Milano Fashion Institute

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Milano Mode Institute är ett konsortium som inrättats för att ge högre utbildning inom modebranschen med tre Milan universitet: Bocconi University, Cattolica University och Politecnico i Milano. Dessa tre universitet utgör ett internationellt kompetenscentrum, som bygger på koncernens erfarenhet av forsknings- och utbildningsverksamheter för företag inom modebranschen inom områdena management, kommunikation och design. Sålunda Milano Mode Institute är ett unikt initiativ i Europa för det tvärvetenskapliga synsätt tillämpas på kompetens bidragit med de akademiska partners. Utbildningen innebär akademiker och forskare inom ekonomi och management discipliner från Bocconi University i samhällsvetenskap och kommunikation från Cattolica universitet och inom teknik och design från Politecnico i Milano. Vanligtvis program inom modebranschen innebär endast en eller två av dessa discipliner och har därför svårt att införa studenter till det stora utbudet av frågor som väckts av de kreativa, produktions- och kommunikationsprocesser som är involverade i modeföretag.


Milano Fashion Institute program, å andra sidan, syftar till att ge studenterna de specialiserade tvärvetenskapliga kompetens de behöver för att effektivt hantera hela desgin, produktion och kommunikationsprocess av modeprodukter.

Delta i en mästare på MFI ger en unik kulturell, personlig och professionell möjlighet att tillbringa en mycket intensiv period i Milano, en av de stora världsmodehuvudstäder.

De starka banden mellan Milano och mode, som inrättats sedan andra halvan av förra århundradet, inte representeras enbart av butiker och butiker som är typiska för de mest kosmopolitiska städer över hela världen. I själva verket, i Milano finns det mer än 600 utställningar och 3000 modeföretag. Milano är också hem för några av de mest aktiva och viktiga PR och reklambyråer internationellt. Och det är inte allt. I Milano och det omgivande landskapet finns alla företag som komponera mode pipeline: fotografer ateljéer, scouting byråer, produktionsbolag, publiceringssystemet och några av de mest kända, mest avancerade och innovativa distributionsformer på global skala. Milan är också den stad där de viktigaste bransch har inrättats, såsom National Chamber för italienska mode (CNMI) och den italienska mode System (SMI).

Mer än en produktions- och professionellt system, är Milan ett globalt mode scen: mode systemets ledande evenemang, inklusive Milano Collezioni, MIPEL (International Lädervaror Market), MIDO (International Eyewear Fair), Micam ShoeEvent (International Footwear Fair), och Milano Unica (italienska Textiles Fair), fungera som en katalysator, teckning operatörer modebranschen från hela världen under hela året.

Kulturellt sett är Milano den stad där den italienska historien är starkt närvarande och dessutom, där konsten är starkt kopplad till de kulturella fenomen som kännetecknar samtidighet, såsom mode och design themselves.The Scala, Duomo, det kungliga palatset, slottet Sforzesco, teatern Arcimboldo, Triennale Design Museum, Brera Pinacoteca, den Poldi Pezzoli Museum, det tjugonde århundradet Museum och Fashion Museum of Morando Palace är de viktigaste symbolerna för ett omfattande system av kulturella platser som värd evenemang och utställningar under hela året.

På det personliga planet, erbjuder Milano många olika fritidsaktiviteter också: restauranger och mötesplatser i Brera och längs Navigli kanaler, butiker inom mode "Golden fyrsidiga" (lyx shoppingdistriktet i centrala Milano) och mega-butiker i Corso Vittorio Emanuele, utställningslokaler topp modern design varumärken, de många händelser, såsom International Furniture Fair (Salone del Mobile) och Fuorisalone händelser, tillsammans med aa omfattande nätverk av små boutique som animera livet för många stadsdelar utanför den välkända stadskärna. Milan har även en sportslig tradition rotad i det avlägsna förflutna, med lag som har vunnit flest titlar på europeisk och global nivå, i både stora och små sporter. Slutligen, samt är centralt beläget i Europa, är Milan norra Italien viktigaste järnvägsknut, med mer än 80 km stadsnät (och ytterligare två linjer under uppbyggnad) och 280 km spårvagnslinjer.

Platser

Milan

Address
Milano Fashion Institute
Registered Office
Via Sarfatti 25,

20136 Milan, Lombardiet, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium