Read the Official Description

RISEBA är en universitets typ privat högre läroanstalt fullt ackrediterad av ministeriet för utbildning och vetenskap i Republiken Lettland. Varelse en av de första privata högskolor i Lettland, i dag RISEBA är bland 10 största högskolor i Lettland (Både offentliga och privata) med nästan 3000 studenter, Inklusive 200 internationella studenter, Som deltar 19 utbildningsprogram på olika nivåer och riktningaroch mer än 8000 alumner. Under de senaste två decennierna RISEBA har genomgått en betydande omvandling från ett litet ambitiös handelshögskola till universitetet som ger, förutom företag och förvaltning program, studier inom kommunikation, audiovisuella konst och arkitektur, vilket omvandla institutionen till "den plats där verksamheten möter konst".

RISEBA sticker ut från de andra lärosäten som den som har tydlig internationell inriktning och kännetecknas av exklusivitet av utbildningar som erbjuds och variation av undervisningsspråk.

RISEBA tillhandahåller program som är antingen unika på marknaden eller första gången introduceras på marknaden genom RISEBA. Det är en av de få institutioner som erbjuder full utbildningsprogram på tre språk - lettiska, engelska och ryska.

RISEBA är spridda över fem platser: tre byggnader RISEBA campus är belägna i Riga (Huvudstaden), är en regional gren baserad i Daugavpils (Den näst största staden i Lettland).

RISEBA Mission, vision och värderingar

Sedan starten 1992 har RISEBA styrts av sitt uppdrag "att vara en inkörsport till internationella karriärer" betonar att universitetet syftar till att förbereda sina studenter och akademiker för internationella karriärer och betonar att det inte betyder att eleverna undervisas "för exportera".

Huvudtanken bakom uppdraget är att RISEBA vill se till att studenterna är konkurrenskraftiga på den internationella marknaden, är kulturellt medvetna, kan arbeta i internationella team antingen i hemlandet eller utomlands och framgångsrikt konkurrera på världsmarknaden.

RISEBA ser sina studenter som potentiella arbetsgivare som bidrar till lettiska, europeiska och globala ekonomiska tillväxten, kan arbeta i internationella företag i Lettland och utomlands, är känsliga och toleranta mot tvärkulturella skillnader, och är aktiva deltagare i multinationella grupper.

Att svara på förändringar i den yttre miljön och driva nya möjligheter RISEBA expanderade sin verksamhet till nya områden - kreativa industrier, det vill säga kommunikation, media och arkitektur, och i framtiden ser sig själv som "en ekonomiskt hållbar, internationellt erkänt universitet affärs, konst och teknik ".

Styrs av sin vision RISEBA består av tre större akademiska komponenter eller skolor:

  • School of Business med kandidat-, magister- och forskarutbildning, som täcker områdena näringsliv, företagsledning och ekonomi - Högskolan för medie- och kommunikations med kandidat- och masterprogram i konst och kommunikation - Skolan för arkitektur och design, som för närvarande erbjuder ett kandidatprogrammet i arkitektur.

RISEBA är ett tvärvetenskapligt, mång universitet ger den globala arbetsmarknaden med intelligenta, kreativa och självständigt tänkande individer. RISEBA står för utmärkt utbildning, internationellt erkända grader, hög kvalitet utexaminerade, excellent forskning bas och högt kvalificerad personal.

Fem kärnvärden är kärnan i vad RISEBA gör:

  • Öppenhet: RISEBA är känd för sin individuella förhållningssätt till eleverna. Personalen har förbundit sig att skapa en studievänlig miljö som bygger på förtroende, respekt och lyhördhet.
  • Samarbete: RISEBA är aktivt engagerade i lokala och internationella affärsmiljön och främjar den professionella utvecklingen av sin personal och studenter. Tillsammans med sina alumner och partner, skapar institutionen en utmärkt akademisk och arbetserfarenhet, som är en oumbärlig del av studieprocessen.
  • Livslångt lärande: RISEBA främjar livslångt lärande av studenter. Livslångt lärande bidrar till utvecklingen av Lettlands och andra europeiska länder som samtida kunskapssamhälle med stabil ekonomisk utveckling, fler arbetsplatser och större social sammanhållning.
  • Mångfald: RISEBA är en bro mellan västra och östra Europa, som hjälper eleverna att göra det första steget på vägen till internationell karriär. RISEBA garanterar en mångkulturell miljö genom att erbjuda olika utbildningar, former av studier och träning på olika språk.
  • Etik och socialt ansvar: RISEBA tåg socialt ansvariga chefer och gör allt för att hjälpa eleverna att förstå vilken roll entreprenörskap i skapandet och upprätthållandet av mycket etisk praxis i arbetsmiljön och samhället som helhet, samtidigt som säkerställer ett fullgott skydd för miljön för kommande generationer.
Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

RISEBA

Humaniora masterstudier i audiovisuella medietjänster Arts är en av de mest innovativa och rigorösa tvärvetenskaplig utbildning i Lettland. Det har sina rötter i de bästa ... [+]

Humaniora masterstudier i audiovisuella medietjänster Arts är en av de mest innovativa och rigorösa tvärvetenskaplig utbildning i Lettland. Det har sina rötter i de bästa traditionerna i Auteur Cinema och expanderat på olika specialiteter: filmmaking, rikta fotografi, animation, video och CG genererade grafik, interaktiva 2D och 3D produktion, och spelutveckling.

Medan omfattande i sin struktur för att utbilda framtida chefer i film- och tv-studior, reklambyråer, Animation Studios kreativa avdelningar inom sociala nätverk, och SFX och efterproduktion hus, erbjuder programmet sina studenter att specialisera sig inom ett valt område via Självstudier cykel. Den mindre förklaras av en student enligt överinseende av en aktad fakultet medlem och i allmänhet när det gäller Film, konst regi, animation och postproduktion övervaka.... [-]

Lettland Riga
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
RISEBA

RISEBA Masterprogrammet i International Business erbjuder ideala möjligheter för ambitiösa kandidater med en internationellt ledande tänkesätt som är redo att fortsätta o ... [+]

RISEBA Masterprogrammet i International Business erbjuder ideala möjligheter för ambitiösa kandidater med en internationellt ledande tänkesätt som är redo att fortsätta och ta vara på de utmaningar som den globala affärsmiljön.

Examen: Master i International Business Yrkeskvalifikationer: Business Executive, projektledare eller Human Resource Manager Undervisningsspråk: Engelska Undervisningsform: Heltid kväll studier Internationella möjligheter: en termin studier utomlands (Erasmus-programmet) Dubbel examen möjlighet: (grader från RISEBA och ett partneruniversitet) Programmet i korthet

Syftade till att ge en solid akademisk grund och yrkeskompetens programmet utvecklar elevernas förmåga att framgångsrikt driva i den internationella miljön, skapa och leda egna företag, expandera internationellt, förnya och främja fortsatt tillväxt.... [-]

Lettland Riga
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Riga International School of Economics and Business Administration (RISEBA)
Address
Meza iela 3
LV - 1048 Riga, Lettland
Webbplats
Telefon
+371 67 500 265