Kenyatta University

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

När du kommer till Kenyatta-universitetet, upptäcker du att du har kommit till en speciell place.The universitetets campus ligger på över 1000 tunnland med en trevlig och lugn kring bidrar till akademisk och intellektuell tillväxt.

Kenyatta-universitetet är hem till några av världens främsta forskare, forskare och experter inom olika områden. Vi är stolta över att tillhandahålla högkvalitativa program som lockar människor som vill vara globalt konkurrenskraftig. För att uppnå detta har vi gjort stora investeringar i infrastruktur och anläggningar för att erbjuda våra elever den bästa upplevelsen i akademiska program kvalitet enligt en vårdande miljö där våra elever lära sig och växa.

Kenyatta-universitetet är ett av de ledande universiteten i Kenya att döma av kvaliteten på våra studenter. Vårt mål är inte bara att behålla denna position, men att ytterligare förbättra och uppnå vår vision att bli ett världsledande universitet som har åtagit sig att kvalitet och relevans.

Vad ger examen från Kenyatta-universitetet en banbrytande över sina kamrater är universitetets betoning på praktisk hands-on kunskap och färdighetsträning förmedlas till sina studenter. Mot denna ädla syfte har Kenyatta University etablerat meningsfulla kontakter med industriella partners, som vägleder universitetet på praktiska yrkeskrav som måste byggas in program på Kenyatta-universitetet.

Som en följd av universitetets kurser ger våra studenter en klar fördel på arbetsplatsen. Redan många av våra studenter utsätts för nya arbetstillfällen genom att gå industri bilagor under studietiden, eller genom kursrelaterade placeringar.

Erkända

 • Kommission University Education.
 • Inter-universitetsrådet för Östafrika
 • Afrika Association of Universities
 • International Association of Universities
 • Commonwealth universitet.

VISION

"För att vara en dynamisk, en allomfattande och en konkurrenskraftig kompetenscentrum i undervisning, lärande, forskning och service till mänskligheten."

Affärsidé

"Att tillhandahålla utbildning av hög kvalitet, främja stipendium, service, innovation och kreativitet och inskärpa moraliska värderingar för hållbar individuell och samhällelig utveckling."

identitetsuppgift

"Ett samhälle forskare åtagit sig att skapa och sprida kunskap och odling av visdom för välfärden i samhället."

filosofi Statement

"Känslighet och lyhördhet för samhällets behov och rätten för varje person att kunskap."

Mål

Målen för Kenyatta University till:

 • Främja utveckling och expansion av möjligheter för högre utbildning genom initiering av nya program och alternativa leveranssätt med hjälp av bland annat modern teknik.
 • Höja deltagandet i forskning, spridning och bevarande av kunskap för både akademiska och samhällsutveckling.
 • Främja utvecklingen av mänskliga resurser och proaktiva förvaltningsmetoder, liksom god förvaltning, för att förbättra tillhandahållandet av tjänster.
 • Tillhandahålla en miljö som föder kompetens och höga krav på professionalism i undervisningen, lärande, forskning och samhällstjänst.
 • Skapa lika möjligheter för dem som är behöriga att bedriva universitetsutbildning. Institutionalise kvalitetssäkringsmetoder i planering, genomförande och utvärdering av universitetets kärnfunktioner för att uppfylla de uppsatta målen.
 • Främja utvecklingen av system studenterna välfärds för att uppnå akademisk kompetens och en allsidig undervisning.
 • Tillhandahålla anläggningar i samarbete med andra godkända institutioner för att förbättra tillgången till högre utbildning
Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska

Se MA:er » Se MSc:er » Se skolans Masterprogram » Se Magisterexamen » Se Kandidatexamen » Se LLB » Se Kandidatprogram » Se MBA:er »

Program

Skolan erbjuder också:

MA

Ma I Diplomati Och Internationella Förbindelser

Campusstudier Heltid 2 veckor January 2019 Kenya Nairobi

The Master of Arts i diplomati och internationella relationer är ett unikt program som blandar teori och praktik inom områdena internationella relationer teori, diplomati, internationell politisk ekonomi, utrikespolitik analys och formulerings, globala konflikter och genusfrågor i internationella relationer. [+]

The Master of Arts i diplomati och internationella relationer är ett unikt program som blandar teori och praktik inom områdena internationella relationer teori, diplomati, internationell politisk ekonomi, utrikespolitik analys och formulerings, globala konflikter och genusfrågor i internationella relationer. Programmet noggrant förbereder dem som vill ingå akademiska och forskarkarriären samt de berörda främja deras yrkeskompetens som diplomater, utrikespolitiska experter, internationella statliga organisationer och internationella grupper i det civila samhället och intressegrupper. Således programmet syftar till att producera doktorander förankrade i teorier och debatter om internationella frågor; kunskap om internationella politiska frågor, globala processer och aktörer. Våra studenter är i stånd att kritisk analys av samtida internationella politiska frågor och praktiska färdigheter för politikens utformning, analys och opinionsbildning, diplomatiska förhandlingar, medling och diplomat kommunikation. ... [-]


Ma I Engelska Och Lingvistik

Campusstudier Heltid 2 år January 2019 Kenya Nairobi

Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap kom att vara som ett resultat av omstruktureringsprocess som förvandlade den från Humanistiska fakulteten i 2002.The skola ligger på den västra sidan av campus, mittemot postkontoret och ligger i anslutning till den Kenyatta University Conference Centre bilagan. [+]

Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap kom att vara som ett resultat av omstruktureringsprocess som förvandlade den från Humanistiska fakulteten i 2002.The skola ligger på den västra sidan av campus, mittemot postkontoret och ligger i anslutning till den Kenyatta University Conference Centre bilagan.

Skolan är väl utrustad med kvalificerad lärare åtagit sig att undervisa samt genomföra forsknings- och konsulttjänster. Det har också personal kompetent och erfaren support.

För närvarande är värd för skolan tio undervisningsavdelningar och tre institutioner var och en erbjuder en rad kurser som är marknadsdrivna. Under årens lopp Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap har expanderat och diversifierat befintliga program i avdelningar i ett försök att erbjuda fler möjligheter till relevant akademisk och professionell utveckling, vilket återstående socialt relevanta Programmen har konstruerats och utvecklats grundar sig på regionala och globala krav och utmaningar . Bland de senast utvecklade program inkluderar: Bachelor of Public Policy och administration (BPPA) och högskole Security Management och polisiära studier.... [-]


MSc

Civilingenjör I Teknik För Förnybar Energi

Campusstudier Heltid 2 år January 2019 Kenya Nairobi

Energiteknik Institutionen inrättades för att ta itu med energi- och miljöfrågor genom utbildning och forskning. Avdelningen fokuserar på utbildning och forskning inom energiresurser, generation, användning och teknik för omvandling. Vi inser att energi är en dominerande utvecklingskomponent för varje nation eller samhälle. [+]

Energiteknik Institutionen inrättades för att ta itu med energi- och miljöfrågor genom utbildning och forskning. Avdelningen fokuserar på utbildning och forskning inom energiresurser, generation, användning och teknik för omvandling. Vi inser att energi är en dominerande utvecklingskomponent för varje nation eller samhälle. Av denna anledning, vi uppskattar hur brådskande att utveckla ny energiteknik samt att använda befintliga resurser mer effektivt och på ett hållbart sätt.

Kenya vision 2030 platser energi bland de sex huvudpelare i utvecklingen. Detta har resulterat i mer ansträngning och stöd från regeringen och andra institutioner, som Kenyatta-universitetet är en del av, att utforska och utnyttja energiresurser, både konventionella och förnybara energikällor, såsom solenergi, bioenergi, geotermisk energi, vindkraft energi, vattenkraft, kol, naturgas och olja. Med fortsatt ökning av efterfrågan och kostnaden för energi i Kenya och runt om i världen, finns det nu ett brådskande behov av en välutbildad arbetskraft för att utveckla, bearbeta, använda och hantera konventionella, okonventionella och förnybara energikällor på ett miljövänligt och ekonomiskt genomförbart sätt.... [-]


MSc I Jordbruksekonomi

Campusstudier Heltid 18 månader January 2019 Kenya Nairobi

Välkommen till Institutionen för jordbruk och företagsutveckling (SAED), en av de yngsta men snabbt växande skolor vid universitetet. Institutionen för jordbruk och företagsutveckling (SAED) bildades i december 2007 för att erbjuda unika utbildning inom jordbruket (inklusive animalieproduktionen) med särskild tonvikt på jordbruk som affärs- och förbättring av jordbruks värdekedjan i linje med den ... [+]

Välkommen till Institutionen för jordbruk och företagsutveckling (SAED), en av de yngsta men snabbt växande skolor vid universitetet. Institutionen för jordbruk och företagsutveckling (SAED) bildades i december 2007 för att erbjuda unika utbildning inom jordbruket (inklusive animalieproduktionen) med särskild tonvikt på jordbruk som affärs- och förbättring av jordbruks värdekedjan i linje med målen i den nationella Vision 2030, millenniemålen och andra relevanta styrdokument. Genom denna webbsida hoppas vi att ge dig en virtuell rundtur i akademiska program vi erbjuder för närvarande i skolan och eleverna erfarenhet. Vår nuvarande inriktningen är att förbereda kompetenta framtida ledare i jordbruksvetenskap, jordbruksnäringen och jordbruks resvource ledning. Skolan har fyra avdelningar; Agricultural Resources Management (ARM), Agricultural Science and Technology (AST), Agribusiness förvaltning och handel (ABMT) och husdjursvetenskap (AS) under vilka sju (7) Bachelor of Science program, elva (11) MSc, och tretton (13) forskar~~POS=TRUNC är för närvarande erbjuds.... [-]


Msc I Kemi (specialisering)

Campusstudier Heltid 2 år January 2019 Kenya Nairobi

Uppdraget för skolan är att ge utbildning av hög kvalitet baserad på moderna vetenskapliga utbildnings- och forskningsmetoder och för att producera välutbildade forskare i olika discipliner för att möta de ständigt växande utmaningar som en dynamisk värld i de rena vetenskaperna och att erbjuda praktiska lösningar på problem påverkar mänskligheten i tillämpad vetenskap. [+]

Uppdraget för skolan är att ge utbildning av hög kvalitet baserad på moderna vetenskapliga utbildnings- och forskningsmetoder och för att producera välutbildade forskare i olika discipliner för att möta de ständigt växande utmaningar som en dynamisk värld i de rena vetenskaperna och att erbjuda praktiska lösningar på problem påverkar mänskligheten i tillämpad vetenskap.

Behörighet De gemensamma regler för alla magisterexamen vid universitetet tillämpas. De allmänna reglerna för alla magisterexamen vid Institutionen för Ren och Applied Sciences tillämpas. Följande skall vara berättigade till registrering för Master of Science examen i avdelningen. Innehavare av Bachelor of Science eller Bachelor of Education (Science) examen med minst en övre andra klassens utmärkelser eller motsvarande från ett erkänt universitet. Borde ha studerat kemi som en stor eller vanlig ämne och fått åtminstone en medelhalt C i Kemi enheter gjort. Innehavare av Bachelor of Science eller Bachelor of Education (Science) med lägre andra klassens examen eller motsvarande från ett erkänt universitet och åtminstone två år av undervisning kemi eller arbetar i en forskningsinstitution kommer att beaktas. ... [-]

Msc I Modedesign Och Marknadsföring

Campusstudier Heltid 2 år January 2019 Kenya Nairobi

School of Applied Human Sciences (SAHS) har fortsatt att växa som utbildar studenter i områden med anknytning till livskvalitet. Områdena omfattar gemenskapen Resource Management; Modedesign; Livsmedel och nutrition; Idrott och hälsa; Rekreation förvaltning och idrottsvetenskap, från Diplom till doktorandnivå. [+]

School of Applied Human Sciences (SAHS) har fortsatt att växa som utbildar studenter i områden med anknytning till livskvalitet. Områdena omfattar gemenskapen Resource Management; Modedesign; Livsmedel och nutrition; Idrott och hälsa; Rekreation förvaltning och idrottsvetenskap, från Diplom till doktorandnivå. Avdelningar inom skolan fortsätta att se över befintliga program och läroplanen och utveckla nya i linje med ny utveckling till följd av krav på arbetsmarknaden.

Som ett resultat av detta har ett nytt program tagits fram: magisterexamen i matnutrition & dietetik och är redan i drift. Skolan har sett en ökning av studenter som väljer från cirka 300 vid starten 2008 till cirka 2000 studenter närvarande.... [-]


Msc Inom Turism Management

Campusstudier Heltid 2 år January 2019 Kenya Nairobi

School of Hospitality och turism kan du bygga en yrkeskarriär inom turistnäringen genom en individanpassad strategi, forskningsbaserade, professionell instruktion och arbetar mycket nära samarbete med industrin för att ge dig en karriär val. Detta i kombination med professionell fäste för studenter ger dig ett försprång inom turistnäringen. [+]

School of Hospitality och turism kan du bygga en yrkeskarriär inom turistnäringen genom en individanpassad strategi, forskningsbaserade, professionell instruktion och arbetar mycket nära samarbete med industrin för att ge dig en karriär val. Detta i kombination med professionell fäste för studenter ger dig ett försprång inom turistnäringen.

Behörighet

De gemensamma regler för alla masterutbildning vid universitetet tillämpas. De gemensamma regler för alla masterutbildning i skolan gästfrihet och turism tillämpas. Följande skall vara berättigade till registrering för en magisterexamen i Tourism Management:

En innehavare av Bachelor of Science (Upper Second Heder och ovan) examen i Tourism Management och närliggande områden. De med andra klass (Lower Division) kan övervägas, under förutsättning att de har Grade "C" och ovan i enheter som är relevanta för deras specialområden. ... [-]

Magisterexamen

Magister I Ekonomi

Campusstudier Heltid 2 år January 2019 Kenya Nairobi

Skolan grundades 2008 från dåvarande Institutionen för ekonomi som var inrymt i School of Humanity och samhällsvetenskap. Bildandet av en School of Economics var att ge ekonomi disciplin vid Kenyatta-universitetet en chans att utvecklas och öka sin forskning för att skolan att bidra med sin andel till kunskap augmentation i nationalekonomi. [+]

Skolan grundades 2008 från dåvarande Institutionen för ekonomi som var inrymt i School of Humanity och samhällsvetenskap. Bildandet av en School of Economics var att ge ekonomi disciplin vid Kenyatta-universitetet en chans att utvecklas och öka sin forskning för att skolan att bidra med sin andel till kunskap augmentation i nationalekonomi. Skolan har autonomi för att utveckla specialiserade Utbildningsprogram som är marknadsdrivna för att locka fler studenter som idag går utomlands i jakt på specialiserade ekonomi kurser som civilekonom och statistik; Civilekonom och finans; Master of Economics i sådana specialiserade områden som hälsoekonomi, finansiell ekonomi, miljöekonomi, bara för att nämna några. Dessutom för en mycket lång tid, eleverna i ekonomi har clamoring för en tilldelning av "Degree of Economics", till skillnad från den allmänna kandidatexamen. Dessutom finns det en stor efterfrågan från både den offentliga och den privata sektorn för akademiker med examen inom specialiserade områden av nationalekonomi. Detta framgår av det stora antalet studenter med examen i ekonomi, som har under den senaste tiden varit anställd av finansinstitut och offentlig servicekommissionen. Vi är därför att svara på ett behov på marknaden.... [-]


Master Miljöplanering Och Hantering

Campusstudier Heltid 2 år January 2019 Kenya Nairobi

Vi lever i detta århundrade där miljöbelastningar som den globala uppvärmningen, uttunning av ozonskiktet, föroreningar, klimatförändringar, överexploatering av naturresurser, förändrad markanvändning och förlusten av biologisk mångfald - sammanfaller med en växande världsbefolkning som behöver mat och en acceptabel levnadsstandard . [+]

Vi lever i detta århundrade där miljöbelastningar som den globala uppvärmningen, uttunning av ozonskiktet, föroreningar, klimatförändringar, överexploatering av naturresurser, förändrad markanvändning och förlusten av biologisk mångfald - sammanfaller med en växande världsbefolkning som behöver mat och en acceptabel levnadsstandard . Den komplicerade karaktären av dessa miljöproblem kan bäst förstås och hanteras genom studier som korsar traditionella akademiska ämnesgränser. Detta gäller studier av både global skala processer samt de som förekommer på lokal nivå.

Ingångskrav

Innehavare av Bachelor of Environmental Planning and Management, Miljö Studies; Environmental Studies (planering och förvaltning), Urban och regional planering. Bachelor of Science / Arts i geografi, ekonomi, lantmäteri, geometriska och Geospatial Sciences, Land Economics, Byggnadsekonomi, Estate Management, bostads Technology. Engineering, sociologi, Jordbruk Skogsbruk och djurliv, zoologi eller botanik. Bachelor of Architecture och lag. ... [-]


Master Of Education (pedagogisk Forskning, Utvärdering Och Bedömning)

Campusstudier Heltid 2 år January 2019 Kenya Nairobi

Från en blygsam start i en relativt liten högskola på 1970-talet som hade endast 200 studenter utbildning har School of Education (SOE) vuxit enormt. Det står som den största skolan med en inskrivning av mer än 30.000 registrerade studenter från universitetets 74.000 som tar olika program i de 14 undervisnings skolor Kenyatta University (KU). [+]

Från en blygsam start i en relativt liten högskola på 1970-talet som hade endast 200 studenter utbildning har School of Education (SOE) vuxit enormt. Det står som den största skolan med en inskrivning av mer än 30.000 registrerade studenter från universitetets 74.000 som tar olika program i de 14 undervisnings skolor Kenyatta University (KU). Högskolan lockar en stor andel studenter från utanför Kenya, i Afrika och utanför regionen. Dessa inkluderar länder som Ghana, Tanzania, Uganda, Rwanda, Turkiet, japanska, Kanada och USA, för att nämna några, vissa av dem tar komponenter i medan andra registrera sig som heltidsstuderande beroende på vilken typ av avsikts förståelse mellan deras hem institutioner och KU.... [-]


Master Of Music (MMus)

Campusstudier Heltid 2 år January 2019 Kenya Nairobi

School of Visual och visuella och scenkonst bildades av konsistoriet 2008. Inrättandet av School of Visual och scenkonst var som ett resultat av insikten om att det fanns behov att rationalisera undervisning i Visual och scenkonst och föra dem alla under samma tak. [+]

School of Visual och visuella och scenkonst bildades av konsistoriet 2008.

Inrättandet av School of Visual och scenkonst var som ett resultat av insikten om att det fanns behov att rationalisera undervisning i Visual och scenkonst och föra dem alla under samma tak.

School of Visual och scenkonst hus för närvarande tre avdelningar inklusive: Musik och dans, teater Konst och film teknik och konst och design.

Master of Music (MMus)

Master of Music (MMus) grad kommer att erbjudas i Musikalisk gestaltning, afrikansk musik och musikvetenskap genom kurser, granskning och projekt.

kursföreskrifterna

The Master of Music kommer att omfatta minst två år. Under det första året av studien, kommer de sökande att ta åtta centrala enheter, inklusive en obligatorisk School of Visual och scenkonst enhet, och två valfria. Under det andra året, kommer de att ta fyra valbara under det första halvåret och prepere ett skäl och avhandlingen under det andra halvåret. Sammansättningen avhandling undersöker en kompositions problem att kandidaten kommer att ha identifierats, tillsammans med en kreativt arbete där de frågor som diskuteras i avhandlingen presenteras.... [-]


Kontakt

Kenyatta University

Adress, rad 1 Kenya Drive, Nairobi City
Nairobi, Kenya
Hemsida http://www.ku.ac.ke/
Telefonnummer +254 20 8710901