University of Bologna

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Alma Mater Studiorum - Università di Bologna

Alma Mater Studiorum - Università di Bologna, det äldsta universitetet i västvärlden, banar väg för innovation genom en alltmer rik programkatalog, banbrytande forskning, ett konstant och allt bredare internationellt perspektiv och ett starkt tredje uppdrag.

Sedan det grundades 1088 har Alma Mater Studiorum varit studentcentrerat och varit värd för framstående personer från vetenskaps- och konstsamhällen. Med fem campus (Bologna, Cesena, Forlì, Ravenna, Rimini) och en filial i Buenos Aires, erbjuder den en diversifierad kurskatalog som är anpassad till behoven i dagens samhälle: över 200 examensprogram bland sina 32 avdelningar och 5 skolor erbjuds över 82 000 studenter. 3 600 kandidater är inskrivna i doktorander och andra utbildningsprogram.

Alma Mater är rankad bland de 200 bästa på de två mest prestigefyllda internationella universitetsrankningarna, som anses vara det ledande universitetet i Europa för studentmobilitet (Erasmus +). Den investerar i hållbar utveckling och bidrar till att uppnå de 17 mål för hållbar utveckling som föreslås 2030 Agenda antagen av FN: s generalförsamling. Som ett omfattande forskningsuniversitet investerar det i en tvärvetenskaplig, tvärkulturell strategi och i det oskiljaktiga sambandet mellan forskning och undervisning. University of Bologna är ett av de mest aktiva när det gäller ledarskap och deltagande i europeiska forsknings- och akademiska samarbetsprojekt och har bildat allianser med industrin och offentliga / privata organisationer. Det är också ett nav för internationella nätverk: den har flera förbindelser med Amerika, Afrika, Asien och Australien utanför dess nära europeiska länkar.

Ta reda på de åtgärder som University of Bologna planerat University of Bologna att börja nästa läsår på bästa möjliga sätt.

Platser

Bologna

Address
Via Zamboni, 33
40126 Bologna, Emilia-Romagna, Italien

Cesena

Address
Piazza Aldo Moro, 90
Cesena, Emilia-Romagna, Italien

Forli

Address
Piazzale Sante Solieri,1
47121 Forli, Emilia-Romagna, Italien

Ravenna

Address
Ravenna, Emilia-Romagna, Italien

Rimini

Address
Rimini, Emilia-Romagna, Italien

Buenos Aires

Address
Buenos Aires, Buenos Aires, Argentina

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

MSc
Magisterexamen