Läs den officiella beskrivningen

Dekanens meddelande

Waseda Business School (WBS) syftar till att stödja dem som strävar efter en steg i karriären och de som planerar att starta en ny karriär genom att studera på en företagsskola. Vårt samhälle idag genomgår snabba förändringar. Världen är globaliserad, ny teknik framträder successivt och marknaden förändras. För att kunna överleva i den globala konkurrensmiljön är ledningskunskap för en global standard avgörande. Vi måste förvärva förmågan att lösa problem - för att identifiera problemets essens, hitta en lösning och implementera lösningen - och utveckla praktiska färdigheter för att hantera de problem som vår erfarenhet hittills inte är tillämplig för. WBS är det bästa stället för att skaffa sig kunskap om kunskap, problemlösning, förmåga att agera och ledarskap.

WBS startade som ett företagsutbildningsprogram vid System Science Institute of Waseda University 1973. Det har gått igenom en viss omorganisation sedan dess, från att vara en forskarskola i Asien och Stillahavsområdet för att erbjuda ett MBA-spår på Graduate School of Commerce. I april 2016 skapades en ny Graduate School of Business and Finance som ett resultat av den sammanslagna sammanslagningen av två forskarskolor: MBA-spåret på Graduate School of Commerce och Graduate School of Finance, redovisning och juridik. På grund av denna utveckling har både företagsutbildning och finansutbildning stärkts ömsesidigt på en högre nivå. Förutom de befintliga MBA-programmen, erbjuder den nya forskarskolan en MSc i finans (heltid, engelska-baserade), som lockar intresse från hela världen. Dessutom har det lagt till ett finansspår till det befintliga kvällens MBA-program (specialiserat).

Som sitt uppdragsförslag föreslår, syftar WBS till att skapa handlingsbar kunskap, att utveckla ledare med ett globalt perspektiv och att bilda en lärande gemenskap. Fakulteten vid WBS inkluderar utövare som ledande befattningshavare med stor erfarenhet, högsta konsulter och forskare som gör forskningen på forskningen inom olika ledningsområden. På grund av bredden i vår fakultetsprofil skapar vi handlingskraftig kunskap som varken är lenstolsteori eller den enkla överföringen av ledarskaps erfarenhet.

WBS har också ett internationellt MBA-program och ett MSc i finansprogram, som helt undervisas på engelska. Dessa program lockar studenter från hela världen. På grund av dessa engelska-baserade program är vi i nära kontakt med högskolans handelshögskolor utomlands. Utbyten på både studenter och fakultetsnivåer är blomstrande. Därför är interkulturell kommunikation ett faktum hos WBS, och studenterna kommer att förvärva globala perspektiv.

Slutligen och viktigast är att det finns ett fantastiskt lärande samhälle vid WBS, där utmärkta studenter med olika bakgrund samlas. Vid WBS uppmuntras elevernas deltagande i lärande mycket. Detta är en extremt dynamisk inlärningsprocess där studenter skapar nya synpunkter och idéer genom att uttrycka sina idéer och lära av andras idéer genom diskussioner med sina medstudenter eller med fakulteten. Vid WBS tilldelas varje elev till sin egen seminariegrupp, där de lär sig andra seminariemedlemmar och fakulteter väl och arbetar med sin avhandling. Denna inlärningssamhälle är oumbärlig för skapandet av handlingar genom diskussion och ledarskapsutveckling.

WBS erbjuder ett brett utbud av program, och det är en av de största handelshögskolorna i Japan när det gäller antalet studenter och fakultets storlek. Vår storlek är källan till vår styrka. Eftersom vi har så många studenter kan vi erbjuda ett brett utbud av kurser, vilket gör att du kan hitta kurser som adresserar dina individuella problem. Ett lärande samhälle med stor storlek bestående av olika medlemmar förbättrar lärande effekter. De studenter som du studerar hos WBS kommer att vara till din fördel: Du kommer att arbeta tillsammans för att starta ett nytt företag, du kommer att samarbeta på jobbet och du kommer att dela dina glädje och problem. Ett stort nätverk av studenter och alumner utgör en värdefull tillgång.

Dessa egenskaper och styrkor hos WBS kommer att vara till nytta för dig när du förvärvar förmågan att reagera på de snabba förändringar som vårt samhälle står inför. Samtidigt förändras också den globala miljön som omger företagsskolor. Till exempel är det västerländska handelshögskolorna som allt svårare att få hög lön för alumner, och kostnaden för sina tvååriga program ökar. Den tid då majoriteten av kandidaterna hittade jobb i stora företag i väst är över: andelen kandidater som söker jobb i nyutväxande länder med en helt annan affärsmiljö och med en stor del av ventureföretag ökar. För att ta itu med dessa förändringar har företagskolorna i världen utvecklat ett brett spektrum av program när det gäller studentprofil, hur mycket lärande det gäller och de specialområden som erbjuds. Deras läroplan lägger nu mer tonvikt på entreprenörskap, globalt perspektiv, interkulturell kommunikation och etik än någonsin tidigare.

Här på WBS är vi medvetna om att vi också måste hålla oss innovativa genom att ta hänsyn till utmaningarna från och utvecklingen av handelshögskolor runt om i världen och genom att betona fördelarna med att vara baserade i Japan för att konkurrera med handelshögskolor utomlands.

Jag hoppas verkligen att många begåvade studenter fortsätter att lära sig vid WBS och avancera och realisera förändringar i sin karriär. Jag hoppas också att du kommer att gå med i våra ansträngningar för att lösa de olika problemen i samhället genom att skapa en kunskapsrik kunskap.

Prof. Shigeru ASABA

Dean, Waseda Business School

Uppdrag

Vårt uppdrag

Waseda Business School uppdrag är att skapa en handlingskunskap och att utveckla insiktsfulla och ansvarsfulla ledare med globala perspektiv. Här främjar vi en dynamisk lärande gemenskap av fakulteten och studenter.

Diplom Policy (Krav på examen och tjäna en examen)

Waseda Universitets uppdrag är att främja mångsidig inlärning och utbyte av kultur, språk och värderingar för att utbilda yrkesverksamma som kan bidra självständigt till det globala samhället. För att uppnå detta uppdrag måste universitetets omfattande och kreativa förmåga bäras för att ge sådana möjligheter genom sin systematiska läroplan, och de pedagogiska och studentmiljöerna tillhandahålls universitetsövergripande.

Waseda Business School uppdrag är att utbilda eleverna att bli företagsledare som kan bidra till det internationella samhället genom att tillämpa sin högt utvecklade kompetens och ansträngning i näringsliv och ekonomi - slutresultatet av en pedagogisk filosofi som integrerar avancerad teori och skärande kantpraxis.

Waseda Business School kommer att ge till de personer som har genomfört ett utbildningsprogram för företag som speglar de senaste forskningsresultaten, baserat på lämpliga utvärderingsstandarder och som har förvärvat praktisk praktisk kompetens och beslutsfattande på hög nivå som företagsledare, graden av MBA, och till dem som har förvärvat avancerad ekonomisk kunskap och teori baserat på internationella standarder, graden av Civilingenjör i ekonomi.

Curriculum Policy (organisation och genomförande av läroplanen)

Målet med Waseda Business School är att utbilda eleverna att bli ledande yrkesverksamma inom sina områden, hona deras specialiserade färdigheter och anseende till en nivå som tjänar sin plats i dagens globala näringsliv.

Det är tänkt att personer från ett varierat utbud av bakgrunder kommer in i Waseda Business School . Studenter som redan har grundläggande kunskap om affärsverksamheten kommer att bekräfta denna kunskap samtidigt som de lär sig grundkunskap i disciplinämnen där de hade liten exponering inför införandet, så att de bättre förstod nya, avancerade begrepp och teorier. Omvänt kommer de studenter som inte har lärt sig grundskolan och ekonomi i sina läroplaner att erhålla sina kunskaper efter antagning för att de ska kunna uppfylla sina krav i samband med slutförandet av specialkurser och skriva sina uppsatser .

För att tillgodose ett brett spektrum av studenter som har antagits har Waseda Business School skisserat en inkrementell inlärningsplan genom kurstillfällen som består av "obligatoriska kärnkurser", "obligatoriska elective core courses" och "elective courses".

Dessutom, med målet att utbilda eleverna i avancerad problemlösning och disciplinär specialisering, kräver skolan alla studenter att erhålla obligatoriska krediter i specialiserad forskning via MBA-examensarbetet eller projektpapper.

Waseda Business School kan erbjuda en välbalanserad utbildningsplan genom ett omfattande utbud av valbara kurser, inklusive odling av globala perspektiv och yrkesetik, så att det kan erbjuda en mängd lärande möjligheter i teoretiska och empiriska förhållningssätt, som såväl som vid tillämpningen därav.

Antagningspolicy (Inskrivning av studenter)

På grundval av Waseda Universitets pedagogiska princip om "självständighet för lärande" välkomnar universitetet ett stort antal studenter från Japan och från hela världen som tar med sig de höga betygen för akademisk excellens, som strider mot intellektuell nyfikenhet och initiativande anda och vem är mycket motiverade i sina studier.

När studenterna vid Waseda Business School examineras förväntas de bli företagsledare, chefer samt framtida förvaltnings- och finanssektorns yrkesverksamma och de förväntas bidra mycket till det internationella samhället genom högspecialiserade kunskaper, färdigheter , och etik som de kommer att förvärva samtidigt som de är inskrivna i sina program.

Oavsett bakgrunden erkänner Waseda Business School sökande som är överens med sin läroplan, som har en tydligt framtidsutsikt, och som har lust och passion för att förverkliga denna vision och inte kommer att spara några ansträngningar för att förverkliga den. Arbetslivserfarenhet är inte ett nödvändigt villkor för tillträde till de två dagsprogrammen, International MBA och MSc in Finance (men det är föredraget för sökande att ha minst tre års arbetslivserfarenhet för det internationella MBA-spåret). Sökande till det ettåriga MBA-spåret, MBA-spåret och MBA-spåret måste ha minst tre års erfarenhet, medan sökande till Waseda-Nanyang Double MBA-programmet måste ha minst två års erfarenhet. Sökande förväntas som professionella för att kunna förstå de avancerade teorierna och de senaste forskningsresultaten som de kommer att studera, med utgångspunkt i de praktiska erfarenheterna från deras individuella bakgrund.

Livet vid WASEDA

Det finns många sätt att engagera dig och utforska dina intressen på Waseda Business School . I nedanstående avsnitt kan du lära dig mer om våra studenter, vilka händelser och traditioner de tycker om, och var och hur de bor i Tokyo.

Bor i Tokyo

Information om bostäder och allmänna vardagsproblem och en omfattande vägledning för att få studentvisum finns på webbplatsen för utbildningscentrum för internationell utbildning.

toukyouTrygligt Tokyo är en rolig, ren, säker och trendig världsklass med mer trestjärniga Michelin-restauranger än Paris och olika specialbutiker som erbjuder de finaste mikrobrews, skull och vin. Livskvaliteten i Tokyo är extremt hög och det faktum att japanska människor har några av de högsta livsförväntningarna i världen är inte en överraskning.

Tokyo producerar kulturartiklar som anime och manga som är populära runt om i världen. Men det finns också en etos här, fångad i Sophia Coppolas film Lost in Translation, som måste upplevas för att bli förstådd.

Tokyo har ett fantastiskt kollektivtrafiksystem. Så du kan enkelt nå museer, konstgallerier, konserter och sportevenemang, sumo brottning och olika kulturfestivaler. Två internationella flygplatser i Tokyo (Haneda och Narita) gör det möjligt att enkelt resa hela Asien och utöver.

Tokyo är också affärs- och politiskt centrum för världens tredje största ekonomi och ett nav som ansluter sig till övriga Asien. Det är där huvudkontoret ligger för de flesta Fortune 500 japanska företag och de flesta japanska dotterbolag till Fortune 500 multinationella företag. I den meningen är Tokyo i sig som ett levande laboratorium för människor med stort intresse för näringslivet. Så det sägs att Tokyo är den perfekta inställningen för studenter från hela världen som vill tjäna en MBA i Asien. Bäst av allt, även studenter som inte kan prata japanska rapporterar att de kan njuta av sitt liv i Tokyo väldigt mycket.

Faciliteter

bibliotek

WBS-studenter har tillgång till följande biblioteksfaciliteter. Nedanstående timmar är de timmar biblioteken är öppna under skolperioden. Var vänlig och kontrollera öppettiderna under terminer.

Business Library (10: e fl., S. 11)

Biblioteket tillhandahåller referensmaterial som böcker och tidskrifter i handels- och affärsområdena för fakultets- och doktorander. Vissa material är tillgängliga för utlåning (upp till två saker i taget i två veckor).

Business Library Reference Room (10: e fl., S. 11)

Affärsbiblioteket har ett bifogat referensrum med cirka 50 platser för studenter.

S. Takata Memorial Research Library (Bldg. 2)

Satsat på användningen av fakulteten och forskarstuderande inom samhällsvetenskap, erbjuder S. Takada Memorial Research Library forskningsmaterial samt böcker och tidskrifter på främmande språk. Samlingen, som har totalt mer än 320 000 objekt, är tillgänglig för studenterna för bläddra, utlåning och kopiering, och anläggningen är utrustad med 110 platser. Öppna längre timmar än andra bibliotek på campus och även under inträdesperioden, kommer detta bibliotek att vara mycket användbart för WBS-studenter, särskilt de som vill ha tillgång till främmande språk. För att besöka biblioteket, skriv in från södra ingången på sidan mot Bldg. 2, och sedan gå upp till 3: e våningen.

Studentläsrum (källare fl., S. 11)

Denna möjlighet är främst för användning av handelshögskolan i handelshögskolorna och internationella liberala studier, men studenter är också välkomna att använda den för bläddring och utlåning.

Universitetets hela bibliotekssystem

Studenter har också tillgång till Centralbiblioteket och de andra biblioteksfaciliteterna på campus.

Introduktion till byggnad 11

Waseda Business School ligger i ett av Waseda Universitys nyaste byggnader - Byggnad 11 - på Waseda Campus. Byggnaden färdigställdes 2009 med ekonomiskt stöd från Daiwa Securities Group Inc., ett av de största värdepappersbolagen i Japan. Byggnaden har flera klassrumsutformningar och varje klassrum är utrustad med modern undervisningsteknik.

WBS-studenter tar huvudsakligen kurs på 9: e och 11: e våningen. Eleverna kan reservera klassrum för gruppstudier när rummen inte används för klasser. Byggnad 11 har många nätverksåtkomstpunkter som gör att studenterna kan komma åt Waseda Universitys höghastighets trådlösa nätverk.

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Japansk

Skolan erbjuder också:

MSc

Waseda Business School

MSc i finansprogrammet är ett heltid, tvåårigt program som genomförs på engelska. Det är utformat för att odla mänskliga resurser med ekonomisk kunskap och teknisk kunska ... [+]

Fulltids, tvåårigt program på engelska

MSc i finansprogrammet är ett heltid, tvåårigt program som genomförs på engelska. Det är utformat för att odla mänskliga resurser med ekonomisk kunskap och teknisk kunskap som behövs för entreprenörsverksamhet.

Grundläggande utbildning för grundläggande kunskaper och färdigheter

Detta program kräver inte professionell arbetslivserfarenhet vid tidpunkten för antagning. Studenterna kommer systematiskt att få grundläggande utbildning för att förvärva den kunskap och färdigheter som krävs för att arbeta som ekonomi i framtiden.

Avancerad utbildning för specialister och praktisk kunskap och färdigheter

WBS fakultetsmedlemmar är ett dedikerat team av utmärkta forskare och affärsfackmän inom området. Fakultetsmedlemmar ger högklassiga klasser med praktisk kunskap och färdigheter.... [-]

Japan Tokyo Singapore
September 2019
Engelska,Japansk
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska