Read the Official Description

Om UQO


University of Quebec i Outaouais, för nöjen att lära

Universitetet i Quebec Outaouais (UQO) anses vara ett universitet vars mänskliga dimension underlättar inlärning och reflektion, har utvecklats och anpassat sina program till rytmen för sina kunders behov, med beaktande av egenskaperna hos regionen.

Med medlemskap i Université du Québec-nätverket kan UQO räkna med de pedagogiska resurserna och de gemensamma tjänsterna i det största universitetssystemet i Kanada.

Beläget i Gatineau, i hjärtat av Outaouais, är UQO inrymt i två paviljonger inom gångavstånd från varandra och har en geografisk och kulturell fördel. Det har fördelen av att vara belägen i ett gränsområde som är markerat av den rika närvaron av två kulturer som lever till rytmen för den hektiska verksamheten i den federala huvudstaden, Ottawa. UQO erbjuder inte bara tjänster i omkretsarna och arbetar även för att öka sin närvaro i regionerna under de närmaste åren.

Sedan 2010 är UQO också belägen i Saint-Jérôme i en ny byggnad på 10 132 kvadratmeter, byggt vid hörnet av St. Joseph och Labelle gator, inför stadshuset. Den här nya campus välkomnar mer än 2 000 studenter. Det finns klassrum, undervisnings- och forskningslaboratorier, ett bibliotek, ett didacbibliotek, kontor, administrativa utrymmen, studentmötesplatser och tillhörande tjänster som en kafeteria och en bokhandel. fördelat på sex våningar.

Genom sina klasser som bildas av små grupper av studenter och den kvalitetscoaching det erbjuder, ger UQO en smak att lära, bygga en karriär och lyckas med sitt liv. Inte för stor, inte för liten, mer human och mer vänlig! Det här lockar de 7500 studenterna som registrerar sig från främst Outaouais, men även östra Ontario och resten av Quebec. UQO: s rykte har till och med korsat gränser och lockar allt fler studenter från utlandet.


Visionen av UQO


Alla samhällets styrkor sammanfaller för att förverkliga mobiliseringsprojekt som ger vår vision till liv: "Att vara närmare, gå vidare! ".

Individuellt och kollektivt fokuserar vi våra ansträngningar i följande tre strategiska riktningar: anrikning av studentupplevelse, skapande av program och utveckling av forskning samt inverkan av vårt universitet.


IN 2020

  • Vi fokuserar vårt arbete på det primära syftet att ge mening åt alla våra handlingar: våra studenter;
  • vi vågar innovera i våra program, tjänster och åtgärder med sikte på en hållbar utveckling;
  • Vi bygger på samarbete och ömsesidigt bistånd för att skapa meningsfulla länkar och att driva oss vidare och vidare.

Tillsammans förvandlar vi studentupplevelsen vid UQO.


UQO: s uppdrag


UQO: Högsta uttryck för kunskap, forskning och skapande

Université du Québec en Outaouais, en medlem av Université du Québec-nätverket, är ett offentligt franskspråkigt universitet och forskningsinstitut beläget i Outaouais och Laurentians. I en miljö som bidrar till mänsklig interaktion, UQO, ett nav för tillgång till kunskap, tåg kvalificerade akademiker vid varje cykel och stimulerar vetenskaplig forskning och skapande.

UQO-studenter är kärnan i sitt uppdrag. De drar nytta av mångfalden av sina program samt utmärkelsen av sin undervisning och forskning tack vare erfarna professorer och kompetent personal.

UQO deltar aktivt i den ekonomiska, sociala och kulturella utvecklingen av befolkningen i de territorier som den tjänar genom sitt engagemang i samhället. Ansluten till både regionala och internationella realiteter är UQO en strategisk aktör som bidrar till utvecklingen av samhället genom partnerskap och projekt.


Värdena för UQO


Det överskridande självet

UQO erbjuder sina studenter en akademisk upplevelse som är både engagerande och givande, baserat på en önskan att upptäcka, strukturera sitt tänkande och utveckla sin kritiska känsla. Vid UQO är studentens framgångar, innovativa personalprestationer och examenssucces en kollektiv stimulans att överträffa.


Excellence och Rigor

UQO är en framgångsrik organisation där alla är engagerade i att sträva efter excellens i sina akademiska aktiviteter. UQO är en plats för skapande av kunskap där excellens och rigor är normen och referensramen från vilken alla handlingar dras.


Öppnings

UQO är ett franskspråkigt universitet som är öppet för sin miljö och världen. UQO erkänner vikten av kulturell mångfald och främjar den. Dessutom införlivar den en internationell dimension i sin träningsverksamhet.


Integritet och öppenhet

UQO gynnar en sund och ansvarsfull förvaltning, medan den fortfarande fokuserar på effektivitet och effektivitet. För att uppnå detta underlättas tillgängligheten av information och engagemang från människor.


respekt

UQO agerar i respekt för människor genom att placera eleverna i centrum för sitt uppdrag och medarbetare i centrum för utvecklingen. Det värderar bidrag från elever, anställda, studenter och partner, och uppmuntrar samarbete och stöd för att skapa en miljö som är rik på mänskliga interaktioner.

Programs taught in:
Franska

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Université Du Québec En Outaouais UQO

Denna magisterexamen har utvecklats för personer som vill expertis hantera projekt av olika natur och storlekar. Ledarna som följer av detta program kommer att kunna utfo ... [+]

Denna magisterexamen har utvecklats för personer som vill expertis hantera projekt av olika natur och storlekar.

Ledarna som följer av detta program kommer att kunna utforma projekt anpassade till specifika sammanhang och hantera dem med hänsyn till de tidigare fastställda begränsningarna.

Således, efter att ha studerat genomförbarheten av dessa projekt, kommer de att kunna genomföra den mest lämpliga strategin för att uppnå dem. Tack vare de planeringsverktyg som de har införlivat i sin praktik kommer dessa chefer att kunna se till att målen, både ekonomiska och organisatoriska, uppnås. Kompetent inom förvaltningen av mänskliga resurser kommer de också att veta hur man kan klara sig med de människor som kan säkerställa framgången med sina projekt.... [-]

Kanada Gatineau
September 2019
Heltid
Deltid
30 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université Du Québec En Outaouais UQO

Denna tvärvetenskapliga utbildning är för kandidater som vill ge sig själva de verktyg de behöver för att bli professionella och utvecklingsledare som kan identifiera nuv ... [+]

Denna tvärvetenskapliga utbildning är för kandidater som vill ge sig själva de verktyg de behöver för att bli professionella och utvecklingsledare som kan identifiera nuvarande utmaningar och föreslå innovativa lösningar.

De kommer att bli bekanta med utvecklingsteorierna samt problem, utmaningar, lösningar och begränsningar av territoriell, internationell och inhemsk utveckling. De kommer att fördjupa sin förståelse för de många interaktiva dimensionerna av samhällsutveckling och territoriell, internationell och inhemsk dynamik.

Dessutom kommer de att utveckla sin förmåga att analysera mänskliga handlingar, förhållanden med miljön, sociala strukturer och sociala relationer som finns i territorierna. Studenterna kommer också att behärska olika forsknings- och interventionstekniker som är specifika för utveckling. I slutet av sin utbildning kommer de att ha förvärvat den teoretiska och metodiska kunskap som krävs för att förstå och agera på utvecklingen här och annorstädes.... [-]

Kanada Gatineau
September 2019
Heltid
Deltid
3 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Université Du Québec En Outaouais UQO

Specialiserade arbetstagare inom skogsekosystemhantering deltar i definitionen, hanteringen och lösningen av olika typer av problem för att bidra till genomförandet av en ... [+]

Specialiserade arbetstagare inom skogsekosystemhantering deltar i definitionen, hanteringen och lösningen av olika typer av problem för att bidra till genomförandet av en hållbar skogsutveckling.

De tillhandahåller hållbar ekosystemhantering och skogsplanering, med beaktande av principer och ledningspraxis i behov av flera användare, krav på intressegrupper, markanvändningsmål och skydd av skogsekosystem. .

I detta perspektiv riktar sig denna tvärvetenskapliga magisterexamen till kandidater som vill bli specialister inom hållbar förvaltning av skogsekosystem. Genom aktiva undervisningsmetoder som integrerar de ekologiska, ekonomiska och sociologiska dimensionerna ska eleverna utveckla sin kompetens för att definiera, hantera och lösa komplexa problem.... [-]

Kanada Saint-Jérôme
September 2019
Heltid
30 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska

Vidéo promotionnelle - UQO - Premier cycle

UQO - Présentation

Location address
C.P. 1250, succursale HullGatineau (Québec) Canada
Gatineau, Quebec, J8X 3X7 CA
Social Media
Location address
5, rue Saint-JosephSaint-Jérôme (Québec) Canada
Saint-Jérôme, Quebec, J7Z 0B7 CA