University of Pavia

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

University of Pavia . Främja kunskap sedan 1361

University of Pavia är en av världens äldsta akademiska institutioner som grundades 1361. Pavia har varit ett stadscampus sedan grundandet och till och med idag erbjuder det sina 24 000 studenter en unik upplevelse i Italien och sällsynt i Europa: studerar vid 20 högskolor som är i stort sett oberoende av universitetets administrativa struktur. University of Pavia täcker alla ämnesområden och består av 18 institutioner som erbjuder utbildningsprogram på alla nivåer, från kandidatexamen till doktorsexamen. Pavia är en liten stad i norra Italien med 70 000 invånare och över 24 000 studenter. Ligger bara 30 km söder om Milan, med regionala och förorts tåg, var tionde minut. Pavia ligger också inom räckhåll för den schweiziska gränsen, Como och sjöarna samt Genua och den liguriska kusten. Grundades under romartiden och var huvudstaden i kungariket Lombardierna i över två århundraden och denna fascinerande arv av smala gator, forntida kyrkor, eleganta byggnader förblir intakt och levande dag och natt med studenter som njuter av sina favorit mötesplatser. Kulturlivet i Pavia är intensivt med 19 museer och samlingar (14 inom universitetet), 2 kulturcentra, 4 allmänna bibliotek och 18 universitetsbibliotek, 4 biografer och teatrar, 10 socialkulturella möteshallar, en musikalisk högskola och 2 medborgarskolor i musik och konst. Livet i Pavia är både trevligt och prisvärd, särskilt i jämförelse med mycket högre bostäder och levnadskostnader i Milano och andra stadscentra i Lombardiet. Pavias campus erbjuder en unik universitetsupplevelse för studenter som kan njuta av otaliga evenemang, festivaler, utställningar, konserter och sportaktiviteter, på alla nivåer

Universitetssystemet: unikt i Italien

Pavia har, liksom Oxford och Cambridge i Storbritannien, ett unikt college-system i Italien som går tillbaka till 1500-talet. Var och en av Pavias 20 högskolor, som totalt har cirka 2 000 studenter, har sin egen historia och möjligheter att erbjuda, inklusive tillgång till många utlandsstudier och idrottsaktiviteter.

Institute for Advanced Study (IUSS) erbjuder extra kurser för de bäst presterande studenterna från våra högskolor. Dessa avancerade program för högpresterare är organiserade efter tema i fyra olika akademiska områden: humanvetenskap, samhällsvetenskap, vetenskap och teknik och biomedicinska vetenskaper. Studenter som framgångsrikt slutför sina studier vid IUSS erhåller ett ytterligare diplom vid sidan av sin universitetsgrad. Högskolelivet syftar till att skapa ett öppet samhälle där akademiska prestationer, traditionella evenemang, fester och idrottsliga rivaliseringar alla spelar en roll. På college kan studenter också bygga sitt första professionella nätverk. Tillgång till högskolor baseras på meritkriterier och ett avgiftssystem med föräldrainkomst. Idag kan Pavia räkna med fyra meritbaserade högskolor; 12 offentliga högskolor; och 4 privata högskolor.

Pavia, sportens stad

För Pavia tjänar titeln "European City of Sport 2014" som det förtjänta internationella erkännandet för vår varaktiga spetskompetens inom idrotten . University Sports Center (CUS) främjar idrott bland studenter som är inskrivna på universitetet genom att erbjuda ett brett utbud av kurser och organisera mästerskap och turneringar. Med sina lag deltar CUS Pavia i nationella och internationella tävlingar som World University Games. Speciellt betyder sport i Pavia:

 • Olympiska och världsmästerskapen rodd
 • Pavia-Oxford-Cambridge-Pisa roddbana
 • Universitetsmästerskap i huvudlagssporten
 • Intercollege turneringar
 • Sportprogram speciellt utformade för funktionshindrade studenter
 • Anläggningar utformade för alla elevernas fysiska välbefinnande, integrerad med universitetsutbildning.

Pavia, stad för hälsa, teknik och forskning

Universitetet erbjuder 17 internationella doktorander som är organiserade i 5 makroområden: • Vetenskap och teknik • Vetenskapsteknik • Livsvetenskaper • Humaniora • Samhällsvetenskap University of Pavia har verkligen en tradition av högsta nivå och räknar tre nobelprisvinnare bland sina fullständiga professorer (Camillo Golgi, Giulio Natta och Carlo Rubbia). Här har även Alessandro Volta, Albert Einstein, Gerolamo Cardano och Ugo Foscolo undervisat. Universitetet är en aktiv promotor av forskning i samarbete med världens mest prestigefyllda akademiska institutioner som gör Pavia till ett modernt teknologiskt centrum för avancerad forskning om minskning av seismisk risk (EUCENTRE), cancerbehandling (CNAO), kärnenergi (LENA). Sju forskningscentra är baserade i Pavia och ytterligare 21 finns på olika platser i samarbete med andra institutioner, förutom 42 interdepartementala forskningscentra som bedriver pågående och tvärvetenskaplig grundläggande och tillämpad forskning. Det stöder också nystartade och spin-offs-initiativ: 25 genererades endast under det gångna året. Forskningsaktiviteter har resulterat i 7 internationella patent 2013. Universitetet har just startat en ny process för att välja flaggskeppsprojekt och det har nyligen lanserat Universitiamo: den första italienska crowdfunding-universitetsprojektplattformen.

University of Pavia kombinerar också forskning och behandling i tre ledande universitetssjukhus där cirka 12 000 yrkesarbetare är anställda. 1987 grundade universitetet sitt centrum för internationellt samarbete och utveckling (CICOPS ) . Genom att erbjuda stipendier och stödja gemensamma studier och internationella forskningsprojekt arbetar CICOPS för att skapa ett ständigt växande nätverk av internationella kontakter, som inkluderar utländska universitet, regeringar och internationella, icke-statliga organisationer. Sedan 1998 har mer än 200 stipendier tilldelats akademiker från 55 olika länder för att bedriva forskning i Pavia.

Den internationella dimensionen

University of Pavia ägnar sig åt att förbereda sina studenter för livslångt lärande och de utmaningar som de står inför i en allt mer komplex och mångfaldig värld. För att bekanta dig med studenter och personal med den globala dimensionen av dagens internationella relationer, finns mer än 200 utbytesprogram tillgängliga på platser runt om i världen. Mobilitetsprogram som Erasmus för studier och praktik, fonden för samarbete och kunskap och många andra internationella program inom EU och icke-EU erbjuder bidrag till både utgående och inkommande, lokala och internationella studenter. Varje år har flera hundratals deltagare dra nytta av dessa möjligheter och har chansen att lägga till en värdefull internationell dimension i sin läroplan. University of Pavia internationella strategi fastställer tre tydliga mål för att behålla och stärka sin position bland världens ledande forskningsintensiva universitet:

 • Inbädda internationalisering i vår kärnundervisning och forskningsverksamhet
 • Skapa hållbar rekrytering av internationella studenter av hög kvalitet
 • Utveckla och upprätthålla strategiska partnerskap av hög kvalitet samt gemensamma program med partners över hela världen

Kurser

University of Pavia skapades ursprungligen kring skolor för juridik och humaniora, snart följt av medicin. Under århundradena har utbudet av kurser som erbjuds utvidgats till naturvetenskap, rena vetenskaper, teknik, politiska vetenskaper och farmakologi och, nyligen, till psykologi, kommunikation och idrottsvetenskap och därmed bekräftat Pavias yrke som ett tvärvetenskapligt universitet. University of Pavia erbjuder 83 kurser (både kandidatexamen och magisterexamen ) i:

 • Teknik och arkitektur
 • Matematik, fysik och naturvetenskap
 • Ekonomi
 • Lag
 • Medicin
 • Litteratur, språk och filosofi
 • Farmakologi Hälsoprocesser
 • Statsvetenskap
 • Psykologi
 • Kommunikationsstudier
 • Idrottsvetenskap
 • Musikvetenskap
 • Turism

Elva internationella masterprogram som undervisas på engelska av akademisk personal och gästprofessorer - internationaliserar universitetet inifrån och markerar en betydande ökning av antalet utländska studenter:

1 Magisterexamen på en cykel (6 år): Medicin och kirurgi

10 tvååriga magisterkurser i engelska:

University of Pavia erbjuder också ett grundår , en förberedande kurs anpassad till blivande studenter som vill få tillgång till grundexamen vid University of Pavia , speciellt utformad för studenter som inte uppfyller minst 12 års skolgång.

University of Pavia står för sitt stora antal forskarutbildningskurser, från forskningsbaserade program till kurser som syftar till att komma in i specifika yrken:

 • 29 forskarutbildningskurser som sträcker sig från medicinska, hälso- och farmaceutiska områden till vetenskapssektorn. Ett gemensamt drag bland dessa är banbrytande teman som studeras inom högspecialiserade områden samt det tvärvetenskapliga tillvägagångssättet.
 • 17 internationella doktorandprogram organiserade i 5 makroområden (Science & Technology; Science Engineering; Life Sciences; Humanities and Social Sciences) och 4 gemensamma doktorskurser med EU-universitet.
 • 51 medicinsk specialisering skolor
 • 1 Specialskolan för juridiska yrken

Masters kurser, avancerade kurser och doktorandprogram erbjuds också av Institute for Advanced Study of Pavia (IUSS).

Under denna ovanliga situation orsakad av Covid-19 har University of Pavia aktiverat följande exceptionella initiativ för att stödja didaktik och studenter under karantänen.

Föredrag

Föreläsningar ges via e-lärande verktyg. Föreläsningar tillhandahålls som ljud- / videofiler, med bilder eller annat digitalt läromedel och till och med via direktuppspelning fram till slutet av juni och antagligen till slutet av juli. För ytterligare information om hur du registrerar dig för distansföreläsningar, se denna videohandledning

Länk till plattformen för distansutbildning vid University of Pavia : http://idcd.unipv.it/kiro3/

Tentor

Muntliga och skriftliga tentamen sker på distans med lämpliga verktyg och programvara (Skype, Zoom, Google Hangouts). Handledning för skriftlig tentamen ( href = "http://news.unipv.it/?p=47200 ).

Examen

Examensprov sker på distans med Skype eller andra webbkonferensverktyg. Ansökan om examen, examensarbete och andra nödvändiga dokument kan lämnas in online ( href = "https://web.unipv.it/come-procedere-con-la-domanda-di-laurea/ ).

Universitetsavgift

Tidsfristen för betalning av universitetsavgiften har skjutits upp till 30 maj ( href = "http://news.unipv.it/?p=46928 ).

bibliotek

Håll dig frisk, håll dig aktiv och gör sport hemma

 • Idrottscentret CUS Pavia har lanserat initiativet "Train @ Home", som består av två typer av online-sessioner: "Träning" för att hålla sig frisk och passform, och "lektion på distans" för att följa kurser och träning i virtuella rum där studenter kan interagera med tränare. Lektion och utbildning planeras vecka för vecka och finns tillgängliga på webbplatsen ( href = "http://www.cuspavia.org/trainhome-con-il-cus-pavia/ ) för CUS Pavia.
 • Studenter på examensprogrammet i fysiska vetenskaper och laboratoriet för anpassad motorisk aktivitet (Laboratorio di Attività Motoria Adattata, LAMA) utarbetade en YouTube-spellista med övningar för att träna och hålla sig i form. Videor kan hittas på denna sida href = "https://www.youtube.com/playlist?list=PLihdBaXFbcCYrvo73BspACYMlZFXLeXOr .

Vanliga frågor Webbsida

Platser

Pavia

Università di Pavia Facoltà di Farmacia

Address
Corso Strada Nuova, 65
27100 Pavia, Lombardiet, Italien
Telefon
+39 0382 987370

Milan

Address
Milan, Lombardiet, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium