MIB School of Management

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

För tjugo år, har MIB School of Management varit en av de bästa internationella handelshögskolor för ledande utbildning i Italien och i världen. MIB är känd för sin MBA, befälhavare och forskarutbildningskurser (ekonomi, marknadsföring, finans, försäkring, turism), program för företagare, företag och offentlig förvaltning. Stipendier tillgängliga för engagerade och talangfulla studenter.

MIB Översikt

MIB School of Management grundades 1988 som ett konsortium mellan den akademiska världen och forskningsvärlden, och de ekonomiska och entreprenörssystem (Generali Group, Allianz Group, illycaffè, Benetton, Fincantieri, etc).

Skolan erbjuder utbildningar förvaltnings ur ett internationellt perspektiv och bedriver forskning inom huvudområdena för internationell förvaltning.

MIB School of Management är:

 • Internationell atmosfär. Alla våra heltids Masters är internationella och undervisade i engelska på ett campus som är värd studenter från 60 olika länder och instruktörer från 25 nationer. Skolan har samarbetsavtal med många utländska handelshögskolor och med internationella företag, vilket garanterar utbyte, internationell forskning och rådgivning, samt möjligheter till internationella praktikplatser och placering.
 • Ackrediteringar. De 8 nationella och internationella ackrediteringar att skolan har tjänat gör MIB en av de mest ackrediterade handelshögskolor i Italien och garanterar en utmärkt placering på den europeiska marknaden.
 • Nära band med näringslivet. Många företag har etablerat formella avtal med skolan som partner och / eller sponsorer av våra olika masterprogram. Kursplaner är utformade med input från företag. Vår höga placering hastighet är en källa till stolthet för skolan (medeltal 2006-7: 96%).

Skolan erbjuder utbildning och pedagogiska kurser förvaltning ur ett internationellt perspektiv och bedriver forskning inom de viktigaste områdena för internationell förvaltning: ledarutbildning, utbildning, mästare och MBA-examen, kurser inom många affärsområden, ekonomi, finans, försäkring, marknadsföring, turism och också vinbranschen.


För att underlätta deltagande vissa kurser är både heltid och deltid.

MIB International

MIB School of Management anser att en internationell utblick en integrerad del av sitt uppdrag.

Erbjuder magisterkurs i engelska (vi är den enda skolan i Italien för att erbjuda tre program på engelska) ger oss möjlighet att vara värd för deltagare och lärare från hela världen, att vara medlemmar i och upprätthålla normer för internationella sammanslutningar, och att skapa internationella partnerskap för samarbete och utbyte med handelshögskolor i många olika länder.


MIB nätverk av Handelshögskolan partners inkluderar:

 • Bordeaux School of Management (Bordeaux, Frankrike)
 • CUFE - Central University of Finance och ekonomi Business School (Beijing, Kina)
 • Escuela de Alta Dirección y Administración (Barcelona, ​​Spanien)
 • EOI - Escuela de Negocios (Madrid, Spanien)
 • IEDC - Bled School of Management (Bled, Slovenien)
 • IMISP - International Management Institute (Sankt Petersburg, Ryssland)
 • Lingnan College, Sun Yat-sen universitetet (Kanton, Kina)
 • Rollins College - Crummer Graduate School of Business (Florida, USA)
 • Universitat de Barcelona (Barcelona, ​​Spanien)
Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
 • Italienska

Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Magister I Försäkring & Riskhantering

Campusstudier Heltid 12 månader January 2017 Italien Trieste

Master examen i Försäkring & Risk Management är en stimulerande och komplett masterprogram (heltidsanställda, 12 månader), tillhandahålla lednings-och tekniska kompetens för att föra karriär [+]

Mästare i Försäkring & Riskhantering

 

Master examen i Försäkring & Risk Management är en stimulerande och komplett masterprogram (heltidsanställda, 12 månader), tillhandahålla lednings-och tekniska kompetens för att främja karriären för försäkring, riskhantering, finansiering och rådgivning. Master har utvecklats med direkt stöd av företagsledare i försäkring, finans och Consulting (Allianz, Generali, KPMG, Ernst & Young, etc), som bidrar till dess förverkligande från val av kandidater till att definiera läroplanen och arbetsförmedling.

Karriärer Områdena sysselsättning: Insurance, Consulting, Business Advisory, Financial Services, Banking, Risk Management.... [-]


Videoklipp

Getting into MIB School of Management