University Of Gastronomic Sciences
Introduktion
University Of Gastronomic Sciences , grundat 2004 av den internationella ideella föreningen Slow Food i samarbete med de italienska regionerna Piemonte och Emilia-Romagna, är en ministeriellt erkänd, privat ideell institution.
Målet är att skapa ett internationellt forsknings- och utbildningscenter för dem som arbetar med att förnya jordbruksmetoder, skydda den biologiska mångfalden och bygga en organisk relation mellan gastronomi och jordbruksvetenskap.
Universitetet bildar gastronomer, nya yrkespersoner med tvärvetenskapliga färdigheter och kunskaper inom vetenskap, kultur, politik, ekonomi och ekologi för mat, som arbetar för att tillämpa dem på produktion, distribution och hållbar konsumtion.
UNISG-studenter, som kommer från hela världen, får dynamiska upplevelser inom hantverksmässig och industriell livsmedelsproduktion tack vare gratis utbildning inom både vetenskap och humaniora, sensorisk träning och praktisk lärande under studieturer över fem kontinenter.
Platser
- Pollentia
Piazza Vittorio Emanuele II,9, 12042, Pollentia