Maranello Design Academy

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

"I Maranello skapar vi framtida bildesigners"

117698_Maranellokeystone02.png

Maranello Design Academy är en certifierad forskarskola specialiserad på designstudier. Kurserna är certifierade av University 'Europa di Roma.

https://www.universitaeuropeadiroma.it

På Maranello Design Academy vi fast beslutna att träna studenter och omvandla dem till yrkesverksamma på hög nivå.

Vi har ett unikt program som bygger på ett mycket nära samarbete med branschen och erbjuder mycket speciella möjligheter att uppleva den italienska designen och konstkulturen.

Vårt program är baserat på tre huvudpelare:

1. Lärande genom att göra

Studenter på MDA lär sig genom att göra i små studieklasser som leds av professionella designers, vilket ger möjlighet att nå en hög nivå av designkunskaper och kompetens under studieåren.

2. Full nedsänkningsschema

Sketching och lärande design i gallerier och museer av några av de mest kända sportbilar och motorcykel tillverkare som Ferrari, Maserati, Lamborghini, Ducati, Pagani och Alfa Romeo.

3. Full Immersion Art

MDA läroplanen inkluderar besök på de viktigaste italienska konstmuseerna och historiska arkitektoniska platser. På så sätt utvecklar eleverna sina estetiska färdigheter inom områden som målning, skulptur och arkitektur genom att besöka de historiska mästerverken i den italienska konstkulturen i Rom, Florens och Venedig.

Full nedsänkning

Bildesign bor och andas i både klassrummet och omgivningen. Maranello Design Academy är dedikerad till att fördjupa studenten i dessa världar genom att erbjuda ett unikt "Live Sketching Program".

Med vägledning av professionella designers och fältturer som utforskar bilmuseerna i Motor Valley är eleverna på Maranello Design Academy utsatta för exempel på moderna och historiska bil- och motorcykelmodeller på Maserati, Ferrari, Lamborghini, Ducati och Paganias museer och gallerier. där de kommer att öva design sketching "live".

Under dessa speciella sketchingskurser introduceras studenter till grundläggande sätt att se, tänka och göra det som är viktigt för alla som är intresserade av att bedriva karriär inom transportdesign.

Fabriksbesök

Maranello Design Academy pedagogiska filosofi är förankrad i en djup samverkan mellan lärare och elever i studion, på fältet och i en-till-en-mentorskap. Programmet Full Immersion-programmet är brett inom sitt diskursområde men specifikt menat för varje deltagande student. Efter avslutad utbildning har eleverna fått en engagerande introduktion till Motor Valleys rika konstruktions- och konstruktionssituation, där skolan är belägen och kommer att ha börjat utveckla och förfina sin egen distinkt metod för att lära sig design.

Maranello Design Academy tar sina studenter på en kulturresa genom de fascinerande museerna och produktionsanläggningarna full av historia och teknik av Ferrari, Lamborghini, Pagani, Maserati och Ducati. Vi tror att "Full Immersion Program" erbjuder möjligen det högsta exemplet när det gäller kvalitet och i den tekniska kunskapen som erbjuds studenterna. Programmet ger personliga besök och en-till-en-föreläsningar med framstående designers och ingenjörer som delar sina yrkeserfarenheter och ger noggrann uppmärksamhet åt all studentens designutmaningar.

Full Immersion Art

Michelangelo och Leonardo da Vinci: Rom, Venedig och Florens är frilufts arkitektoniska museer, där utvecklingen av stilar, tekniker kan bevittnas genom att gå runt de magnifika Plazas eller genom att besöka deras otroligt rika museer.

För designstudenter är Italien ett paradis med en ovärderlig mängd arbeten och platser.

Maranello Design Academy har ett särskilt "Full Immersion Program": ett fördjupande program som introducerar eleverna till den ovärderliga mängden verk och plats för den italienska konstnärliga traditionen och kulturen.

Detta program är avsett att hjälpa studenter att vinna och utveckla en djupare känsla av former, proportioner och färger genom det kritiska tänkandet och observationen av världens viktigaste konstnärliga mästerverk.

Att känna till den expansiva arkitektoniska och konstnärliga kulturen i Italien fördjupas eleverna i det visuella och strukturella landskapet och dess kulturella sammanhang.

Maranello Design Academy ger eleverna en unik möjlighet att uppleva italiensk arkitektur, målning och skulptur första hand genom fältturer till Rom, Venedig, Florens, Bologna och många andra viktiga städer och museer.

Platser

Maranello

Address
Via Terra delle Rosse, 12
41053 Maranello, Emilia-Romagna, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium