Doshisha Business School

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Grundades 1875, är Doshisha University allmänt erkänd som en av Japans främsta omfattande universitet, med en anrik historia av utbildning baserad på grundare Joseph Hardy Neesima filosofi "utbildning styrs av samvete." Doshisha Business School (DBS) öppnades 2004, efter en lång tradition av framgångsrika Kyoto-baserade globala företag som Omron, Kyocera, Shimadzu, och Nintendo. Vår engelskspråkiga Global MBA invigdes tillsammans med skolans japanska MBA i 2009, och efter fem framgångsrika år stärktes som en oberoende Global MBA (Global Business and Management Studies) program 2014 med en stärkt dedikerad lärare och utökade kursutbud. Dela visionen om vår universitetets grundare, tror vi starkt på att företag och företagare måste sträva efter, inte bara för ekonomisk framgång, men också att göra en positiv social bidrag till den värld vi lever.

Vårt mål är att förbereda framtida företagsledare som är villiga och kapabla att effektivt möta de framväxande behoven hos de allt mer skiftande grupper av människor som deltar i den globala ekonomin. Den Doshisha Global MBA-programmet erbjuder en unik erfarenhets MBA till studenter som är villiga att samarbeta med professorer och lokala och multinationella företagsledare när utforska - och utmanande - traditioner och trender i den globala näringsliv och förvaltning. Doshisha Business School ligger i den vackra och historiska staden Kyoto, inom Japans "Kansai" region (centrerad kring Kyoto-Osaka-Kobe). Beläget i pittoreska naturliga omgivningar, erbjuder Kyoto en spännande blandning av traditionell och modern, med 17 UNESCO: s världsarv, olika konstnärliga och andliga strävanden, en säker och rolig nattliv, och mycket mer. Den Kansai är också den industriella hjärta Japan, med det största antalet tillverkare i Japan och många FoU-center och högteknologiska vetenskapsparker. Vi uppmuntrar eleverna att dra nytta av att vara i denna speciella plats med sin historiska nätverk av innovativa och kreativa näringar. Folk håller nyckeln

Sedan starten, är ett slående inslag i Doshisha Global MBA-program mångfalden av människor som gör vårt program speciellt. Studenterna vi arbetar med kommer från en mängd olika bakgrunder och under studietiden kan samarbeta med kollegor från över 30 olika länder. Vi välkomnar ansökningar från blivande och inspirerande individer oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller nationalitet.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se Globala MBA:er »

Program

Skolan erbjuder också: