University of Parma

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

University of Parma är ett statsuniversitet. Som sådan är det självstyrande och har administrativ, organisatorisk och bokföringsautonomi som tillhandahåller tjänster till allmänheten. Den 13 mars 962 beviljade kejsaren Ottonian I Uberto, biskopen av Parma, universitetets initiering i "diplomet" - ett dokument som gav biskopen befogenhet att beställa och välja juridiska ledare ("eligere et ordinare notarios") . Detta dokument var grunden för att skapa en utbildningsinstitution som skulle hålla hundra år senare och fortfarande bevaras i biskopens arkiv i Parma idag.

Universitetet har 18 avdelningar, 35 grundnivåskurser, 6 kurser med en enda cykel, 38-graders kurser , liksom många forskarskolor, forskarutbildningskurser, flera magisterexamen och forskarutbildningar (doktorsexamen).

Studenterna kan välja mellan kurser om konst och humaniora, ekonomi, teknik och arkitektur, mat och jordbruk, lag och samhällsvetenskap, matematiska fysikaliska och naturvetenskap, medicin och kirurgi, farmaceut, veterinärmedicin.

Universitetets idealiska storlek (30 000 studenter, med mer än 5 000 kandidater per år och cirka 2000 fakultets- och personalmedarbetare) och livsvillkoren i Parma lockar ett stort antal studenter från hela Italien. Mer än två tredjedelar av våra registrerade studenter kommer från utanför Parma och Parma-provinsen, vilket placerar universitetet i högsta grad för att locka de flesta icke-bosatta studenter i hela landet.

De olika platserna på universitetet gör det möjligt för studenter att studera i bekväma, effektiva strukturer nära gröna områden, till exempel Campus : ett 77 hektar stort område söder om staden som rymmer vetenskapliga avdelningar, vårt campus består av avdelningar, moderna och välutrustade föreläsningssalar , bekväma studieområden, tekniskt avancerade laboratorier och ett CNR-center - samt flera idrottsanläggningar, ett konferenscenter och en kantine. Denna betydande kombination av strukturer och människor är helt unik i den italienska universitetsscenen.

Den andra universitetsbosättningen ligger i hjärtat av staden med universitetets centrala byggnad som inrymmer rektorns kontor, administrativa kontor och advokatavdelningen. I hjärtat av staden ligger också medicinskolan, i sjukhusområdet, ekonomiska avdelningen, avdelningen för konst, brev, historia och samhällsvetenskaper och avdelningen för antik kultur, filosofi, utbildningar och moderna språk. Slutligen ligger veterinärmedicinska avdelningen i den omedelbara nordvästra utkanten av staden.

I hjärtat av staden har universitetets centrala byggnad rektorskontor, administrativa kontor och lag. Medicinska skolan finns också i staden, som ligger på sjukhuset, medan ekonomi och politiska vetenskaper ligger bredvid Parco Ducale. Konst och filosofi och psykologi har sina campus i den gamla stadskärnan, och veterinärmedicin ligger i den omedelbara nordvästra utkanten av staden.

Verksamheten och anläggningarna vid University of Parma lockar deltagande av en ständigt växande studentorganisation. Det finns informations- och karriärrådgivningstjänster som hjälper studenter med sina universitetsrelaterade val, goda relationer med utländska universitet och ett livligt utbyte av studenter när det gäller samhällsprogram, inklusive många tillgängliga stipendier. Bibliotek, datalaboratorier och Internet-åtkomstpunkter, studentbostäder och matsalar, deltidsjobb, kulturaktiviteter, ett avgiftsfritt nummer och efterhandsexamen har alla studenter tillgängliga - tillsammans med intervjuer och korta kurser för att hjälpa våra akademiker att hitta jobb.

Många faciliteter finns tillgängliga för studenter för att förbättra kvaliteten på sina studier och universitetslivet. Några av dessa är gratis e-post- och ad hoc-tjänster för funktionshindrade studenter, språkkurser på Foreign Language Center. Studenter kan också anmäla sig till tentamen via Internet, ladda ner administrativa formulär eller få tillgång till personligt e-postmeddelande som tillhandahålls till varje student av universitetet och därmed skapa en snabb och korrekt kommunikationskanal.

University of Parma webbplats erbjuder studenter regelbundet uppdaterad information och det perfekta gränssnittet för kommunikation med universitetet.

Studenter har och många idrottsmöjligheter som drivs av University of Parma CUS med kurser i alla discipliner i en rad strukturer - vår pool, friidrott, tennisbanor, fotbollsplaner, golfgård, basketplaner, rugbyplatser etc.

Museer, sådana CSAC i Abbazia of Paradigna ( www.csacparma.en ) med en imponerande samling av italienska konstverk (från design, arkitektur, illustration, reklam, fotografering), den botaniska trädgården, de naturvetenskapliga museerna och andra vetenskapliga samlingar , sedan universitetets kör: det är de kulturella aktiviteterna och även studiemöjligheter.

Internationella studenter är välkomna vid Erasmus och International Home nära San Francesco-kyrkan, i hjärtat av staden, och de kommer att dra nytta av italienska språkkurser särskilt lärda för att hjälpa akademiska studier.

Två av II-kurserna lärs ut helt och hållet på engelska, medan det finns ett växande utbud av engelska undervisade kurser i kursen Architecture Master of Science, i ingenjörskurser och i humanistiska kurser också.

Platser

Parma

Address
Parma, Emilia-Romagna, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium