Read the Official Description

Den University of Parma är en State University. Som sådant är det självstyrande och har administrativa, organisatoriska och redovisnings autonomi, som tillhandahåller tjänster till allmänheten. Den 13 mars 962, kejsaren ottonska jag tilldelats Uberto, biskopen av Parma, inledandet av universitetet i "Examen" - ett dokument som beviljade biskopen befogenhet att beställa och välja juridiska ledare ("eligere et ordinare notarios ') . Detta dokument var grunden för att skapa en utbildningsinstitution som skulle pågå århundraden senare, och är fortfarande bevarad i Bishop s Arkivet i Parma idag.

Den Universitetet har 18 avdelningar, 35 första utbildningar, 6 en examenskurser, 38 andra utbildningar, Liksom många Forskar skolor, Graduate lärarutbildningar, flera masters och forskning doktorer (PhD).

Eleverna kan välja mellan kurser på: Konst och humaniora, ekonomi, teknik och arkitektur, livsmedel och jordbruk, juridik och Samhällskunskap, matematisk Fysiska och naturvetenskap, medicin och kirurgi, farmaci, veterinärmedicin.

Den ideala storleken på universitetet (30.000 studenter, med mer än 5000 studenter per år, och ca 2000 lärare och personal) och levnadsförhållandena i Parma lockar ett stort antal studenter från hela Italien. Mer än två tredjedelar av våra registrerade studenter kommer från utanför Parma och Parma provinsen, vilket placerar universitetet i högsta rang för att locka de mest utländska studenter i hela landet.

De olika platser vid universitetet tillåter studenter att studera i bekväma, effektiva strukturer nära grönområden, t.ex. Campus: A 77 hektar söder om staden emot vetenskapliga deparments består vårt campus avdelningar, moderna och välutrustade föreläsningssalar, bekväma studieplatser, tekniskt avancerade laboratorier och en CNR centrum - liksom flera idrottsanläggningar, konferenscenter och en matsal. Denna betydande kombination av strukturer och människor är helt unikt på den italienska universitetsscenen.

Den andra universitet avräkning är i hjärtat av staden med universitetets centrala byggnad som inrymmer rektor kontor, administrativa kontor och den juridiska avdelningen. I hjärtat av staden ligger den medicinska skolan också, i sjukhusområde, den ekonomiska avdelningen, Arts, Vitterhets Historie och samhällsvetenskap avdelningen och den antika kulturen, filosofi, Utbildningar och moderna språk Institutionen. Slutligen veterinärmedicin Institutionen ligger i omedelbar nordvästra utkanten av staden.

I hjärtat av staden, universitetets centrala byggnaden inrymmer rektors kontor, administrativa kontor och juridik. Den medicinska skolan är också i staden, som ligger i sjukhuset, medan ekonomi och statsvetenskap är bredvid Parco Ducale. Konst och filosofi och psykologi har sina campus i den gamla stadskärnan, och veterinärmedicin ligger i de omedelbara nordvästra utkanten av staden.

De aktiviteter och faciliteter vid universitetet i Parma lockar deltagande en ständigt växande elevgruppen. Det finns information och karriär rådgivningstjänster för att hjälpa studenter med sina universitetsrelaterade val, goda relationer med utländska universitet och ett livligt utbyte av studenter i termer av gemenskapens program, inklusive många tillgängliga stipendier. Bibliotek, datorlaboratorier och Internet-kopplingspunkter, studentbostäder och matsalar, deltidsjobb, kulturella aktiviteter, ett avgiftsfritt nummer och efter examen karriär rådgivning är alla tillgängliga för studenter - tillsammans med intervjuer och korta kurser för att hjälpa våra studenter att hitta jobb.

Många faciliteter är tillgängliga för studenter att förbättra kvaliteten på sina studier och universitetslivet. Några av dessa är gratis e-post och tillfälliga tjänster för funktionshindrade studenter, språkkurser på främmande språk Centre. Eleverna kan också anmäla dig tentor via Internet, hämta administrativa formulär, eller komma åt personlig e-post levereras till varje elev av universitetet, vilket skapar en snabb och korrekt kommunikationskanal.

The University of Parma webbplats erbjuder studenter regelbundet uppdaterad information och den idealiska gränssnitt för kommunikation med universitetet.

Studenter har och många möjligheter inom idrotten som drivs av universitetet i Parma CUS med kurser i alla discipliner inom en rad strukturer - vår pool, friidrott, tennisbanor, fotbollsplaner, golf gård, basketplaner, rugby platser, etc.

Museer, till exempel CSAC i Abbazia av Paradigna (www.csacparma.en) Med en imponerande samling av italienska konstverk (från design, arkitektur, illustration, reklam, fotografi), den botaniska trädgården, Natural Science museer och andra vetenskapliga samlingar, då universitets chorus: det är de kulturella aktiviteter och även studera möjligheter .

Internationella studenter kommer att vara välkomna i Erasmus och International Hem nära San Francesco kyrkan, i hjärtat av staden, och de kommer att dra fördel av italienska språkkurser, särskilt lära sig att hjälpa akademiska studier.

Två av kurserna II-nivå examen är helt undervisas på engelska, medan det finns en växande utbudet av engelska undervisade kurser i arkitektur Master of Science Course i ingenjörsutbildningar och humaniora kurser också.

Programs taught in:
Engelska
Italienska

Skolan erbjuder också:

MA

University of Parma

Den II-nivå magisterexamen i klassisk och modern filologi och litteratur är ett tvåårigt program speciellt utvecklat för att möta dagens behov för en hög kaliber utbildni ... [+]

Studie beskrivning

Den II-nivå magisterexamen i klassisk och modern filologi och litteratur är ett tvåårigt program speciellt utvecklat för att möta dagens behov för en hög kaliber utbildning i alla aspekter av klassisk och modern filologi och litteratur.

Första årets kurser hantera kritiska ämnesområden särskilt inom områdena antika och moderna språk och litteraturer, lingvistik och historia.

Andra året kurser är indelade i två moduler: LM 14 (Modern filologi och litteratur) ger en fördjupad studie speciellt inom områdena italienska och romanska språk, litteraturer och filologi, Historisk och musikvetenskapen studier. LM 15 (Classics) erbjuder hög standard, avancerad utbildning i grekiska och latinska språk och litteraturer, antikens historia, PAPYROLOGI, klassisk filologi, arkeologi och sanskrit.... [-]

Italien Parma
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Parma

Magisterexamen i historia och kritik av konst och underhållningsindustrin bygger på en tradition av studier och forskning fastställs baserat på övervinnandet av hierarkie ... [+]

Studie beskrivning

KURS UTAN antagningsprov

5 platser tillgängliga för icke-EU-medborgare, inklusive 2 platser reserverade för kinesiska medborgare

Den II-nivå Magisterexamen i Konst och underhållning Industri historia och konst Kritik bygger på en tradition av studier och forskning som är etablerade på övervinnandet av hierarkier och disciplinära divisioner och på en analys av uttrycksformer i ett historiskt perspektiv.

Målen för kursen är:

att skaffa kunskap om metoder för forskning och förvärv av verktygen för forskning i historien av konst (visuell och utföra); att förvärva en specialist kunskapsnivå av historien om konst från medeltiden till den samtida och av historien teater, scenkonst och film; att förvärva medvetenhet om den kritiska historiska debatten inom områdena konst, film, scenkonst och teaterhistoria och förvärvet av djupa kritiska färdigheter; att förvärva förståelse av dynamiken för organisation och förvaltning av konst; att förvärva teoretiska och praktiska kunskaper om problemen med bevarande, förvaltning, marknadsföring och främjande av kulturarvet. ... [-]
Italien Parma
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MSc

University of Parma

Den examen på avancerad nivå i Finans och Risk Management (FRIM) är utformad för att producera experter på hantering av finansiella produkter och portföljer, i analys och ... [+]

Studie beskrivning

The Master of Science i Finans och Risk Management (FRIM) Programmet är utformat för att producera experter på hantering av finansiella produkter och portföljer, i analys och hantering av bank- och finansiella risker och, mer allmänt, av företagens ekonomiska risker, i hanteringen av finansiella institut, samt i analys och hantering av försäkringsrisk.

Utexaminerade i Finans och Risk Management (FRIM):

förvärva fördjupade kunskaper i matematiska beräkningsverktyg som tillämpas på ekonomin i finansiella produkter och marknader, finans och försäkring samt specialiserad kunskap om företagets riskmodeller som används av bank-, finans- och försäkringsanalytiker; Dessutom får de statistiska kunskaper som gör att de kan behandla data och uppskatta de ekonomiska relationerna; förvärva kunskap och förståelse som krävs för att tillämpa dessa metoder och verktyg till området för finansiering i form av analys av internationella scenarier, genomförande av beslutsmodeller på finansmarknaderna och i företagsledningen, samt analys och utveckling av förvaltningen processer typiska för de olika kategorierna finansiella intermediärer; utveckla förmåga till självständigt omdöme i frågor om företagets ekonomisk förvaltning och riskhantering samt modellering av finansmarknaderna, därmed kunna effektivt tolka och bearbeta information och data som förvärvats; utveckla förmågan att kommunicera, både inom företagen och till en icke-specialiserad allmänheten, information om utvecklingen på finansmarknaderna, användning av alternativa finansiella verktyg och bank och försäkring riskhantering; förvärva förmågan att organisera självständigt livslångt lärande process nu krävs av yrken på grund av den förändrade ekonomiska sammanhang, att utreda frågor som rör användningen av särskilda finansiella instrument eller funktion specifika marknader, samt möjlighet att gå vidare till Doktorsexamen... [-]
Italien Parma
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Parma

The Master of Science i Communication Engineering visas och examineras helt på engelska. Kommunikation Engineering är en tvåårig doktorandkurs skräddarsydd för dem som st ... [+]

Studie beskrivning

The Master of Science i Communication Engineering visas och examineras helt på engelska. Kommunikation Engineering är en tvåårig doktorandkurs skräddarsydd för dem som strävar efter att arbeta i en avancerad ingenjörsfält på internationell nivå.

Kommunikation Engineering erbjuder italienska och internationella studenter en unik möjlighet. Först av allt, det ger god kunskap och metodik i ett område som upplever en imponerande teknisk innovation och kommer sannolikt att fortsätta denna trend under många år framöver. Dessutom tillåter den internationella studenter att förbättra deras kunskaper i det engelska språket på ett professionellt sammanhang. Alla föreläsningar och seminarier hålls på engelska, så att eleverna kan öva språket i dess tekniska terminologin, samtidigt lära om dagens teknik. Många vetenskapliga studier intyga värdet av en sådan språk- och innehållsintegrerad inlärning. Kommunikation Engineering erbjuder möjlighet att arbeta för en avancerad examen i kommunikation Engineering och även förvärva avancerade språkkunskaper under två års studier.... [-]

Italien Parma
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Parma

Programmet fokuserar främst på discipliner som hör till området för företagsekonomi. Sådana discipliner är integrerade med statistik kunskap för att identifiera och utarb ... [+]

Studie beskrivning

ANDRA NIVÅ akademiska titeln, i BOLAGET administration och förvaltning universitetet i Parma, Italien

(LM -77 utbildning i den Sciences, nationalekonomi och företagsekonomi)

Dubbel examen:

1) Pamukkale University (Turkiet): II-nivå examen "redovisning och finansiering" 2) Grenoble École de Management (Frankrike): "Civilingenjör i Management"

Varaktighet:

Två år.

Lediga platser:

Av 140 som: - n. 124 för EU-medborgare och EU-medborgare jämställs; - N. 4 för icke EU-medborgare; - N. 2 för kinesiska medborgare ("Marco Polo" kontingent).

Läroplans krav:

För att komma åt, är de läroplanskrav relaterade till det grundläggande innehållet i de utbildningar inom ekonomi eller företagsekonomi. Tillgången på denna grad kurs kräver också specifik kunskap om frågor som rör företagsekonomi och management. Särskilt examina i ekonomi och förvaltning eller företagsekonomi måste ha minst 15 högskolepoäng i akademiska discipliner företagsekonomi och management.... [-]

Italien Parma
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Parma

Den magisterexamen kurs i Trade Marketing och Commercial Strategies utformades för att ge en särskild utbildning för hantering av distributionsproblem, för att förbättra ... [+]

Studie beskrivning

Språk: Italienska

Varaktighet: 2 år

Maximalt antal deltagare: 160

Förkunskapskrav:

Kandidater som gäller för Mästaren måste ha ett treårigt Kandidatexamen i ekonomi och / eller företagsekonomi eller annan giltig titel erkänns som likvärdiga med treåriga och fyraåriga italienska kandidatexamen i klasserna L-18 (fd 270/04) eller 17 (fd 509/99). Dessutom krävs specifika kunskaper om marknadsföring ämnen. Kandidater från klasserna 17 (fd 509/99) eller L-18 (fd 270/04) måste ha minst 9 högskolepoäng i marknadsföring relaterade ämnen (SECS-P sektorn / 08 av det italienska systemet).

Utexaminerade från olika klasser kan söka kursen om de har minst 27 högskolepoäng enligt följande: • Minst nio högskolepoäng i sektors SECS-P / 08 (Marknadsföring / Ekonomi och Business Management); • Minst nio högskolepoäng inom följande sektorer: SECS-P / 01, SECS-P / 02, SECS-P / 03, SECS-P / 06 o SECS-P / 12 (Nationalekonomi, Ekonomisk historia); • Minst nio högskolepoäng i följande sektorer: SECS-S / 01, Sek-S / 03, S / 04, S / 05 o SECS-S / 06, M-PSI 01, M-PSI03, M-PSI05 e M-PSI06, SPS 07, SPS 08 (Statistik, psykologi och sociologi). ... [-]

Italien Parma
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Parma

International Business and Development (IBD) är den första universitetsutbildning som ska undervisas och undersökas helt på engelska vid universitetet i Parma i Italien. ... [+]

Studie beskrivning

Examen på avancerad nivå kurs i International Business and Development (IBD)

International Business and Development (IBD) är den första universitetsutbildning som ska undervisas och undersökas helt på engelska vid universitetet i Parma i Italien. Universitetet söker aktivt för att höja sin internationella profil i undervisning och forskning och flera år har spelat en nyckelroll i projekt med utvecklingsländer. IBD är en avancerad examen, en innovation i det stora utbudet av forskarutbildningskurser som erbjuds av fakulteten för ekonomi, och riktar sig till dem som strävar efter att arbeta på internationell nivå.

IBD erbjuder olika grupper av studenter en unik möjlighet. Först av allt, det är riktat till italienarna som vill förbättra deras kunskaper i engelska i ett professionellt sammanhang. Alla föreläsningar och seminarier kommer att genomföras via ett engelska, så att liksom lära sig om ekonomi, kommer eleverna nytta av full nedsänkning i språket. Vetenskapliga studier intygar värdet av språk- och innehållsintegrerad inlärning och IBD erbjuder möjlighet att arbeta för en avancerad examen i ekonomi och även förvärva avancerade språkkunskaper under två års studier.... [-]

Italien Parma
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Parma

Denna examen kurs är utformad för att vara den naturliga fortsättningen på studier examen i Food Science and Technology, Catering Vetenskap och Gastronomiska vetenskap, M ... [+]

Studie beskrivning

Denna examen kurs är utformad för att vara den naturliga fortsättningen på studier examen i Food Science and Technology, Catering Vetenskap och Gastronomiska vetenskap, Men det kan också vara av intresse för akademiker i andra vetenskapliga-tekniska områdena kemi, biologi och teknik, i besittning av en lämplig läroplan.

I slutet av kursen kommer avancerad nivå akademiker i Food Science and Technology har fått följande kunskaper och förmågor: - en solid grund kunskaper i de områden i matematik, fysik, datavetenskap, kemi och biologi avseende de tillämpade aspekterna av livsmedelssektorn; - En gedigen kunskap om den vetenskapliga metoden som behövs för att tillämpa grundläggande och praktiska kunskaper till lösningen av de många tekniska och organisatoriska problem i livsmedelssektorn; - Förmågan att optimera processer produktion, förvaring och distribution samt att hantera industriella forsknings- och utvecklingsprojekt; - Förmågan att hantera och främja livsmedelskvalitet och säkerhet i enlighet med föreskrifter om arbetstagarnas säkerhet och miljöskydd; - Förmågan att utföra effektivt komplicerade tillsyn och förvaltningsverksamhet inom livsmedelssektorn; - En hög nivå av teknisk kompetens i övervakningen av organoleptiska, hygienisk och näringsmässig kvalitet på maten, även med hjälp av innovativa metoder; - Avancerade färdigheter i ledning och organisation av företag, livsmedelsförsörjningskedjor och konsultföretag och tjänster i samband med dem; - Förmågan att kommunicera, att arbeta inom tvärvetenskapliga grupper och för att visa gott omdöme, både på teknisk och ekonomisk nivå och på den mänskliga och etiska en; - Kunskaper i åtminstone ett språk i Europeiska unionen än italienska, oftast engelska, inom det specifika området av expertis... [-]

Italien Parma
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Address
Parma, Emilia-Romagna, Italien