POLI.design

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

POLI.design Arbetar inom designområdet som ett gränssnitt mellan universitet, företag och professionella organisationer, institutioner och organ.

Den utvecklar utbildningsprogram för unga akademiker och yrkesverksamma, liksom utbildningsprogram för företag som är nära inriktade på innovation. Den fungerar ur internationalisering, inrättande av partnerskap mellan syftet med universitet, skolor, organ, institutioner, företag och företag från fall till fall.

Hörnstenen i POLI.design ligger i disciplinerna design och de relaterade yrken. Denna dimension av design är bredare och mer systematiskt än någonsin; det tar på strategisk betydelse och kontrasterar inte bara med produktdimensionen, men också dimensionen av kommunikation, tjänster, utrymmen, mode, och händelser.

Det är en flexibel struktur som bygger på djup reservoar av interna kompetens vid Politecnico di Milano. Det sätter avancerade undervisnings- och forskningsmetoder på prov, konsoliderar och räknar de professionella färdigheter som behövs för att anpassa sig till de nya kraven i ett samhälle som genomgår en radikal omvandling, och ger utbudet av utbildning och forskning utvecklas på ett universitet sammanhang i linje med efterfrågan för innovation som finns i världen av produktionen och i samhället.

POLI.design, Grundad av Politecnico di Milano, har tillgång till den djupa reservoaren för tvärvetenskapliga färdigheter i det första och viktigaste tekniska universitetet i Italien. Tillsammans med Designskolan och Designdepartementet bildar den Politecnico di Milano Design System, som är en pool av resurser, färdigheter, faciliteter och laboratorier som är bland de viktigaste i världen.

POLI.design har sitt säte i Milano, Ett internationellt känt och erkänt internationellt kompetenscenter för design. De permanenta strukturer, kulturinstitutioner, mässor och showrooms, förlagsbranschen, skolor, displayer, utställningar och evenemang som staden har att erbjuda är många och bidra till att skapa en kulturellt levande och dynamisk klimat som kan berika professionella och kurser, vilket ger en bredare erfarenhet av design i alla dess mest up-to-date blanketter, ur ständigt nytänkande.

Förbindelserna med den professionella sfären stöds av närvaron av tre av de viktigaste sammanslutningarna av designpersonal i styrelsen för POLI.design:

  • ADI Association för industriell design
  • AIPi Italian Association of Interior Designers
  • AIAP Italian Association of Visual Communication Design

Platser

Milan

Address
POLI.Design,
38/A, via Durando

20158 Milan, Lombardiet, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium