Läs den officiella beskrivningen

Universitetet i Padova är en av Europas äldsta och mest prestigefyllda lärosäten; Det är ett tvärvetenskapligt universitet som syftar till att ge sina studenter med både yrkesutbildning och en solid kulturell bakgrund. En examen från universitetet i Padova är en symbol för att ha uppnått ett ambitiöst mål, en som känns igen och eftertraktade av både studenter och arbetsgivare.

Kurser vid universitetet i Padova ständigt uppdateras för att möta de ständigt föränderliga behoven på arbetsmarknaden. Dess Healthcare grader, till exempel, täcker ett brett spektrum av nya kurser såsom Pediatric Nursing (Medical School), eller neurovetenskap och neuropsykologiska rehabilitering (Psykologi). Program ingenjörsexamen finns inom områdena samhällsbyggnad Arkitekt-, Miljö, Industri och Information Engineering.

University of Padova grader återspeglar också dagens behov att skydda både miljön med kurser i miljövetenskap och teknik (jordbruk Sciences), och konsumenter med säkerhet och hygien livsmedelsprodukter (veterinärmedicin). Forskning om läkemedel är också täckt med Pharmaceutical Biotechnologies (Apotek), liksom forskning i högteknologiska produkter med en kurs i materialvetenskap (Sciences). Stor vikt läggs också vid humaniora, som historia och bevarande av konstnärliga och kulturarv (konst och filosofi), och på lärarutbildningen med en kurs i Primary Education (utbildning) .Det universitetets traditionella kurser för yrkesverksamma inom juridik, ekonomi, och Business Management drivs tillsammans med kurser som analyserar komplexa sociala system som Sociological Sciences (Politiska Sciences) och statistik, Befolkning och samhälle (Statistiska Sciences).

Dessutom kan mycket motiverade universitetsstuderande också ansöka om antagning till Galileen School of Higher Education. Efter ett krävande urvalsprocess, är varje år 30 elever valt att delta i skolans hög nivå interna kurser och att använda sina specialtjänster.

historia

Den Padovas universitet grundades 1222, efter att en grupp elever och lärare bestämde sig för att komma hit från Bologna. De satte upp en fri kropp forskare, som var grupperade efter sin ursprungsort i Nationes, där eleverna godkända stadgar valde rettore (rektor eller kanslern) och valde sina lärare, som betalades med pengar eleverna samlats. Att försvara tankefrihet i studie och undervisning blev ett utmärkande drag som idag lever vidare i universitetets motto: Universa Universis Patavina Libertas.

Införandet av empiriska och experimentella metoder tillsammans med undervisning i teorin markerade början på en guldålder. I den 16: e och 17-talen, blev Padova en workshop av idéer och hem till siffror som förändrade kulturella och vetenskapliga mänsklighetens historia. De ingår Andrea Vesalio, som grundade modern anatomi, liksom astronomen Kopernikus, och Galileo, som observerade himlen här.

Padova förordar också världens första universitet botaniska trädgård och en permanent anatomisk teater, som byggdes av Girolamo Fabrici d'Acquapendente. William Harvey, som blev känd för att beskriva blodcirkulationen, studerade i Padova, och år 1678 Elena Lucrezia Cornaro Piscopia blev den första kvinnan i världen att tilldelas en universitetsexamen.

Nedgången av Serenissima republiken Venedig år 1797 markerade början på en mörk tid. Padova föll under regeln om första fransmännen och sedan österrikarna, passerar Italiens tumultartade Risorgimento, vilket också påverkat universitetet.

Mellan slutet av 19 och början av 20-talen, expanderade universitetet att inkludera fakulteterna för teknik, farmaci, och statsvetenskap tillsammans med sina traditionella fakulteter i lag, medicin, konst och filosofi, och vetenskap.

Tillkomsten av fascismen förkortade universitetets värden för den fria tanken och kulturell självständighet. Dess professorer svor trohet till regimen, varefter godkännande av Italiens raslagarna och utvisningen av judiska professorer öppnade en av de mörkaste perioderna i universitetets historia. Rektor Concetto Marchesi skakade universitetet från sin slummer och på höjden av den tyska ockupationen gjorde ett modigt vädjan till eleverna att kämpa för frihet Italien. För sina offer i namn av Liberation, var Padovas universitet tilldelas en guldmedalj för militär tapperhet, att det enda universitetet få en sådan ära.

Under efterkrigstiden, öppnade universitetet fakulteter utbildning, areella näringar och psykologi och, under 1990-talet, fakulteterna för veterinärmedicin, och ekonomi och företagsekonomi. Under 20-talet, University of Padova producerade stora litterära gestalter som Diego Valeri och Concetto Marchesi; ingenjörer resning av Giuseppe Colombo, "master av himmelska mekaniker"; matematiker såsom Tullio Levi Civita; jurister Alfredo Rocco och Livio Paladin; filosofer Luigi Stefanini och Enrico Opocher; och läkare som Vincenzo Gallucci, som genomförde den första hjärttransplantationen i Italien. Det nya årtusendet inleddes med några viktiga nya upptäckter, särskilt inom medicin, biomedicin, teknik och rymdteknik.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

University of Padova

Vår tvååriga magisterexamen i ekonomi och finans syftar till att utveckla förmåga att förstå ekonomiska och finansiella fenomen, expertkunskap för att tolka och hantera k ... [+]

Vår tvååriga magisterexamen i ekonomi och finans syftar till att utveckla förmåga att förstå ekonomiska och finansiella fenomen, expertkunskap för att tolka och hantera komplexa finansiella frågor och utveckla och bedöma den offentliga politiken.

Kursbeskrivning

Denna examen kurs hjälper eleverna att förvärva avancerade möjligheter att analysera ekonomiska och finansiella fenomen. Kursen förbereder eleverna att bedriva verksamhet av specialiserad karaktär inom forskning och ledande befattningar på finansinstitut, företag och nationella och internationella statliga institutioner.

Kursstruktur

Kursen har två läroplaner , Ekonomi och bank och finans . Den första ger studenterna strikt och toppmodern utbildning i tillämpad ekonomi, ekonomisk teori och ekonometri. Den andra fokuserar på bank och finans med ett originalperspektiv, betonar ekonomisk resonemang, analys av finansinstitut, regleringsdesign och datorapplikationer. Båda banorna delar en gemensam bas av kärnkurser som erbjuder avancerade analytiska verktyg inom ekonomi, ekonometri och företagsfinansiering.... [-]

Italien Padua
Oktober 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Padova

Detta examensprogram tränar framtida affärsutvecklare med en entreprenörsinriktad inställning och en öppen inställning genom förvärv av kunskaper, kompetenser och ramverk ... [+]

Detta examensprogram tränar framtida affärsutvecklare med en entreprenörsinriktning och ett öppet sätt genom förvärv av kunskaper, kompetenser och ramverk som är användbara för att stödja tillväxten och tillväxten av företag som verkar i det nuvarande digitala scenariot och arbetar i en global miljö.

Kursbeskrivning

Kursen gör det möjligt för deltagare att behärska affärsutvecklingsprocesser - i form av växande spår av befintliga företag eller nya nystartade företag - från flera perspektiv.

Å ena sidan ger kursen en djup förståelse för affärsmodeller och värdeskapande processer kopplade till det dynamiska globala konkurrensscenariot, hanteringen av en mängd olika marknader och de möjligheter som digital teknik erbjuder.... [-]

Italien Padua
Oktober 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Padova

Programmet fördjupar kunskapen om grundläggande element i modern fysik (atom- och molekylfysik, fastfysik, kärn- och partikelfysik) samt teoretisk fysik (analytisk mekani ... [+]

Kursbeskrivning

Programmet fördjupar kunskapen om grundläggande element i modern fysik (atom- och molekylfysik, fastfysik, kärn- och partikelfysik) samt teoretisk fysik (analytisk mekanik, kvantmekanik, matematiska och numeriska metoder). Det är möjligt att stärka kunskapen om specifika områden som biofysik, nanovetenskap, kvantinformation, kondenserad materiefysik, kärn- och partikelfysik, fysik i de grundläggande interaktionerna. Slutligen ger programmet direkta erfarenheter av laboratorieteknik och datorberäkningsteknik och dataanalys.

Kandidaten i fysik kommer att känna till och förstå de mest relevanta fenomenen i den fysiska världen i olika vågar, från den makroskopiska världen ner till atomfysiken, fysiken i kondenserad materia, kärn- och subnuclear fysiken. Förståelsen av den fysiska världen kommer att baseras på experimentella bevis och korrekt användning av teoretisk modellering och dess matematiska instrument, inklusive numeriska tekniker.... [-]

Italien Padua
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Padova

Kursen representerar den naturliga slutförandet av grundkursen i miljöteknik, med målet att förbereda en examen som genom ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt som beha ... [+]

Egenskaper och mål

Kursen representerar den naturliga slutförandet av grundkursen i miljöteknik , med målet att förbereda en examen som genom ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt som behandlar olika aspekter, dvs. juridisk, kemisk och fysisk, geologisk och geoteknisk, hydraulisk och hydrologisk, kan designa och hantera tekniska lösningar med minimal inverkan på den sociala och fysiska miljön.

Det yttersta målet är att utbilda ingenjörer med avancerad professionell och vetenskaplig kunskap om samspelet mellan olika fysiska, biologiska och kemiska processer som är involverade i miljösystem eller system som interagerar med miljön. Därför kommer de utexaminerade att kunna utforma effektiva verk som syftar till behandling och bortskaffande av avfall (flytande, fast och gasformig) och de som försvarar och skyddar marken mot extrema händelser. De kommer att kunna förebygga nedbrytningsförhållanden och risk för miljön, bedöma och övervaka skyddet av territoriet samt miljökvaliteten i olika former för att säkerställa bevarande av naturresurser och återställa förorenade miljöer, inklusive utveckling av forskningsstrategier och / eller tekniköverföring.... [-]

Italien Padua
Oktober 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MA

University of Padova

MA-programmet i "Mänskliga rättigheter och flernivåstyrning" bidrar till att utveckla en universell kultur för mänskliga rättigheter, som rekommenderas av Unesco och FN. ... [+]

MA-programmet i "Mänskliga rättigheter och flernivåstyrning" bidrar till att utveckla en universell kultur för mänskliga rättigheter, som rekommenderas av Unesco och FN. Följaktligen har den ett starkt politiskt och handlingsinriktat tillvägagångssätt. Denna magisterexamen är i full kontinuitet med tidigare forskarutbildningsprogram i mänskliga rättigheter som Universitetet i Padua har levererat sedan 1988.

MA: s mål är att utveckla kunskaper och färdigheter för att främja och uppfylla mänskliga rättigheter inom ramen för juridiska och politiska processer och politiken på flera nivåer. Mänsklig rättighet, ramverket för flera nivåer och begreppen "hållbar mänsklig utveckling" och "mänsklig säkerhet" är referensparadigma under hela kursen.... [-]

Italien Padua
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MSc

University of Padova

Företagsekonomiska studenter kommer att lära sig att arbeta i organisationer som behöver byta snabbt till oväntade förändringar och därmed kräva interaktion mellan olika ... [+]

Företagsekonomiska studenter kommer att lära sig att arbeta i organisationer som behöver byta snabbt till oväntade förändringar och därmed kräva interaktion mellan olika funktioner.

Kursbeskrivning

Graduate kursen hjälper studenter att förvärva kompetenser för att arbeta i ledningsroll i medelstora / stora storlek tillverkningsföretag eller handelsföretag, konsultföretag, mellanliggande finansiella företag och slutligen i statliga och offentliga tjänster företag. Kursen förbereder eleverna att utveckla och genomföra strategier konsekvent inom den konkurrensutsatta miljön där företagen arbetar. Studenter förvärvar kunskap om affärsprocesser och praxis som inspirerar och driver ledande val.... [-]

Italien Padua
Oktober 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Padova

Magisterexamen i astrofysik och kosmologi syftar till att ge studenterna en omfattande och aktuell syn på huvudfälten i modern astrofysik, inklusive astronomiska detektor ... [+]

Magisterexamen i astrofysik och kosmologi syftar till att ge studenterna en omfattande och aktuell syn på huvudfälten i modern astrofysik, inklusive astronomiska detektorer och tekniker, svarta hål och neutronstjärnor, kosmologi, gravitationsfysik, planeter, stjärnor och galaxer. Särskild vikt läggs på en solid bakgrund i fysik och på de växande banden bland astrofysik och olika fysikfaktorer (teoretisk och experimentell partikelfysik, detektorfysik, kärnfysik) i den kommande tiden med flera budbärareobservationer.

Kandidatexamen i astrofysik och kosmologi kommer att få en detaljerad kunskap om astrofysik både på teoretiska och observatoriska sidor. Den slutliga avhandlingen (42 hp, cirka sex månader på heltid) kommer att göra studenten i direkt kontakt med ett avancerat forskningsämne, vilket ökar hans / hennes förmåga att genomföra självständigt arbete. Detta kommer att vara nyckeln till en framgångsrik fortsättning till doktorsexamen i astrofysik eller fysik eller till ett jobb inom industri- eller tjänstesektorn baserat på ny teknik.... [-]

Italien Padua
Oktober 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Padova

MSc i bioteknik för livsmedelsvetenskap utforskar hur man producerar hälsosammare och säkrare livsmedel efter en övergripande, gård / fält-till-gaffel tillvägagångssätt. ... [+]

Examensfördjupning på engelska av kursen för avancerad nivå Biotecnologie per l'alimentazione ( Bioteknik för livsmedelsvetenskap )

Tvärvetenskaplig och forskningsinriktad MSc om användning av avancerad bioteknik inom livsmedelsproduktion och säkerhet.

Kursbeskrivning

MSc i bioteknik för livsmedelsvetenskap utforskar hur man producerar hälsosammare och säkrare livsmedel efter en övergripande, gård / fält-till-gaffel tillvägagångssätt. Fokuserat på tillämpningen av avancerade biotekniska metoder inom livsmedelsproduktion och säkerhet är det den ideala egenskapen mellan konsumenternas och producenternas önskemål inom agro-livsmedelssektorn och den forskning som tillämpas på produktion och livsmedelssäkerhet. Kursen har således en stark komponent i spetskompetenser som genomics, bioinformatics, proteomics, metabolomics och nanotechnologies, allt i samband med djur- och växtproduktion samt livsmedelskvalitet och säkerhet. Teoretiska lektioner blandas med ett relativt stort antal praktiska träningar, inklusive ECTS (23) som är avsedda för avhandlingsarbetet, som omfattar hela andra terminen av det andra året.... [-]

Italien Padua
Oktober 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Padova

Uppkomsten av stora data har lett till en explosion av dataset med en mycket mer komplex struktur och bortom standardfysiken. I detta program kommer vi att tillhandahålla ... [+]

Uppkomsten av stora data har lett till en explosion av dataset med en mycket mer komplex struktur och bortom standardfysiken. I detta program kommer vi att tillhandahålla nya teoretiska och beräkningsmässiga verktyg för att ta itu med denna utmaning inom den fysiska tankegången.

Kursbeskrivning

Programmet avser att bygga en akademisk och professionell siffra som kombinerar avancerad kunskap inom fysik med högträning i datavetenskap.

Modellen och den teoretiska tolkningen av komplexa naturfenomen från stora mängder data är kärnan i forskningen i fysik. Big Data Revolutionen presenterar i denna mening utmaningarna och möjligheterna till dagens fysiker. Förutom siffran Data Scientist, som är specialiserad rent i analysen av stora mängder data, blir det allt tydligare behovet av att även träna figurer som kan utveckla de metoder och tekniker som är grundläggande för en sådan analys - i den meningen namngav vi programmet för fysik av data.... [-]

Italien Padua
Oktober 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Padova

Matematik, statistik, datavetenskap och teknik samarbetar i detta program, vars syfte är att tillhandahålla verktyg för att extrahera kunskap från data som kommer från fl ... [+]

Kursbeskrivning

Programmet avser att bygga datavetenskapare vars solida tekniska bakgrund kompletteras med en tvärvetenskaplig förberedelse på olika områden där stora data kommer fram. Datavetenskapare som är mycket krävda av industrier, konsultföretag och offentliga institutioner, utformar och genomför analysen av stora data och ger chefer och intressenter ett tydligt redogör för resultaten. Kandidater kommer att kunna behärska verktyg som kommer från teknik, datavetenskap, statistik och matematik för att samla, hantera och analysera stora data och översätta deras arbete till mycket värdefull information.

Kursstruktur

Första året... [-]

Italien Padua
Oktober 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Padova

MS-graden i hållbart jordbruk vid University of Padova syftar till att ge avancerad kunskap inom jordbrukssystemen samt kompetens att utveckla och hantera hållbara produk ... [+]

Kursbeskrivning

MS-graden i hållbart jordbruk vid University of Padova syftar till att ge avancerad kunskap inom jordbrukssystemen samt kompetens att utveckla och hantera hållbara produktionssystem. Kontextet är internationellt och har som huvudämne utredningsvärmebaserade miljöer på global nivå.

Kursens normala längd är två år och kräver 120 högskolepoäng (eller CFU). Magisterexamen inom hållbart jordbruk delas ut efter avslutad kurs. Med målet att stärka detta globala hållbarhetsperspektiv har examen inkluderats i ett internationaliseringsprojekt i samarbete med University of Georgia, USA, vilket gör det möjligt för eleverna att uppnå en dubbelt examen i "Sustainable Agriculture" (Italien) och "Crop och markvetenskap "(USA). Kursen ingår också i Erasmus Mundus Joint Master Degrees inom växtskydd i hållbara beskärningssystem, Erasmus Program Key Action 1 (http://planthealth.upv.es) som organiseras av ett konsortium av sex universitet från fyra europeiska länder ( Italien, Spanien, Frankrike och Tyskland).... [-]

Italien Padua
Oktober 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Padova

En ingenjörsmästare om informations- och kommunikationsteknologi, med inriktning på enheter, nätverk, signaler, samt tvärvetenskapliga frågor (stor data, fotonik, biovete ... [+]

Kursbeskrivning

Magisterexamen i "IKT för Internet och multimedia", som erbjuds av University of Padova , fångar utvecklingen av yrkesmässiga siffror och representerar ett modernt undervisningstilbud som kombinerar både solid grundläggande kunskaper och avancerade tekniska kompetenser. Av denna anledning innehåller programmet både starka teoretiska kurser och tillämpad forskningsinriktad undervisning mot avancerad teknik för det framtida samhället. Kandidaten i "IKT för Internet och Multimedia" kan hantera komplexa system, hantera data, planera strategier och utföra innovativa aktiviteter inom det breda området IKT, med särskild inriktning på kommunikationsnät och signalbehandling, men också en underliggande medvetenhet om Den fysiska verkligheten som möjliggör för sådana system att fungera och kommunicera.... [-]

Italien Padua
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Padova

Programmet för lokal utveckling tränar yrkesverksamma för att kunna hjälpa privata och offentliga organisationer, företag, lokalsamhällen, civila samhällsrörelser som ver ... [+]

Kursbeskrivning

Denna examen hålls helt på engelska och ger en grundlig förståelse för specifika former och social, ekonomisk, regional och institutionell dynamik som karaktäriserar lokala utvecklingsprocesser i olika sammanhang och på olika utvecklingsnivåer och kunskaper som syftar till att främja genomförandet av en hållbarhetsprocess (politik, operativa metoder). I synnerhet syftar detta examensmål till att ge en fördjupad tillämpning av de olika metoder som används för att formulera, genomföra, övervaka och utvärdera program och projekt för lokal utveckling.

Kursen omfattar aktiviteter som syftar till att förvärva avancerad kunskap inom områdena politisk, ekonomisk, regional och social organisation, statistik för mätning av lokal och hållbar utveckling, interkulturell lärande, design och utveckling av gruppdynamik.... [-]

Italien Padua
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Padova

Syftet med denna examen är att bilda experter Molecular Biologists, med avancerad teoretisk kunskap, forskningskompetens och praktisk skicklighet. ... [+]

Kursbeskrivning

Magisterexamen i molekylärbiologi är avsedd för studenter med en kandidatexamen i molekylärbiologi eller motsvarande grader. Målet med denna masterexamen är att forma molekylärbiologer med en bra teoretisk kunskap och praktisk kunskap i bänksprocedurer, instrumentaloperationer och analysmetoder som är inblandade i datainsamling och analys. Gradkursen ger ett grundligt led i den vetenskapliga utredningen, vilket ger kandidater kompetensen att arbeta självständigt och ta på sig projektets organisation och ansvar.

Under det första året består läroplanen av grundläggande kurser, vilka utgör de viktigaste kulturella elementen som krävs för en fördjupad förståelse för modern molekylärbiologi. Under det andra året ägnas ungefär två tredjedelar av elevernas verksamhet till att utarbeta en försöksavhandling som medför experimentarbete i ett laboratorium. Denna erfarenhet kommer att ge en grundläggande kulturell resurs, förmågan att engagera sig i kritiska analyser och förmågan att ta ansvar för vetenskapliga projekt.... [-]

Italien Padua
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Padova

Forest Science Master Degree förbereder högprofilerade kandidater med en holistisk, innovativ och internationell vision om förvaltning och bevarande av skogar och naturre ... [+]

Kursbeskrivning

Skogsvetenskap erbjuder två olika läroplaner.

Skogs- och markhantering utgör specialister inom hållbar förvaltning, bevarande och integrerad valorisering av skogar och naturresurser och präglas av ett tvärvetenskapligt förhållningssätt till skogsbruket. Ämnen som lärs ut omfattar tillämpad ekologi och funktion av naturliga ekosystem, djurhantering och insekter, biotiska och abiotiska störningar och relaterade begränsningsverktyg, tillämpat skogsbruk och skogsverksamhet, skogspatologi, bioekonomi och resursvalorisering, hydrologi, fluviomorfologi, integrerad hantering av erosion i branta sluttningar av bergiga områden. Studenter förvärvar medvetenhet och förståelse för organisationen av skogs- och bergsekosystem och färdigheter för hållbar skogs- och landsbygdsledning, särskilt i en alpin och medelhavsmiljö.... [-]

Italien Padua
Oktober 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Padova

Europeiska och globala studier är en magisterexamen helt undervisad på engelska för att utbilda framtida ledande klass som ska arbeta i europeisk och global politik, admi ... [+]

Vill du utveckla ledarskapsförmåga för att ta itu med några av de mest pressande frågorna som för närvarande engagerar regeringar, europeiska och internationella organisationer, samt företag och sociala rörelser?

Vill du gå med i nästa generations kreativa och framåtblickande beslutsgivare i samhället?

Keen att behärska din förmåga att arbeta i en interkulturell miljö?

Välj den nya master i europeiska och globala studier vid University of Padova .

KursbeskrivningEGoS är en magisterexamen helt undervisad på engelska som syftar till framtida ledande yrkesverksamma som kommer att arbeta inom europeisk och global politik, administration och kommunikation. Under kursen förvärvar studenter kunskaper, kompetenser, metoder och analysverktyg för att förstå politiska, sociala och kulturella processer, utveckla och hantera projekt på europeisk och internationell nivå. Studenter lär sig också att effektivt ingripa i flera aktörers och flera nivåer genom innovativa, kritiska och tvärvetenskapliga metoder och korsbefruktning av idéer och praxis. Studenter utvecklar också globala perspektiv på politiska och institutionella scenarier, kommunikation och teknisk utveckling, i kombination med solida rötter i analysen av politiska, historiska, sociala och ekonomiska sammanhang i flera sammanhang och länder samt utveckla färdigheter för att planera specifika strategier för intervention. Studenterna drar nytta av en internationell inlärningsmiljö i Padova, men även utomlands utnyttjar nätverket av mer än 40 universitetspartner för Erasmus-programmet, bilaterala avtal och andra strukturerade partnerskap. Dubbel examen med universitetet i Kraków; dubbel examen med andra universitet utvecklas.Kursstruktur... [-]
Italien Padua
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Padova

Denna masterkurs är inriktad på förståelse, förvaltning, marknadsföring och skydd av italienska livsmedelsprodukter av hög kvalitet, inklusive vin. ... [+]

Kursbeskrivning

Denna MSc grad kommer att fokusera på förståelse, ledning, marknadsföring och skydd av högt värde matprodukter inklusive vin.

Det internationellt erkända italienska livsmedelsproduktionssystemet analyseras som en modell för att definiera och karakterisera de enskilda elementen som bidrar till det unika värdet av livsmedelsprodukter som är oupplösligt kopplade till platsen (terroir) genom historiska, sociala och kulturella band. Dessa element innefattar också senaste utvecklingen inom teknik, näring, livsmedelssäkerhet, kost och hälsa och sensorisk vetenskap som ligger i centrum för den växande internationella efterfrågan på terroirrelaterade matvaror med högt värde. Det specifika lärandesultatet för kandidater i detta program kommer att vara en djup förståelse för de mångfacetterade egenskaperna som skiljer dessa livsmedel från andra på marknaden och som kan utnyttjas i produkternas valorisering och konsumentinformation.... [-]

Italien Padua
Oktober 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Padova

En utbildning som specialiserat sig i utbildning av högkvalitativ kompetens inom modellering av naturfenomen och ekonomiska problem. en tvärvetenskaplig aktivitet mellan ... [+]

Kursbeskrivning

Den ständigt ökande betydelsen i varje teknikbransch av modelleringsverktyg, dvs. virtuella prototyper som simulerar komplexa fysiska och samhälleliga fenomen, kräver en ny generation av proffs som kan utnyttja den fulla potentialen i de nuvarande simuleringsresurserna, som har fundamentalt olika och innovativa arbetsförmåga.

Kompetensen hos modelleringsingenjörerna kan inte begränsas till klassiska enheter, verktyg och instrumentation men kräver en djupare och systematisk kunskap om de grundläggande begreppen matematisk och numerisk modellering med en bredare vision om det intima interrelationen mellan data, fysiska processer, och beräkningsmetoder.... [-]

Italien Padua
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Padova

Magisterexamen i kognitiv neurovetenskap och klinisk neuropsykologi kommer att erbjuda dig den senaste utvecklingen inom neurovetenskaplig forskning, dess kliniska tilläm ... [+]

Kursbeskrivning

Programmet för den tvååriga MSc är utformad för att erbjuda utbildning i ett specialiserat område inom psykologi och syftar till att erkännas som en högkvalitativ kvalifikation för akademiska och professionella ändamål på internationell nivå.

Kursen sträcker sig inom psykologi, neurologi och psykiatri och deras kliniska tillämpningar (i samarbete med avdelningarna för neurovetenskap och medicin).

Hela graden är starkt inriktad på laboratorier - utrustade med instrument som TMS, tDCS, GEODESIC-programvara - vilket gör det möjligt för våra elevernas teoretiska lärande att integreras med användningen av denna teknik för att förbättra deras praktiska färdigheter också.... [-]

Italien Padua
Oktober 2019
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

NOI SIAMO - WE BELONG University of Padova

Universa- a day at the University of Padova

University of Padova
Address
Via 8 Febbraio, 2 35122 Padova
35122 Padua, Veneto, Italien
Webbplats
Telefon
+39 049 827 5111