Sapienza University of Rome

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Att välja universitet är inte lätt.

Du vill ha en plats som kan förverkliga dina drömmar, utbilda dig och ge dig de livskunskaper och resurser som ger dig en fördel i världen. Sapienza University of Rome är just den platsen. Med över 700 års historia har vi vårdat studenter i århundraden. Sapienza, som grundades 1303 som Studium Urbis , är universitetet med den största studentpopulationen i Europa: över 112 000 studenter. Sapienza kombinerar århundraden av kunskap och tradition med banbrytande forskning och innovation och ger en unik miljö där studenter uppmuntras att utbyta idéer och filosofier.
Och allt sker i en av de mest hisnande städerna i världen: Rom.

Vi är ett stort, offentligt och omfattande italienskt universitet som specialiserar oss på nästan alla kunskapsområden på alla akademiska nivåer (kandidatexamen, magisterexamen, doktorsexamen, grundår och många fler).

Som ett offentligt universitet kommer det mesta av vår finansiering från den italienska regeringen, vilket gör det möjligt för oss att hålla våra studieavgifter mycket låga, samtidigt som vi behåller akademisk frihet , utmärkta akademiska och forskningsstandarder och imponerande internationell ranking i ett brett spektrum av discipliner, till exempel klassiker & Forntida historia, arkeologi, fysik och astronomi, samt miljöstudier, nanoteknik, cellulär och genterapi, design och rymdteknik och många andra ämnen.

Under året arrangerar Sapienza också en mängd kulturella, sociala och idrottsliga aktiviteter för att uppmuntra studenterna att föra ett väl avrundat socialt liv. Dessa inkluderar: ”MuSa” orkestrar, körer och jazzensembler; Sapienza Theatron - Ancient Theatre Group, RadioSapienza webradiostation och ett mycket brett utbud av idrottsanläggningar.

Under de senaste månaderna har Sapienza också gjort enorma ansträngningar för att möta de många utmaningar som COVID-19-pandemin ställer och förbättrat sitt online-lärande och studenttjänster och infrastrukturer, samtidigt som de vidtar alla nödvändiga åtgärder för att tillhandahålla säker -personalundervisning för ett växande antal studenter.

Platser

rom

Sapienza University of Rome

Address
Piazzale Aldo Moro,5
00185 rom, Lazio, Italien
Telefon
+39 06 49911

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program