Mideast Aviation Academy

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

MAA-akademin grundades 2000, belägen i Amman / Marka Airport och ägs av en privat sektor.

MAA-akademin anses vara en av de viktigaste flygskolorna på grund av de höga utbildningsmodulerna som lämnats av de mest kvalificerade och utbildade luftfartens instruktörer. Sedan dess har MAA-akademin fått sitt rykte och tillväxt i snabba steg på grund av sina strategier som överensstämmer med Akademins vision och uppdrag i syfte att utbilda en kvalificerad pilot- och luftingenjörsingenjör och vara redo att tjäna i stor utsträckning i olika internationella luftfarten fält.

Mellanöstern Luftfartsakademin (MAA) är rankad som en av de största flygakademierna på lokal och arabisk nivå. Vår akademi syftar till att utmärka sig bland sina konkurrenter på ett sätt att vara proaktivt och hitta nya utvecklingsmöjligheter som överensstämmer med sin nuvarande strategi. För att nå fram till banbrytande inom luftfart har akademin strävat efter att tillhandahålla de mest uppdaterade modulerna som tjänar luftfartsstudenter, både när det gäller hög utbildning och utbildning, som skickas av de bästa experternas instruktörer och utbildare och för att hålla luftfartsteknologin framsteg i världen för att ge kvalificerade piloter och ingenjörer som kan tjänstgöra i olika länder i termer av en flygarkarriär.

Genom att använda den senaste tekniken, erbjuder träningsredskap talet och anläggningar MAA både professionella pilotutbildning och flygplan tekniker kurser som är godkända av JCARC (Jordan Civil Aviation Regulatory Commission) ICAO: s normer.

MAA har fokuserat på säkerhet och hög kvalitet i träningsstandarder, och har tillhandahållit Jordanien och regionalflygbolagen med hundratals piloter och flygteknikare under de senaste femton åren, MAA- examen mer än 1200 piloter, 1300 flygteknikare, 20 dispatchare och 50 IATA-studenter sedan starten operationen, dessa examen representerar cirka 15 länder.

MAA driver en modern flotta av (15) flygplan och (2) Fight Simulation Training Devices (FSTD), den här växande flottan innehåller (7 A / C) Piper Archer III (singelmotor), (4 A / C) Piper Warrior III Single Engine, Glass Cockpit), (2 A / C) Piper Seminole (Multi Engine) och (3 A / C) Sama CH-2000 (Single Engine).

Alsim AL-200 som representerar Piper Seminole (Twin Engine Aircraft), och det är godkänt av JCARC som FNPT II.

Alsim ALX som representerar ett jetmotorer med flera motorer, och godkänts av JCARC, den franska DGAC och JAA som en FSTD FNPT II MCC.

MAA är godkänd av JCARC (Jordanian Civil Aviation Regulatory Commission) som flygträningsorganisation och certifierad för att genomföra kurser som:

 • Privat Pilot Kurs, ATP Integrerad kurs,
 • Instrument Rating Modular Course,
 • Flight Instructor Course,
 • Multi-Crew Co-operation Course
 • ATPL Modular Theoretical Knowledge Förutom MAA instruktörer (Ground

MAA har avtalat Quest for English Language Institute - Amman som har den omfattande erfarenheten inom detta område för att genomföra all undervisning relaterad till generell engelska

Dessutom är MAA godkänt av International Air Transport Association (IATA) , det är välkänt att lufttransporten är en av världens mest dynamiska industrier. Det erbjuder dig olika kurser som:

 • Flygplatser Management
 • Flygbolags besättning
 • Luftfartsskyddsmedvetenhet
 • Flygbolagsservice
 • Stiftelsen Resor och turism.
 • Säkerhetshanteringssystem SMS

Vi fortsätter också att utöka vårt uppdrag genom att öppna vår filial i Aqaba. Detta var främst för att nå ut till de som passionerat om luftfart på olika platser, tilltalande till en helt annan sektor som är avsedda att förbereda våra studenter för sysselsättning inom flygindustrin och drömmen att lära sig att flyga blir sant med oss.

Platser

Amman

Address
Amman Civil Airport, Al Mataar St 22
11134 Amman, Amman Governorate, Jordanien

Program

Skolan erbjuder också: