss tjänster finns tillgängliga LUISS International Brochure

Accreditation

School of Government är integrerad del av Luiss Guido Carli. Universitetet är en helt erkänd akademisk och forskningsinstitution av italienska undervisningsministeriet, universitet och forskning.

Platser

rom

LUISS School of Government

Address
Viale Pola 12, 00198 Roma, Italia
00198 rom, Lazio, Italien
Telefon
+39 06 85225053

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium