Rome University of Fine Arts (RUFA)

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

RUFA, verkliga drömmar och konkreta projekt

RUFA, Rom University of Fine Arts, är ett tvärvetenskapligt, internationellt utbildningscenter - lagligt erkänt av ministeriet för utbildning, universitet och forskning (MIUR) - som erbjuder auktoritativa, innovativa kurser inom konst, design och kommunikation. RUFA arbetar i samarbete med kända yrkesverksamma och prestigefyllda företag och garanterar sina studenters teoretiska förberedelse par excellence, dessutom till ständigt uppdaterad metod-operativ vägledning samtidigt som man håller ett noggrant öga på arbetsplatsen och aktuella marknadstrender. RUFA grundades 1998 med målet att inom en enda akademi uppfylla ambitionerna hos italienska och utländska studenter och de som grundades Maestro Alfio Mongelli. RUFA erbjuder kandidatprogram för kandidatexamen och Master of Arts som svarar fullt ut på samtida konstnärliga och kulturella sammanhang , tillhandahålla en konstnärlig utbildning av högsta kaliber och starka, konkreta framtida sysselsättningsutsikter.

Uppdaterad och stimulerande utbildningsförslag

RUFA erbjuder en stor uppsättning träningsförslag som innehåller några av de mest spännande och högt efterfrågade studieområdena. Guidade och rådgivna av avdelningscheferna för bildkonst och avdelningen för design och tillämpad konst / ny teknik för konsten kan studenter vid RUFA välja sin framtida yrkeskarriär bland åtta olika kandidatexamen:

Målning / Skulptur / Set Design / Grafisk Design / Serier och Illustration / Design / Cinema / Fotografi.

Och från åtta masterprogram i masterprogram:

Multimedia Konst och design / Visuella och innovativa design / Datoranimering och visuella effekter / Filmkonst / Set Design / Skulptur / Målning / Grafisk Konst.

För seniorer och alla elever som kräver vidare specialiserad utbildning, erbjuder RUFA också flera kortkurser, masters och avancerade kurser.

Under många år har RUFA arbetat intensivt i samarbete med den prestigefyllda KDU University College i Malaysia och gemensamt inrättat en Master i Visual and Innovation Design-program. Mellan de två universiteten har en mycket dynamisk, kulturell utbyte och utbyte av idéer och mönster utvecklats, som syftar till utbildningsberikning av studenter som är inskrivna vid båda institutionerna. Samverkan mellan antik och modern tradition är bara en kulturell kostym som det romerska universitetet delar med sin malaysiska motsvarighet. Under de senaste åren har förbindelserna mellan de två institutna främjats ytterligare tack vare stipendipriser. RUFA och KDU University College är helt överens om de enorma tillväxtmöjligheter som denna synergi ger, verkligen Hon Wei Min, vice ordförande för det malaysiska universitetet, har uttalat att: ”Vi tror fast att våra studenter kan lära sig mycket av stort värde av RUFA som sedan kan överföras hemifrån. Båda våra länder har ett extremt forntida kulturarv, i kombination med en lika stark anda för konstnärligt uttryck, och mötet och sammansmältningen av de två kan bara ge upphov till många nya, positiva idéer. Vi tror på dig och du tror på oss.

Det bakomliggande målet är alltid att göra oss mottagliga för kontaminering mellan olika språk, transversalitet, forskning och experiment.

Anpassad metod

RUFA-utbildningsmetoden bygger på en särskild och specialiserad undervisningsmetod, som syftar till att ansluta sig till universitetsutbildningen och yrkesutbildning.

Under sina RUFA-studieår kan eleverna delta i laboratorier, workshops, erfarenhetslektioner, utställningar, presentationer och debatter. Dessa är alla moderna och effektiva verktyg som tar eleverna närmare verkligheten hos den professionella arbetskraften. För att göra det mesta av sina studier uppmuntrar RUFA studenterna att utnyttja de tillgängliga möjligheterna, bygga en solid teoretisk och praktisk grund. De kan då skapa inspirerad konst som kombinerar tvärvetenskaplig förorening, transversell anrikning och innovativt experiment.

Eftersom RUFA är samtida, syftar det till att lära och träna med sitt hjärta på tradition och sitt sinne projiceras in i framtiden.

Studera i Rom

Glancing tillbaka i tiden, mot framtiden

Att studera kreativ konst i en atmosfär som är förorenad av stimuli och uppmuntringar av högsta möjliga relevans erbjuder ofrånkomliga fördelar. Rom var renässans mycket vagga och fortfarande idag är stadens historiska och konstnärliga arv ett emblem av världsomspännande beröm. Men Rom är också en ständigt föränderlig stad, där dynamiska, spännande nya språk gör det till en stad för nya och spännande moderna trender. Den stora mångfalden som erbjuds i stadens museer och gallerier är det mest uppenbara testamentet för detta. I själva verket har Rom inte bara en strålande klassisk proffering utan också en stimulerande kalender med händelser och initiativ som kommer under banan av nya trender och allt från konst till musik och till och med tecknade jobb.

Missa inte chansen att studera mitt i turbinmotorn av konstnärliga stimuli som är Rom. Att studera här betyder att du går in i framtida historia!

Platser

rom

Address
Sede Centrale
Via Benaco, 2

rom, Lazio, Italien

rom

Address
Via Taro, 14
rom, Lazio, Italien

rom

Address
Via Degli Ausoni, 7
rom, Lazio, Italien

rom

Address
Via Benaco, 12
rom, Lazio, Italien

rom

Address
Via Benaco, 1b
rom, Lazio, Italien

rom

Address
Via Lariana, 14
rom, Lazio, Italien

rom

Address
Via Lariana, 8
rom, Lazio, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium