Politecnico di Milano - Master School F.lli Pesenti

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Politecnico di Milano är ett italienskt statligt universitet med vetenskapligt-tekniskt karaktär, grundat den 29 november 1863 i Milano under namnet "Royal High Technical Institute". Hans studier och vetenskaplig forskning omfattar teknik, arkitektur och design. Politecnico släpper ut de akademiska titlarna för examen, specialutbildning och forskar doktorand och är platsen för flera doktorander och universitetsmästare. För närvarande har universitetet cirka 36 000 studenter inskrivna.

2015-upplagan av QS World University Rankings, en av de mest citerade och berömda rankningarna på internationella universitet, placerar Politecnico di Milano bland de fem hundra bästa universiteten i världen och i synnerhet förordningar som, för området Civil-Construction Engineering och för Designområdet är Politecnico di Milano beläget enligt följande:

- ITALIEN: 1: a plats (Civilbyggnadsteknik) 1: a plats (Design)
- EUROPA: 4: e plats (Civilbyggnadsteknik) 4: e plats (Design)
- Världen: 13: e plats (Civil-Construction Engineering) 11: e plats (Design)

Fernando Meloni / Unsplash

tradition

Kulturell bakgrund:
Italien har ungefär två tredjedelar av världens konstnärliga arv, detta följer två tusen års ledarskap i historien och kulturen i moderna europeiska civilisationer. Det är ett land som innehåller historiska och nuvarande excellenser inom arkitektonisk och teknisk design. Skolorna för arkitektur och teknik i Milano-tekniken har bevarat och vidarebefordrat dessa utmärkelser sedan 1863 till idag utan avbrott.


Ekonomisk bakgrund:
Milano är huvudstaden i Lombardiet, en av Europas mest ekonomiskt viktiga regioner. Under dessa år pratar vi om "den nya renässansen för Milano". I över ett sekel har den stabiliserat sin ekonomiska och produktiva roll och blivit den största italienska finansmarknaden samt en av världens huvudstadar för mode och design och hem för Expo 2015. Produktionskvalitet som har blivit ännu mer grundläggande för hela Italien av när den globala finanskrisen 2008 haft starka negativa konsekvenser för vår nations ekonomi och på arbetsmarknaden. Idag söker företagen mer än någonsin specialiserad personal, som omedelbart kan ge en reell och konkret fördel för organisationen: vi pratar om anställbarhet och anställningsförmåga.


Geografisk bakgrund:
Italiens centralitet i Medelhavet, tillsammans med sin långsträckta form, med olika klimat, miljö och seismiska förhållanden, är utmaningar för differentierade och innovativa tekniska och arkitektoniska lösningar.
Matteo Raimondi / Unsplash

innovation

De tidigare sammanställda villkoren och skolledarens vilja tillåter att placera F.lli Pesenti Master School som ett träningsredskap som kan överbrygga klyftan mellan universitetsutbildning och yrkesinriktningens innovation, särskilt i byggnads- och infrastruktur.

Internationaliseringen av ingenjörs- och arkitekttillverkaren föreslår ständigt utvecklande utmaningar på grund av designalternativen, där ett tekniskt och arkitektoniskt arbete måste vara optimalt bland de olika möjliga alternativen, ibland i ömsesidig konflikt mellan dem.

Skolan, tack vare det kontinuerliga samarbetet mellan akademiska världens figurer, kända tillverkare och yrkesverksamma, gör det möjligt för masterstudenterna att möta alla aspekter av de stora italienska och internationella projekten, från den preliminära genomförbarhetsstudien av fastighetsinvesteringar till byggarbetsplatsen, vidrörande alla projektfaser och nå förvaltningen av den byggda.

Den innovation som kännetecknar skolan kan läsas i erbjudandet om de 8 master kurser (alla öppna också till treåriga studenter och till utländska studenter), aktiveras för nästa utgåva 2016 - 2017 även ONLINE. Detta gör att skolans pedagogiska tradition kan nå studenter över hela världen, så att de kan hålla sig uppdaterade och delta i en mastergrad i Politecnico di Milano utan att behöva flytta och utan att behöva avbryta sin arbetsverksamhet. Från och med AY 2014-2015 har F.lli Pesenti Master School utökat sitt utbildningserbjudande, och tar även upp dem som vill hålla sig uppdaterade professionellt utan att vilja begå ett helt år. Därför föreslår skolan, inom de olika områden som hör till den, 4 månaders specialiseringskurser och CFP-kurser som erkänner professionella utbildningskrediter till ingenjörer och arkitekter. Dessutom är MOOC-Oriented ASP (Advanced Study Program) av relevans, som till ett mycket lågt pris låter dig följa alla lektioner av en magisterexamen helt online och utan att behöva ägna mycket tid på att skriva den slutliga avhandlingen. Samt kurser som organiseras med ledande företag som Autodesk, Oracle och Siemens. Och partnerskap med Adecco och Manpower.Fernando Meloni / Unsplash

Sammanfattningsvis

Målsättningen med F.lli Pesenti Master School är att skapa "anställbarhet", som ger specialist och innovativa färdigheter till ingenjörer och arkitekter inom områdena projektledning, energihantering, BIM-förvaltning, seismisk teknik, kriminalteknik och hållbarhet.

Alla personer som är involverade i F.lli Pesenti-mästerskolan arbetar med målet att göra vår skola till en referenspunkt både nationellt och internationellt för att skapa anställbarhet inom civila, byggande och infrastrukturella sektorer.

I dag behöver byggföretag, verkstadsföretag och professionella företag exakt dessa: specialiserade experter som kan skapa värde omedelbart, effektivt och konkret.

Berömmelsen och närvaron på olika sätt av de många medarbetarna i de stora italienska och internationella arbetena är livsnerven hos våra mästare; Eleverna är aktivt införda och ledda i dessa projekt, vars många problem är en unik träningsplats för träningspersonal som är medvetna om facket, grundläggande för den framtida härskande klassen, och oumbärlig idag mellan universitetsutbildning och teknisk-professionell innovation.

Skolens mästare är alltmer etablerade och erkända i omvärlden vid universitetet. Studenter får professionella erbjudanden innan de avslutar masterns erfarenhet. Erbjudandet om professionella positioner för ingenjörer och arkitekter som innehar magisterexamen ökar ständigt på skolsekretariatet.

Platser

Milan

Address
Piazza Leonardo da Vinci, 32
20133 Milan, Lombardiet, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium