Ritsumeikan Asia Pacific University (APU)

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Med över 100 års tradition och historia öppnade Ritsumeikan-akademin APU i april 2000 som Japans första genuint internationella universitet. Våra forskarskolor välkomnar studenterna till en helt engelskbaserad läroplan inom en unik multikulturell miljö. Forskarskolorna vid APU fokuserar på studier i Asien och Stillahavsområdet med studierätt som syftar till att ta itu med de komplicerade frågorna som gäller för Asien och Stillahavsområdet och förvaltning, med fokus på den japanska affärsstilen och den dynamiska världen av internationell verksamhet. APU: s forskarskolor är fullt ackrediterade av det japanska ministeriet för utbildning, kultur, sport, vetenskap och teknik (MEXT).

World Class Education

APU: s utbildningsprogram har blivit utvald för flera prestigefyllda stipendier under de senaste åren, bland annat "Joint Japan / World Bank Graduate Scholarship Programme" och "Asian Development Bank-Japan Scholarship Programme". Några av de andra organisationer som har sponsrat våra doktorander är det indonesiska finansministeriet, japanska företag, lokala myndigheter och Japan International Cooperation Agency (JICA).

En riktigt internationell miljö

Campus är en unik dörröppning till världen, lockar studenter och lärare från hela världen. Våra japanska lärare kommer också till oss med olika internationella karriärer och akademiska erfarenheter. Denna extremt rika blandning av språk och kultur har förtjänat APU rykte att vara Japans "globala by".

Den japanska upplevelsen

Eftersom utbildningsskolan utförs helt på engelska krävs ingen kunskap om det japanska språket. Men för de som är intresserade av att lära sig japanska, hålls nybörjarklasserna speciellt för doktorander utan extra kostnad. Inbäddad i Japans kultur kan studenterna sätta sina språkkunskaper att använda dagligen.

Internationell ackreditering

- Från och med augusti 2016 - Ritsumeikan Asia Pacific University är en ackrediterad medlem av AACSB International-The Association till Advance Collegiate Schools of Business ( http://AACSB.edu/ ) Ritsumeikan Asia Pacific University är en av endast tre institutioner i Japan för att uppnå denna ackreditering. Av dessa institutioner är vi de enda som erbjuder en läroplan på grundnivå i både engelska och japanska och har det enda AACSB-ackrediterade engelskspråkiga MBA-programmet i Japan.

Platser

Beppu

Ritsumeikan Asia Pacific University

Address
1-1 Jumonjibaru, Beppu, Oita
874-8577 Beppu, Ōita Prefecture, Japan
Telefon
+81-977-78-1119

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium