Peking University School of Transnational Law

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om STL

Peking University School of Transnational Law (“STL”) är unik i Kina och unik i världen och erbjuder en amerikansk JD-examen helt på engelska, tillsammans med en kinesisk JM-examen. Båda läroplanerna är rika på kurser som betonar gränsöverskridande lag och praxis, kinesisk rätt och juridiska traditioner och andra banbrytande kurser utformade för att utrusta STL-kandidater från alla nationaliteter för ledarskap på 2000-talet.119053_DJI_0182.JPG

Peking University

Peking University ("PKU") är ett av världens mest framstående forskningsuniversiteter. Tiderna för högre utbildning har utsetts till PKU som nummer 1 universitet i Kina, nummer 1 universitetet i alla BRICs nationer, nummer 2 universitetet i hela Asien och det 27: e mest akademiskt kända universitetet i världen.

Studenter, fakultet och karriär

Ledande studenter från hela världen tävlar om tillträde till STL. Lagskolans multinationella fakultet omfattar världsberömda forskare och utövare från Kina, USA, EU och på andra håll. STL-kandidater är mycket eftertraktade för positioner med ledande multinationella advokatbyråer och företag, som leder kinesiska advokatbyråer och företag, stora SOE och ledande internationella icke-statliga organisationer.

Cutting-Edge Curriculum

STLs signatur JD / JM dual degree program är fyra år lång. JD-läroplanen, som helt lärs på engelska, liknar JD-läroplanen för de bästa amerikanska lagskolorna, med ytterligare djup i kinesisk juridisk historia och lag. JM-läroplanen innehåller kärnkurs i kinesisk rätt och undervisas i stor utsträckning på kinesiska. De flesta kinesiska studenter registrerar sig i STLs dubbla examen JD / JM-program; De flesta internationella studenter registrerar sig i STLs treåriga JD-program. Båda läroplanerna betonar lagkompetens och kunskap för det 21: a århundradet: (i) gränsöverskridande lag och praktik, (ii) tvärkulturell kompetens och (iii) advokaters yrkesmässiga ansvar i dessa sammanhang. Ingen lagstadgad utbildning utrustar bättre kandidater till den privata sektorn, den offentliga sektorn eller allmänintresset i Kina, Förenta staterna, Förenade kungariket eller British Commonwealth-nationer.

Programmet består av minst tre fjärdedelar av heltidsstudier i hemvist och ett andra år för praktik, fortsatt studier eller forskningsprojekt efter studentens eget gottfinnande. Även om graden är tilldelad i slutet av två år är det möjligt att boendet är färdigt efter en.119054_DJI_0118.JPG

Internationella utbildningsmöjligheter

STL-upplevelsen är i grunden multinationell och tvärkulturell, utan att någonsin gå från PKU: s vackra Shenzhen Graduate School Campus. Samtidigt har STL-studenter flera möjligheter att studera utomlands på ledande juridiska skolor över hela världen med vilka PKU och STL trivs utbyte relationer.

Globala ledare

STL-kandidater kommer från sina studieår som advokater som är unikt utrustade för ledarskap i dagens sammankopplade värld, med djup kunskap och förståelse för kinesiska och västerländska lagar och juridiska traditioner och med de praktiska färdigheter som krävs för tvärkulturell framgång. Peking University School of Transnational Law (STL) erbjuder en Juris Doctor (JD) -examen, enligt ett treårigt heltidsprogram baserat på en JD-läroplan som är jämförbar med den som erbjuds i USA. Undervisningsspråket är engelska. I programmet ingår också en valbar fjärdeårskurs, som ägnas åt en undersökning av kinesisk lag, med undervisning i kinesisk mandarin. Kurser i kinesisk rätt är främst öppna för studenter från Kina eller som har nödvändig mandarinförmåga. Båda läroplanerna betonar lagstadgade färdigheter och kunskaper för 2000-talet: (i) gränsöverskridande lag och praxis, (ii) tvärkulturell kompetens och (iii) advokaternas yrkesansvar i dessa sammanhang. Ingen lagskola någonstans bättre utrustar akademiker för den privata sektorn, den offentliga sektorn eller lagligt arbete av allmänt intresse i Kina, USA, Storbritannien eller British Commonwealth nationer.

119052_DJI_0048-1.jpg

Platser

Shenzhen

Peking University School of Transnational Law

Address
Peking University School of Transnational Law, Room 410, 2199 Lishui Road, Peking University, University Town
Xili, Nanshan District

518055 Shenzhen, Guangdong, Kina
Telefon
86 (755) 2603 2287

Program

Skolan erbjuder också: