Peking University HSBC Business School (PHBS)

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

I mer än 100 år har universitetet i Peking varit en elitinstitution för lärande, erkänd internationellt som ett av Kinas främsta centra för akademisk excellens. Grundades 2004, som Peking University Shenzhen Graduate School of Business, döptes skolan till Peking University HSBC Business School (PHBS) i augusti 2008.

PHBS försöker inte bara bygga vidare på Peking universitetets inspirerande traditioner och att få sin historiska närvaro till landets söder och utomlands, utan också att utveckla sitt eget rykte som en internationell ledare inom affärsutbildning.

PHBS-20190918-25" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/135857_SEEN-PHBS-20190918-25.jpg" alt="SEEN-PHBS-20190918-25" data-json="{"author":"©Peking University HSBC Business School","author_url":"","source":""}" />

campus

Med sitt huvudcampus ligger i den blomstrande entreprenörsstaden Shenzhen, Kina , och omedelbart intill det finansiella navet i Hong Kong, ligger affärsskolan i hjärtat av en av världens mest lovande storstadsområden. Få andra regioner i Kina erbjuder en mer lämplig miljö för en institution som är avsedd att bli detta lands främsta forskarskola. Dessutom, med internationalisering som sitt mål, har PHBS tagit ett djärvt steg genom att öppna ett nytt campus i Boar's Hill, England , tre mil söder om Oxford City.

program

För PHBS erbjuder PHBS 3 MA-program (Management, Finance and Economics) på sitt Shenzhen campus, och 2 MA UK-China-program (Finance and Management), där studenter tillbringar det första året av sina magister på UK Campus, och deras andra året på Shenzhen Campus i Kina, tillsammans med kinesiska kamrater och i en miljö med tvärkulturell dialog.

PHBS-20190918-30" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/135858_SEEN-PHBS-20190918-30.jpg" alt="SEEN-PHBS-20190918-30" data-json="{"author":"©Peking University HSBC Business School","author_url":"","source":""}" />

kursplaner

Programkurser läses alla på engelska och fokuserar på ett djupgående ämnesinlärning, med kurser som inkluderar både ett globalt fokus och ett kinesiskt perspektiv. Studenter får inte bara en djup uppskattning av den kinesiska kulturen utan de har också en djupare förståelse för att göra affärer i Kina, göra dem mer konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden och hitta möjligheter att öppna ett företag i detta dynamiska land. Dessutom är PHBS Storbritannien och Kina en stor möjlighet för studenter att inte bara ha specialutbildning och gränsöverskridande kurser, utan också en erfarenhet i flera länder och djupgående kulturell exponering.

Fakultet och forskningscentra

Med över 80 internationella fakultetsmedlemmar med doktorsexamen från toppuniversitet runt om i världen och alla som är engagerade i att utbilda PHBS : s studenter till att vara ledare inom sina områden fortsätter PHBS att få sitt rykte som en institution för akademisk expertis och frihet. Dessutom har PHBS idag uppdrag med tio forskningscentra , som marknadsföringsteori, ledarskap, entreprenörskap, affärsmodeller, riskhantering och finansiell forskning. Dessutom har Nobelpriset i ekonomi vinnare, professor Thomas Sargent, anslutit sig till PHBS att bedriva forskning som chef för ”Sargent Institute of Quantitative Economics and Finance.” Den välkända kinesiska ekonomen, professor Fan He, anslöt sig till PHBS som chef för ”Research Institute of Marine Silk Road”, med forskning med fokus på Kinas senaste initiativ, ”One Belt One Road”.

Med stöd av dess oöverträffade engagemang för excellens är PKU HSBC Business School unik bland sina kamrater i sitt engagemang för att utveckla akademiker som är utmärkta utbildade, tvåspråkiga och kulturellt medvetna. Kort sagt, vårt uppdrag är att förse våra utexaminerade med den typ av utbildning som kommer att förbereda dem att ta sina platser som ledare inom sina områden i Kina och i hela världen.

För mer information, besök vår hemsida här

PHBS-20190918-26" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/135856_SEEN-PHBS-20190918-26.jpg" alt="SEEN-PHBS-20190918-26" data-json="{"author":"©Peking University HSBC Business School","author_url":"","source":""}" />

Platser

Shenzhen

Peking University HSBC Business School

Address
Peking University HSBC Business School
Nanshan Qu, Shenzhen Shi, Guangdong Sheng
China

518055 Shenzhen, Guangdong, Kina

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Ackrediteringar

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited