University of Pavia

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

University of Pavia. Advancing Knowledge sedan 1361

Den Universitetet i Pavia är en av världens äldsta akademiska institutioner: den grundades 1361 och fram till 20-talet var det enda universitetet i Milano-området och regionen Lombardiet. Pavia har varit en stad campus sedan starten och även idag erbjuder sina 24.000 studenter en upplevelse unik i Italien och sällsynt i Europa: studerar på 20 Högskolor som är i stort sett oberoende av den administrativa strukturen för universitetet. University of Pavia täcker alla ämnesområden och består av 18 avdelningar erbjuder utbildningar på alla nivåer, från kandidatexamina att doktorsexamen program.

Pavia är en liten stad i norra Italien med 70.000 invånare och över 24.000 studenter. Ligger bara 30 km söder om Milan, regionala och pendeltåg, var 10 minuter. Pavia är också inom räckhåll för den schweiziska gränsen, Como och sjöar samt Genua och den liguriska kusten. Grundades under romartiden, var det huvudstad i lombardiska kungariket i över två århundraden och denna fascinerande arv av smala gator, gamla kyrkor, eleganta byggnader förblir intakt och levande dag och natt med elever njuter av deras favorit mötesplatser.

Kulturlivet i Pavia är intensiv med 19 museer och samlingar (14 inom universitetet), 2 kulturcentra, 4 folkbibliotek och 18 universitetsbibliotek, 4 biografer och teatrar, 10 socialkulturella mötesrum, en musikalisk college och 2 medborgerlig skolor musik och konst. Livet i Pavia är både trevlig och prisvärd, särskilt i jämförelse med mycket högre bostäder och boendekostnader i Milano och andra tätorter i Lombardiet. Pavia campus erbjuder en unik universitetsupplevelse för studenter som kan njuta av otaliga händelser, festivaler, utställningar, konserter och idrottsaktiviteter på alla nivåer

Kollegiet System: unikt i Italien

Pavia, som Oxford och Cambridge i Storbritannien, har en unikt College systemet i Italien, Med anor från 16-talet. Var och en av Pavia: s 20 högskolor, som sammanlagt värd cirka 2.000 studenter, har sin egen speciella historia och möjligheter att erbjuda, inklusive tillgång till många program för utlandsstudier och sportaktiviteter. Den Institute for Advanced Study (IUSS) erbjuder extra kurser till de bäst presterande studenter från våra högskolor. Dessa program avancerad nivå för högpresterande anordnas av tema i fyra olika akademiska områden: humaniora, samhällsvetenskap, Science & Technology och biomedicinsk vetenskap. Studenter som genomför sina studier vid IUSS få en extra diplom, tillsammans med deras universitetsexamen. College livet syftar till att skapa ett öppet samhälle där akademiska prestationer, traditionella evenemang, fester och idrotts rivalitet alla spelar en roll. I högskolestudenter kan också bygga sin första professionella nätverk. Tillgång till högskolor baseras på meritkriterier och ett system föräldrarnas inkomster baserad avgift. Idag kan Pavia räkna med fyra meritbaserade högskolor; 12 offentliga högskolor; och 4 privata högskolor.

Pavia, staden sport

För Pavia, titeln "Europeisk idrott 2014" fungerar som välförtjänt internationellt erkännande för vår bestående spetskompetens inom idrotten. Universitetet Sports Centre (CUS) främjar idrott bland studerande i universitets genom att erbjuda ett brett utbud av kurser och organisera mästerskap och turneringar. Med sina lag, CUS Pavia deltar i nationella och internationella tävlingar såsom World University Games. Specifikt sport i Pavia betyder:

 • OS- och VM-nivå rodd
 • Pavia-Oxford-Cambridge-Pisa roddtävling
 • Universitets mästerskap vid den nationella lagsporter
 • Intercollege turneringar
 • Sportprogram särskilt utformade för funktionshindrade studenter
 • Anläggningar avsedda för alla studenter fysiska kondition, integrerat med universitetsutbildning.

Pavia, staden hälsa, teknik och forskning

Universitetet erbjuder 17 internationella doktorandprogram organiserad i 5 makro områden: • Vetenskap och teknik • Science Engineering • Life Sciences • Humaniora • samhällsvetenskap The University of Pavia har verkligen en tradition av toppforskning och räknar tre Nobelpristagare bland sina professorer (Camillo Golgi, Giulio Natta och Carlo Rubbia). Alessandro Volta, Albert Einstein, Girolamo Cardano och Ugo Foscolo har även undervisat här. Universitetet är en aktiv främjare av forskningen i samarbete med världens mest prestigefyllda akademiska institutioner gör Pavia amodern tekniska center för avancerad forskning om minskning av seismiska risker (EUCENTRE), cancerbehandling (CNAO), kärnkraft (LENA). Sju forskningscentrum är baserade i Pavia och ytterligare 21 är belägna i olika platser med i samarbete med andra institutioner, förutom 42 övergripande forskningscentrum som utför pågående och tvärvetenskaplig grundforskning och tillämpad forskning. Det stöder också nystartade företag och spin-offs initiativ: 25 genererade bara under det senaste året.

Forskningsverksamheten har resulterat i 7 internationella patent under 2013. Universitetet har precis börjat en ny process för att välja flaggskeppsprojekt och det har nyligen lanserat Universitiamo: den första italienska crowdfunding universitetsprojektplattform. University of Pavia kombinerar också forskning och behandling i tre ledande universitetssjukhus där cirka 12.000 proffs är anställda. År 1987 inrättade universitetet dess Centrum för internationellt samarbete och utveckling (CICOPS). Genom att erbjuda stipendier och stödja gemensamma studier och internationella forskningsprojekt, är CICOPS arbetar för att skapa ett ständigt växande nätverk av internationella kontakter, som inkluderar utländska universitet, regeringar och internationella, icke-statliga organisationer. Sedan 1998 har mer än 200 stipendier delats ut till akademiker från 55 olika länder för att bedriva forskning i Pavia.

Den internationella dimensionen

University of Pavia är dedikerade till att förbereda sina elever för ett livslångt lärande och de utmaningar de står inför i en allt mer komplex och mångskiftande värld. Att bekanta elever och personal med den globala dimensionen av dagens internationella relationer, mer än 200 utbytesprogram finns på platser runt om i världen.

Utbytessystem, exempelvis Erasmus + för studier och praktik, den Fond för samarbete och Knowlegde och många andra EU och icke-EU: s internationella program erbjuder stöd till både utgående och inkommande, lokala och internationella studenter. Varje år flera hundra deltagare dra nytta av dessa möjligheter och har chansen att lägga till en värdefull internationell dimension i deras läroplan.

Den internationella strategin vid universitetet i Pavia anges tre tydliga mål för att behålla och stärka sin ställning bland världens ledande forskningsintensiva universitet:

 • Bädda internationalisering i våra kärn undervisning och forskning
 • Skapa hållbar rekrytering av högkvalitativa internationella studenter
 • Utveckla och upprätthålla hög kvalitet strategiska partnerskap samt gemensamma program med partners över hela världen

Banor

University of Pavia skapades ursprungligen runt skolor lag och humaniora, snart följt av medicin. Under århundradena har utbudet av kurser som erbjuds utvidgas till naturvetenskap, rena vetenskaper, teknik, statsvetenskap och farmakologi och, på senare tid, psykologi, kommunikation och sportvetenskap vilket bekräftar Pavia kallelse som ett tvärvetenskapligt universitet.

The University of Pavia erbjuder 83 kurser (båda Kandidatexamen och master) I:

 • Teknik och arkitektur
 • Matematik, fysik och naturvetenskap
 • economics
 • lag
 • Läkarvetenskap
 • Litteratur, språk och filosofi
 • farmakologi
 • Hälso yrken
 • Statsvetenskap
 • psykologi
 • Kommunikationsstudier
 • Sport vetenskaper
 • musikvetenskap
 • turism

Åtta internationella mästare utbildningar på engelska -taught av akademisk personal och besökande professors- är internationalisering universitetet inifrån och markera en betydande ökning av antalet utländska studenter.

1 Enkel-cykel magisterexamen (6 år):

Medicin och kirurgi

7 magisterexamen kurser:

University of Pavia utmärker sig för sitt stora antal forskarutbildningskurser, från forskningsbaserade program till kurser som syftar till att kunna delta i särskilda yrken:

 • 29 Professional masterkurser som sträcker sig från de medicinska, hälso- och läkemedels fälten till science-sektorn. En gemensam nämnare bland dessa är banbrytande teman som studerats i högt specialiserade områden liksom det tvärvetenskapliga tillvägagångssättet.
 • 17 Internationella PhD program organiserade i 5 makro områden (Science & Technology, Science Engineering, biovetenskap, humaniora och samhällsvetenskap) och 4 Gemensamma doktorandkurser med EU: s universitet.
 • 51 medicinsk specialitet skolor
 • 1 Institutionen för inriktning för jurister

Masterkurser, avancerade kurser och doktorandprogram erbjuds också av Institute for Advanced Study i Pavia (IUSS).

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
 • Italienska

Se MSc:er » Se skolans Masterprogram » Se Magisterexamen »

Program

Skolan erbjuder också:

MSc

Magister I Elektronik

Campusstudier Heltid 2 år September 2018 Italien Pavia

Programmet ger hög nivå utbildning för doktorander med en kandidatexamen i elektronik, kommunikation och andra vetenskapliga discipliner. Förutom traditionella kurser, innehåller kursplanen andra branschinriktade kurser och möjligheter till exponering för de senaste framstegen inom tre olika banor. [+]

Programmet ger hög nivå utbildning för doktorander med en kandidatexamen i elektronik, kommunikation och andra vetenskapliga discipliner. Förutom traditionella kurser, innehåller kursplanen andra branschinriktade kurser och möjligheter till exponering för senaste framstegen inom tre olika banor.

Microelectronics syftar till att erbjuda fördjupad kunskap i integrerade kretsar och system. Den tvåårigt program i mikroelektronik syftar till att erbjuda en utmanande utbildning på hög nivå och en stimulerande forskningsmiljö för begåvade studenter som har en kandidatexamen i teknik eller naturvetenskap huvudsaklig kvalitet och nivå. Det föreslagna programmet utnyttjar en ganska unik egenhet av Pavia: staden hyser flera design- och forskningscentra i internationella halvledarföretag som är tätt samarbeta med universitetet för att utbilda studenter med hög profil. De flesta företag värd eleverna för sina examensarbeten och deltar, i samarbete med universitetet i nationella och europeiska forskningsprogram. STMicroelectronics stöder en Laboratory inrymt i campus. Ingenjörer examen från Laurea Magistralis är numera anställda för de viktigaste internationella halvledarföretag i Italien och utomlands: Austria, Broadcom, Conexant, Elpida Memory, Huawei, International Rectifier, Marvell, Maxim, MaxLinear, Micron, National Semiconductor, Qualcomm, STMicroelectronics. ... [-]


Magister I Industriell Automationsteknik

Campusstudier Heltid 2 år September 2018 Italien Pavia

Masterprogrammet ger hög nivå utbildning för doktorander med en kandidatexamen i elektroteknik eller vetenskapliga discipliner. [+]

Masterprogrammet ger hög nivå utbildning för doktorander med en kandidatexamen i elektroteknik eller vetenskapliga discipliner. Kursplanen omfattar ämnen inom följande områden:

Elektroteknik: elektriska drivsystem, Automation och kommunikation i Industrisystem, Industri Mätningar, Trådlösa kommunikationssystem Automation: Advanced Control Systems, Industrial Automation, Processtyrning, Robotics, Embedded och Realtidssystem Ekonomi: Lean production, organisationsteori och design, ekonomi för digitala samhället, Strategic Management och Business Planning, Logistik

Föreläsningar integreras med labbverksamhet, seminarier och handledning, som levereras av branschledare och gästprofessorer från hela världen. Programmet är organiserat i två spår:... [-]


Master I Datateknik

Campusstudier Heltid 2 år September 2018 Italien Pavia

Programmet ger utbildning på hög nivå för att doktorander med en kandidatexamen i datateknik eller vetenskapliga discipliner. Kursplanen fokuserar på tillämpad matematik, ekonomi, management och läroplanskaraktärsämnen. [+]

Skolan för teknik och erbjuder en Laurea Magistralis (Master of Science) program i datateknik.

Den Datavetenskap och multimedia läroplan omfattar multiprocessorarkitekturer, datanätverk, prestationsutvärdering, multimediasystem och -teknik, datorsyn och datorinteraktion. De Tjänster Engineering läroplan omfattar affärsanalys, design av företagsystem, service och webbdesign. De Dubbel ledar- i Teknik A och Double Master i Teknik B kursplaner låta eleverna få två magisterexamina, spenderar obligatoriska terminer i vårt universitet och i partneruniversitet. I detta sammanhang har ett peer to peer överenskommelse redan aktiverats med kinesiska universitet, nämligen Tongji (Shanghai), HIT (Harbin), UESTC (Chengdu).... [-]


Master I Molekylärbiologi Och Genetik

Campusstudier Heltid 2 år October 2018 Italien Pavia

Detta 2-års andra nivån examen (biologi klass) är en intensiv, heltid forskarutbildning helt ges på engelska och avsedd för studenter på BA-nivå som söker en examen i avancerade områden av biologi, med särskild uppmärksamhet på molekylärbiologi, Genetik och biokemi. [+]

Den Naturvetenskapliga fakulteten erbjuder en kurs för ett Masterexamen i molekylärbiologi och genetik. Detta 2-års andra nivån examen (biologi klass) är en intensiv, heltid forskarutbildning helt ges på engelska och avsedd för studenter på BA-nivå som söker en examen i avancerade områden av biologi, med särskild uppmärksamhet på molekylärbiologi, Genetik och biokemi. Utexaminerade kommer att förvärva en stark teoretisk och metodologisk bakgrund är relevant för både grundläggande och tillämpade aspekter av dessa discipliner.

Programmet kommer att ge en state-of-the-art kunskap och träning i biomolekylära vetenskaper, inklusive de senaste framstegen inom genomik och proteomik mänskliga och djurorganismer, i studiet av biomolekylära strukturer och deras koppling till funktionen, och i den genetiska manipulation av bakterier, människo- och djurceller och fröväxter. Särskilda kurser är: Metoder i biokemi, avancerad molekylärbiologi, strukturbiologi och farmakologi, bioinformatik, molekylär mikrobiologi, mikrobiell genetik, Human Molecular Genetics, Molecular Pharmacology, Cellular Biochemistry, Utvecklingsbiologi och växt molekylärbiologi och bioteknik. Följande kurser kommer också att erbjudas som tillval: Molecular Genetics, General och molekylär immunologi, avancerad mikroskopi, Biochemistry av makromolekyler, Miljö Biochemistry av växter, Molecular entomologi.... [-]


Magisterexamen

Magister I Design Och Utveckling Av Fordonsdynamik

Campusstudier Heltid 1 år October 2018 Italien Pavia Milan + 1 fler

Programmet syftar till att utbilda högt kvalificerade yrkesverksamma med en gedigen bakgrund i utformningen av fordonsdynamik och kan arbeta i alla faser av design och utveckling av fordonet, från dynamisk simulering för att testa prototypen och förproduktions fordonet. [+]

New Edition Academic Year 2017-2018 Programmet syftar till att utbilda högkvalificerade yrkesverksamma med en solid bakgrund i konstruktionen av fordonsdynamik och kunna arbeta i alla faser av konstruktion och utveckling av fordonet, från dynamisk simulering för att testa prototypen och förproduktionsfordonet.

Kursen ger studenterna särskild och specifik kompetens inom besiktningstekniker, både virtuellt genom CAE, och experimentellt på den reala fordon (på bana och väg).

Se programmets kampanjfilm. Utbildningsprogrammet, som ett helt nyskapande element, innehåller, tillsammans med frontinstruktioner, testmöten på kretskortet i Quattroruote Safe Driving Center, där deltagarna kommer att vara förlovade vid första hand för att lära sig teknikerna och Metoder som används vid provning, inspektion, kontroll och finjustering av fordonets dynamiska beteende. ... [-]


Magister I Ekonomi, Finans Och Internationell Integration

Campusstudier Heltid 2 år October 2018 Italien Pavia

Den Master Program (Laurea Magistralis) i nationalekonomi, finans och internationell integration (MEFI) är en doktorandkurs öppen för italienska och utländska studenter som syftar till att bedriva fördjupade studier inom området tillämpad ekonomi och finans i ett internationellt perspektiv. [+]

Den Master Program (Laurea Magistralis) i nationalekonomi, finans och internationell integration (MEFI) är en doktorandkurs öppen för italienska och utländska studenter som syftar till att bedriva fördjupade studier inom området tillämpad ekonomi och finans i ett internationellt perspektiv. MEFI utbildar studenter längtan att starta hög nivå karriärer som professionella eller chefer i nationella och multinationella företag och inom offentlig förvaltning. Med utgångspunkt från läsåret 2013-2014 här masterprogram kommer att vara helt undervisas på engelska, som uppfyller de interna målen för vår avdelning. Institutionen är redan engagerad i många internationella rörlighetsprogram för doktorander. Dessutom några dubbla utbildningsprogram i nationalekonomi har redan kommit överens om och genomförs med några stora europeiska universitet. Beslutet att undervisa alla MEFI kurser på engelska är då bara en ytterligare väg i vårt internastrategi.... [-]


Magister I Musikvetenskap: Musik, Och Kulturell Praxis I Europa (museur)

Campusstudier Heltid 2 år October 2018 Italien Pavia Milan + 1 fler

Mästaren i musikvetenskap: Musik och kultur Practice i Europa (MusEur) är en heltid, internationell, tvåårigt program helt ges på engelska och avsedd för studenter från hela världen. [+]

MUSEUR, Master i Musicology Cremona: där musiken lever Cremona inbjuder studenter från hela världen för att vända sig till två års första nivån ”Musik och kultur Practice in Europe” Musicology masterkurs AY 2017/2019 Inskrivning öppnar: 12 april

Staden Monteverdi, Ingegneri, Ponchielli (och den internationella kapital av fioltillverkare som Guarnieri, Amati och Stradivari) erbjuder möjligheten att studera i en säker, elegant, student-vänlig stad med århundraden lång musikalisk tradition, nära till den mest prestigefyllda prestanda arenor i Italien. Institutionen för musik- och kulturarv vid Pavia University värd en av de viktigaste fakulteten i Italien i musikvetenskapen området. Professorernas områden av specialisering varierar från historieskrivningen till musikteori och filologi, ethnomusicology och populära musikstudier.... [-]


Magister I Världspolitiken Och Internationella Relationer

Campusstudier Heltid 2 år September 2018 Italien Pavia

Den tvååriga lärde Mästaren (Laurea Magistralis) i världspolitiken och internationella relationer är utformad för att hjälpa dig att analysera de stora frågorna som följer av dessa processer. Oavsett om du siktar på en karriär inom nationella eller internationella offentliga tjänster, icke-statliga organisationer eller inom den privata sektorn, behöver du en tvärvetenskaplig ansats att förstå de viktigaste frågorna. [+]

Vår värld är enat och fragmenterad. Vanliga länkar och utmaningar binder det internationella samfundet tillsammans, medan politiska fenomen alltmer drivs av regionala dynamiken och av motstridiga nationella perspektiv på säkerhet, välstånd och identitet. Globaliseringen är fortfarande på resande fot tillsammans med processer för regional integration och spridning av nya stater. Militär makt är fortfarande koncentrerad på statlig nivå, men blir också tillgänglig för icke-statliga aktörer. Teknik och information spridas globalt, och omväxlande omvandlas till styrkor för samarbete och konflikt.

Den tvååriga lärde Mästaren (Laurea Magistralis) i världspolitiken och internationella relationer är utformad för att hjälpa dig att analysera de stora frågorna som följer av dessa processer. Oavsett om du siktar på en karriär inom nationella eller internationella offentliga tjänster, icke-statliga organisationer eller inom den privata sektorn, behöver du en tvärvetenskaplig ansats att förstå de viktigaste frågorna.... [-]


Master I Internationella Affärer Och Företagande

Campusstudier Heltid 2 år October 2018 Italien Pavia

Detta 2-års kurs är en intensiv, heltid forskarutbildning helt ges på engelska och avsedd för studenter som söker en internationell examen i Business & Management. [+]

MIBE en överblick

Den "Master in International Business och entreprenörskap'(MIBE) Är en intensiv, heltid Masterprogrammet - "Laurea Magistralis" - inom näringsliv och förvaltning. Det är helt ges på engelska och omfattar två läsår, dvs fyra terminer (120 hp). Det är inriktat på tre huvudområden: - Internationell miljö, visar lärare och studenter från hela världen; - Balans mellan fördjupad teori och praktisk erfarenhet, inklusive innovativa inlärningsmetoder; - Stark gemenskap - "Mibers" - i kombination med den unika athmosfere och bakgrund ges av en av de äldsta universiteten i Europa.

Kärnämnen

International Management International Business and Management; Att göra affärer i tillväxtländer; Internationell marknadsföring; Cross-kulturell marknadsföring; - Innovation & Entreprenörskap Innovation Management International Entreprenörskap - digital hantering Digital Marketing Management of Information Systems Big Data Analysis - andra Firm Värdering och kapitalmarknadsinstrument; Projektledning; Performance Management; Grunderna i konkurrens och internationell lag; Grunderna i ekonomi; Grunderna i statistik och data mining, med särskild betoning på problem i samband med: marknadsprognoser, analys av internationella scenario, webbanalys; ... [-]

Videoklipp

University of Pavia: advancing knowledge, creating the future

Erasmus Day 2016 at University of Pavia

Kontakt
Postadress
Corso Strada Nuova, 65
Pavia (PV), 27100 IT
Besöksadress
Corso Strada Nuova, 65
Pavia, 27100 IT
Besöksadress
Milan, IT