Central Asian Studies Institute (AUCA)

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Den Centralasien Studies Institute är en forskning och akademisk enhet av det amerikanska universitetet i Centralasien, som inrättats med uppdraget att främja studiet av Centralasien lokalt och internationellt. Institutet strävar efter detta mål genom att uppmuntra och stödja individuella och grupp forskningsprojekt, anordna seminarier och konferenser, att publicera en vetenskaplig tidskrift och genom att utveckla akademiska program med fokus på Centralasien.

I århundraden Centralasien har varit ett vägskäl för förflyttning av folk, varor och idéer mellan Europa, västra Asien, Sydasien och Östasien. Med slutet av sovjetmakten, har regionen återfått sin politiska, ekonomiska och kulturella mångfalden och står åter som en viktig aktör i en tätt sammansvetsad global gemenskap. Genom att sammanföra lokala och internationella forskare, främja en samverkan mellan studenter, lärare och gästforskare och genom att privilegiera tvärvetenskapliga och komparativa forskningsprojekt, de centralasiatiska Studies Institute syftar till att framställa innovativa och ansvarsfull kunskap om pågående processer i de fem centralasiatiska republikerna ( Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan).

Grundades 2011, är den centrala Asian Studies Institute en ideell akademisk forskning enhet ansvarig inför ordföranden för American University of Central Asia. Direktören för Institutet arbetar i nära samarbete med medlemmarna i International Advisory Board att utveckla akademiska partnerskap inom alla ämnesområden med anknytning till Centralasien och med medlemmarna i styrgruppen för att uppmuntra och underlätta den akademiska forskningen inom det amerikanska universitetet i Centralasien.

Klicka här för att se CASI s Facebook-sida för nyheter och uppdateringar!

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se MA:er »

Program

Skolan erbjuder också:

MA

Master Of Arts I Centralasiatiska Studier

Campusstudier Heltid 4 terminer September 2018 Kirgizistan Bishkek

Programmet är utformat för att ge studenterna en kritisk förståelse av tidigare och nuvarande sociala, politiska, ekonomiska och kulturella processer i Centralasien och en översikt över de olika akademiska discipliner som har format produktionen av kunskap på området. Utexaminerade av programmet kommer att vara beredda att skriva in sig i samhällsvetenskapliga PhD-program med fokus på Centralasien eller flytta sömlöst i karriärer i regeringen, diplomati, internationella organisationer, utveckling, journalistik, eller till något annat område som kräver fast område expertis och kunskap av ett lokalt språk. [+]

Studie Centralasien i Centralasien med CASICentral Asian Studies Institute (CASI) vid det amerikanska universitetet är för närvarande emot ansökningar för Master of Arts i Centralasienstudier (Macas) i Bisjkek, Kirgizistan. Master of Arts i Centralasienstudier Programmet är utformat för att ge studenterna en kritisk förståelse av tidigare och nuvarande sociala, politiska, ekonomiska och kulturella processer i Centralasien och en översikt över de olika akademiska discipliner som har format produktionen av kunskap på området. Utexaminerade av programmet kommer att vara beredda att skriva in sig i samhällsvetenskapliga PhD-program med fokus på Centralasien eller flytta sömlöst i karriärer i regeringen, diplomati, internationella organisationer, utveckling, journalistik, eller till något annat område som kräver fast område expertis och kunskap av ett lokalt språk. Programmet The Master of Arts i Centralasienstudier erbjuder studenter en unik möjlighet att skaffa sig en examen som uppfyller västerländska normer för utbildning utan att lämna Centralasien. Utbildningen bedrivs helt på engelska och övervakas av Western fakultet. De som framgångsrikt slutföra programmet kommer att ha en fast grund i västra akademiskt skrivande, forskning och kritiskt tänkande, färdigheter som värderas högt i alla sammanhang. Ta nästa steg i att bygga din framtid i dag genom att på programmet. ... [-]