University of Turin

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Ansök på UniTo för år 2020-2021 på href = "https://apply.unito.it

Klicka här för information om ansökningsförfarande och tidsfrister.

-------------------------------------------------- ------

University of Turin är ett av de äldsta och prestigefyllda italienska universiteten .

University of Turin är värd för 70 000 studenter , 4000 akademiker, administrativ och teknisk personal , 1800 doktorander och postdoktorander och 120 byggnader i olika områden i Turin och centrala platser i Piemonte. a-city, "främja kultur och producera forskning, innovation, utbildning och sysselsättning.

132080_012_campus_luigi_einaudi.jpgfoto med tillstånd av Michele D'Ottavio

University of Turin är idag ett av de största italienska universiteten, öppet för internationell forskning och utbildning. Den bedriver vetenskaplig forskning och organiserar kurser inom alla discipliner, förutom teknik och arkitektur. Det är en integrerad del av samhället som agerar för att återuppliva städer och förortsområden, främja kulturell interaktion, social integration och utveckling, uppmuntra dialog och inblick i nuvarande verkligheter.

Stipendier tillgängliga för internationella studenter

Information: en.unito.it/international- scholarships

Kurser

University of Turin täcker praktiskt taget alla kunskaper; Forskningscentra för medicinsk diagnostik, biosensoristik och nanoteknologi är bland de bästa i Italien.

Några av de kurser som erbjuds är unika i Italien, såsom militär strategi, bioteknik, idrottsvetenskap, restaurering och bevarande (i Venaria).

University of Turin har en anmärkningsvärd forskningstradition i traditionella ämnen som historia, filosofi, juridik, ekonomi och medicin men för närvarande förgrenar sig sig till viktiga moderna sektorer, såsom matvetenskap, socialpolitik, IT, scenkonst och kommunikationsvetenskap .

132081_019_graf_library.jpgfoto med tillstånd av Andrea Gurmani

Funderingsprogram

(Universitetsstuderande)

Inträde till italiensk grundnivå är vanligtvis föremål för minst 12 års gymnasieskolans närvaro.

Grundskolestudenter som fått sin gymnasieskola Diplom efter en period kortare än 12 år kan gå med i grundprogrammet: en årskurs på nätet som erbjuder 60 högskolepoäng som huvudsakligen består av italienska språk och kultur och andra ämnen av intresse. Internationella studenter får delta i hela programmet online i sina egna länder, förutom det slutliga provet som kommer att äga rum vid University of Turin .

Grundprogrammet är också öppet för högst 30 högskolepoäng i italienska språket och kultur till studenter vars skolår slutar sex månader före det italienska läsåret och inte krävs för att få ytterligare högskolepoäng.

Information på https://foundationprogramme.unito.it/

Bibliotek och museer

Det finns mer än 70 universitetsbibliotek som omfattar cirka två miljoner böcker: 100.000 är antika volymer. Botaniska trädgården och flera universitetsmuseer som "Cesare Lombroso" - Kriminalantropologimuseet och "Luigi Rolando" - Human Anatomy Museum är kända.

Universitetet har en nära intresse för nätverket av lokala museer, om ämnen som sträcker sig från Egypten till samtida konst och det driver egna medier, radio, tv och filmproduktionsenheter.

Ett starkt engagemang

Universitetet ställer sig aktivt på ett antal sociala frågor, som miljö, droger, lika möjligheter och rättigheter för personer med särskilda behov. Det fungerar också som en internationell nivå genom partnerskap med Indien, Kina, utvecklingsländer i Asien, Latinamerika, Östeuropa, Medelhavsområdet och med ett antal internationella organisationer som är verksamma i regionen.

Regionen Piemonte för rätten till universitetsutbildning (EDISU) - en regional institution som erbjuder assistans till studenter - utdelar stipendier till universitetsstudenter baserat på förutsättningar för merit och behov: stipendierna beror på elevens ekonomiska situation.

132082_020_palazzo_rettorato.jpgfoto med tillstånd av University of Turin

Platser

Turin

Address
Via Giuseppe Verdi 8
10124 Turin, Piedmont, Italien
Telefon
+39 011 6706111

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium