Raffles Milan - International Fashion and Design School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Skolan som inte var där.

Den som marknaden hade krävt under en så lång tid. Den som bryter ner väggarna mellan mode och design, mellan lärare och student, mellan förflutna och framtid. Den som tänker och talar på språket i de 14 länder där det fungerar. Den som för att få fram de bästa studenterna har valt de bästa maestrosna.

Skolan som nu är här.

Den där de lär dig att möta utmaningar som ingen har ens tänkt på än. Den där du testar dig själv till dina gränser och lär dig att spela din sida av spelet ... med gränsen. Den där de talar ditt språk ... och en annan 13 också! Den du aldrig kommer att lämna.

Raffles Milano Istituto Moda e Design

En ny mode- och designskola i Milano? Ja, och dess namn är Raffles Milano Istituto Moda e Design . En skola med en okonventionell anda och metod. En skola designad för elever som tänker se framtiden rakt i ögat. Och framför allt en skola som har samlat ett formidabelt team av föreläsare, i många fall ledande namn på den internationella stil- och designscenen.

På startblocken finns våra treåriga kurser inom produktdesign, visuell design och modedesign på italienska och engelska och en serie mästare att lära av ledarna.

Styrkan hos ett nätverk utan gränser

RM Milano kommer att stärka det befintliga internationella Raffles Group-nätverket, etablerat för över 25 år sedan i Singapore och nu utökat energiskt med 26 högskolor i 14 länder.

Beslutet att inkludera "Milano" i namnet återspeglar vår strävan efter excellens och vår djupa affinitet med en stad som länge har erkänts som världens huvudstad i designkulturen.

En skola som ger mycket mer

Utbildningsmetoden som används av Raffles Milano drar sin inspiration från praktiken av renässansverkstaden och syftar till att göra verkligt arbete med verkliga projekt för riktiga kunder.

Från och med dag 1 är föreläsare och elever inblandade i ett förhållande utan skiljeväggar.

Deltagare-studentdialog, en ständig strävan efter nya vägar och säkra grundvalar för en process av individ- och grupptillväxt som tränar eleverna för imorgon genom att förbereda dem för att uppleva det som en naturlig utveckling idag. Eleverna lär sig att mäta framtidens drömmar och ambitioner.

En skola som redan är ett jobb

Raffles Milano är skolan som inte var där, men att företag har krävt så länge, lika stark inom praktiken som i teoriområdet.

Alla våra projekt har ett syfte, ett sammanhang, ett resursutrymme, en bakgrund av tidigare erfarenheter, en rad anledningar till varför de händer och naturligtvis en rad väggar att bryta igenom. Det här är vad våra elever andas in i varje steg de tar.

Grundstenen på våra didaktiska vägar är arbetsvärlden. I våra treåriga kurser lär studenterna genom att göra det närmaste bindandet mellan teori och praktik, mellan idé och verkställighet. I våra masters kurser möts studenter direkt med ledande namn på marknaden i föreläsningsrummet och har chansen att arbeta med dem sida om sida.

Platser

Milan

Address
Via Felice Casati, 16
20124 Milan, Lombardiet, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium