Università degli Studi di Udine

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Universitetet i Udine grundades 1978 som en del av Friulis återuppbyggnadsplan efter jordbävningen 1976. Syftet var att ge det friulianska samhället ett oberoende centrum för avancerad utbildning i kulturella och vetenskapliga studier.

Universitetet har för närvarande följande utbildningsprogram inom jordbruk, ekonomi, teknik, juridik, moderna språk, kommunikation och utbildning, humaniora, medicin och kirurgi och matematik, datavetenskap och multimedia.

Universitetet är aktivt involverat i student- och personalutbytesprojekt med universitet inom EU och är för närvarande engagerat i nära samarbete med flera universitet från Östeuropa och andra länder utanför EU. Dessutom deltar universitetet i många forskningsprojekt på nationell och internationell nivå. Det nuvarande antalet studenter som är inskrivna vid universitetet är cirka. 17 tusen.

Udine och dess universitet är en referenspunkt i en region som historiskt sett är en mötesplats och korsning mellan olika världar och kulturer. Geografiskt beläget i centrum av Europeiska unionen, spelar University of Udine en aktiv roll i ett nära nätverk av relationer, som har åtagit sig att dela sin kunskap och idéer. Sedan etableringen har Udine University drivit internationaliseringspolitiken, som syftar till att förbereda studenter och knyta relationer och partnerskap med universitet och institutioner i Europa och resten av världen.

Udine University samarbetar inte bara inom Europa utan över hela världen och har långvariga kontakter med Afrika, Indien och Kina.

119239_pexels-photo-1438084.jpegBuro Millennial / Pexels

Varför UNIUD

UNIUD är ett ungt dynamiskt universitet vars uppdrag sedan grundandet 1978 har varit att främja högre utbildning genom att förmedla kunskap och generera nya idéer i framkant av samhället.

Nyckeln till vår framgång på både nationell och internationell nivå är kvaliteten och entusiasmen för alla dess komponenter.

Vi värderar meriter

Varje år tilldelas de bästa akademikerna vid universitetet bidrag som inkluderar undervisningsminskningar för inskrivning i magisterkurser och underlättande i utbildningsprogram.

Mind-Fullt

UNIUD erbjuder olika tjänster för att säkerställa studenternas välbefinnande för att hjälpa dem som har problem att anpassa sig till universitetslivet eller de som stöter på svårigheter under sina studier. De består av gratis laboratorier för ångesthantering, studiemetoder, effektiv kommunikationsförmåga, medvetenhet och meditation.

Lärande i hjärtat av Europa

Udine University ligger i Udine, en stad i regionen Friuli Venezia Giulia, nordöstra Italien, och ligger i hjärtat av Europa. UNIUD och Udine har en avslappnad studentvänlig atmosfär och är inom räckhåll för många intressanta platser i Italien, Europa och därefter.

Levande utrymmen

I hjärtat av din universitetsupplevelse hittar du bra boende, faciliteter, studentstöd och socialt liv. Campusarna är alla rymliga, med gott om trädgårdar och grönområden.

Biblioteken är välutrustade så att du kan sitta och studera i fred. Det finns boende i studenthallen, eller om du föredrar kan du hyra en lägenhet i stan. Du kan umgås med medstudenter på kaffebryggaren eller i matsalen.

Laboratorier och lärare

På UNIUD hittar du en personal av engagerade, erfarna och inspirerande lärare som utmanar dig att uppnå ditt bästa. Du kommer att arbeta med entusiastiska forskare och föreläsare i föreläsningar, seminarier och självstudier, och du hittar också tid för självständig studie.

Alla studenter tilldelas en personlig handledare som hjälper dig att lösa eventuella problem du möter. Det finns ett stort utbud av laboratorier tillgängliga för dig: modernaste vetenskapslaboratorier, språklaboratorier och It-rum.

Platser

Udine

Address
via Palladio 8
33100 Udine, Friuli-Venezia Giulia, Italien

Pordenone

Address
Via Prasecco 3/a
33170 Pordenone, Friuli-Venezia Giulia, Italien

Gorizia

Address
Via Diaz, 5
34170 Gorizia, Friuli-Venezia Giulia, Italien

Gemona del Friuli

Address
p.le D. Simonetti, 2
33013 Gemona del Friuli, Friuli-Venezia Giulia, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium