University of Campania "Luigi Vanvitelli"

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

1

Presentation

University of Campania "Luigi Vanvitelli" grundades 1991 (dekret MURST 25 mars) i syfte att lindra trångboddhet i stora napolitanska universitetet kallas "Federico II". På det officiella datumet den 1 november 1991 vid universitetet i Kampanien började fungera självständigt med nitton tusen registreringar och åtta fakulteter finns i fem olika territoriella områden i Caserta och Neapel. För närvarande finns det trettio tusen studerande universitetets 19 avdelningar. Universitetets multicampus struktur har två kontor för sin rektor: en i Neapel och en i Kungliga slottet i Caserta.

3

universitet Platser

Kända historiska byggnader är hem till universitetets skolor, avdelningar, Centers och administrativa kontor. Många av dessa samma byggnader är också arkeologiska platser, såsom Institutionen för humaniora och kulturarv i Santa Maria Capua Vetere som står på vad som en gång var en romersk cryptoporticus och skolor av medicinen som ligger i den gamla stadskärnan i Neapel.

Arkitektur och design "Luigi Vanvitelli"

Aversa - San Lorenzo annons Septimum byggnad och kloster.

Medicin och kirurgi

School of Medicine erbjuder enda cykel medicinska grader i två av sina undervisningssjukhus: Neapel campus ligger i University Teaching Hospital kallas "Vecchio Policlinico"; Caserta campus ligger i "San Benedetto område".

Alla kliniska undervisningen hålls också på "Vecchio Policlinico" i Neapel och på Caserta Civil Hospital i Caserta. Självständigt kurs i Ortodonti hålls vid Neapel Campus.

Den napolitanska undervisningssjukhus upptar två större orter: komplexet av Sant'Andrea delle Dame och "Santa Patrizia Cloisters".

Platser

Caserta

University of Campania "Luigi Vanvitelli"

Address
Viale Abramo Lincoln,5
81100 Caserta, Campania, Italien
Telefon
+39 0823 274803

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium