Read the Official Description

University of Pavia. Advancing Knowledge sedan 1361

Den Universitetet i Pavia är en av världens äldsta akademiska institutioner: den grundades 1361 och fram till 20-talet var det enda universitetet i Milano-området och regionen Lombardiet. Pavia har varit en stad campus sedan starten och även idag erbjuder sina 24.000 studenter en upplevelse unik i Italien och sällsynt i Europa: studerar på 20 Högskolor som är i stort sett oberoende av den administrativa strukturen för universitetet. University of Pavia täcker alla ämnesområden och består av 18 avdelningar erbjuder utbildningar på alla nivåer, från kandidatexamina att doktorsexamen program.

Pavia är en liten stad i norra Italien med 70.000 invånare och över 24.000 studenter. Ligger bara 30 km söder om Milan, regionala och pendeltåg, var 10 minuter. Pavia är också inom räckhåll för den schweiziska gränsen, Como och sjöar samt Genua och den liguriska kusten. Grundades under romartiden, var det huvudstad i lombardiska kungariket i över två århundraden och denna fascinerande arv av smala gator, gamla kyrkor, eleganta byggnader förblir intakt och levande dag och natt med elever njuter av deras favorit mötesplatser.

Kulturlivet i Pavia är intensiv med 19 museer och samlingar (14 inom universitetet), 2 kulturcentra, 4 folkbibliotek och 18 universitetsbibliotek, 4 biografer och teatrar, 10 socialkulturella mötesrum, en musikalisk college och 2 medborgerlig skolor musik och konst. Livet i Pavia är både trevlig och prisvärd, särskilt i jämförelse med mycket högre bostäder och boendekostnader i Milano och andra tätorter i Lombardiet. Pavia campus erbjuder en unik universitetsupplevelse för studenter som kan njuta av otaliga händelser, festivaler, utställningar, konserter och idrottsaktiviteter på alla nivåer

Kollegiet System: unikt i Italien

Pavia, som Oxford och Cambridge i Storbritannien, har en unikt College systemet i Italien, Med anor från 16-talet. Var och en av Pavia: s 20 högskolor, som sammanlagt värd cirka 2.000 studenter, har sin egen speciella historia och möjligheter att erbjuda, inklusive tillgång till många program för utlandsstudier och sportaktiviteter. Den Institute for Advanced Study (IUSS) erbjuder extra kurser till de bäst presterande studenter från våra högskolor. Dessa program avancerad nivå för högpresterande anordnas av tema i fyra olika akademiska områden: humaniora, samhällsvetenskap, Science & Technology och biomedicinsk vetenskap. Studenter som genomför sina studier vid IUSS få en extra diplom, tillsammans med deras universitetsexamen. College livet syftar till att skapa ett öppet samhälle där akademiska prestationer, traditionella evenemang, fester och idrotts rivalitet alla spelar en roll. I högskolestudenter kan också bygga sin första professionella nätverk. Tillgång till högskolor baseras på meritkriterier och ett system föräldrarnas inkomster baserad avgift. Idag kan Pavia räkna med fyra meritbaserade högskolor; 12 offentliga högskolor; och 4 privata högskolor.

Pavia, staden sport

För Pavia, titeln "Europeisk idrott 2014" fungerar som välförtjänt internationellt erkännande för vår bestående spetskompetens inom idrotten. Universitetet Sports Centre (CUS) främjar idrott bland studerande i universitets genom att erbjuda ett brett utbud av kurser och organisera mästerskap och turneringar. Med sina lag, CUS Pavia deltar i nationella och internationella tävlingar såsom World University Games. Specifikt sport i Pavia betyder:

 • OS- och VM-nivå rodd
 • Pavia-Oxford-Cambridge-Pisa roddtävling
 • Universitets mästerskap vid den nationella lagsporter
 • Intercollege turneringar
 • Sportprogram särskilt utformade för funktionshindrade studenter
 • Anläggningar avsedda för alla studenter fysiska kondition, integrerat med universitetsutbildning.

Pavia, staden hälsa, teknik och forskning

Universitetet erbjuder 17 internationella doktorandprogram organiserad i 5 makro områden: • Vetenskap och teknik • Science Engineering • Life Sciences • Humaniora • samhällsvetenskap The University of Pavia har verkligen en tradition av toppforskning och räknar tre Nobelpristagare bland sina professorer (Camillo Golgi, Giulio Natta och Carlo Rubbia). Alessandro Volta, Albert Einstein, Girolamo Cardano och Ugo Foscolo har även undervisat här. Universitetet är en aktiv främjare av forskningen i samarbete med världens mest prestigefyllda akademiska institutioner gör Pavia amodern tekniska center för avancerad forskning om minskning av seismiska risker (EUCENTRE), cancerbehandling (CNAO), kärnkraft (LENA). Sju forskningscentrum är baserade i Pavia och ytterligare 21 är belägna i olika platser med i samarbete med andra institutioner, förutom 42 övergripande forskningscentrum som utför pågående och tvärvetenskaplig grundforskning och tillämpad forskning. Det stöder också nystartade företag och spin-offs initiativ: 25 genererade bara under det senaste året.

Forskningsverksamheten har resulterat i 7 internationella patent under 2013. Universitetet har precis börjat en ny process för att välja flaggskeppsprojekt och det har nyligen lanserat Universitiamo: den första italienska crowdfunding universitetsprojektplattform. University of Pavia kombinerar också forskning och behandling i tre ledande universitetssjukhus där cirka 12.000 proffs är anställda. År 1987 inrättade universitetet dess Centrum för internationellt samarbete och utveckling (CICOPS). Genom att erbjuda stipendier och stödja gemensamma studier och internationella forskningsprojekt, är CICOPS arbetar för att skapa ett ständigt växande nätverk av internationella kontakter, som inkluderar utländska universitet, regeringar och internationella, icke-statliga organisationer. Sedan 1998 har mer än 200 stipendier delats ut till akademiker från 55 olika länder för att bedriva forskning i Pavia.

Den internationella dimensionen

University of Pavia är dedikerade till att förbereda sina elever för ett livslångt lärande och de utmaningar de står inför i en allt mer komplex och mångskiftande värld. Att bekanta elever och personal med den globala dimensionen av dagens internationella relationer, mer än 200 utbytesprogram finns på platser runt om i världen.

Utbytessystem, exempelvis Erasmus + för studier och praktik, den Fond för samarbete och Knowlegde och många andra EU och icke-EU: s internationella program erbjuder stöd till både utgående och inkommande, lokala och internationella studenter. Varje år flera hundra deltagare dra nytta av dessa möjligheter och har chansen att lägga till en värdefull internationell dimension i deras läroplan.

Den internationella strategin vid universitetet i Pavia anges tre tydliga mål för att behålla och stärka sin ställning bland världens ledande forskningsintensiva universitet:

 • Bädda internationalisering i våra kärn undervisning och forskning
 • Skapa hållbar rekrytering av högkvalitativa internationella studenter
 • Utveckla och upprätthålla hög kvalitet strategiska partnerskap samt gemensamma program med partners över hela världen

Banor

University of Pavia skapades ursprungligen runt skolor lag och humaniora, snart följt av medicin. Under århundradena har utbudet av kurser som erbjuds utvidgas till naturvetenskap, rena vetenskaper, teknik, statsvetenskap och farmakologi och, på senare tid, psykologi, kommunikation och sportvetenskap vilket bekräftar Pavia kallelse som ett tvärvetenskapligt universitet.

The University of Pavia erbjuder 83 kurser (båda Kandidatexamen och master) I:

 • Teknik och arkitektur
 • Matematik, fysik och naturvetenskap
 • economics
 • lag
 • Läkarvetenskap
 • Litteratur, språk och filosofi
 • farmakologi
 • Hälso yrken
 • Statsvetenskap
 • psykologi
 • Kommunikationsstudier
 • Sport vetenskaper
 • musikvetenskap
 • turism

Åtta internationella mästare utbildningar på engelska -taught av akademisk personal och besökande professors- är internationalisering universitetet inifrån och markera en betydande ökning av antalet utländska studenter.

1 Enkel-cykel magisterexamen (6 år):

Medicin och kirurgi

7 magisterexamen kurser:

University of Pavia utmärker sig för sitt stora antal forskarutbildningskurser, från forskningsbaserade program till kurser som syftar till att kunna delta i särskilda yrken:

 • 29 Professional masterkurser som sträcker sig från de medicinska, hälso- och läkemedels fälten till science-sektorn. En gemensam nämnare bland dessa är banbrytande teman som studerats i högt specialiserade områden liksom det tvärvetenskapliga tillvägagångssättet.
 • 17 Internationella PhD program organiserade i 5 makro områden (Science & Technology, Science Engineering, biovetenskap, humaniora och samhällsvetenskap) och 4 Gemensamma doktorandkurser med EU: s universitet.
 • 51 medicinsk specialitet skolor
 • 1 Institutionen för inriktning för jurister

Masterkurser, avancerade kurser och doktorandprogram erbjuds också av Institute for Advanced Study i Pavia (IUSS).

Programs taught in:
Engelska
Italienska

Skolan erbjuder också:

MSc

University of Pavia

University of Pavia och School of Advanced Studies IUSS Pavia presenterar ett nytt internationellt masterprogram i civilingenjör för att minska risken för naturliga faror ... [+]

University of Pavia och School of Advanced Studies IUSS Pavia presenterar ett nytt internationellt masterprogram i civilingenjör för att minska risken för naturliga faror. Programmet är uppbyggt i två läroplaner :

Reduktion av seismisk risk (ROSE)Hydrogeologisk riskbedömning och minskning (HYRIS)

Kurser utbildas på engelska av högkvalificerade professorer med internationellt erkänd vetenskaplig verksamhet.

Master of Civil Engineering för att minska risken för naturliga faror erbjuds gemensamt av University of Pavia och School of Advanced Studies of Pavia (IUSS).

University of Pavia är en av de äldsta i Europa , grundat år 825. Många kända humanister och forskare studerade och lärde sig vid Alma Ticinensis Universitas, som Cardano, en matematiker som upptäckte Cardanic-ledningen och lösningen av kubiska ekvationer, och Alessandro Volta, uppfinnaren av elektriska högar. Numera innehåller det multidisciplinära University of Pavia nio fakulteter, tre campus som omfattas av gratis WiFi-åtkomst och det största Residence Hall-systemet i Italien . University Sports Center (CUS) erbjuder moderna träningsanläggningar för spår, kanot, rodd, volleyboll, rugby, fäktning, bågskytte, sport för handikappade, aerobics, basket, simning och segling.... [-]

Italien Pavia
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pavia

Programmet ger hög nivå utbildning för doktorander med en kandidatexamen i elektronik, kommunikation och andra vetenskapliga discipliner. Förutom traditionella kurser, in ... [+]

Programmet ger hög nivå utbildning för doktorander med en kandidatexamen i elektronik, kommunikation och andra vetenskapliga discipliner. Förutom traditionella kurser, innehåller kursplanen andra branschinriktade kurser och möjligheter till exponering för senaste framstegen inom tre olika banor.

Microelectronics syftar till att erbjuda fördjupad kunskap i integrerade kretsar och system. Den tvåårigt program i mikroelektronik syftar till att erbjuda en utmanande utbildning på hög nivå och en stimulerande forskningsmiljö för begåvade studenter som har en kandidatexamen i teknik eller naturvetenskap huvudsaklig kvalitet och nivå. Det föreslagna programmet utnyttjar en ganska unik egenhet av Pavia: staden hyser flera design- och forskningscentra i internationella halvledarföretag som är tätt samarbeta med universitetet för att utbilda studenter med hög profil. De flesta företag värd eleverna för sina examensarbeten och deltar, i samarbete med universitetet i nationella och europeiska forskningsprogram. STMicroelectronics stöder en Laboratory inrymt i campus. Ingenjörer examen från Laurea Magistralis är numera anställda för de viktigaste internationella halvledarföretag i Italien och utomlands: Austria, Broadcom, Conexant, Elpida Memory, Huawei, International Rectifier, Marvell, Maxim, MaxLinear, Micron, National Semiconductor, Qualcomm, STMicroelectronics. ... [-]

Italien Pavia
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pavia

Masterprogrammet ger hög nivå utbildning för doktorander med en kandidatexamen i elektroteknik eller vetenskapliga discipliner. ... [+]

Masterprogrammet ger hög nivå utbildning för doktorander med en kandidatexamen i elektroteknik eller vetenskapliga discipliner. Kursplanen omfattar ämnen inom följande områden:

Elektroteknik: elektriska drivsystem, Automation och kommunikation i Industrisystem, Industri Mätningar, Trådlösa kommunikationssystem Automation: Advanced Control Systems, Industrial Automation, Processtyrning, Robotics, Embedded och Realtidssystem Ekonomi: Lean production, organisationsteori och design, ekonomi för digitala samhället, Strategic Management och Business Planning, Logistik

Föreläsningar integreras med labbverksamhet, seminarier och handledning, som levereras av branschledare och gästprofessorer från hela världen. Programmet är organiserat i två spår:... [-]

Italien Pavia
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pavia

Programmet ger utbildning på hög nivå för att doktorander med en kandidatexamen i datateknik eller vetenskapliga discipliner. Kursplanen fokuserar på tillämpad matematik, ... [+]

Skolan för teknik och erbjuder en Laurea Magistralis (Master of Science) program i datateknik.

Den Datavetenskap och multimedia läroplan omfattar multiprocessorarkitekturer, datanätverk, prestationsutvärdering, multimediasystem och -teknik, datorsyn och datorinteraktion. De Tjänster Engineering läroplan omfattar affärsanalys, design av företagsystem, service och webbdesign. De Dubbel ledar- i Teknik A och Double Master i Teknik B kursplaner låta eleverna få två magisterexamina, spenderar obligatoriska terminer i vårt universitet och i partneruniversitet. I detta sammanhang har ett peer to peer överenskommelse redan aktiverats med kinesiska universitet, nämligen Tongji (Shanghai), HIT (Harbin), UESTC (Chengdu).... [-]

Italien Pavia
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pavia

Denna 2-åriga avancerad nivå (Biologi-klass) är ett intensivt, heltidskandidatprogram helt undervisat på engelska och utformat för kandidatexamen på BA-nivå som söker en ... [+]

Institutionen för biologi och bioteknik erbjuder en kurs för en master i molekylärbiologi och genetik . Denna 2-åriga avancerad nivå (Biologi-klass) är ett intensivt, heltidskandidatprogram helt undervisat på engelska och utformat för kandidatexamen på BA-nivå som söker en kvalifikation inom avancerade områden inom biologi, med särskild uppmärksamhet på molekylärbiologi, Genetik och Biochemistry. Kandidater kommer att förvärva en stark teoretisk och metodologisk bakgrund som är relevant för både grundläggande och tillämpade aspekter av dessa discipliner.

Programmet kommer att ge en toppmodern kunskap och utbildning inom biomolekylära vetenskaper, inklusive de senaste framstegen inom genomik och proteomik hos människor och djurorganismer, i studien av biomolekylära strukturer och deras samband med funktionen och i de genetiska manipulation av bakterier, människa och djurceller och fröplantor. Specifika kurser är avancerad molekylärbiologi, bioinformatik, cellbiokemi, utvecklingsbiologi, humant molekylär genetik, metoder i biokemi, mikrobiell genetik, molekylär mikrobiologi, molekylär farmakologi, strukturell biologi och farmakologi och växtmolekylärbiologi och bioteknik. Följande kurser erbjuds också som tillval: Avancerad mikroskopi, immunologi, molekylär entomologi och molekylär genetik.... [-]

Italien Pavia
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Magisterexamen

University of Pavia

Den tvååriga undervisade mästaren (Laurea Magistralis) i världspolitiken och internationella relationer är utformad för att hjälpa dig att analysera de stora problemen so ... [+]

Vår värld är förenad och fragmenterad. Vanliga länkar och utmaningar binder samman det internationella samfundet, medan politiska fenomen drivs alltmer av regional dynamik och motstridiga nationella perspektiv på säkerhet, rikedom och identitet. Globaliseringen är fortfarande på väg tillsammans med processer för regional integration och spridningen av nya stater. Militärmakten är fortfarande koncentrerad på statsnivå men blir också tillgänglig för icke-statliga aktörer. Teknik och information sprids globalt och omvandlas olika till krafter för samarbete och konflikt.

Den tvååriga undervisade mästaren (Laurea Magistralis) i världspolitiken och internationella relationer är utformad för att hjälpa dig att analysera de stora problemen som härrör från dessa processer. Oavsett om du syftar till en karriär i nationella eller internationella offentliga tjänster, i icke-statliga organisationer eller inom den privata sektorn, behöver du ett tvärvetenskapligt förhållningssätt för att förstå de viktigaste frågorna.... [-]

Italien Pavia
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pavia

Den Master Program (Laurea Magistralis) i nationalekonomi, finans och internationell integration (MEFI) är en doktorandkurs öppen för italienska och utländska studenter s ... [+]

Den Master Program (Laurea Magistralis) i nationalekonomi, finans och internationell integration (MEFI) är en doktorandkurs öppen för italienska och utländska studenter som syftar till att bedriva fördjupade studier inom området tillämpad ekonomi och finans i ett internationellt perspektiv. MEFI utbildar studenter längtan att starta hög nivå karriärer som professionella eller chefer i nationella och multinationella företag och inom offentlig förvaltning. Med utgångspunkt från läsåret 2013-2014 här masterprogram kommer att vara helt undervisas på engelska, som uppfyller de interna målen för vår avdelning. Institutionen är redan engagerad i många internationella rörlighetsprogram för doktorander. Dessutom några dubbla utbildningsprogram i nationalekonomi har redan kommit överens om och genomförs med några stora europeiska universitet. Beslutet att undervisa alla MEFI kurser på engelska är då bara en ytterligare väg i vårt internastrategi.... [-]

Italien Pavia
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pavia

Denna 2-åriga kurs är ett intensivt, heltidskandidatprogram helt undervisat på engelska och utformat för kandidater som söker en internationell kvalifikation i Business ... [+]

MIBE en överblick

Master of International Business och Entrepreneurship ( MIBE ) är ett intensivt, heltid Masterprogram - "Laurea Magistralis" - i Business and Management. Det lärs helt på engelska och omfattar två akademiska år, dvs 4 terminer (120 hp). Den fokuserar på tre huvudpelare:

Internationell miljö, som visar fakulteten och studenter från hela världen;Balans mellan djupteori och praktisk erfarenhet, inklusive innovativa inlärningsmetoder;Stark gemenskap - "Mibers" - i kombination med den unika atmosfären och bakgrunden som ges av ett av Europas äldsta universitet.

Kärnämnen

Internationell förvaltning International Business and Management; Att göra affärer i tillväxtländer Internationell marknadsföring; Tvärkulturell marknadsföring;... [-]

Italien Pavia
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pavia

Graden i psykologi, neurovetenskap och humaniora är en nyetablerad 2-årig masterkurs samordnad av Institutionen för hjärnan och beteendevetenskaper vid University of Pavi ... [+]

Magisterexamen i psykologi, neuroscience och mänskliga vetenskaper

Graden i psykologi, neurovetenskap och humaniora är en nyetablerad 2-årig masterkurs samordnad av Institutionen för hjärnan och beteendevetenskaper vid University of Pavia (DBBS) och av universitetets kognitiva, sociala och beteendevetenskapliga område Skola för avancerade studier (IUSS). Denna examen har sina rötter inom det italienska nätverket för avdelningen för excellens och det är samtidigt en italiensk Laurea magistrale i Psicologia (LM-51) så att alla studenter kan få kvalifikationen för obligatorisk forskarutbildning som leder till Albo degli Psicologi ( Italienskt register för kliniska psykologer).... [-]

Italien Pavia
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pavia

Varaktigheten av masterprogrammet i Race Engineering är ett år och det har en tidtabell på 1500 timmar. ... [+]

Varaktigheten av master kursen är ett år och det har en tidtabell på 1500 timmar inklusive:

frontalektioner (kallad "undervisningsmoduler") på: University of Pavia - Palace Vistarino plats och ASC Quattroruote Automotive Safety Center som sitter vid Vairano - Vidigulfo (PV)praktiska sessioner vid ASC och vid Autodromo Nazionale Monza (Monza-kretsen)guidade turer på fabriker och anläggningar som verkar inom bilindustrin, en slutlig praktik på partnerbolagen, seminarier, didaktiska aktiviteter och individuell förberedelseUndervisningsmodulerFordonsdynamik GrundläggandeVirtual Dynamics Design och SimulationVI-Grade Static Simulator träningFramdrivning: ICFordonsdynamik kontrollAvancerad körkursSkydriveDynamic SimulatorRace Track Management och Vehicle Set Up för prestandaRace Engineering ScienceDatainsamlingBiomekanik: Förare / Fordonsinteraktion... [-]
Italien Pavia
October 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pavia

Masterprogrammet i samarbete och utveckling (Pavia, Italien) har ett 15-månaders schema som är öppet för studenter som kommer från olika kulturella och akademiska bakgrun ... [+]

Masterprogrammet i samarbete och utveckling (Pavia, Italien) har ett 15-månaders schema som är öppet för studenter som kommer från olika kulturella och akademiska bakgrund. Det förutsätter mer än 500 timmars klasser och seminarier, med särskild inriktning på inkluderande utveckling. Programmet är heltid och lärs fullt ut på engelska. Efter bostadsperioden i Pavia genomför alla elever en praktikplats på minst 3 månader, vilket kan vara en erfarenhet på plats med en av partnerorganisationen eller en forskningsperiod i en internationell institution. Som delvis uppfyllande av masterkraven krävs att studenten skriver en uppsats som är kopplad till sin praktikupplevelse eller på en forskningsfråga av intresse.... [-]

Italien Pavia
October 2019
Heltid
15 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pavia

Programmet syftar till att utbilda högkvalificerade yrkesverksamma med en solid bakgrund i utformningen av fordonsdynamik och kunna arbeta i alla faser av konstruktion oc ... [+]

Nyutgåva Academic Year 2018-2019: Ansökningsfrist den 28 september!

Klasser börjar: 22 oktober 2018

Programmet syftar till att utbilda högkvalificerade yrkesverksamma med en solid bakgrund i utformningen av fordonsdynamik och kunna arbeta i alla faser av konstruktion och utveckling av fordonet, från dynamisk simulering för att testa prototypen och förproduktionsfordonet. Kursen ger studenterna särskild och specifik kompetens inom fordonstesttekniker, både praktiskt taget genom CAE, och experimentellt på det verkliga fordonet (på spår och väg).

Se programmets kampanjvideo

Utbildningen, som ett helt nyskapande element, innehåller, tillsammans med frontinstruktioner, testmöten på kretskortet i Quattroruote Safe Driving Center, där deltagarna kommer att engagera sig vid första hand för att lära sig de tekniker och metoder som används vid testning, inspektion, kontrollerar och finjusterar fordonets dynamiska beteende. Alla deltagare kommer att ta en speciellt utformad kurs i Advanced Driving, inriktad på den efterföljande fasen av testning och inspektion på kretsen.... [-]

Italien Pavia Milan
October 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

University of Pavia: advancing knowledge, creating the future

Erasmus Day 2016 at University of Pavia

Location address
Corso Strada Nuova, 65
Pavia, Lombardy, 27100 IT
Location address
Milan, Lombardy, IT