McGill University, Desautels Faculty of Management

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

McGill snabba fakta

  • 1821 grunddatum för McGill University
  • 1: a i Kanada bland medicinska doktorander i elva år i rad (Macleans 2016)
  • 24: e världen (QS World University Rankings 2015/16)
  • 300 studieprogram
  • 25% internationella studenter
  • 23% studenter
  • Högsta% av Ph.D. studenter från någon kanadensisk forskningsuniversitet
  • 180 länder där alumner bor och arbetar
  • 139 Rhodes Scholars-den högsta bland kanadensiska universitet
  • 12 Nobelprisvinnare-den högsta bland kanadensiska universitet

Vilka vi är

McGill University är en av Kanadas mest kända institutioner för högre utbildning och ett av de ledande universiteten i världen. Med elever som kommer till McGill från cirka 150 länder är vår studentkår den mest internationellt diversifierade av alla forskningsintensiva universitet i landet. McGill grundades 1821 tack vare en generös erövring av James McGill, och sedan dess har vi vuxit från ett litet högskola till ett livligt universitet med två campuser, 11 fakulteter, cirka 300 studier och 40 000 studenter. Universitetet samarbetar också med fyra anslutna lärosäten för att utbilda mer än 1 000 vårdpersonal varje år.

En tradition av framgång

McGill är erkänd runt om i världen för att ha ett utmärkt lärande och forskningsprogram. Ernest Rutherfords Nobelprisvinnande forskning om radioaktivitetens karaktär utfördes på McGill, en del av en lång tradition av innovation på våra campuser som innefattar uppfinningen av den artificiella blodkroppen och plexiglasen. Idag bygger våra professorer det nya området epigenetik, utvecklar alternativa energikällor från grödor och driver mänskliga prestationer på alla områden som är tänkbara. Våra 250 000 akademiker bildar ett stort globalt nätverk, med många alumner som når toppen av sina yrken som högsta domare, prisbelönta författare och musiker, astronauter och mer.

De ljusaste studenterna

Förutom en stjärnfakultet är McGill känt för att locka de ljusaste studenterna från hela Kanada, USA och hela världen. McGill studenter har de högsta genomsnittliga betygen i Kanada, och vårt engagemang för att främja det allra bästa har hjälpt våra studenter att vinna mer nationella och internationella utmärkelser i genomsnitt än sina kamrater på något annat kanadensiskt universitet. Det prestigefyllda Rhodes-stipendiet har gått till en nationsledande 138 McGill-studenter. Möjligheten att balansera akademisk excellens med extracurricular är ett annat kännetecken för McGill-studenten. Förutom en rik atletisk tradition som omfattar många olympier och födelse av hockey och fotboll, deltar tusentals McGill-studenter i hundratals klubbar, föreningar och samhällsgrupper som berikar Montreal och bidrar till ett livligt campusliv.

Uppdrag

Uppdraget för McGill University är framsteg för lärande och skapande och spridning av kunskap genom att erbjuda bästa möjliga utbildning genom att genomföra forskning och akademisk verksamhet som bedöms vara utmärkt enligt högsta internationella standarder och genom att tillhandahålla samhälls service. Motto Grandescunt Aucta Labore (På jobbet ökar och växer allt).

10 stolthet

1. RANGERADE MELLAN JÄMFÖRENADE INSTITUTIONER 1: a i Kanada bland medicinska doktoranduniversitet under 11 år i rad (Macleans University Rankings 2016) 24: e i världen (QS World University Rankings 2015) 39: e i världen (Times Higher Education World University Rankings 2014/15) 1: a eller 1: a bland Kanadas stora universitet inom informationsteknik, stadsnöjdhet, rykte hos arbetsgivare och bibliotek (Globe and Mail's Canadian University Report)

2. DE FINSTE STUDENTERNA McGill är känd över hela världen för sina skyhöga betyg, och våra studenter har räknat otroligt 139 Rhodos-forskare bland sina led - mer än något annat kanadensiskt universitet. Varje år tjänar de armfuls av prestigefyllda utmärkelser och priser för akademisk och atletisk prestation, och i Kanadas val i maj 2011 besegrade fem av våra studenter sittande för att bli några av landets yngsta parlamentsledamöter någonsin.

3. McGill FIRSTS Upptäckten att atomer är delbara. Den första kartan över hjärnans motoriska cortex. Uppfinningarna av plexiglas, tre stora sporter, och de konstgjorda blodkropparna. I mer än 190 år har McGillians och deras Eureka-ögonblick förändrat världen till det bättre.

4. VÄRLDSVINNANDE ALUMNI De bor i cirka 180 länder. Deras led inkluderar världsledare, astronauter, nobelpristagare och en mängd banbrytare i världarna av konst, vetenskap, företag och offentlig service. I en undersökning från 2013 rankade arbetsgivare McGills grader som den 37: e mest prestigefyllda i världen. Över gränser och discipliner använder McGills över 250 000 levande alumner sin utbildning och sina erfarenheter för att göra skillnad i världen.

5. ETT ANSVAR FÖR FORSKNING Med ett starkt fokus på tvärvetenskapligt arbete rankas vi bland de finaste forskningsintensiva universiteten i världen och fortsätter en tradition av excellens som inkluderar Sir Ernest Rutherford, Wilder Penfield, Charles Taylor och många andra. Idag gör våra forskare stora framsteg inom ett brett spektrum av områden, från grön kemi till nanoteknik, från vetenskapen om mat till genomiken och proteomikens hemligheter.

6. KANADAS MEST INTERNATIONELLA UNIVERSITET McGill är en av Kanadas mest kända institutioner för högre utbildning och ett av världens ledande forskningsintensiva universitet. Med 24% av våra studenter som kommer till McGill från mer än 150 länder är vår studentgrupp det mest internationellt varierande medicinska doktoranduniversitetet i landet. Våra förstklassiga praktikprogram placerar studenter över hela världen, och våra alumner bor i mer än 180 länder världen över.

7. EN VIBRANT METROPOL Montreal sitter vid mötesplatsen för den gamla och nya världen. Det är en stad med kullerstenar och ett internationellt nav för flyg-, läkemedels-, programvaruteknik och mer. Det är en säker, livlig plats som spränger av en kultur som konsekvent rankas bland världens mest livliga städer. Montreal är hem för cirka 220 000 gymnasieelever, liksom en mängd grönt utrymme och de hundratals kaféer och restos som Montreal är känt för. I själva verket rankas staden som den åttonde bästa studentstaden i världen.

8. ETT ÅTAGANDE OM HÅLLBARHET Vi brinner för hållbarhet och vi gör något åt det. McGills Vision 2020 Sustainability Strategy sätter en ambitiös agenda för en grönare, rättvisare och hälsosammare framtid, och vår Sustainability Projects Fund erbjuder 840 000 dollar i såddfinansiering varje år till projekt som hjälper oss att komma dit. Sedan 2009 har vi finansierat ett brett utbud av initiativ, inklusive projekt för stadsträdgårdsskötsel, ett cykelkollektiv, system för hantering av grönt avfall och mer.

9. NOBELPRISVINNARE McGill räknar tolv Nobelprisvinnare bland sina fakulteter och alumner - de flesta av alla kanadensiska universitet - vars bidrag inkluderar tekniken bakom digitalkameror, upptäckten av hur människokroppen skyddar sin genetiska kod, teorin om elektronöverföring, banbrytande arbete med visuell uppfattning, hormoner och partikelinteraktion och upptäckt av dendritceller, med deras Pathways som styr och driver immunsvaret.

10. EN FANTASTISK PLATS ATT ARBETA På McGill vet vi vikten av att locka de bästa och ljusaste: från våra studenter till våra forskare till våra anställda. Det är därför vi gör allt vi kan för att se till att McGill är en plats där alla trivs, och vi är stolta över att säga att våra ansträngningar inte har gått obemärkt förbi. Vi har återigen utsetts till en av Montreals bästa arbetsgivare för 2015.

Platser

Montreal

Address
Bronfman Building
1001 Sherbrooke Street West

H3A 1G5 Montreal, Quebec, Kanada

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Ackrediteringar

EFMD Equis Accredited