University Bocconi

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Università Bocconi, grundades 1902, var det första italienska universitetet för att ge en examen i ekonomi.

I ett århundrade har Bocconi spelat en ledande roll i Italiens sociala och ekonomiska modernisering. Det har varit troligt att det grundar sig på att vara ett viktigt forskningsuniversitet med demokratiska värderingar och öppet för världen, såväl ekonomiskt som politiskt oberoende.

Università Bocconi tror att excellens kan endast baseras på en persons akademiska profil såväl som på hans eller hennes värderingar och kulturella och etiska bakgrund. Därför erbjuder universitetet många aktiviteter, speciella tillfällen för att människor ska kunna berika sin kunskap.

Under generationer har företagande studenter kommit till Bocconi för att bli något större. Vi erbjuder grundutbildning, doktorsexamen, doktorsexamen och verkställande program för framtida ledare och entreprenörer som vill ha en stark grund och ett transformativt nätverk.

Varför Bocconi

Bocconi är inte bara en utbildning. Det är ett springbräda för dina ambitioner.

I generationer har vi format kunskap och värderingar för innovatörer och framtida ledare. Vi förstår att morgondagens stora vinnare behöver mer än kvalifikationer. De behöver förtroende, vision och en stark uppsättning värderingar.

Vi grundades 1902 för att främja sociala och ekonomiska framsteg i Europa och utöver. Det är ett uppdrag som delas av vårt samhälle med över 100 000 alumni i industrier över hela världen.

Många skolor kommer att försöka forma dig för att passa världen. Bocconi kommer att förbereda dig för att ändra det.

Våra ekonomi, förvaltning och finansprogram är bland de bästa i världen. QS World University Rankings noterade oss bland de tio bästa institutionerna i Europa inom dessa områden, medan Financial Times rankar våra Master i ekonomi och ekonomi bland de tio bästa världen över hela världen.

Utbildningskvalitets ranking i världen

Inom ramen för internationell högre utbildning publiceras ett antal rankningar med mycket varierande kvalitetsnivåer, metodisk rigor och auktoritet. Bocconi University framträder regelbundet i de mest framträdande rankningarna som täcker sina kompetensområden inom ekonomi och förvaltning, och mer allmänt samhällsvetenskapliga.
På grund av sin karaktär av en specialiserad institution förekommer Bocconi inte i rankingen kvalificerad som "övergripande" - dvs QS, THE och Shanghai rankings - vilket involverar universitet som täcker ett brett spektrum av ämnen och fält.

Här visar vi de uppdaterade resultaten av några av de viktigaste och mest erkända av dessa. Mer information om vår ställning inom andra specialiserade eller sektoriella rankningar kommer att publiceras i avsnittet om de enskilda programmen.

1. QS (Quacquarelli Symonds)

I QS World University Ranking, publicerad av Londonbaserad QS, var Bocconis världsomspännande prestanda inom socialvetenskapssegmentet de senaste tre åren följande:

  • 2018, samhällsvetenskap
  • 2017, samhällsvetenskap
  • 2016, samhällsvetenskap

QS nämner själv Bocconi i rangordningens presentationssidor och förklarar varför Bocconi inte är listad i den övergripande rankningen, men endast i den mer specifika "samhällsvetenskapliga" undergruppen. Se avsnittet Få specifika artiklar.

Bocconi finns också i ämnes rankningar som publiceras separat av QS:

Obs! "Arbetsgivarnas rykte" är en av rankningens indikatorer och analyserar företagens åsikter om akademiker från varje enskilt universitet. Den övre har en konventionell poäng på 100.

2. Financial Times

Bocconi är också närvarande i många rankningar av Financial Times. Mer exakt är SDA Bocconi School of Management (Bocconi Business School) i följande rankningar: MBA, Executive MBA (EMBA), Executive Education Custom Programs, Executive Education Open Programs och European Business Schools. MSc kurser som erbjuds av Bocconi Graduate School är listade i Master i Management och Finance rankings. Här är de uppdaterade positionerna på europeisk och internationell nivå.

3. U-Multirank

Det nyligen lanserade U-Multirank-projektet, som andra rangordningar, syftar till att hjälpa till att välja ett universitet men med ett helt annat tillvägagångssätt från andra. Efter att ha ställt in de önskade kriterierna får användaren en lista över universitet med indikationen, för varje vald parameter, av varje universitets prestation jämfört med gruppmedlet. U-Multirank skifter således huvudfokuset från den enkla positionen i en rangordning till blandningen av egenskaper hos ett visst universitet.

4. Shanghai Ranking

Den globala rankningen av akademiska ämnen publicerad av ShanghaiRanking Consultancy listar de bästa universiteten i världen inom specifika forskningsområden. De akademiska ämnena är indelade i fem makroområden (naturvetenskap, teknik, biovetenskap, medicinska vetenskaper och samhällsvetenskap). I samhällsvetenskapliga området är Bocconi närvarande i fem akademiska ämnen:Platser

Milan

Address
Via Roberto Sarfatti,25
20100 Milan, Lombardiet, Italien

Los Angeles

Address
Los Angeles, kalifornien, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium