University of Campania "Luigi Vanvitelli"

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

1

Presentation

University of Campania "Luigi Vanvitelli" grundades 1991 (dekret MURST 25 mars) i syfte att lindra trångboddhet i stora napolitanska universitetet kallas "Federico II". På det officiella datumet den 1 november 1991 vid universitetet i Kampanien började fungera självständigt med nitton tusen registreringar och åtta fakulteter finns i fem olika territoriella områden i Caserta och Neapel. För närvarande finns det trettio tusen studerande universitetets 19 avdelningar. Universitetets multicampus struktur har två kontor för sin rektor: en i Neapel och en i Kungliga slottet i Caserta.

3

universitet Platser

Kända historiska byggnader är hem till universitetets skolor, avdelningar, Centers och administrativa kontor. Många av dessa samma byggnader är också arkeologiska platser, såsom Institutionen för humaniora och kulturarv i Santa Maria Capua Vetere som står på vad som en gång var en romersk cryptoporticus och skolor av medicinen som ligger i den gamla stadskärnan i Neapel.

Arkitektur och design "Luigi Vanvitelli"

Aversa - San Lorenzo annons Septimum byggnad och kloster.

Medicin och kirurgi

School of Medicine erbjuder enda cykel medicinska grader i två av sina undervisningssjukhus: Neapel campus ligger i University Teaching Hospital kallas "Vecchio Policlinico"; Caserta campus ligger i "San Benedetto område".

Alla kliniska undervisningen hålls också på "Vecchio Policlinico" i Neapel och på Caserta Civil Hospital i Caserta. Självständigt kurs i Ortodonti hålls vid Neapel Campus.

Den napolitanska undervisningssjukhus upptar två större orter: komplexet av Sant'Andrea delle Dame och "Santa Patrizia Cloisters".

Platser

Santa Maria Capua Vetere

University of Campania "Luigi Vanvitelli"

Address
Viale Beneduce n. 10

81100 Santa Maria Capua Vetere, Campania, Italien
Telefon
+39 0823 274803