University of Verona

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

UNIVERSITET

University of Verona är inriktat på innovation och att behålla den höga kvaliteten på sin undervisning och forskning. Institutionen har 22 689 studenter och 1 500 lärare och icke-lärande personal som är inriktade på en kontinuerlig tillväxtprocess och utveckling av mänskliga, strukturella och finansiella resurser. Universitetet har starka länkar till lokalsamhället och ser fram emot framtiden genom en ständig förstärkning av länken mellan kurser som erbjuds och arbetslivet. I en snar framtid är ett av universitetets huvudmål att fortsätta med sitt byggprogram för att skapa en bättre och välkomnande miljö.

INTERNATIONELL

University of Verona uppmuntrar internationell rörlighet genom ett nätverk av integrerade tjänster som erbjuds till professorer, forskare, postdoktor, doktorander och studenter från utlandet.

Välj din profil och hitta all information och tjänster som är dedikerade till dig.

Antagningsenheten

För utländska studenter som är bosatta utomlands kan International Student Desk hjälpa till med förhandsregistrering via ambassader, registreringar, inskrivningar och eventuella programändringar.

Innan du anmäler dig till en italiensk ambassad eller konsulat, borde studerande utanför utlandet studera tillgängliga platser i det eller de program de är intresserade av. Se Manifesto Degli Studi på vår hemsida.

För alla studenter (icke-EU, EU och Italienska) som har en examen erhållen utanför Italien , tillhandahåller International Student Desk den information via e-post och personligen (efter överenskommelse) och hanterar kvalifikationsekvivalensförfrågningar genom att kontrollera dokumentationen som lämnats in (värde- och examensbevis som har översatts och legaliserats av den italienska ambassaden i det land som utfärdat certifikatet).

International Student Desk accepterar och hanterar också ansökningar om validering av utländska grader ("equipollenza") under året från januari till april.

Platser

Verona

Address
Verona University,
Via dell'Artigliere 8

37129 Verona, Veneto, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium