Sapienza University of Rome

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Sapienza-universitetet i Rom, som grundades 1303 av Bonifatius VIII, är en av de äldsta universiteten i världen och en hög artist bland de största universiteten i internationella jämförelser.

Sedan starten över 700 år sedan, har Sapienza spelat en viktig roll i italiensk historia och har varit direkt inblandad i viktiga förändringar och utveckling i samhället, ekonomi och politik. Det har bidragit till utvecklingen av italienska och europeisk vetenskap och kultur i alla kunskapsområden.

Framtiden för Sapienza börjar idag tack vare sin rika historia och bidrag för hela universitetssamfundet, vars främsta mål är forskning, undervisning och utbildning. Lärare, studenter, teknisk och administrativ personal är en del av denna gemenskap och tack vare deras respektive kompetens och ansvar, alla bidrar till sitt rykte och tillväxt.

Campus, designad av Marcello Piacentini, invigdes 1935. Det ligger nära stadens centrum, och är den största i Europa - en riktig stad inom en stad där undervisningsverksamhet integreras med bibliotek, museer, liksom omfattande studentservice. Fakulteter och institutioner utför även sin verksamhet i decentraliserade platser i olika delar av staden. Det finns två andra universitetsområden på andra håll i Lazio.

Sapienza erbjuder ett brett utbud av kurser inklusive utbildningsprogram, doktorandkurser, ett till två år professionella kurser och inriktning Skolor i många discipliner, som drivs av 63 avdelningar och 11 fakulteter. Med 2011-2012 läsåret, invigde University School for Advanced Studies och utvärderar kandidater på grundval av pedagogiska meriter, som ger studenterna kurser och aktiviteter som syftar till att uppmuntra och utveckla sin förmåga genom vetenskaplig, kulturell och tvärvetenskaplig berikande.

Det är i varje hänseende en forskning och undervisning universitet: Sapienza bedriver framstående vetenskaplig forskning inom de flesta discipliner uppnå imponerande resultat både på nationell och internationell nivå.

Sapienza ökar också forskning genom att erbjuda möjligheter till den akademiska världen på en global skala. Tack vare ett särskilt program för gästprofessorer, många utländska forskare och lärare regelbundet besöka universitetet och bidrar i hög grad till kvaliteten på utbildnings- och forskningsprogram.

Några 8.000 utländska studenter regelbundet inskrivna vid Sapienza. Utöver detta uppmuntrar Sapienza internationellt utbyte: det finns över 1100 inkommande och utresande studenter per år, tack vare flera mobilitetsprogram.

Mission och värderingar

Sapienza-universitetet i Rom är ett samhälle vars främsta mål är forskning, undervisning och utbildning. Lärare, studenter, teknisk och administrativ personal är en del av samhället och tack vare deras respektive kompetens och ansvar, alla bidrar till sitt rykte och tillväxt. Sapienza syftar till att väsentligt bidra till utvecklingen av kunskapssamhället genom forskning, utbildning av hög kvalitet och internationellt samarbete. Sapienza är en självständig organisation, en huvud delaktig i det internationella forskarsamhället och en grundläggande partner inom högkvalitativ utbildning och forskning. Dessutom är det också en viktig del av den lokala och nationella ekonomin.

Grundläggande värden som definierar Sapienza identitet är:

Tanke- och forskning, för att garantera pluralistisk kultur och idéer; Socialt ansvar, så att forskning och utbildning bidra till den sociala och ekonomiska utvecklingen i italienska samhället, dess städer och nationen; Autonomi, inom utbildning, forskning och organisation; Konkurrens inom och utanför universitetet systemet; Deltagande av alla lärare, studenter, tekniskt och administrativt personal; Nära samverkan mellan utbildning och forskning för att främja större integration; Innovation inom forskning och utbildning som en form av framtida investeringar, Öppenhet, särskilt mellan universitetet och dess studenter; Ständig förbättring som en ledstjärna i sin organisation och förvaltning; Utveckling av yrkeskompetens genom pedagogiska processer; Effektiva tjänster för studenter och andra medlemmar i samfundet

Platser

rom

Sapienza University of Rome

Address
Piazza Borghese 9
00186 rom, Lazio, Italien
Telefon
+39 06 49911

Program