Baltic Aviation Academy

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Baltic Aviation Academy är europeisk standard flygträningscenter, där upplevelsen av skräddarsydda utbildningslösningar är insvept i personlig vård.

Huvudkontoret i Baltic Aviation Academy finns i Litauen. Akademin räknar mer än 20 års erfarenhet av flygträning, medan dess arv sträcker sig tillbaka till 1938 då etableringen av litauiska flygbolag utbildningsavdelning bildades.

Idag Baltic Aviation Academy erbjuder från början, Type Rating pilotutbildning, Cabin Crew utbildning, Ground Handling och många andra flygutbildningslösningar. År 2013 fick EASA ATO status. Dessutom avslutad kurs certifikat som utfärdas av Baltic Aviation Academy är giltiga i: EU-länderna, Brasilien, Kina, Filippinerna, Indonesien, Nigeria, Vitryssland, Afghanistan, Kazakstan, Bulgarien och Israel.

Huvudsakliga verksamhet Baltic Aviation Academy: Baltic Aviation Academy är en del av Avia Solutions Group, allmänt känd som en leverantör av heltäckande luftfartstjänster. Koncernen integrerar MRO-tjänster och försörjningskedjan, pilot och besättning utbildning, flygpersonal leasing, marktjänster och flygplanstankning, flygplan, företagscharter, samt flygplatsledningen tjänsteleverantörer.

Vår vision: Leda branschen med en ambitiös, ansvarsfull och flexibel affärsutsikter som skapar mervärde för kunder, partners, aktieägare och anställda.

Vårt uppdrag: Förse dig med de flexibla flygutbildningslösningar som är den drivande kraften bakom en säkrare flygindustrin. Samtidigt uppfyller våra ambitiösa tillväxt och ansvarsfull affärspraxis utveckling.

Framgångar: Från dröm till drömjobb

Baltic Aviation Academy vill berätta en historia. En berättelse om en man som aldrig gav upp sin dröm. Vem gick igenom alla "ups" och "downs" mot ett mål - att bli en professionell pilot.

Som de flesta riktiga flygare, har Vitas Kanaporis utvecklat sin passion för luftfarten i den tidiga barndomen. Att leva nära flygplatsen och titta sovjetiska arméns Il-76 flygplan har hjälpt honom att inse, kanske att luftfarten vara och bör vara hans framtid. Det är därför direkt efter examen gymnasiet, gick Vitas militära piloter skola och från 1989 till 1991 flög den L-39.

Efter sin plikt i armén hade kommit till ett slut, inför Vitas att hans kunskaper inte var tillämplig i den nuvarande arbetsmarknaden. Så med den fallande Sovjetunionen, drömmer att fortsätta flyga började sakta att blekna bort. "Det fanns helt enkelt inga möjligheter att anpassa flygande färdighet och kunskap har vunnits under armén, så jag var tvungen att välja något annat", säger Vitas. 1992 Vitas startade Transport Engineering kandidatexamen studier, sedan tog sin magisterexamen och började arbeta som ingenjör i olika företag.

Ändå gav han aldrig upp sin dröm att fortsätta flyga. År 2006 lärde Vitas att för att bli en pilot som du inte nödvändigtvis behöver flygbolagen stöd. Som ett resultat av detta, slutade han sitt jobb som ingenjör på läkemedelsföretag och trädde pilotutbildning akademi. Tyvärr år spend luftfartyg i drift i armén kunde inte användas som en fördel längre, så Vitas började sin pilotutbildning från början. Private Pilot License, Commercial Pilot License, ATPL studier och 200 timmars flygutbildning tog 2,5 år av sin tid och hängivenhet, som har belönats med ett jobb på en av litauiska flygbolaget. Här Vitas samlade 2240 flygtimmar som den första pilot på Focker 50. Tyvärr efter en viss tid, på grund av de nedskärningar på flygflotta och personal, har Vitas förlorat sitt jobb, och än en gång tillbaka till utgångspunkten. Det var tills han fick reda på Baltic Aviation Academy. Med utmärkta rekommendationer från sina flygare vänner, bestämde Vitas ange Baltic Aviation Academy och följa sin dröm genom att få Boeing 737 CL typbehörighetsutbildning.

"Jag valde Baltic Aviation Academy förlita sig på många faktorer: positiva rekommendationer från vän-piloter, strategisk placering av akademin och balans mellan pris och kvalitet. Jag skulle säga att jag var mest imponerad av Baltic Aviation Academys krävande och hängivna lärare, och jag är mycket tacksam för deras insatser i min karriär ", säger Vitas Kanaporis.

Genom att ta en av Baltic Aviation Academys specialerbjudanden för pilotutbildning, fick Vitas Boeing 737 CL (B737 300-500) skriver betyg följt av grundträning. Efter avslutad utbildning, Baltic Aviation Academy lyckats ge Vitas med pilotens bedömning vid ett av partner flygbolag. Vitas flyg kompetens och lämplighet för pilot ståndpunkten hade utvärderats av experter och på grund av de fantastiska resultat som Vitas visade, har han blivit erbjuden ett jobb hos en av Öster Aviation Academys partnerflygbolag.

"Att vara arbetslös gav mig lite tid att analysera flyg arbetsmarknaden, och jag är mycket glad över att kunna ta tillfället i givet tillfälle och bli pilot i efterfrågan. Jag har alltid drömt om att bli en kommersiell luftfart pilot och med hjälp av Baltic Aviation Academy jag uppnått min dröm ", delar hans tankar Vitas Kanaporis.

Platser

Vilnius

Address
Dariaus ir Girėno g. 21
Vilnius, Vilnius län, Litauen

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium