Toyo Eiwa University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Toyo Eiwa grundades av en kvinnlig missionär som skickades från Kanada för 136 år sedan och har fortsatt att erbjuda kvinnor kristlig utbildning ända fram till i dag.

Toyo Eiwas historia går tillbaka till 1884. Sedan starten har skolan skaffat kristna utbildning för kvinnor i 136 år. Toyo Eiwa grundades av Woman's Missionary Society (WMS) från den kanadensiska metodistkyrkan. WMS, som organiserades 1881 i syfte att predika evangeliet i Japan och ha ett stort intresse av att tillhandahålla kristen utbildning för japanska kvinnor, skickade sin första kvinnliga missionär, fröken Martha Julia Cartmell (1845-1945), till Japan.

Miss Cartmell kom till Japan 1882 och bodde i den utländska bosättningen i Tsukiji. Hon lärde sig japanska och undervisade i Bibeln. 1883 beslutade dr. George Cochran, en missionär, och dr. Davidson Macdonald, en medicinsk missionär, som hade kommit till Japan för Canada Methodist Mission, att köpa mark till en pojkskola i Azabu och sa till fröken Cartmell att de skulle tillåta WMS att driva en skola på en del av det landet.

Platser

Yokohama

Address
32 Mihocho, Midori Ward, Yokohama, Kanagawa 226-0015, Japan
Yokohama, Kanagawa Prefecture, Japan

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium