Politecnico di Milano

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Politecnico di Milano har alltid varit baserad på kvalitet och innovation inom undervisning och forskning, vilket resulterar i en produktiv relation med de ekonomiska och tillverknings världar genom experimentell forskning och tekniköverföring.

Vetenskaplig forskning

Politecnico di Milano Står för sitt starka engagemang för Researchis, främst inom områdena energi, transport, planering, ledning, arkitektur, design, matematik, naturvetenskap och tillämpad vetenskap, IKT, miljö och kulturarv.

Forskning utgör en nyckelfaktor för jämförelse och konkurrens bland de bästa universitetsinstitutioner på internationell basis, eftersom avancerade och innovativa utbildningsprogram utformas, skapar en plats där universitet och världen av företagen möter, vilket ger ett starkt bidrag till innovation och omvandling i samhället.

I Europa, Politecnico di Milano Deltar i många forsknings- och utbildningsprojekt med de bäst kvalificerade europeiska universiteten och utökar sig till andra länder: från Nordamerika till Sydostasien. Universitetet är en del av IDEA League, En strategisk allians bland fem ledande europeiska tekniska universitet som syftar till att utbilda en ny generation ingenjörer med extrautbildade aktiviteter för utvalda, högt begåvade studenter.

Campus

Politecnico di Milano har sju campus i städerna Milano (Leonardo och Bovisa campus), Como, Lecco, Cremona, Mantova och Piacenza. Detta polycentrisk struktur kallas Politecnico Network. I Milano, och de närliggande städerna utgör ett av Europas största ekonomiska och kulturella områden. Milan själv är världsberömd inom mode och design.

Välkommen till internationella studenter och idrott på PoliMi

Flera sportanläggningar finns på Politecnico di Milano Och i andra centra ansluter sig till universitetet. Studenter kan träna atletik, fotboll, rugby, simning, fitness, golf, volleyboll, basket, fotboll, judo, fäktning, klättring, skidåkning etc.

Platser

Milan

Politecnico di Milano

Address
Piazza Leonardo da Vinci, 32

20133 Milan, Lombardiet, Italien
Telefon
+39 02 2399 2008

Como

Address
Polo Territoriale di Como
Via Natta 12/14

22100 Como, Lombardiet, Italien

Lecco

Address
Polo Territoriale di Lecco
Via Gaetano Previati, 1/c

23900 Lecco, Lombardiet, Italien

Cremona

Address
Polo Territoriale di Cremona
Via Sesto 39/41

26100 Cremona, Lombardiet, Italien

Piacenza

Address
Polo Territoriale di Piacenza
Via Scalabrini 76

29121 Piacenza, Emilia-Romagna, Italien

Mantua

Address
Polo Territoriale di Mantova
Piazza d'Arco 3

46100 Mantua, Lombardiet, Italien

Milan

Address
Milano Bovisa Campus
Milan, Lombardiet, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

MSc
Skolan erbjuder också: