Läs den officiella beskrivningen

Università Bocconi, grundades 1902, var det första italienska universitetet för att ge en examen i ekonomi.

I ett århundrade har Bocconi spelat en ledande roll i Italiens sociala och ekonomiska modernisering. Det har varit troligt att det grundar sig på att vara ett viktigt forskningsuniversitet med demokratiska värderingar och öppet för världen, såväl ekonomiskt som politiskt oberoende.

Università Bocconi tror att excellens kan endast baseras på en persons akademiska profil såväl som på hans eller hennes värderingar och kulturella och etiska bakgrund. Därför erbjuder universitetet många aktiviteter, speciella tillfällen för att människor ska kunna berika sin kunskap.

Under generationer har företagande studenter kommit till Bocconi för att bli något större. Vi erbjuder grundutbildning, doktorsexamen, doktorsexamen och verkställande program för framtida ledare och entreprenörer som vill ha en stark grund och ett transformativt nätverk.

Varför Bocconi

Bocconi är inte bara en utbildning. Det är ett springbräda för dina ambitioner.

I generationer har vi format kunskap och värderingar för innovatörer och framtida ledare. Vi förstår att morgondagens stora vinnare behöver mer än kvalifikationer. De behöver förtroende, vision och en stark uppsättning värderingar.

Vi grundades 1902 för att främja sociala och ekonomiska framsteg i Europa och utöver. Det är ett uppdrag som delas av vårt samhälle med över 100 000 alumni i industrier över hela världen.

Många skolor kommer att försöka forma dig för att passa världen. Bocconi kommer att förbereda dig för att ändra det.

Våra ekonomi, förvaltning och finansprogram är bland de bästa i världen. QS World University Rankings noterade oss bland de tio bästa institutionerna i Europa inom dessa områden, medan Financial Times rankar våra Master i ekonomi och ekonomi bland de tio bästa världen över hela världen.

Utbildningskvalitets ranking i världen

Inom ramen för internationell högre utbildning publiceras ett antal rankningar med mycket varierande kvalitetsnivåer, metodisk rigor och auktoritet. Bocconi University framträder regelbundet i de mest framträdande rankningarna som täcker sina kompetensområden inom ekonomi och förvaltning, och mer allmänt samhällsvetenskapliga.
På grund av sin karaktär av en specialiserad institution förekommer Bocconi inte i rankingen kvalificerad som "övergripande" - dvs QS, THE och Shanghai rankings - vilket involverar universitet som täcker ett brett spektrum av ämnen och fält.

Här visar vi de uppdaterade resultaten av några av de viktigaste och mest erkända av dessa. Mer information om vår ställning inom andra specialiserade eller sektoriella rankningar kommer att publiceras i avsnittet om de enskilda programmen.

1. QS (Quacquarelli Symonds)

I QS World University Ranking, publicerad av Londonbaserad QS, var Bocconis världsomspännande prestanda inom socialvetenskapssegmentet de senaste tre åren följande:

  • 2018, samhällsvetenskap
  • 2017, samhällsvetenskap
  • 2016, samhällsvetenskap

QS nämner själv Bocconi i rangordningens presentationssidor och förklarar varför Bocconi inte är listad i den övergripande rankningen, men endast i den mer specifika "samhällsvetenskapliga" undergruppen. Se avsnittet Få specifika artiklar.

Bocconi finns också i ämnes rankningar som publiceras separat av QS:

Obs! "Arbetsgivarnas rykte" är en av rankningens indikatorer och analyserar företagens åsikter om akademiker från varje enskilt universitet. Den övre har en konventionell poäng på 100.

2. Financial Times

Bocconi är också närvarande i många rankningar av Financial Times. Mer exakt är SDA Bocconi School of Management (Bocconi Business School) i följande rankningar: MBA, Executive MBA (EMBA), Executive Education Custom Programs, Executive Education Open Programs och European Business Schools. MSc kurser som erbjuds av Bocconi Graduate School är listade i Master i Management och Finance rankings. Här är de uppdaterade positionerna på europeisk och internationell nivå.

3. U-Multirank

Det nyligen lanserade U-Multirank-projektet, som andra rangordningar, syftar till att hjälpa till att välja ett universitet men med ett helt annat tillvägagångssätt från andra. Efter att ha ställt in de önskade kriterierna får användaren en lista över universitet med indikationen, för varje vald parameter, av varje universitets prestation jämfört med gruppmedlet. U-Multirank skifter således huvudfokuset från den enkla positionen i en rangordning till blandningen av egenskaper hos ett visst universitet.

4. Shanghai Ranking

Den globala rankningen av akademiska ämnen publicerad av ShanghaiRanking Consultancy listar de bästa universiteten i världen inom specifika forskningsområden. De akademiska ämnena är indelade i fem makroområden (naturvetenskap, teknik, biovetenskap, medicinska vetenskaper och samhällsvetenskap). I samhällsvetenskapliga området är Bocconi närvarande i fem akademiska ämnen:Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Italienska

Skolan erbjuder också:

MSc

University Bocconi

Denna civilingenjör är utformad för att ge eleverna analytiska kompetenser och problemlösningsförmåga för att förstå mekanismerna och att behärska de processer genom vilk ... [+]

Denna civilingenjör är utformad för att ge eleverna analytiska kompetenser och problemlösningsförmåga för att förstå mekanismerna och att behärska de processer genom vilka innovativa idéer utvecklas och omvandlas till marknadsapplikationer.

Studenter deltar i ett utmanande tvärvetenskapligt program som blandar strategiska, ledande, organisatoriska och ekonomiska förhållningssätt för att analysera innovation och teknik, både på företags- och marknadsnivåer (inklusive utvärdering av rättsliga konsekvenser).

Vi strävar efter att utveckla de analytiska färdigheter som krävs för att förstå teknikens dynamik inom och mellan organisationer. beslutsfattande förmågor att göra tekniska möjligheter till nya idéer; och problemlösande attityd för att göra framgångsrika innovationer ur nya idéer.... [-]

Italien Milan Amerikas förenta stater Los Angeles
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University Bocconi

Kandidater kommer att kunna integrera användningen av ekonomiska och ledande tekniker och verktyg med förståelse för den kreativa industrins specifika dynamik och komplex ... [+]

Detta program bygger på tre huvudsakliga tillgångar:

Bocconis internationella rykte för forskning och undervisning inom ekonomi, förvaltning och lagMilano, med ekonomisk vitalitet och livlig kreativitetItalien, med sin konstnärliga och kulturella tradition.

Dessa element utgör den ideala inställningen för att förbereda studenterna att bygga en internationell karriär som chefer eller entreprenörer och yrkesverksamma inom områden som ofta kallas kreativa industrier, inklusive bildkonst, scenekonst, bio, media, förlag, underhållning, turism, mode , design och lyx.

Under de senaste årtiondena har dessa sektorer haft och fortsätter att spela en central roll i den ekonomiska utvecklingen i många länder. Denna roll är kopplad till deras förmåga att producera ekonomiskt värde och förbättra deras attraktivitet, lägga till socialt välbefinnande och kvaliteten på liv.... [-]

Italien Milan Amerikas förenta stater Los Angeles
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University Bocconi

Denna MSc är utformad för studenter som har en stark böjd för Computational, Statistical and Mathematical Sciences och ett genuint intresse för att arbeta med data. Stude ... [+]

Denna MSc är utformad för studenter som har en stark böjd för Computational, Statistical and Mathematical Sciences och ett genuint intresse för att arbeta med data. Studenterna kommer att lära sig avancerade tekniker för att extrahera effektfull information från stora dataset och för att effektivt kommunicera dem för att påverka de strategiska besluten för de organisationer där de ska arbeta.

Programmet är uppbyggt i två spår som delar en modern kvantitativ kärna: Data Science och Business Analytics . De syftar specifikt till, i olika utsträckning, följande kvalificerade mål:

Ge en stark grund i teoretisk och tillämpad statistik och i maskinlärning, vilket är viktigt för att identifiera effektiva modeller och metoder för dataanalys och förutsägelseUtveckla avancerade färdigheter inom datavetenskap som är avgörande för att bygga algoritmer och programmeringsverktyg som är lämpade för den faktiska implementeringen av statistiska metoderUtveckla en profil som kombinerar solida kvantitativa färdigheter med fördjupad kunskap om företagsdynamik för att stödja ledningen för att strategiska beslut grundas på dataanalysUtveckla kompetenser genom utbildningsverksamhet inom och utanför klassrummet, som främjar teamwork färdigheter, förmåga att presentera och diskutera resultaten av ett arbete effektivt och som främjar förståelse för etiska och lagstiftningsbegränsningar i samband med användningen av storskaliga databaser... [-]
Italien Milan Amerikas förenta stater Los Angeles
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University Bocconi

Detta är ett mycket komplett program som erbjuder utmanande kurser inom alla områden inom finans, investment banking, företagsfinansiering och rådgivning, kvantitativ fin ... [+]

Detta är ett mycket komplett program som erbjuder utmanande kurser inom alla områden inom finans, investment banking, företagsfinansiering och rådgivning, kvantitativ finansiering, riskhantering, derivat och tillgångspriser.

Undervisningen är strukturerad längs ett antal alternativa strategier och metoder som kombinerar:

Fallstudier som tillämpas på praktiska värderingsproblem i företag och investeringsprojektGruppuppgifter, förutom individuella studier och uppdrag inom redovisning, värdering och teori för finansieringskurserPraktiska laborationer baserat på modern mjukvara för att utveckla färdigheter i hantering av data och illustrera typiska resultat från tillämpningen av statistiska metoder i ekonometrisekvensenSimulerade handelssessioner i derivatsekvensenMöten och gästsessioner med operatörer från de bästa finansinstituten. Dessa stunder av förstahandsbevisning, integrerat i många ämnen, är en utmärkt möjlighet för våra studenter. De underlättas av det faktum att Bocconi ligger i hjärtat av ett finanscentrum som Milano, en naturlig internationell korsning för utbyte och relationer.... [-]
Italien Milan Amerikas förenta stater Los Angeles
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University Bocconi

Regeringen på vilken nivå som helst, från lokal till global, är avgörande för samhällsutvecklingen. Det är bland de mest komplexa nuvarande yrkesinställningarna på grund ... [+]

Regeringen på vilken nivå som helst, från lokal till global, är avgörande för samhällsutvecklingen. Det är bland de mest komplexa nuvarande yrkesinställningarna på grund av olika aktiviteter och sektorer, deras ömsesidiga beroende, samt samspelet mellan politik, politik och ledning.

Denna MSc ger kandidater de hårda och mjuka färdigheter de behöver för att framgångsrikt kunna leda och arbeta i denna miljö.

Programmet är organiserat i två huvudsakliga inlärningssegment:

För det första är eleverna utrustade för att genomföra politisk analys och utvärdering genom avancerade analytiska tekniker, utforma strategier och hantera projektFör det andra stöds de i att utveckla sin unika professionella profil genom ett noggrant urval av valfria och ett brett utbud av internationella möjligheter. Ett val av maj har utformats för att möta studenternas specifika intressen och de behov som uttrycks av arbetsmarknaden.... [-]
Italien Milan Amerikas förenta stater Los Angeles
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University Bocconi

Detta program ger en solid grund i kvantitativa metoder och ekonomisk teori: akademiker kommer att utveckla förmågan att tolka de ekonomiska och sociala processer som är ... [+]

Detta program ger en solid grund i kvantitativa metoder och ekonomisk teori: akademiker kommer att utveckla förmågan att tolka de ekonomiska och sociala processer som är typiska i alla utvecklingsstadier.

Dess huvudsakliga styrka är dess breda tvärvetenskaplighet, uppnådd genom både flexibilitet vid urval av valfria och organisering av ad hoc-händelser. Studenterna kommer att kunna anpassa sina studierätt väsentligt beroende på deras intressen och deras vetenskapliga forskningsområden.

Studenterna kommer också att ha nytta av nära samverkan med fakulteten och forskningscentra på Bocconi, med möjlighet att delta i forskningsprojekt inom ekonomi eller samhällsvetenskap. De har också möjlighet att välja mellan flera doktorandnivåer Bocconi-kurser som valfria ämnen.... [-]

Italien Milan Amerikas förenta stater Los Angeles
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University Bocconi

Denna MSc syftar till att hjälpa studenter att utveckla problemlösningsförmåga, förvärva kompetenser, förmågor och förmågor som krävs för att fungera som chefer i företag ... [+]

Denna MSc syftar till att hjälpa studenter att utveckla problemlösningsförmåga, förvärva kompetenser, förmågor och förmågor som krävs för att fungera som chefer i företag och konsultföretag eller som entreprenörer.

Det erbjuder en inlärningsväg där en fördjupad studie av viktiga företagsfunktioner och processer förbereder akademiker för att ta på sig ledande roller.

Inlärningsprocessen kompletteras med regelbunden närvaro av enastående gästtalare, företagsbesök, diskussion av ad hoc-affärssaker, möten med företag om specifika problem och föreläsningar av utövare och instruktörer med specialiserad yrkesbakgrund.

Studenter som utexaminerar sig från denna magisterexamen utövar vanligtvis lednings karriärer hos företag i olika storlekar, verksamma inom olika sektorer på lokal eller global nivå.... [-]

Italien Milan Amerikas förenta stater Los Angeles
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University Bocconi

Detta utmanande studieprogram ger eleverna de verktyg som behövs för att förstå den globala världen vi lever i, utbildningsansvariga chefer och entreprenörer för att göra ... [+]

Detta utmanande studieprogram ger eleverna de verktyg som behövs för att förstå den globala världen vi lever i, utbildningsansvariga chefer och entreprenörer för att göra ett viktigt bidrag till utförandet av organisationer av alla slag runt om i världen, samtidigt som man använder idéerna om ansvarsfulla och hållbara framtider för att affärsverksamhet i praktiken.

Studenterna kommer att förvärva följande färdigheter:

Kunskap

Kritisk medvetenhet om disciplinbaserade begrepp och metoder för att förstå komplexiteten att hantera en organisation på den globala affärsarenanFörståelse av hur förvärvad teoretisk kunskap kan tillämpas i praktiska internationella affärssituationer... [-]
Italien Milan Amerikas förenta stater Los Angeles
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University Bocconi

Marknadsföring har blivit en viktig drivkraft för både prestanda inom organisationer och organisationsbeslut. Programmet gör att eleverna kan utveckla bred professionell ... [+]

Marknadsföring har blivit en viktig drivkraft för både prestanda inom organisationer och organisationsbeslut. Programmet gör att eleverna kan utveckla bred professionell kunskap inom marknadsföringshantering tack vare en unik kombination av kursinnehåll.

Den integrerar en avancerad förberedelse i viktiga marknadsföringsverktyg och områden som kvantitativa metoder, juridiska frågor och digitala marknadsstrategier med mycket innovativa metoder och kompetenser från olika akademiska områden som neurovetenskap eller antropologiska studier och deras inverkan på marknadsrelaterade områden som konsumentbeteende.

Kandidater är beredda att lyckas i en snabbt föränderlig globaliserad näringsliv med den nödvändiga kunskapen och färdigheter som gör det möjligt för dem att inte bara reagera utan att proaktivt forma framtida marknadsföring.... [-]

Italien Milan Amerikas förenta stater Los Angeles
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University Bocconi

Denna MSc syftar till att ge en avancerad utbildning inom statskunskap och ämnena i den offentliga politiken analysen. Eleverna kommer att förstå den komplexa politiska, ... [+]

Denna MSc syftar till att ge en avancerad utbildning inom statskunskap och ämnena i den offentliga politiken analysen. Eleverna kommer att förstå den komplexa politiska, ekonomiska och sociala dynamiken i den moderna världen, hur nationella och internationella institutioner hanterar dem och hur man ska agera i sådana sammanhang. De kommer att förvärva avancerad utbildning i metoderna för analys och studier av både den offentliga politiken och de institutioner som leder beslutsprocessen.

Specifikt programmet:

Ger studenterna en fullständig förberedelse inom de två huvudområdena statsvetenskap (jämförande politik och internationella relationer), integrerad med kunskap om lagstiftningens roll och utvecklingen av befolkningsdynamiken i politiska sammanhangGer en komplett förberedelse med avancerade kvantitativa färdigheter i både teoretiska och empiriska metoder som kommer att tillämpas för att utvärdera offentlig politik, den offentliga sektorn, den politiska beslutsprocessen och den politiska dynamikenUtvecklar kompetenser som främjar mjuka färdigheter som teamarbete, förmåga att presentera och diskutera effektivt, förmågan att tänka kritiskt och förstå stora politiska och politiska problemUtvecklar färdigheter genom tvärvetenskaplig undervisning som organiseras i workshops, vilket främjar förståelsen av politiska och sociala problem ur olika perspektiv. Undervisningsmetoder stödjer interaktion mellan fakulteten och eleverna och bland eleverna.... [-]
Italien Milan Amerikas förenta stater Los Angeles
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University Bocconi

Master of Science i Cyber ​​Risk Strategi och Governance ger studenterna de verktyg som krävs för att förstå, bedöma och reglera möjligheterna och hoten för befintlig och ... [+]

Bocconi University och Politecnico di Milano har samlat en dynamisk och tvärvetenskaplig gemenskap av forskare, experter och professorer som studerar, analyserar och tillämpar strategier, styrning och bedömningsverktyg för cyberrisk. Det utmanande studieprogram de har utformat tar upp de viktigaste cyberrelaterade frågor som alla typer av organisationer står inför varje dag.

Master of Science i Cyber ​​Risk Strategi och Governance ger studenterna de verktyg som krävs för att förstå, bedöma och reglera möjligheterna och hoten för befintlig och framväxande teknik som används i vårt samhälle. Eftersom innovativa tekniker antas uppstår nya problem, så eleverna lär sig att se framåt, utvärdera och kommunicera hot innan de utvecklas. Dessa proffspersoner kommer således att kunna bidra till att fånga upp cyberrisker och förhindra negativ inverkan på organisationen, både privat och offentligt.... [-]

Italien Milan Amerikas förenta stater Los Angeles
Oktober 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University Bocconi

Programmet ger eleverna alla kompetenser och färdigheter som är relaterade till finansdirektören, förbereda dem för att analysera problem och fatta ledningsbeslut från et ... [+]

Programmet ger eleverna alla kompetenser och färdigheter som är relaterade till finansdirektören , förbereda dem för att analysera problem och fatta ledningsbeslut från ett flertal perspektiv. Samma uppsättning kunskaper och kompetenser kan också tillämpas framgångsrikt för att fungera inom revisionsföretag, konsultföretag och finansinstitut.

CFO spelar en mångfald av nyckel och utmanande roller inom alla företag:

säkerställa överensstämmelse med finansiella föreskrifter, förbereda bokslut och kommunicera värde- och riskinformation till investerare och styrelsertillhandahålla ekonomiskt ledarskap och anpassa affärs- och finansstrategi för att expandera verksamheten och göra investeringar samt övervaka bolagets kapitalstrukturutveckla och genomföra interna och styrsystem för att skydda företagets tillgångar och rapportera företagets resultat.... [-]
Italien Milan Amerikas förenta stater Los Angeles
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska