Scuola Politecnica di Design SPD

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Scuola Politecnica di Design SPD

En kreativ workshop för att upptäcka, förstå och utbyta idéer och erfarenheter.
Den första skolan i Italien för design och kommunikation, grundad 1954.

Sedan 1954 har denna skola arbetat med italiensk design, sett den växa och utvecklas till vad vi känner till det som idag. Konstnären Nino di Salvatore inrättade SPD 1954. Som målare och skulptör har han fascinerat och sammanfört konstnärer, designers, proffs och studenter från fem olika kontinenter. Bruno Munari, Gio Ponti, Max Huber, Pino Tovaglia, Isao Hosoe har alla lärt sig på SPD. Gästerna på skolan inkluderar Achille Castiglioni, Rodolfo Bonetto, Roberto Sambonet, Donald Norman och Tomat. Idag arbetar tillsammans med våra unga designers, experimenterar med verkliga projekt och mönster, träning av nya talanger är Piero Lissoni, Stefano Giovannoni, Denis Santachiara, Andrea Branzi.

Det finns alltid saker som du kan upptäcka, ompröva, förvandla. I Milano, huvudstad i design, organiserar SPD årliga masters kurser. Med över 50 års erfarenhet inom fältet sträcker sig dessa kurser från produktdesign till inredning, från kommunikation till multimedia. Didaktiken är personlig, i en människaformad miljö som möjliggör enkel kontakt med fakulteten och personalen.

Studierna har en stark inriktning mot verkliga projekt, i nära kontakt med företag och yrkesverksamma.

Awards

Ett enastående förflutet har varit extremt givande med exceptionellt erkännande av skolan: Skryts av utställningen vid Biennale di Venezia 1986, vid Carrousel du Louvre och vid Centre Georges Pompidou i Paris; "Medaglia d'Oro" vid den tionde Triennale i Milano och till och med "Compasso d'Oro" som tilldelades av ADI -Associazione Disegno Industriale 1994 för att inte tala om ära av att bli beviljad två gånger SMAU-priset för industriell design

Platser

Milan

Address
Scuola Politecnica di Design SPD Via Carlo Bo 7
20143 Milan, Lombardiet, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium