University of Bologna School of Political Sciences

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Idag är morgon: studie med oss!

Varför väljer att studera för en examen vid Institutionen för statsvetenskap vid universitetet i Bologna? Bologna är det äldsta universitetet i världen grundades mer än 900 år sedan i 1088.

Institutionen för statsvetenskap är en ny institution som kombinerar en tradition av kompetens med ett åtagande att förbättra undervisningsmetoder på grundval av höga krav på kvalitetssäkring.

Skolan har 3 campus i Bologna, Forli och Ravenna.

Skolan erbjuder fem grundnivå program (kandidatnivå) av vilka tre undervisas i Bologna och två i Forlì; och tio på avancerad nivå (magisternivå) program, varav fem undervisas i Bologna, fyra i Forlì och en i Ravenna. Av dessa program, är en internationell kurs undervisas helt på engelska (MIREES, Forlì campus) och två erbjudande kursplaner visas helt på engelska (internationella relationer, Bologna campus och internationellt och diplomatiska vetenskap, Forlì campus).

En rad värdefulla kunskaper byggs in i alla våra utbildningsprogram, däribland teoretisk analys, forskning kompetens, främmande språk lärande och en hög grad av skriftlig och muntlig kommunikation.

Om du är intresserad av att ta fram lösningar på de mest utmanande problemen i vår tid, då School of Political Sciences har något att erbjuda dig.

Våra studenter göra karriär inom ett brett spektrum av områden från offentliga institutioner och frivilligorganisationer till privata företag, journalistik, media, rådgivning, och den akademiska världen.

Skolan kommer att ge dig stöd med anknytning till undervisning, praktikprogram och internationell rörlighet.

Låt oss bygga din framtid tillsammans: välj något av programmen som lärs ut på Scienze Politiche!

Daniela Giannetti, prefekt på Institutionen för statsvetenskap vid universitetet i Bologna

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Italienska

Se MA:er »

Program

Skolan erbjuder också:

MA

Internationell Master of Arts mirees (tvärvetenskaplig forskning och studier om Östeuropa)

Campusstudier Heltid 2 år October 2018 Italien Forli

International Master of Arts MIREES är en högskoleexamen (120 hp), utdelad av School of Political Sciences-Forlì Campus i samarbete med följande partneruniversiteter: Vytautas Magnus University i Kaunas och St Petersburgs statliga universitet. [+]

International Master of Arts MIREES är en högskoleexamen (120 hp), utdelad av School of Political Sciences-Forlì Campus i samarbete med följande partneruniversiteter: Vytautas Magnus University i Kaunas och St Petersburgs statliga universitet.

MIREES är ett innovativt gemensamt mastersprogram, som helt och hållet lärs på engelska, ägnas åt studenter som har en BA-bakgrund inom ekonomi, politik, internationella relationer, historia, språk eller kulturstudier i stort och vill nu förvärva en fördjupad kunskap om postsocialistiska länder i övergångar, de nya EU-medlemsstaterna efter utvidgningarna österut 2004 - 2014, liksom de nya östeuropeiska grannländerna.

MIREES tilldelar ett gemensamt examensbevis utfärdat av universitetet i Bologna, Vytautas Magnus University of Kaunas och St Petersburg University. Universiteterna i Ljubljana, Zagreb, Comenius och Corvinus är specialpartner som välkomnar rörlighetsstudenter och deltar i undervisningsaktiviteter.... [-]


Videoklipp

Mirees Video Presentation