Read the Official Description

Sapienza-universitetet i Rom, som grundades 1303 av Bonifatius VIII, är en av de äldsta universiteten i världen och en hög artist bland de största universiteten i internationella jämförelser.

Sedan starten över 700 år sedan, har Sapienza spelat en viktig roll i italiensk historia och har varit direkt inblandad i viktiga förändringar och utveckling i samhället, ekonomi och politik. Det har bidragit till utvecklingen av italienska och europeisk vetenskap och kultur i alla kunskapsområden.

Framtiden för Sapienza börjar idag tack vare sin rika historia och bidrag för hela universitetssamfundet, vars främsta mål är forskning, undervisning och utbildning. Lärare, studenter, teknisk och administrativ personal är en del av denna gemenskap och tack vare deras respektive kompetens och ansvar, alla bidrar till sitt rykte och tillväxt.

Campus, designad av Marcello Piacentini, invigdes 1935. Det ligger nära stadens centrum, och är den största i Europa - en riktig stad inom en stad där undervisningsverksamhet integreras med bibliotek, museer, liksom omfattande studentservice. Fakulteter och institutioner utför även sin verksamhet i decentraliserade platser i olika delar av staden. Det finns två andra universitetsområden på andra håll i Lazio.

Sapienza erbjuder ett brett utbud av kurser inklusive utbildningsprogram, doktorandkurser, ett till två år professionella kurser och inriktning Skolor i många discipliner, som drivs av 63 avdelningar och 11 fakulteter. Med 2011-2012 läsåret, invigde University School for Advanced Studies och utvärderar kandidater på grundval av pedagogiska meriter, som ger studenterna kurser och aktiviteter som syftar till att uppmuntra och utveckla sin förmåga genom vetenskaplig, kulturell och tvärvetenskaplig berikande.

Det är i varje hänseende en forskning och undervisning universitet: Sapienza bedriver framstående vetenskaplig forskning inom de flesta discipliner uppnå imponerande resultat både på nationell och internationell nivå.

Sapienza ökar också forskning genom att erbjuda möjligheter till den akademiska världen på en global skala. Tack vare ett särskilt program för gästprofessorer, många utländska forskare och lärare regelbundet besöka universitetet och bidrar i hög grad till kvaliteten på utbildnings- och forskningsprogram.

Några 8.000 utländska studenter regelbundet inskrivna vid Sapienza. Utöver detta uppmuntrar Sapienza internationellt utbyte: det finns över 1100 inkommande och utresande studenter per år, tack vare flera mobilitetsprogram.

Mission och värderingar

Sapienza-universitetet i Rom är ett samhälle vars främsta mål är forskning, undervisning och utbildning. Lärare, studenter, teknisk och administrativ personal är en del av samhället och tack vare deras respektive kompetens och ansvar, alla bidrar till sitt rykte och tillväxt. Sapienza syftar till att väsentligt bidra till utvecklingen av kunskapssamhället genom forskning, utbildning av hög kvalitet och internationellt samarbete. Sapienza är en självständig organisation, en huvud delaktig i det internationella forskarsamhället och en grundläggande partner inom högkvalitativ utbildning och forskning. Dessutom är det också en viktig del av den lokala och nationella ekonomin.

Grundläggande värden som definierar Sapienza identitet är:

Tanke- och forskning, för att garantera pluralistisk kultur och idéer; Socialt ansvar, så att forskning och utbildning bidra till den sociala och ekonomiska utvecklingen i italienska samhället, dess städer och nationen; Autonomi, inom utbildning, forskning och organisation; Konkurrens inom och utanför universitetet systemet; Deltagande av alla lärare, studenter, tekniskt och administrativt personal; Nära samverkan mellan utbildning och forskning för att främja större integration; Innovation inom forskning och utbildning som en form av framtida investeringar, Öppenhet, särskilt mellan universitetet och dess studenter; Ständig förbättring som en ledstjärna i sin organisation och förvaltning; Utveckling av yrkeskompetens genom pedagogiska processer; Effektiva tjänster för studenter och andra medlemmar i samfundet

Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:


Sapienza University of Rome

ARCHMAT är en 2-årig Erasmus Mundus-masterkurs (120 europeiska kreditöverföringsprogram - ECTS) inom ett konsortium av 3 HEI (Evora-UE, Rom-UNIROMA1, Thessaloniki-AUTH) s ... [+]

ARCHMAT är en 2-årig Erasmus Mundus-masterkurs (120 europeiska kreditöverföringsprogram - ECTS) inom ett konsortium av 3 HEI (Evora-UE, Rom-UNIROMA1, Thessaloniki-AUTH) som fullvärdiga partner, 7 HEI (Avignon-UA, Palermo -UNIPA, Zaragoza-UNIZAR-ICMA, Fez-UF, Rio de Janeiro-UERJ, Polytechnic University of Turin - POLITO och Universidad de Burgos - UBU) och 3 icke-HEI forskningscentra (Laboratorio Jose Figueiredo / Instituto dos Museus e Conservacao- IMC, Vetenskaplig laboratorium Musei Vaticani-MV, AIANI-arkeologiska museet) som associerade medlemmar, som ger eleverna specialkunskaper i arkeologi och analytisk karaktärisering av material från förhistoria (megalithic) till klassiska tider (grekiska och romerska)... [-]

Italien Rome
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Mastersprogrammet inom naturvetenskap och teknik för bevarande av kulturarv tränar experter inom arkeometri och bevarandevetenskap. Programmet ger studenterna specialkuns ... [+]

Mastersprogrammet inom naturvetenskap och teknik för bevarande av kulturarv tränar experter inom arkeometri och bevarandevetenskap. Programmet ger studenterna specialkunskaper i den mult Analytics-karaktärisering av ett brett utbud av material relaterade till arkeologi och kulturarv, vetenskapliga metoder och avancerad teknik vid studier av bevarande.

6 hp i humaniora och ekonomiska discipliner (t.ex. museologi, restaurationshistoria och tekniker för konstnärlig produktion och lagstiftning om kulturarv)

Det minsta engelska språket är nivå B2 (IELTS).

[-]
Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Magisterprogrammet i Engineering i datavetenskap (LM-28223) syftar till att utveckla software engineering specialister och forskare med både teoretiska och praktiska kuns ... [+]

Mastersprogrammet i teknik i datavetenskap (LM-28223) syftar till att utveckla mjukvaruteknik specialister och forskare med både teoretisk och praktisk kunskap om informationssystem.

Programmet riktar sig till forskning, design och utveckling av datorhårdvara och mjukvara, och ger projektledning och ledarskap som krävs för en ansvarsfull karriär inom ingenjörsvetenskap

I större detalj kommer masterprogrammet i teknik i datavetenskap att ge studenterna möjlighet att tillämpa sin kunskap på alla aspekter av datorsystemdesign. Detta inkluderar:

Identifiera de bästa utformning, förvaltning och underhållslösningar för IT-system och applikationer; Anpassad-skräddare och tillämpa innovativa IT-arkitektur och system baserade på avancerad teknik; Utforma och konstruera innovativa IT-produkter; Design, utveckla och övervaka IT-strategier för organisationer; Design, utveckla och övervaka, i samarbete med andra yrkesgrupper, utveckling av särskilda tillämpningar (dvs, robotteknik, telekommunikation, företagsledning). ... [-]
Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Magisterexamen i Arkitektur-Bevarande är ett 2-årigt program som helt och hållet lärs på engelska vid Sapienza University of Rome . Det motsvarar den italienska titeln "L ... [+]

Mastersprogrammet i arkitektur (Conservation), som huvudsakligen fokuserar på italienska arkitektoniska arv, syftar till att träna studenter för att konsolidera och bevara det befintliga arkitektoniska och miljöarvet och utveckla projekt av hög kvalitet som tar hänsyn till förhållandet mellan nya projekt, miljö och de historiska aspekterna.

Programmet samlar en rad olika discipliner, inklusive humaniora och tekniska vetenskapliga ämnen, för att förbereda studenterna att arbeta som arkitekter med specifika kompetenser inom byggprocesser och bevarande av befintliga strukturer. I synnerhet kommer det tvååriga programmet att dyka djupare in i de huvudkompetenser som förvärvats med kandidatexamen och kommer att ta itu med:... [-]

Italien Rome
October 2019
Heltid
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Den civilingenjör inom artificiell intelligens och robotik (LM-28224) syftar till att ge eleverna de kunskaper och förmåga att utforma och genomföra artificiell intellige ... [+]

Masters of Science in Engineering in Artificial Intelligence and Robotics (LM-28224) syftar till att ge studenterna kunskap och förmåga att designa och genomföra artificiell intelligens och robotsystem samt de tvärvetenskapliga färdigheter som är nödvändiga för att hantera komplexa projekt och deras inverkan på samhället.

Datateknik är bland de snabbast växande fälten och presenterar obegränsade möjligheter på nästan alla områden. Eleverna lär sig att:

Design och utveckla avancerade kunskapsbaserade och multi-agent mjukvarusystem; Design och utveckla robotsystem för tjänster och industriella applikationer, inklusive säkerhet, utrymme, hem, äldreomsorg, m... [-]
Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Magisterprogrammet i datavetenskap (LM-28176) är ett nytt program som lärs ut helt på engelska. ... [+]

Magisterprogrammet i Data Science (LM-28176) är ett nytt program undervisas helt på engelska. Det är ett gemensamt initiativ inom fakulteten i3S som kombinerar kompetensen hos fyra avdelningar:

Informatik (DI) Computer Science (DIAG) Information Engineering, elektronik och telekommunikation (DIET) Statistik (DSS)

Den anmärkningsvärda ökningen av volymen och komplexiteten av tillgänglig data - och den nya tekniken som har utvecklats för att bearbeta den - kräver ett kombinerat tvärvetenskapligt förhållningssätt att utforma en övergripande strategi för att omvandla data till användbar information.

Viktiga ingredienser för att utveckla en framgångsrik strategi innefattar datamanipulation och visualisering, storskaliga beräkningar, statistisk modellering, inlärningstekniker och algoritm tänkande.... [-]

Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Magisterprogrammet i ekonomi (LM-28676) ger studenterna de verktyg som behövs för att analysera ekonomiska mekanismer, finansmarknader och organisationer och förutse indi ... [+]

Magisterprogrammet i ekonomi (LM-28676) ger studenterna de verktyg som behövs för att analysera ekonomiska mekanismer, finansmarknader och organisationer och förutse individers och institutioners mikro- och makroekonomiska beteende.

Programmet inleds med kurser som syftar till att konsolidera och förbättra elevernas förståelse för den ekonomiska politiken och den politiska ekonomin. Därefter vänder fokus till specifika aspekter av ekonomiska studier och frågor som rör kvantitativa metoder, sociologi, juridik och företagsstudier.

Särskilt Magisterprogrammet i Advanced Economics syftar till att utveckla de ekonomiska forskare som kan:

Identifiera och analysera viktiga ekonomiska aspekter; Design och utveckla marknadsundersökningar och makroekonomiska recensioner; Planera och hantera företagens strategi (särskilt i finanssektorn) och offentliggöra beslut om frågor som välfärd och social trygghet; Förnya och utveckla ekonomiska analysverktyg; Samordna tvärvetenskapliga arbetsgrupper för att bedöma effekterna av den ekonomiska politiken på utvecklingen av specifika produktiva sektorer; Samordna och hantera arbetsgrupper för att ordna nödvändiga sektor och makroekonomiska scenarier för de ekonomiska val av offentliga och privata organisationer, både på nationell och internationell nivå; Utvärdera beteenden och resultat av strategier och objektivt orientera deras resultat. ... [-]
Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Masters Programmet i Transport Systems Engineering (LM-27592) ger studenterna de kunskaper och verktyg som behövs för att hantera ett brett utbud av aktiviteter relaterad ... [+]

Masters Programmet i Transport Systems Engineering (LM-27592) ger studenterna de kunskaper och verktyg som behövs för att hantera ett brett utbud av aktiviteter relaterade till planering, programmering, drift och övervakning av transportsystem och deras individuella komponenter.

I synnerhet kommer eleverna få kunskaper och metoder för att:

Optimera användningen av infrastrukturer och tjänster för transport på väg, järnväg, luft och hav; Design transportsystem och deras komponenter, till exempel: infrastruktur, tjänster, fordon, terminaler och växter; Modell fordonstrafik flöden på multimodala nätverk för att förbättra rörligheten för människor och varor, ... [-]
Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

AtoSiM är en tvåårig fysik eller kemi mästare grad inriktad på datormodellering av fysiska, kemiska och biomolekylära system. ... [+]

AtoSiM är en tvåårig fysik eller kemi mästare grad inriktad på datormodellering av fysiska, kemiska och biomolekylära system. AtoSiM drivs gemensamt av:

Ecole normale supérieure de Lyon, Frankrike Universiteit van Amsterdam, Nederländerna Vrije Universiteit Amsterdam, Nederländerna Università degli studi di Roma, "La Sapienza", Italien

Denna tvååriga examen ger en högkvalitativ kvalifikation inom det snabbt växande området för datormodellering i fysiska, kemiska och biomolekylära vetenskaper. Denna högt integrerade kurs täcker ett komplett utbud av tekniker: från kvantmekaniska atomistiska beskrivningar till grovkorniga mesoskopiska modeller. Särskilda användningsområden innefattar kondenserad materia och statistisk fysik, kemi, fysisk kemi, materialvetenskap och teoretisk biomolekylär vetenskap. Utbildningen är indelad i fyra delar. Alla studenter följer kurser först i Amsterdam, sedan i Rom, och slutligen i Lyon för att få ett trippelutbildning. Den andra terminen är avsedd för forskning i laboratorier antingen i Amsterdam, Rom, Lyon eller en av våra 21 ytterligare partners. Studenterna får en trippel examen. Inträde till masterexamen bestäms på grundval av akademisk excellens av en urvalskommitté bestående av företrädare för varje partnerinstitution. Sökande ska ha minst tre års tidigare studier med inriktning mot fysik, kemi, teknik, tillämpad matematik eller bioinformatik. Bevis på engelska färdighet krävs också.... [-]

Italien Rome Nederländerna Amsterdam Frankrike Lyon  + 2 Mer
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Masters of Science programmet i Business Management (LM-28234) syftar till att ge eleverna de kunskaper, färdigheter och know-how som är nödvändig för personalförvaltning ... [+]

Masters of Science i företagsekonomi (LM-28234) syftar till att ge studenterna den kunskap, färdigheter och know-how som krävs för ledarskaps och entreprenörsroll i företag, samt företagskonsulter.

Programmet integrerar grundläggande och tvärgående kunskap och ger studenterna en inter-funktionell och entreprenörsperspektiv för att förbereda dem för ledande roller.

Studenter kan också ansöka om en dubbel examen program: första år vid Regent University i London, och andra året i Rom vid Sapienza-universitetet.

Studenterna kommer att förvärva:

Fördjupad kunskap om management, ekonomi, matematik, statistik och juridik problemlösningsförmåga Specifika kompetenser inom styrning, marknadsföring och hållbarhet ... [-]
Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Magisterprogrammet i styrteknik (LM-26651) ger studenterna ett tvärvetenskapligt och metodiskt tillvägagångssätt som passar ett stort antal studenter med en avancerad niv ... [+]

Mastersprogrammet i styrteknik (LM-26651) ger studenterna ett tvärvetenskapligt och metodiskt tillvägagångssätt som passar ett stort antal studenter med en avancerad nivå inom informationsteknik, industriell teknik, datavetenskap, matematik eller fysik.

Programmet introducerar studenterna till de grundläggande metoder för automatisk styrning, inklusive:

Modellering och identifiering av dynamiska system; Mätning bearbetning och on-line filtrering av sensordata; Användning av återkoppling för att stabilisera processbeteende och optimera dess prestanda; Integrerad automatisk styrning systemdesign.

Dessa begrepp gäller för ett brett spektrum av verkstadsindustrin och är ofta nödvändiga för att möjliggöra samverkan mellan andra tekniker med avancerade tillämpningar, både inom industrin och serviceautomation.... [-]

Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Mastersprogrammet i europeiska studier (LM-90) syftar till att utbilda professionella yrkesverksamma som arbetar inom den internationella ramen och alltmer globalt ekonom ... [+]

Mastersprogrammet i europeiska studier (LM-90) syftar till att utbilda professionella yrkesverksamma som arbetar inom den internationella ramen och alltmer globalt ekonomiskt och juridiskt sammanhang som utvecklas genom processen för europeisk integration.

Programmet ska ge eleverna avancerad kunskap och färdigheter i metoder, kulturella aspekter och professionella krav som gör det möjligt för dem att utveckla ursprungliga lösningar på de juridiska, ekonomiska, sociala och historiska frågorna som uppkommer om de nya europeiska och internationella scenarierna.

[-]
Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Magisterprogrammet i utveckling och internationellt samarbete - Ekonomi för utveckling (LM-28209) ger studenterna en fördjupad förståelse av en mängd olika områden (inklu ... [+]

Magisterprogrammet i utveckling och internationellt samarbete - Ekonomi för utveckling (LM-28209) ger studenterna en avancerad förståelse för olika områden (inklusive sociologi, ekonomi, statsvetenskap, historia och lag) och de verktyg som är nödvändiga för att analysera och tolka de sociala, ekonomiska, juridiska och institutionella sammanhang som karakteriserar utvecklingsländerna.

Programmet behandlar utvärdering och förvaltning av internationella samarbetsprogram i fråga om politik, ekonomi, finans, hälsa och juridik.

Politiska och ekonomiska globaliseringen kräver nya professionella siffror som kan förstå, bedöma och hantera de sociala, kulturella och ekonomiska utmaningar som väntar oss. De kompetenser och verktyg som behövs för att analysera och arbeta i detta sammanhang kräver en stor tvärvetenskaplig förståelse av den internationella scenario.The mastersprogrammet också fokuserar på de metoder som används av bi- och multilaterala samarbetsorganisationer att utveckla program och fredsuppdrag.... [-]

Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Magisterexamen i nanoteknikteknik tränar ingenjörer inom design, utveckling och kontroll av komplexa system baserade på nanoteknik. ... [+]

Magisterexamen i nanoteknikteknik tränar ingenjörer inom design, utveckling och kontroll av komplexa system baserade på nanoteknik. Med utgångspunkt från sin grundläggande bakgrund i teknik kommer studenterna att introduceras till de grundläggande verktyg som behövs för att mastersystem som fungerar vid nanoskalan med syftet att utforma, designa och karakterisera mikro- och nano-enheter.

[-]
Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Programmet tar upp de elektriska problem som är relaterade till energiomvandling, distribution och lagring och hantering, design, säkerhet och kontroll frågor som rör ene ... [+]

Programmet tar upp de elektriska problem som är relaterade till energiomvandling, distribution och lagring och hantering, design, säkerhet och kontroll frågor som rör energisystem för förnybar energi, inklusive vindkraftverk, solpaneler, bränsleceller, marina turbiner, biomassor och geotermisk energi system. Dessutom kommer eleverna också att studera energi systemintegration, särskilt när det gäller energieffektivitet och distribution i stadsområden och i begreppet smarta städer.

Specifika moduler gäller kärnenergisystem. Grunderna för atom- och kärnfysik finns studier, liksom tekniska lösningar för reaktorer, kärnkraftverk och den nya generationen konfigurationer. Särskild uppmärksamhet ägnas åt frågor som rör riskbedömning och kontroll, säkerhetsrutiner och hantering av avfall.... [-]

Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Space och rymdteknik Masterprogram (LM 20) ger studenterna med specifika färdigheter relaterade till rymduppdrag planering och analys och design av bärraketer, satelliter ... [+]

[-]
Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Magisterprogrammet i datavetenskap (LM-28.225) ger studenterna en allmän kunskap i datavetenskap samt fördjupad kunskap om ett antal specifika tillväxttillämpningsområden ... [+]

Magisterprogrammet i datavetenskap (LM-28225) ger studenterna allmän kännedom om datavetenskap samt fördjupad kunskap om ett antal specifika nya applikationsområden.

Studenter på masterprogrammet kan välja en av fyra läroplaner:

Informationsvetenskap och tillämpningar

Den "informationsvetenskap och applikationer" läroplanen ger studenterna en komplett översikt över datavetenskap som ett ämnesområde och fokuserar på tillämpningen av datavetenskap till praktiska frågor.

Multimedia Computing and Interaction

Den "multimedia-och Interaction" läroplan ger studenterna kunskap om de grundläggande metoder och tekniker som krävs för bearbetning och interagera med multimedieinnehåll (dvs. grafik, text, ljud och videomaterial). Eleverna utbildas specialister och yrkesverksamma som kan designa, utveckla och underhålla multimedia system och programvara.... [-]

Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Mastersprogrammet i kognitiv neurovetenskap (LM-51) ger en förståelse för de neurala korrelaten av kognitiva processer samt förhållandet mellan sinnets och hjärnans utvec ... [+]

Mastersprogrammet i kognitiv neurovetenskap (LM-51) ger en förståelse för de neurala korrelaten av kognitiva processer samt förhållandet mellan sinnets och hjärnans utveckling. Programmet, som hålls på engelska, syftar till att träna psykologer för att identifiera specifika kognitiva underskott, utvärdera deras inverkan på känslomässiga tillstånd och kvaliteten på patientlivet och vidta lämpliga rehabiliterande åtgärder.

Studenter bedriver övervakad forskning och andra pedagogiska projekt inom neuropsykologi, kognitiv psykologi, psykobiologi och fysiologisk psykologi och kan fullfölja sin experimentella avhandling vid institutionens forskningslaboratorier eller på partnerlaboratorier, bland annat IRCCS Santa Lucia Foundation, CNR Institute of Sciences and Technologies of Cognition, och Institutet för cellbiologi och neurobiologi.... [-]

Italien Rome
October 2019
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Mastersprogrammet i mode (LM-65) förbereder studenterna på hög nivåansvar i modevärlden, liksom dess relationer med figurativ konst, kommunikation och underhållning, elle ... [+]

Verktyg för att analysera de mänskliga, historiska och kulturella influenser som spelar roll i produktion, användning och kommersialisering av kläder, både när det gäller historisk / antropologisk symbologi och entreprenörsmarknadsdynamik. Kommunikationsförmåga, språkliga och tekniska medier, kunskapsförvärv och överföringssystem; Modeindustrins historia och klädtrender. [-]
Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

The Masters i ekonomi och kommunikation för ledning och Innovation är ett tvärvetenskapligt program speciellt baserad på företagens behov och Confindustria, den största i ... [+]

Den Masters i ekonomi och kommunikation för ledning och innovation är ett tvärvetenskapligt program speciellt baserad på företagens behov och Confindustria, den största italienska företagarföreningen. Programmet är baserat på företagets vetenskap, digital kommunikation och tillämpad datavetenskap.

Målet är att utbilda yrkesverksamma som kommer att kunna uppfylla de multidisciplinära kraven i moderna företag, utvidga den traditionella läroplaner av en enda fakultets program och form ekonomi, datavetenskap och samhällsvetenskap. Programmet kommer att ge studenterna med kompetens inom företagskommunikation, kompetens innovationsprocesshantering, och företagsstrategier och verktyg för innovativa och internationella sammanhang.... [-]

Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Världshögskolans rankningar erkänner Sapienza Physics Department och dess överlägsen kvalitet i vår undervisning och laboratorieutbildning. ... [+]

Världshögskolans rankningar erkänner Sapienza Physics Department och dess överlägsen kvalitet i vår undervisning och laboratorieutbildning. [-]
Italien Rome
October 2019
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Magisterprogrammet i produktdesign är ett studiebaserat program för studenter som vill anpassa sig till innovationsförmåga. ... [+]

Magisterprogrammet i produktdesign är ett studiebaserat program för studenter som vill anpassa sig till innovationsförmåga.

Kandidater ska vara intresserade av integrationen av design, teknik, kultur och affärer. Programmet uppmuntrar kreativt tänkande och kritisk reflektion som grundläggande designverktyg för utveckling av nya objekt och idéer för att förbättra människors liv.

I synnerhet uppmuntrar och utbildar Masters of Science in Product Design studenterna att:

Utforska nya kulturella språkExperiment med ny teknik och materialUtveckla koncept för innovationSamverka med olika former av kunskapSamarbeta med internationella företagBor i en mångkulturell miljöMöt kreativa människor... [-]
Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Magisterprogrammet i maskinteknik (LM-27596) innehåller ett tvåårigt masterprogram i maskinteknik design. ... [+]

Magisterprogrammet i maskinteknik (LM-27596) innehåller ett tvåårigt masterprogram i maskinteknik design.

Programmet är utformat för att ge unga ingenjörer avancerad universitetsutbildning om FoU-designprocesser och utveckling av innovativa tekniska lösningar genom ett tvärvetenskapligt förhållningssätt och problemlösning.

Studenter kan också delta i avancerade kurser om kärnämnen som turbo-maskindesign, kraftverk och förnybara energisystem, CAD-CAE-metoder, produktionssystem och operationshantering samt styrsystem och dynamik.

Sökande förväntas ha en stark akademisk bakgrund inom maskinteknik (en kandidatexamen i maskinteknik är att föredra) och avancerad kunskap om matematik och fysik.... [-]

Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Förståelse av genetiska och molekylära begrepp tillämpade på diagnos och botemedel av genetiska sjukdomar; ... [+]

Förståelse av genetiska och molekylära begrepp tillämpade på diagnos och botemedel av genetiska sjukdomar; [-]
Italien Rome
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Sapienza University of Rome

Den särskilda Degree i flyg- och rymdteknik (Code LM-28400) syftar till att utveckla experter som kan användas i avancerade forsknings- och rymdutvecklingscentra. ... [+]

Specialgraden inom rymdteknik (kod LM-28400) syftar till att utveckla experter som kan användas i avancerade forsknings- och rymdutvecklingscentra. Eleverna upplever ett systeminriktad syn på flygteknik som inte är vanligt i branschen som komplexiteten i varje delsystem driver ingenjörer att fokusera på enskilda aspekter.

Specialmästaren i rymdteknik är ett tvåårigt program för studenter som har en italiensk mastergrad (Laurea Magistrale) i någon ingenjörsdisciplin, tjänat efter 5 års studier eller motsvarande examen fördjupad utomlands. Det kan dock minskas till ett år för studenter med en aerospace Engineering-examen som erhållits vid slutet av 5 års studier på universitetsnivå.... [-]

Italien Rome
October 2019
Heltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Presentation Sapienza University of Rome

Sapienza University of Rome
Address
Piazza Borghese 9
00186 Rome, Lazio, Italien
Webbplats
Telefon
+39 06 49911