Université Du Québec En Outaouais UQO

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

University of Quebec i Outaouais, FOR FUN LÄRANDE

Betraktas som en universitet vars mänsklig dimension underlättar inlärning och reflektion, har Université du Québec en Outaouais (UQO) vuxit, utvecklats och anpassat sina program till rytmen av kundernas behov, samtidigt som hänsyn tas till egenskaperna hos regionen.

Med sitt medlemskap i nätverket vid University of Quebec, kan UQO räkna med utbildningsresurser och gemensamma tjänster för den största universitetssystemet i Kanada.

Beläget i Gatineau, i hjärtat av Outaouais är UQO inrymt i två paviljonger inom gångavstånd från varandra och har en geografisk och kulturell fördel för säker. I själva verket har den fördelen av att vara belägen i ett gränsområde som kännetecknas av närvaron av två rika kulturer som lever i takt med febril aktivitet av den federala huvudstaden, Ottawa. Inte bara detta stads-, UQO erbjuder även tjänster i periferin och arbetar för att öka sin närvaro i regionen under de kommande åren.

Sedan 2010 är UQO också i St. Jerome i en ny byggnad på 10,132 kvadratmeter, byggd i hörnet av St Joseph och Labelle, mitt emot stadshuset. Denna nya campus är värd nästan 1600 elever. Det finns klassrum, undervisning och forskningslaboratorier, ett bibliotek, pedagogiska programvaror, kontor, administrativa utrymmen, mötesplatser för studenter och stödtjänster som en cafeteria och en bokhandel, på sex våningar.

För sin klass bildas små grupper av studenter och handledning av kvalitet erbjuder, UQO ger lust att lära, för att bygga en karriär och ett framgångsrikt liv. Inte för stort, inte alltför små, mer human och vänlig! Detta är vad som lockar 6800 studenter som prenumererar främst från Outaouais regionen, men även i östra Ontario och resten av Quebec. UQO rykte har överskridit gränserna och lockar fler och fler studenter från utlandet.

Pallastning University på SAMHÄLLSTJÄNST

Dynamisk och bra förbindelser, UQO säkerställer en aktiv närvaro i samhället där det smider nära band med regionala organisationer och det bidrar till social, ekonomisk och kulturell utveckling av Ottawa befolkningen och Laurentians.

Verksamheten sträcker således över ett stort område på 33.000 km² där omkring 300 000 personer.

Studier i tecken på kvalitet

Utbildning är hjärtat av UQO aktiviteter. Det är stolt över sitt rykte nu etablerat som "friendly universitet".

Tillgången på personal, lämpliga tillsynsåtgärder och en trevlig atmosfär lätta samverkan och låta lärare att säkerställa en personlig uppföljning med eleverna under hela resan. Dessutom har de flesta programmen innehåller praktik så att studenterna kan tillämpa förvärvade kunskaper och skaffa sig yrkeserfarenhet.

UQO har i stort sett säkrat program till de särskilda behoven på arbetsmarknaden och samhället i sin utbildning i administration, konst och kulturarv, utbildning, datateknik, datavetenskap, Psycho, psykologi, relationer industriella och mänskliga resurser, redovisnings vetenskaper, vårdvetenskap, naturliga, samhällsvetenskap, vetenskap, skrivande, översättning och socialt arbete. Universitetet erbjuder lika grundutbildningen, examen och forskarutbildning inom sina olika ämnesområden.

Fortsatta utbildningsfrågor! Därför UQO erbjuder professionella verktyg för att finslipa sin kompetens genom certifikat, specialiserade examen grader och korta program för grund- och avancerad nivå.

FORSKNING OCH INNOVATION

Forskningen är ett viktigt bidrag till kvaliteten på programmen och tillåter överföring av kunskap till samhället och därmed bidra till utvecklingen av Outaouais och Laurentides.

Utförs av professorer i framkant inom sitt område, är forskning utvecklas snabbt på UQO. Lärarna har vunnit erkännande och ryktbarhet som avslöjar mångfalden av deras finansieringskällor och inrättandet av utbyte och samarbete med forskare från andra universitet, organisationer och privata företag.

UQO syftar till att integrera sig helt i sökandet efter lösningar på nya sociala problem som orsakas av samhällsförändring och bli en betydande aktör i skapandet av socialt kapital. UQO deltar aktivt i sociala innovationer utvecklingsinsatser. Olika sökningar görs inom den sociala ekonomin och lokala samhällen, psykosocial barn- och ungdomshälsa, cyberpsychology, akademiska prestationer och arbets transformationer.

I naturvetenskap och teknik, är UQO mycket aktiv inom fotonik och datakommunikation.

PROGRAM för alla smaker

UQO erbjuder många grund- i 14 områden i studien:

administrering Arts and Heritage utbildning datateknik Informationsteknik Psycho psykologi Industrial Relations och Human Resources redovisnings Sciences omvårdnad Naturvetenskap samhällskunskap Översättning och redigering socialt arbete Allmän Bachelor of Arts ungkarl kumulativt

FÖR utmanande och givande studentliv

På UQO studenter är de första hantverkare i en stimulerande och öppen livsmiljö i världen. Genom sitt engagemang på campus, studenter bidrar till att skapa en miljö som speglar deras värderingar och intressen i framtiden.

För att stödja dem, Studentservice Gatineau campus och student Bank / Info-Campus Saint-Jérôme campus erbjuda personlig kvalitet och ett program med aktiviteter som främjar deras personliga och sociala utveckling som deras akademisk framgång .

Symposier, seminarier, konferenser, återinträde aktiviteter, spel Trade Översättning spel, kanadensisk franska Jeux de la kommunikation, verklig elev radio radio, dessa är några av de många aktiviteter eleverna inbjuds.

Att hålla sig i form, Gatineau campusstudenter har tillgång till ett centrum för fysisk och sportaktiviteter där det finns en multi-system pool och gym. Sportlag Torrents representerar UQO i olika intercollegiate tävlingar i längdskidåkning, golf, simning och fotboll. En fotbollsplan med konstgräs ligger i anslutning till Alexandre-tache paviljongen.

Studentlivet är också igång i verksamheten i olika grupper och studentföreningar på campus. För att ge en röst för studenter, generalStudentFöreningen (AGE) representerar alla studenter och syftar till att främja deras rättigheter och intressen, och att försvara dem.

INTERNATIONELLT

Det måste vara hennes tid! I början av 21-talet, är akademiker allt förväntas arbeta i ett internationellt sammanhang. Dessutom UQO strävar efter att erbjuda dem internationella seende element inom sin utbildning och möjlighet att få erfarenhet utomlands.

Student utbytesprojekt, forskning, utbyte mellan lärare och internationellt bistånd och MOU signatur med utländska institutioner fortsätter att föröka sig. Dessa många aktiviteter sträcker sig till länder som Frankrike, Belgien, Schweiz, Spanien, Tyskland, Bulgarien, Litauen, Bosnien, Kosovo, Polen, Benin, Togo, Costa Rica, Colombia, Chile, Brasilien, Mexiko och Kuba.

De internationella verksamhet vid universitetet är bra för studenter som är utsatta för en uppsättning av strömningar, kulturer och olika sätt att se, och för Outaouais och Laurentides, som en social och ekonomisk synvinkel.

Utexaminerade: stolthet UNIVERSITET!

Universitetet är stolt över sina några 39.500 studenter! De arbetar i dag, främst i de stora delar av Outaouais regionen, men också hela Quebec, Kanada och världen. Denna viktiga nätverk bidrar till att främja UQO.

Eftersom kopplingen mellan universitetet och studenter är viktiga, UQO håller kontakt med dem genom sin alumniförening och OUT Magazine.

UQO över 300 studenter från andra länder varje år.

Privilegierade förbindelser med gemenskapen

UQO flyttar till rytmen av Outaouais och Laurentides. nyckelpartner i ekonomiska, sociala och kulturella UQO genom sin Deanship av fortbildning och partnerskap (DFCP) satsar en hel del energi för att skapa och upprätthålla nära kontakter med samhället, både för att möta behoven hos befolkningen att gå ut för att möta dem.

Den DFCP, i samarbete med organisationer och mellan företag sätter upp olika utbildningsaktiviteter, skräddarsydd utbildning och flera interventionsprojekt för att möta de behov som samhället.

DYNAMIC FOUNDATION

Främja utvecklingen av universitetet och samtidigt främja utvecklingen av undervisning och forskning, är syftet med stiftelsen UQO sedan starten 1986.

I mars 2006 lanserade stiftelsen UQO djärvaste insamlings Ottawa historia med ett mål på $ 10 miljoner, mer än ett par års arbete. Investerings axlarna är nära kopplade till de strategiska målen för UQO, enligt definitionen i den strategiska planen Horizon 2012. En insamlingskampanjen är också på gång i Laurentians att bidra till utvecklingen och UQO studenter.

Dessa kampanjer sammanfaller med verkliga och omedelbara behov, men också med en djärv vision på lång sikt. Donationerna, som kommer från företag och privatpersoner, kommer att stödja tillväxten av universitet etablerade i Gatineau liksom St Jerome. Grupperade under fyra huvudutvecklingsområden, prioriteringar stiftelsens kampanj som syftar till att främja tillgång och framgång i universitetsstudier, forskning och utveckling inom vissa kompetensområden specifika för UQO, men även i nya framväxande nischer, uppförande eller renovering av infrastruktur och utveckling av regionala program.

Denna skola erbjuder program i:
  • Franska

Se MA:er » Se skolans Masterprogram » Se Kandidatprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

MA

MA I En Hållbar Förvaltning Av Skogsekosystem

Campusstudier Heltid September 2018 Kanada Gatineau Saint-Jérôme

[..] Detta tvärvetenskapliga kontrollen är för kandidater som vill bli skickliga yrkesmän i en hållbar förvaltning av skogsekosystem. [+]

Hanteringen av skogsekosystem i specialiserade arbetstagare som deltar i utformningen, hantera och lösa problem av olika slag för att bidra till genomförandet av en hållbar utveckling skog.

De ger förvaltning av ekosystem och hållbar planering skog tar hänsyn till i sina principer och praxis för förvaltning, flera användarnas behov, krav intressegrupper, mål och skydd av skogsekosystem markanvändning .

I detta perspektiv är detta tvärvetenskapliga kontroll för kandidater som vill bli skickliga yrkesmän i en hållbar förvaltning av skogsekosystem. Tack vare aktiva undervisningsmetoder som integrerar ekologiska, ekonomiska och sociologiska, kommer eleverna att utveckla sin förmåga att definiera, hantera och lösa komplexa problem.... [-]


Magisterexamen

Master Of Social Development Studies

Campusstudier Heltid Deltid September 2018 Kanada Gatineau Saint-Jérôme + 1 fler

Denna tvärvetenskapliga kurs är för kandidater som vill ge verktyg för att bli proffs och utveckla ledare som kan identifiera aktuella utmaningar och att föreslå innovativa lösningar. [+]

Denna tvärvetenskapliga kurs är för kandidater som vill ge verktyg för att bli proffs och utveckla ledare som kan identifiera aktuella utmaningar och att föreslå innovativa lösningar.

De kommer att bli bekant med de viktigaste teorier om utveckling och med frågor, utmaningar, lösningar och begränsningar utveckling. De fördjupa sin förståelse av de många dimensioner som interagerar på samhällsutveckling och territoriella dynamik.

Dessutom kommer de att utveckla sin förmåga att analysera sociala relationer och mänskliga handlingar, relationer med miljön och sociala strukturer inom territorierna. Eleverna behärska även de olika teknikerna för forskning och särskilda åtgärder för att utveckling. Efter sin utbildning, kommer de att ha förvärvat teoretiska och metodologiska kunskaper som krävs för att förstå och agera på att utveckla och på andra håll.... [-]


Projektledning Masters

Campusstudier Heltid Deltid September 2018 Kanada Gatineau Saint-Jérôme + 1 fler

Denna kontroll har utvecklats för människor som vill hantera flytta projekt av olika typer och storlekar. Chefer från detta program kommer att kunna utveckla projekt som är anpassade till specifika sammanhang och hantera dem inom de ramar. [+]

Denna kontroll har utvecklats för människor som vill hantera flytta projekt av olika typer och storlekar. Chefer från detta program kommer att kunna utveckla projekt som är anpassade till specifika sammanhang och hantera dem inom de ramar.

Således, efter att ha studerat möjligheten att dessa projekt kommer de att kunna genomföra den lämpligaste strategin för att uppnå dem. Tack vare planerings verktyg de har integrerats i sin praxis, att dessa chefer se till att målen, både ekonomiska och organisatoriska, kommer att uppnås. Kompetent i förvaltningen av mänskliga resurser, kommer de också att samarbeta med personer som kan garantera projektets framgång.

Regelbundet flöde - MED MINNE (M.SC,)... [-]


Videoklipp

Vidéo promotionnelle - UQO - Premier cycle

UQO - Présentation

Kontakt
Besöksadress
C.P. 1250, succursale HullGatineau (Québec) Canada
Gatineau, Quebec, J8X 3X7 CA
Besöksadress
5, rue Saint-JosephSaint-Jérôme (Québec) Canada
Saint-Jérôme, Quebec, J7Z 0B7 CA