Read the Official Description

Om STL

Peking University School of Transnational Law ("STL") är unik i Kina och unik i världen, och erbjuder en JD-examen i amerikansk stil helt på engelska, tillsammans med en kinesisk JM-grad. Båda läroplanerna är rik på kurser som betonar gränsöverskridande lag och praxis, kinesisk lag och juridiska traditioner och andra avancerade kurser som utformats för att utrusta STL: s kandidater av alla nationaliteter för ledarskap i det 21: a århundradet.

Peking University

Peking University ("PKU") är ett av världens mest framstående forskningsuniversiteter. Tiderna för högre utbildning har utsetts till PKU som nummer 1 universitet i Kina, nummer 1 universitetet i alla BRICs nationer, nummer 2 universitetet i hela Asien och det 27: e mest akademiskt kända universitetet i världen.

Studenter, fakultet och karriär

Ledande studenter från hela världen tävlar om tillträde till STL. Lagskolans multinationella fakultet omfattar världsberömda forskare och utövare från Kina, USA, EU och på andra håll. STL-kandidater är mycket eftertraktade för positioner med ledande multinationella advokatbyråer och företag, som leder kinesiska advokatbyråer och företag, stora SOE och ledande internationella icke-statliga organisationer.

Cutting-Edge Curriculum

STLs signatur JD / JM dual degree program är fyra år lång. JD-läroplanen, som helt lärs på engelska, liknar JD-läroplanen för de bästa amerikanska lagskolorna, med ytterligare djup i kinesisk juridisk historia och lag. JM-läroplanen innehåller kärnkurs i kinesisk rätt och undervisas i stor utsträckning på kinesiska. De flesta kinesiska studenter registrerar sig i STLs dubbla examen JD / JM-program; De flesta internationella studenter registrerar sig i STLs treåriga JD-program. Båda läroplanerna betonar lagkompetens och kunskap för det 21: a århundradet: (i) gränsöverskridande lag och praktik, (ii) tvärkulturell kompetens och (iii) advokaters yrkesmässiga ansvar i dessa sammanhang. Ingen lagstadgad utbildning utrustar bättre kandidater till den privata sektorn, den offentliga sektorn eller allmänintresset i Kina, Förenta staterna, Förenade kungariket eller British Commonwealth-nationer.

Programmet består av minst tre fjärdedelar av heltidsstudier i hemvist och ett andra år för praktik, fortsatt studier eller forskningsprojekt efter studentens eget gottfinnande. Även om graden är tilldelad i slutet av två år är det möjligt att boendet är färdigt efter en.

Internationella utbildningsmöjligheter

STL-upplevelsen är i grunden multinationell och tvärkulturell, utan att någonsin gå från PKU: s vackra Shenzhen Graduate School Campus. Samtidigt har STL-studenter flera möjligheter att studera utomlands på ledande juridiska skolor över hela världen med vilka PKU och STL trivs utbyte relationer.

Globala ledare

STL-kandidater kommer från sina studier som advokater som är unikt utrustade för ledarskap i dagens sammanlänkade värld med djup kunskap och förståelse av kinesisk och västerländsk lag och juridiska traditioner och med de praktiska färdigheter som krävs för tvärkulturell framgång. Peking University School of Transnational Law (STL) erbjuder en Juris Doctor (JD) grad, enligt ett treårigt heltidsprogram baserat på en JD-läroplan jämförbar med den som erbjuds i USA. Undervisningsspråket är engelska. Programmet innehåller också en valfri fjärde årskurs, ägnad åt en undersökning av kinesisk lag, med instruktion i Mandarin kinesiska. Kurser i kinesisk lag är huvudsakligen öppna för studenter från Kina eller som har nödvändig Mandarin förmåga. Båda läroplanerna betonar lagkompetens och kunskap för det 21: a århundradet: (i) gränsöverskridande lag och praktik, (ii) tvärkulturell kompetens och (iii) advokaters yrkesmässiga ansvar i dessa sammanhang. Ingen lagstadgad utbildning utrustar bättre kandidater till den privata sektorn, den offentliga sektorn eller allmänintresset i Kina, Förenta staterna, Förenade kungariket eller British Commonwealth-nationer.

Programs taught in:
Engelska
Peking University School of Transnational Law
Address
Peking University School of Transnational Law, Room 410, 2199 Lishui Road, Peking University, University Town Xili, Nanshan District
518055 Shenzhen, Guangdong, Kina
Webbplats
Telefon
86 (755) 2603 2287