Läs den officiella beskrivningen

Den Roma Film Academy är en akademisk organisation för att kultur och utbildning inom konst och underhållning och audiovisuell kommunikation. I synnerhet föreslås som en referenspunkt i Europa för alla som är intresserade av att göra karriär inom film och tv.

Vårt mål är att omvandla passion av våra studenter i ett arbete: detta resultat uppnås endast genom en läroplan byggt in i minsta detalj och kunna ge varje elev de verktyg de behöver för att lära sig de tekniska och teoretiska grunderna för sitt ämne och andra avdelningar i uppsättningen, för att förvandla det till en professionell kan kommunicera och röra sig i samklang med sina kollegor på avdelningen.

De grundläggande principerna

Engagemang, flexibilitet och motivation måste vara ledord för varje elev och under sina studier att när de sätts in i arbetslivet. Undervisning modell av vår Academy, är starkt baserad på ömsesidigt utbyte mellan lärare och elever och speciellt praktisk undervisning i ämnet för studien att studenten har valt. På detta sätt eleverna inte bara lära de teoretiska grunderna, men börjar att behärska de tekniska hjälpmedel berika deras erfarenhet inom området, förvärva säkerhet och medvetenhet om sina egna möjligheter.

Vår "mission" är att utbilda yrkesverksamma som kan återigen leden slutade att röra sig oberoende inom sektorn som de har utbildats och etablera sig genom kunskapen lärt sig under sina erfarenheter på vår institution . Syftet med vårt arbete är att skapa en ny generation av specialister över hela audiovisuella sektorn.

Bio, före allt annat, passion och disciplin. Utan dessa två faktorer hela branschen som flyttar kugghjulen i denna komplexa värld skulle inte existera. Passion är något som inte kan läras men måste kanaliseras i rätt riktning.

etik~~POS=TRUNC

Akademin håller ett beteende märkt moraliska integritet, öppenhet och värderingar ärlighet, rättvisa och god tro. fördömer därför någon form av diskriminering som grundar sig på eventuella skillnader eller kön, sexuell läggning, medlemskap i en viss etnisk grupp och nationellt och socialt ursprung, språk, tro och religion, politisk åsikt och filosofiska, ålder, hälsotillstånd och fysisk och psykisk mångfald, närhet till politiska och fackliga föreningar, med undantag för vad som uttryckligen anges i gällande normer.

kurser

akademiska kurser

Akademiska kurser är tvååriga yrkesinriktade kurser med obligatorisk närvaro och begränsad. Vår specialisering ämnen är för närvarande åtta: Manus, produktion, riktningen, Foto, ljud, Assembly, tf och film kostym. Varje kurs följs av framgångsrika proffs som bor och arbetar på bio varje dag, vilket gör tillgängliga för studenter i hela deras erfarenhet och medfödd passion för sitt hantverk.

Kursens mål

Syftet med Roma Film Academy är att rikta sina elever att arbetslivet i film och tv, disciplinera genom ett varierat utbildningsprogram som kan stimulera och berika dem både professionellt och personligt, för att förbereda dem och göra dem lämpliga att leva uppsättningen i alla dess många aspekter, utan fruktan, med ödmjukhet, men samtidigt, medvetenhet om sina egna möjligheter.

Kurserna är helt anförtros yrkesverksamma inom film och tv-bor och arbetar. Siffror etablerade som kommer att följa eleverna under hela utbildningen, förse dem med all erfarenheterna på uppsättningar där de har arbetat och fortsätter att arbeta. Vid slutet av året studenter kommer att delta i produktionen av en uppsats av maximalt 6 minuter, medan det andra året i produktionen av en kort film av 12 minuter max.

Struktur av kurserna

Varje kurs är uppdelad i moduler, som var och en är kopplad till en viss fråga. Modulerna är sedan delade sig i undervisningsenheter som i den delen, ut ett specifikt ämne. Varje undervisning enhet kan ta en eller flera klasser och / eller övningar. En lektion eller borr kan gå från en timme till en hel dag, som i fallet med skytte utanför på helgerna. Närvaro är obligatorisk och antalet är stängd.

Den lärare park

Parken RFA lärarna är helt unik och prestigefyllda: de är i själva verket en del inte "professorer" gemensamma men riktiga proffs lånade undervisning. De är uppdelade mellan kurs föreläsare, samordna lärare, vanliga lärare, ytterligare lärare och ingenjörer, för sammanlagt mer än 60 yrkesverksamma från alla kurser.

Mervärdet av RFA är just valet av lärare: de varierar från mycket tekniskt som Stefano Salemme (Steadicamoperatör och operatör) tidigare doktorander nyligen och redan placerade på de större italienska uppsättningar som främsta elektriker och maskinister, Master of Tullio Morganti ljud, prisbelönta italienska David di Donatello, redaktör Paola Freddi, närvarande i hela den europeiska och internationella scenen tack vare sin senaste film fungerar.

Det stora antalet lärare gör RFA att registrera en lärare relation / 2 studenter: 3, eller tre lärare varannan studenter, förbättra pedagogisk erfarenhet för varje elev inskriven.

språket

Kurserna är på italienska, med undantag för vissa specifika moduler på engelska. För närvarande kurser i skådespeleri, produktion och riktning är de som har fler totalt antal timmar på engelska, men från 2014 till idag har vi sett en ökning i timmar av 5% årlig språk.

Det är därför nödvändigt att ha en nivå av kunskap om medium / high italienska språket för att kunna placeras enkelt i den nationella verkligheten; Däremot kan våra utländska studenter snabbt behärska italienska och att arbeta både på hemmaplan och internationellt med utmärkta resultat.

71% av våra studenter är anställda ett år efter RFA diplom.

ANORDNINGAR OCH UTRUSTNING

strukturer

Akademin ligger inne i Cinecittà Studios som har tre platser, en med klassrum och undervisning sekretariat, med en ljudbild och apparater, och en med de administrativa kontor och riktning. Den ljudbild är poängen med styrkan i Academy, med uppsättningar där eleverna öva skott inomhus, medan utomhus, eleverna har till sitt förfogande en av de mest prestigefyllda naturliga teatrar i Europa, staden Rom.

utrustningen

The Academy, förutom att ha till sitt förfogande ett antal av utrustning för varje specifik avdelning, har etablerat framgångsrika partnerskap med ledande professionella och tjänstesektorn, som enligt undervisningen stödja arbetet av lärare genom att tillhandahålla hjälp av återhämtning avancerad (t ex. RÖD, Alexa, Canon, Black Magic, Steadicam), projektorer, ljudanläggningar och mycket mer. Studenterna genomför också särskilda lektioner på samma tjänst som kommer att vara deras professionella referenser utanför skolan, vilket förbereder de viktigaste verktygen de kommer att stöta på arbetsmarknaden.

stöd

Den Roma Film Academy är alltid mycket uppmärksam på behoven hos studenter och i detta syfte har inrättat ett antal olika typer av konventioner, både i förhållande till den gästfrihet som andra aspekter av livet i huvudstaden.

Eleven i själva verket stöds av avdelningen HR sedan tiden för registrering: hitta ett rum eller ett hus för att dela med andra studenter, be din primärvårdsläkare, be om skattelagstiftningen för utlänningar, är all verksamhet till vilken studenten offsite får stöd av sekretariatet.

Dessutom uppvisar den officiella RFA kort du har rätt till rabatter för olika tjänster: tariffen för matsalen i Cinecitta, minskningarna på biobiljetter, bokhandlar, opera, upp till B

Gratis våra studenter kan dra nytta av DVD-film uthyrning från över 600 titlar inom den privata samlingen RFA.

GÄLLANDE

Code of Ethics

Koden fastställer de grundläggande principer som alla som arbetar, måste arbete eller studier vid akademin följa. Underlåtenhet att följa etik som visas i koden kan resultera i omedelbar borttagning av akademien.

Academy Rules

The Academy förordningen innehåller regler som garanterar en väl fungerande utbildningsstrukturen och dess inneboende processer. Respekten för förordningen är nödvändig men inte tillräcklig förutsättning för att fungera av någon anledning inom akademin.

Handboken School

Skolan Handbok är en uppsättning regler för genomförandet av förordningen och innehåller siffror, data, priser, tider, kostnader, datum och annan kvantitativ information. Det informations- och icke-reglerande, det vill säga alltid hänvisar till förordningarna.

Kvalitetshandboken

Kvalitetshandboken ger en översikt över hur den bildas och fungerar som Akademin och fungerar både för att upprätta riktmärken för internt bruk, både för att illustrera utanför systemet (eller tredjepartscertifiering organ): den utgör den grundläggande referens att kontrollera tillämpningen av systemet och dess överensstämmelse med referensstandarder.

PLATS

Cinecittà

De filmstudior i Cinecittà är 9 km från centrala Rom, en yta på 400.000 kvadratmeter.

Cinecitta är nu den europeiska filmindustrin nav för tillverkning av kompletta cykelfilmer, fiktion, TV, reklamfilmer och musikvideor: från produktion, redigering, till skapandet av specialeffekter.

A Cinecitta produktioner med hjälp av stora arbetsplatser och teknik och genom att placera leverans full hyra av tekniska medel för modern och uppdaterad återhämtning.

Detta gör det möjligt att bygga den mest imponerande och fantastiska landskap och sätta på som de största yrkesverksamma inom branschen, som uppfyller även de mest krävande kraven.

Det säger sig självt att för studenter till RFA bildas inuti Studios är en stor förmögenhet och representerar en enorm möjlighet: för många av dem i själva verket övergången från lärande inställd till den professionella och betalat sker utan större ansträngning inne i produktioner som cykliskt köra på Cinecittà.

Rom

Rom, samt vara ett uttryck för den historiska, konstnärliga och kulturella europeiska västvärlden, är en rik huvudstad idéer och aktiviteter för en student som har för avsikt att ta itu med den sjunde konsten.

De vackraste och gamla salar art-house film, de många filmfestivaler, Rom Film Festival och den prestigefyllda teater scheman innebär att leva i huvudstaden är en konstnärlig upplevelse, liksom människa, mer utmanande än någonsin.

Vi kan erbjuda kurser i italienska med engelska moduler. Vi erbjuder inte kurser helt på engelska.

Programmen undervisas på:
Italienska

Skolan erbjuder också:

Roma Film Academy - Mirrors

Roma Film Academy - Cinema is all around you

Roma Film Academy - Reload, Focus, Achieve

Address
c/o Teatro 4 - Cinecittà Studios Via Tuscolana, 1055
I 00173 Rome, Lazio, Italien