SDA Bocconi School of Management

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

EFMD Equis Accredited

SDA Bocconi är den ledande School of Management i Italien och även står bland topprankade EU: s institutioner. Founded in 1971, med dess över 40-års erfarenhet, är SDA Bocconi School of Management en pionjär inom näringslivet utbildning i Italien: dess kännetecken är innovation och långtgående modellering som visar sig genom ett brett utbud av ledande kurser och masterprogram.

Skolan erbjuder en Full-time MBA och en Global Executive MBA på engelska samt en modulär Executive MBA och en kväll Executive MBA på italienska. Det erbjuder också 9 Heltid Specialized masterprogram (5 International + 4 på italienska) och sex Executive Specialized masterprogram (2 International + 4 på italienska). Vidare skolan, erbjuder ett stort utbud av Executive Education Öppna och anpassade program varje år.

För mer info: SDA Bocconi

SDA Bocconi stolt för: strategiska läge, en enastående förmåga, globala utsikterna, dess mångfald, kraftfulla nätverk. Skolan är belägen i hjärtat av Milano, en stor huvudstad industri, finans, konst, media och, framför allt, mode. Milano är en verklig laboratorium för SDA Bocconi. Staden är hem för en myriad av företag och aktiemarknader som eleverna är direkt exponerade. SDA Bocconi mervärde är att ha på ena sidan akademisk excellens och tradition, garanteras av "Università Bocconi", sitt rykte, starka lärare och forskningscentra, å andra sidan, ett öga ständigt öppna på marknaden, på affärsvärlden behöver, en praktisk, affärsorienterat synsätt när man står inför innehåll och situationer.

SDA Bocconi är globalt inriktad. Studenterna kommer på SDA Bocconi från hela världen. Varje år, är campus exemplifiering för mångfald, internationalism och kön heterogenitet; klasserna föra samman personer från olika yrkesbakgrund utan industrin dominerande över den andra.

Världsomspännande nätverket pelare styrka ligger i kvaliteten på partnerskapet SDA Bocconi håller med viktiga affärs institutioner runt Italien och över hela världen. SDA Bocconi alumner verksamma i större städer runt om i världen utgör ett konkret globalt nätverk. Den 1-års heltidsstudier MBA är skolans flaggskepp program med cirka 100 MBA-studenter.

Programmet börjar med invigning: en veckas MBA boot camp, under vilken du ombeds att förstå och leva essensen av din kommande år.

Eleverna tillbringar de första åtta månaderna av programmet med grundkurser och utveckla ledningskompetens följt av en två månaders verkliga, praktisk erfarenhet (individuell praktik eller grupp konsultprojekt), plus slutkoncentrationer. Förutom 4 funktionella baserade koncentrationer, såsom ekonomi, innovation, entreprenörskap och marknadsföring, erbjuder programmet deltagarna möjlighet att ytterligare anpassa sin utveckling genom att välja sektorsbaserade Track i lyx Business Management (LBM) i samarbete med LVMH, den berömda ledare på den globala lyxigt affärs.

Den allra sista delen av MBA kommer att äga rum i Arrivederci Week: Kultur och Näringsliv, Telco och Nya medier, regeringsrelaterade finans, Pharma och hälsa, samt första hand "Made in Italy" affärsmodeller.

Som en stor internationell School of Management, SDA Bocconi bedriver en aktiv och prestigefyllda nätverk av utbyten, samarbeten och interaktioner med andra institutioner. Den internationella utbytesprogram erbjuder utvalda kandidater möjlighet att tillbringa tre till fyra månader efter det att programmet på en annan topp Business School.

MBA-studenter har tillgång till Career Service, som organiserar en-till-en karriär rådgivning och coaching, workshops, företagspresentationer, företagsdagar, CV bok och platsannonser. Karriärplanering och rekryteringsaktiviteter ge deltagarna möjlighet att komma i kontakt med ett brett utbud av nationella och internationella företag.

Hemsida: www.sdabocconi.it

Senaste ranking:

Den ledande School of Management i Italien och den enda italienska skolan på toppen av listorna i alla huvud International Ranking har SDA Bocconi etablerat sig som ledande i Europa inom högre utbildning. SDA Bocconi placerade 5th i Europa i QS Global 200 Business School Report 2014/2015, baserat på bedömningar av rekryterare.

Dessutom rankar SDA Bocconi MBA bland de bästa programmen i världen som den bästa valuta för pengarna, investeringen i MBA-utbildning som betalar sig tillbaka snabbast. Enligt den senaste Forbes rankning av avkastning på investeringen (ROI, den genomsnittliga tiden akademiker måste tjäna tillbaka terminsavgifter) är SDA Bocconi MBA 3 bland icke-amerikanska program i världen, medan den prisvärda MBA rankning 2014 av The Economist placerar skolan 4th globalt. I Bloomberg Businessweek Top Int'l B-School ranking 2014 fick SDA Bocconi Full-Time MBA två platser och rankas 14: e bland de bästa programmen undervisas utanför USA, och 11 i Europa.

Sist men inte minst, i Financial Times Global MBA ranking 2015 Programmet placerar 10 i Europa och 26 i världen, återstår den enda italienska MBA i rangordningen.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se skolans Masterprogram » Se Health Magisterexamen » Se EMBA:er » Se MBA:er »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Executive Master i marknadsföring och försäljning (emms)

Online och Campus-kombinerat Deltid 14 månader January 2019 Italien Milan Altavilla Vicentina + 1 fler

Executive Master i Marketing & Sales - Arbeta, lärande och leva på dina mest. Det är ett gemensamt initiativ SDA Bocconi / ESADE - fler anslutningar vidare expansion. [+]

Den verkställande format av programmet innebär att traditionella klasser kombineras med distansutbildning sessioner, så att du kan arbeta och studera samtidigt. Befälhavaren fokuserar på försäljning och marknadsföring, och ger dig möjlighet att studera inte bara på SDA Bocconi i Milano, men även vid ESADE i Barcelona och Madrid.

EMMS är Master för dig om Du vill gå vidare i din karriär utan att ta time out för att studera Du vill stärka dina kunskaper om försäljning och marknadsföring i ett internationellt sammanhang Du vill kunna tillämpas omedelbart vad du har lärt dig i programmet Du är intresserad av att utveckla möjligheter till nätverkande på den internationella marknaden Vad EMMS kan erbjuda dig ... [-]

Executive Master i strategisk human resource management (emshrm)

Campusstudier Deltid 10 månader February 2019 Italien Milan Altavilla Vicentina + 1 fler

Executive Master i Strategic Human Resource Management (EMSHRM) - HR: från utmaningar till förändringar. Detta är en internationell 10-månader Executive Program som placerar en fördjupad inriktning på verksamheten inom ramen för personalhantering och ledarskap, med fokus på de organisatoriska och strategiska frågor som påverkar personalbeslut. [+]

Den Executive Master i Strategic Human Resource Management (EMSHRM) erbjuder dig en 10 månaders internationell verkställande program som placerar en fördjupad inriktning på verksamheten inom ramen för personalledning och ledarskap genom att fokusera på de organisatoriska och strategiska frågor som påverkar personalbeslut.

Vad EMSHRM kan erbjuda dig Fokus på strategiska och organisatoriska frågor som påverkar personalbeslut Kunskapen att råda ledande befattningshavare och driva förändringar i komplexa organisatoriska inställningar. En grundlig förståelse av centrala HR-strategier, struktur, system och processer. Verktygen för att förstå det sammanhang i vilket personalstrategi och ledarskap spelar en roll. Fördelar med att välja EMSHRM ... [-]

Magister i konst och administration

Campusstudier Heltid 12 månader October 2018 Italien Milan Altavilla Vicentina + 1 fler

Mästaren i Arts Management och administration (MAMA) är en heltid, internationell, ettårigt program som undervisas helt på engelska och lockar studenter [+]

Mästaren i Arts Management och administration (MAMA) är en heltid, internationell, ettårigt program som undervisas helt på engelska och lockar studenter från hela världen.

MAMA syftar till att stödja konstnärlig innovation och kulturell utveckling i hela världen, genom att stärka ledarskap och ledningskompetens som behövs för konstorganisationer för att frodas.

Utnyttja på italiensk excellens inom kulturarv och konstnärlig produktion, programmet kommer att stärka din kulturella bakgrund samt dina yrkeskunskaper, som gör det möjligt för din karriär att blomstra.

MAMA är Master för dig om Du brinner för konst och kultur. Vill du ha en karriär som professionell, chef, konsult eller entreprenör inom konst- och kulturområden. Du vill förbättra din ledande expertis inom ett av Europas ledande skolor of Management. Vill du lära dig om de italienska och europeiska konstnärliga traditioner och hur de stöds och utvecklas. Vad MAMA kan erbjuda dig Solid grund i ledningen, inklusive praktiska, kreativa och yrkesskicklighet. Specifik kunskap att verka framgångsrikt i konst- och kultursektorn. Direktkontakt med de bästa italienska och internationella konstorganisationer och deras ledare, som ofta gästföreläsare i programmet. En stimulerande miljö, med fokus på en internationell marknad med ett tvärvetenskapligt angreppssätt. En särskild Arts Management fakultet, som har nära band med konstvärlden och Arts Management samhället. Mama Grand Tour, för att ta dig ur Milano uppleva världsberömda centra för den italienska kulturen, inklusive Venedig, Florens, Rom och Neapel. MAMA Praktik - en chans att arbeta för en av MAMA viktigaste partners eller samverkande institutionerna. [-]

Magister inom corporate finance (mcf)

Campusstudier Heltid 12 månader September 2018 Italien Milan Altavilla Vicentina + 1 fler

Mästaren i Corporate Finance (MCF) är en intensiv och stimulerande ettåriga programmet på engelska, utformad för att ge eleverna de kunskaper och färdigheter som behövs för att driva innovation och behärska olika internationella finans tekniker och verktyg, oavsett om du arbetar för ett företag eller en institution. Välja MCF innebär att investera i din personliga och professionella utveckling, i syfte att ta din karriär till nästa nivå. [+]

Mästaren i Corporate Finance (MCF) är en intensiv och stimulerande ettåriga programmet på engelska, utformad för att ge eleverna de kunskaper och färdigheter som behövs för att driva innovation och behärska olika internationella finans tekniker och verktyg, oavsett om du arbetar för ett företag eller en institution. Välja MCF innebär att investera i din personliga och professionella utveckling, i syfte att ta din karriär till nästa nivå.

MCF är Master för dig om Du vill erbjuda högkvalitativa lösningar till finansiella problem. Du vill vara försedd med den mest avancerade tekniken i Financial Management. Du letar efter en blandning av ledarskap och respekt för andras, etik och förståelse för mångfald. Du vill ha en internationellt erkänd examen. Du vill arbeta i komplexa scenarier med unika verktyg och resurser. Vad MCF kan erbjuda dig En specialiserad master 100% finans-fokuserade, för att bilda professionella akademiker Praktisk och tillämpad finansiell kunskap och tekniska färdigheter Möjlighet att direkt ta itu med ekonomiska uppgifter utan utbildning B-skolan intensiva undervisningsmetoder (affärsidéer, företagsspel, professionell lärare, simulering, programvara) Specialiserad tekniska förberedelserna av en fakultet som har starka kopplingar till den finansiella sektorn ... [-]

Magister inom mode, erfarenhet och design management (mafed)

Campusstudier Heltid 12  January 2019 Italien Milan Altavilla Vicentina + 1 fler

Mästaren i Mode, Erfarenhet & Design Management (MAFED) är en heltid, ettåriga intensivt program som undervisas helt på engelska och lockar studenter från [+]

Mästaren i Mode, Erfarenhet & Design Management (MAFED) är en heltid, ettåriga intensivt program som undervisas helt på engelska och lockar studenter från hela världen.

MAFED syftar till kulturen i resultatorienterade kreativitet, vilket innebär klara med obegränsad fantasi kreativa människor, din medvetenhet om den vackra och originella, och de begränsningar av timing och ombytlighet konsumenterna.

MAFED är Master för dig om Du strävar efter att ta på sig en ledande roll på ett sätt, lyx eller design-baserade företaget, eller om du är intresserad av att genomföra din start-up inom sektorn Du letar efter ett program som ger dig direkt exponering till industrin världen, där det händer saker Du vill få en examen som är i linje med dina mål Vill du ha en internationellt erkänd Specialized Post-Graduate och Post-Erfarenhet Mästare, för internationella profiler med yrkeserfarenhet. Vad MAFED kan erbjuda dig Programmet, med sin fokuserade inriktning och dess nära band till industrin, gör att du kan: Få specialiserad ledarskapsutbildning och verktyg i ett av världens mode och design huvudstäder, där många uppmärksammade händelser äger rum varje år. Interagera med en särskild F & D akademiska och yrkesmässiga fakulteten Gå med ett internationellt nätverk med studenter från över tjugo nationaliteter och mer än 450 Alumni över hela världen Besök företag, inklusive fabriker, utställningslokaler, och flaggskeppsbutiker Läs mer om nya trender och framgångsrika affärsmodeller som flyttar mellan mode och design baserade industrier och mellan de olika segmenten, från lyx till snabb modebutiker. Ett faktum om MAFED ... [-]

Master of Management i mat & dryck (MFB)

Campusstudier Heltid 12 månader January 2019 Italien Milan Altavilla Vicentina + 1 fler

han Master of Management i Mat & Dryck (MFB) är en heltid, internationell, ettårigt program som undervisas helt på engelska och lockar studenter från hela världen. Programmet fokuserar på förvaltning av F & B och närstående företag, till exempel restauranger, hotell, charter och avancerade återförsäljare, från en innovativ och effektiv perspektiv. MFB har ett tvärvetenskapligt angreppssätt och antar en erfarenhets metod. [+]

Master of Management i Mat & Dryck (MFB) är en heltid, internationell, ettårigt program som undervisas helt på engelska och lockar studenter från hela världen.

Programmet fokuserar på förvaltning av F & B och närstående företag, till exempel restauranger, hotell, charter och avancerade återförsäljare, från en innovativ och effektiv perspektiv. MFB har ett tvärvetenskapligt angreppssätt och antar en erfarenhets metod.

Föreläsningar av professorer och gästtalare varvas med gruppövningar, lag och enskilda projekt, simuleringar, rollspel och fallstudie analys. Du kommer att ha många frågestunder på aktuella frågor i branschen står inför nu och i den upplevda framtiden.... [-]


Master of Public Administration

Campusstudier Heltid 12 månader October 2018 Italien Milan Altavilla Vicentina + 1 fler

Master of Public Administration (MPA) som erbjuds av SDA Bocconi School of Management är en ettårig heltid program ges på engelska för studenter från hela världen. [+]

Master of Public Administration

Smarta lösningar till offentliga utmaningar.

Master of Public Administration (MPA) som erbjuds av SDA Bocconi School of Management är en ettårig heltid program ges på engelska för studenter från hela världen.

Läkemedelsverket hjälper internationella studenter att utveckla specialiserade kunskaper och personliga egenskaper för professionellt arbete inom den offentliga sektorn och tillhörande institutioner både lokalt och globalt.

State-of-the-art vetenskaplig bakgrund, värdefull kunskap, professionalism och öppenhet för mångfald gör Läkemedelsverket en unik, once-in-a-life lärande upplevelse för framtida förvaltare av allmänna intressen.... [-]


Videoklipp

1-year Full-Time MBA - SDA Bocconi