Läs den officiella beskrivningen

Den University of Parma är en State University. Som sådant är det självstyrande och har administrativa, organisatoriska och redovisnings autonomi, som tillhandahåller tjänster till allmänheten. Den 13 mars 962, kejsaren ottonska jag tilldelats Uberto, biskopen av Parma, inledandet av universitetet i "Examen" - ett dokument som beviljade biskopen befogenhet att beställa och välja juridiska ledare ("eligere et ordinare notarios ') . Detta dokument var grunden för att skapa en utbildningsinstitution som skulle pågå århundraden senare, och är fortfarande bevarad i Bishop s Arkivet i Parma idag.

Den Universitetet har 18 avdelningar, 35 första utbildningar, 6 en examenskurser, 38 andra utbildningar, Liksom många Forskar skolor, Graduate lärarutbildningar, flera masters och forskning doktorer (PhD).

Eleverna kan välja mellan kurser på: Konst och humaniora, ekonomi, teknik och arkitektur, livsmedel och jordbruk, juridik och Samhällskunskap, matematisk Fysiska och naturvetenskap, medicin och kirurgi, farmaci, veterinärmedicin.

Den ideala storleken på universitetet (30.000 studenter, med mer än 5000 studenter per år, och ca 2000 lärare och personal) och levnadsförhållandena i Parma lockar ett stort antal studenter från hela Italien. Mer än två tredjedelar av våra registrerade studenter kommer från utanför Parma och Parma provinsen, vilket placerar universitetet i högsta rang för att locka de mest utländska studenter i hela landet.

De olika platser vid universitetet tillåter studenter att studera i bekväma, effektiva strukturer nära grönområden, t.ex. Campus: A 77 hektar söder om staden emot vetenskapliga deparments består vårt campus avdelningar, moderna och välutrustade föreläsningssalar, bekväma studieplatser, tekniskt avancerade laboratorier och en CNR centrum - liksom flera idrottsanläggningar, konferenscenter och en matsal. Denna betydande kombination av strukturer och människor är helt unikt på den italienska universitetsscenen.

Den andra universitet avräkning är i hjärtat av staden med universitetets centrala byggnad som inrymmer rektor kontor, administrativa kontor och den juridiska avdelningen. I hjärtat av staden ligger den medicinska skolan också, i sjukhusområde, den ekonomiska avdelningen, Arts, Vitterhets Historie och samhällsvetenskap avdelningen och den antika kulturen, filosofi, Utbildningar och moderna språk Institutionen. Slutligen veterinärmedicin Institutionen ligger i omedelbar nordvästra utkanten av staden.

I hjärtat av staden, universitetets centrala byggnaden inrymmer rektors kontor, administrativa kontor och juridik. Den medicinska skolan är också i staden, som ligger i sjukhuset, medan ekonomi och statsvetenskap är bredvid Parco Ducale. Konst och filosofi och psykologi har sina campus i den gamla stadskärnan, och veterinärmedicin ligger i de omedelbara nordvästra utkanten av staden.

De aktiviteter och faciliteter vid universitetet i Parma lockar deltagande en ständigt växande elevgruppen. Det finns information och karriär rådgivningstjänster för att hjälpa studenter med sina universitetsrelaterade val, goda relationer med utländska universitet och ett livligt utbyte av studenter i termer av gemenskapens program, inklusive många tillgängliga stipendier. Bibliotek, datorlaboratorier och Internet-kopplingspunkter, studentbostäder och matsalar, deltidsjobb, kulturella aktiviteter, ett avgiftsfritt nummer och efter examen karriär rådgivning är alla tillgängliga för studenter - tillsammans med intervjuer och korta kurser för att hjälpa våra studenter att hitta jobb.

Många faciliteter är tillgängliga för studenter att förbättra kvaliteten på sina studier och universitetslivet. Några av dessa är gratis e-post och tillfälliga tjänster för funktionshindrade studenter, språkkurser på främmande språk Centre. Eleverna kan också anmäla dig tentor via Internet, hämta administrativa formulär, eller komma åt personlig e-post levereras till varje elev av universitetet, vilket skapar en snabb och korrekt kommunikationskanal.

The University of Parma webbplats erbjuder studenter regelbundet uppdaterad information och den idealiska gränssnitt för kommunikation med universitetet.

Studenter har och många möjligheter inom idrotten som drivs av universitetet i Parma CUS med kurser i alla discipliner inom en rad strukturer - vår pool, friidrott, tennisbanor, fotbollsplaner, golf gård, basketplaner, rugby platser, etc.

Museer, till exempel CSAC i Abbazia av Paradigna (www.csacparma.en) Med en imponerande samling av italienska konstverk (från design, arkitektur, illustration, reklam, fotografi), den botaniska trädgården, Natural Science museer och andra vetenskapliga samlingar, då universitets chorus: det är de kulturella aktiviteter och även studera möjligheter .

Internationella studenter kommer att vara välkomna i Erasmus och International Hem nära San Francesco kyrkan, i hjärtat av staden, och de kommer att dra fördel av italienska språkkurser, särskilt lära sig att hjälpa akademiska studier.

Två av kurserna II-nivå examen är helt undervisas på engelska, medan det finns en växande utbudet av engelska undervisade kurser i arkitektur Master of Science Course i ingenjörsutbildningar och humaniora kurser också.

Programmen undervisas på:
Engelska
Italienska

Skolan erbjuder också:

MA

University of Parma

Gradkursen i "Dator, Elektronik och Telekommunikationsteknik" grundades i enlighet med de senaste lagstiftningsreformerna av universitetskurser och representerar den sena ... [+]

Officiell programbeskrivning

Dator-, Elektronik- och Telekommunikationsteknik

Gradkursen i "Dator, Elektronik och Telekommunikationsteknik" grundades i enlighet med de senaste lagstiftningsreformerna av universitetskurser och representerar den senaste utvecklingen i en väletablerad tradition. University of Parma har under de senaste tjugo åren erbjudit kurser på olika nivåer inom datateknik, elektronik och telekommunikationsteknik med extremt positiva anställnings- och karriärmöjligheter. Långvarig övervakning av akademikernas karriär och data från Consorzio Alma Laurea vittnar om deras framgång på arbetsplatsen. Gradkursen är organiserad i tre moduler:... [-]

Italien Parma
Oktober 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Parma

Stiftelsen År är ett fullständigt fördjupande förberedande program för internationella studenter som vill anmäla sig till University of Parma eller något italienskt unive ... [+]

Officiell programbeskrivning

Stiftelsen År

Stiftelsen År är ett fullständigt fördjupande förberedande program för internationella studenter som vill anmäla sig till University of Parma eller något italienskt universitet eller en musik konservatorium. Det är organiserat i samarbete med A. Boito Music Conservatory i Parma.

Den adresserar potentiella studenter med högskoleexamen men som har språkliga eller kulturella luckor och / eller mindre än 12 års skola, vilket krävs enligt lag för att få tillgång till universitetet i Italien.

Tack vare detta program får internationella studenter möjlighet att:... [-]

Italien Parma
Oktober 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MSc

University of Parma

Internationell näringsliv och utveckling (IBD) är den första graden kurs som ska undervisas och granskas helt på engelska vid University of Parma , i Italien. Universitet ... [+]

Officiell programbeskrivning

Avancerad nivå i International Business and Development (IBD)

International Business and Development (IBD) är en avancerad nivå inom ekonomi och näringsliv (LM77-ekonomi och näringsliv), undervisas och granskas helt på engelska, som erbjuds av institutionen för ekonomi vid Parma University.

Det är en tvåårig kurs och vid avslutad examen ges examensbeviset "laurea magistrale" eller examensbevis.

IBD är utformad för kandidater med olika akademiska bakgrunder och syftar till att ge en grundlig grundning i internationell ekonomi och global utveckling.

... [-]
Italien Parma
Oktober 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Parma

Gradskursen i ekonomi och förvaltning avser att ge sina studenter kunskaper och färdigheter som är användbara för att förstå företagsledningen, efter flera profiler och a ... [+]

Officiell programbeskrivning

Gradskursen i ekonomi och förvaltning avser att ge sina studenter kunskaper och färdigheter som är användbara för att förstå företagsledningen, efter flera profiler och arvtagning av ansökan. Kursen är omorganisation av de tidigare, dvs Business Management, Economics and Finance, Ekonomi och ekonomi och ekonomi och ledning. En sådan omorganisation genomfördes i full överensstämmelse med de nya skyldigheterna enligt italienska ministerns dekret (DM) 270/04. Därför är kursen i ekonomi och förvaltning först och främst en fullmäktig av ovannämnda gradskurser. De specifika möjligheterna till vidare studier inom något ekonomiområde, de andra kurser som erbjuds förnyas genom aktivering av specifika läroplaner. Studenterna måste välja läroplanen som de vill delta vid anmälan under andra året, enligt följande: - Läroplanen i företagsekonomi (CLEA, från dess italienska akronym) avser att utbilda och utbilda sina studenter och examina att vara yrkesverksamma som har särskilda kunskaper inom företagsledning, särskilt när det gäller förvaltning och IKT-system.... [-]

Italien Parma
Oktober 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Parma

hans magisterexamen i livsmedelssäkerhet och livsmedelsriskhantering är en kurs i kursen, helt undervisad på engelska, gemensamt erbjuds av University of Parma i samarbet ... [+]

Officiell programbeskrivning

Avancerad nivå i livsmedelssäkerhet och livsmedelsriskhantering

Magisterexamen i livsmedelssäkerhet och livsmedelsriskhantering är en kurs på grundnivå, helt undervisad på engelska, gemensamt erbjuds av University of Parma i samarbete med universitetet i Bologna, katolska universitetet i Piacenza, Modena Universitet och Reggio Emilia, University of Ferrara.

Kursen erbjuds inom livsmedelsvetenskap och teknik och syftar till att förbereda en livsmedelssäkerhetsexpert, en specifik siffra för riskbedömning och hantering av livsmedelsrisker i ett modernt perspektiv som inkluderar alla nyligen förvärvade vetenskapliga ämnen till det, som inte bara omfattar kemi, teknik och mikrobiologi av mat, men också näring, toxikologi, lag, ekonomi, logistik, matematik.... [-]

Italien Parma
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Parma

Mästaren i förvaltning av livsmedelssystem av kvalitet och gastronomi (livsmedelskvalitet) är en del av en process av förstärkning av den italienska livsmedelsindustrin s ... [+]

Officiell programbeskrivning

Master i förvaltning av livsmedelssystem av kvalitet och gastronomi (matkvalitet)

Mästaren i förvaltning av livsmedelssystem av kvalitet och gastronomi (livsmedelskvalitet) är en del av en process av förstärkning av den italienska livsmedelsindustrin som känner igen Parma som en av de viktigaste industriklusterna i Italien, känd som "italiensk matdalen ”. Det ligger i Food Valley att en uppsättning unika kunskaper har skapats i den nationella livsmedelsscenen kombinerad med motsvarande uppmärksamhet av studenter som ser denna industriella verklighet som ett konkret professionellt uttag.... [-]

Italien Parma
Oktober 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Parma

Den andra cykeln i finans och riskhantering (FRIM) är utformad för att producera experter i förvaltningen av finansiella produkter och portföljer, i analys och hantering ... [+]

Officiell programbeskrivning

Finans och riskhantering (FRIM)

Magisterexamen i finans och riskhantering (FRIM) erbjuder utmanande kurser i förvaltning av produkter och finansiella portföljer, analys och hantering av bank- och finansiella risker och mer generellt av företagets ekonomiska risker, förvaltning av finansiella institutioner, analys och hantering av försäkringsrisker, kvantitativ finansiering och handel med aktier och derivat, global finans och geopolitik.

Magisterexamen erbjuder också många karriärmöjligheter som kapitalförvaltningsbolag; finansiella system övervakare och finansiella betyg företag; tekniska kontor och programkontor för organisationer och företag i det finansiella systemet; Konsultverksamhet inom det finansiella och försäkringsrelaterade området. hantering av affärsrisker och försäkringsprocesser; portföljförvaltning finansiella analystjänster; ekonomisk förvaltning av industriella och kommersiella företag; affärskonsult; mäklare och försäkringsagent bankoperatör privat banker börsoperatör.... [-]

Italien Parma
Oktober 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Magisterexamen

University of Parma

Magisterexamen i maskinteknik och livsmedelsindustriprodukter är avsedd som specifika mål: ... [+]

Typ: Magisterexamen Varaktighet: 2 år Klass: LM-33 - Avancerad nivå i maskinteknik Krediter: 120 Tillgång: Gratis

Magisterexamen i maskinteknik och livsmedelsindustriprodukter är avsedd som specifika mål:

skapandet av en figur med en solid förberedelse inom de sektorer som karaktäriserar utformningen av maskiner för livsmedelsindustrin, utformning och hantering av växter för livsmedelsindustrin och hantering av livsmedelsproduktionsprocesser;Komplementär betoning på fördjupning av förpackningar och hållbarhet, simuleringsmodeller för att stödja design och förvaltning av livsmedelsindustrianläggningar och relaterad verksamhet relaterad till livsmedelssektorn.

Mästerskapets pedagogiska väg består av ett första år som syftar till ämnena inom livsmedelsindustrins vetenskapliga disciplinära sektorer, såsom mathygien, lantbruksmikrobiologi, livsmedelsvetenskap och teknik. Detta för att fördjupa grundläggande kunskaper i livsmedelsindustrin som inte är typiska för den treåriga examen i teknik, för att kunna hantera lämpliga discipliner för det mer specialiserade och applikativa innehållet i det följande året.... [-]

Italien Parma
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Parma

Magisterexamen i arkitektur kombinerar den teoretiska fördjupade analysen av några förberedande ämnen för yrkesverksamheten med en stark teknisk designskärning. ... [+]

Typ: MagisterexamenVaraktighet: 2 årKrediter: 120Kursklass: LM-4Tillgång: Gratis

Magisterexamen i arkitektur kombinerar den teoretiska fördjupade analysen av några förberedande ämnen för yrkesverksamheten med en stark teknisk designskärning. Lärarna i de olika designdisciplinerna (arkitektonisk sammansättning, restaurering, stadsplanering och arkitektonisk och konstruktionsteknik) organiseras i laboratorier där eleven, med stöd av en del av teoretisk undervisning, utför i tidtabellen av lektion en ansökningsverksamhet, så att studenten förvärvar mer specialkunskaper, men också färdigheter, för att designa komplexa och experimentella lösningar.

Magisterexamen i arkitektur ger tillgång till statsexamen för yrket som arkitekt, planerare, landskapsarkitekt, konservator och civilingenjör och miljötekniker. Förvärvliga yrkeskunskaper täcker ett mycket brett spektrum.... [-]

Italien Parma
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Parma

Målet med masterprogrammet i elektronikteknik är utbildningen av högspecialiserade akademiker inom olika elektronikbranscher, med solida metodbaser inom det bredare områd ... [+]

Typ: MagisterexamenVaraktighet: 2 årKlass: LM-29 - Avancerad nivå i elektronikteknikKrediter: 120Tillgång: Gratis

Målet med masterprogrammet i elektronikteknik är utbildningen av högspecialiserade akademiker inom olika elektronikbranscher, med solida metodbaser inom det bredare området informationsteknik. Förberedelsen av examensexamen är sådan att han kan arbeta i många applikationssektorer som använder sin kompetens, att införliva, hantera och främja teknisk innovation, anpassning till de snabba förändringar som är typiska för högteknologiska sektorer. Magisterprogrammet ger särskilt de kulturella baserna och tekniska färdigheter som behövs för att utforma högkomplexa elektroniska system, kretsar och komponenter.... [-]

Italien Parma
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Parma

Kandidatprogrammet i industriell kemi vid universitetet i Parma föreslår utbildning som syftar till de mest aktuella aspekterna av den kemiska industrin, såsom studier av ... [+]

Uppgiften Industriell kemi är användningen av kemisk kunskap för forskning och utveckling av processer som syftar till att erhålla produkter och material av industriellt intresse.

Kandidatprogrammet i industriell kemi vid universitetet i Parma föreslår utbildning som syftar till de mest aktuella aspekterna av den kemiska industrin, såsom studier av energieffektiva syntesprocesser med hög selektivitet för minskad miljöpåverkan , som syftar till att uppnå hög konsumtion och högkvalitativa produkter för de olika applikationssektorerna.

Kursen innehåller 11 kurser med teoretiskt och experimentellt innehåll, med så många tentor för inlärningsbedömning. Utbildningen är avslutad med kurser av fria val, med giltighet av tolfte tentamen, och slutar med ett försöksprojekt som varar 6 månader. Magisterexamen förbereder yrket som industriell kemist med sysselsättningsmöjligheter inom forsknings-, utvecklings- och processtyrningslaboratorier inom olika industrisektorer där kemisk kunskap krävs både i produktion och kvalitetskontroll och säkerhet och miljöskydd.... [-]

Italien Parma
Oktober 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Parma

Kemi är en central vetenskap på vägen till hållbar utveckling. Magisterexamen i kemi vid universitetet i Parma erbjuder en komplett och djupgående utbildning om de mest m ... [+]

Typ: Magisterexamen LM 54 - Klass av magisterexamen i kemisk vetenskapVaraktighet: 2 årKrediter: 120Tillgång: Gratis

Kemi är en central vetenskap på vägen till hållbar utveckling. Magisterexamen i kemi vid universitetet i Parma erbjuder en komplett och djupgående utbildning om de mest moderna aspekterna av kemi: syntes, katalys, miljökvalitet, teoretisk förståelse av kemiska processer och deras beräkningsmodellering , studier av biologiska processer på molekylär nivå, utveckling av avancerade material och nanovetenskap.

Kursen är utvecklad i två riktningar: biomolekylär kemi och materialkemi. Kursen innehåller 12 kurser med teoretiskt och experimentellt innehåll. Lärande verifieras genom 11 tentor. Utbildningen är avslutad med valfri kurs och slutar med en experimentavhandling som varar i sex månader.... [-]

Italien Parma
Oktober 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Parma

Gradkursen i matvetenskap och teknik är utformad för att producera akademiker som har god grundläggande och praktisk kunskap inom huvudområdena matvetenskap och teknik. ... [+]

Typ: Grundnivå kursGraduationsklass: L-26Varaktighet: 3 årKrediter: 180Åtkomst: Begränsad: med anmälan enligt kronologisk ordning i slutbetyg

Gradkursen i matvetenskap och teknik är utformad för att producera akademiker som har god grundläggande och praktisk kunskap inom huvudområdena matvetenskap och teknik. Kandidater kommer att förvärva operativa kompetenser för tekniska och ledande professionella roller och för stödjande aktiviteter i kontrollen av livsmedelsförädling och produktion inom industrier, laboratorier och tjänster inom livsmedelsproduktionssektorn.

I slutet av kursen kommer akademiker i livsmedelsvetenskap och teknik att förvärva:

god grundkunskap... [-]
Italien Parma Altavilla Vicentina
September 2019
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Parma

Det kulturella och yrkesmässiga målet med graden kurs i management engineering är att skapa yrkesverksamma som kan fylla organisatoriska och ledande roller för vilka grun ... [+]

Typ: ExamensarbeteVaraktighet: 3 årKlass: L-9 - Klass av examen i industriell teknikKrediter: 180Tillgång: Gratis (E en 'krävs antagningsprov orientering icke-selektiv)

Det kulturella och yrkesmässiga målet med graden kurs i management engineering är att skapa yrkesverksamma som kan fylla organisatoriska och ledande roller för vilka grundläggande tekniska färdigheter krävs.

Kulturprofilen kännetecknas av en tvärvetenskaplig, flexibel och systemisk mentalitet: de funktioner som förvaltningsingenjören kallas för att utföra gäller övervakning av innovations- och förändringsprocesser som karakteriserar affärssystemen i sina fysiska komponenter i allt större utsträckning , organisatorisk och informativ.... [-]

Italien Parma Altavilla Vicentina
September 2019
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Address
Parma, Emilia-Romagna, Italien