Kaunas University of Technology

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Hög anseende

Från och med 1922 har Kaunas University of Technology utvecklat en stor potential för studier och forskning och är ledande inom innovationer och teknologier i Baltikumregionen. KTU strävar efter att samla högt begåvade studenter (med stöd av universitet och externa stipendier), forskare och akademiker för att utföra avancerad forskning, leverera högkvalitativ utbildning och tillhandahålla forsknings- och utvecklingstjänster till ett brett område med 10 500 studenter och 1 000 akademiska medarbetare. utbud av företag.

inter

KTU förbättrar sin internationella synlighet genom att delta i internationella forskningssamarbeten, genom att etablera internationella studieprogram, genom att samarbeta med internationella partners för att skapa gemensamma studieprogram och genom att uppmuntra deltagande i internationellt utbyte mellan student- och akademiska samhällen. För närvarande kan internationella studenter välja mellan 37 grundutbildningsprogram och forskarutbildningsprogram och 19 doktorandprogram på engelska inom teknik, fysik, biomedicin och samhällsvetenskap, humaniora och kreativ konst & design.

108676_108250_4.mechanikosf2012G.Zaltauskaitesnuotr-2076.jpg

Infrastruktur och teknik

KTU grundade inte bara det första och mest framgångsrika akademiska startområdet, men rymmer den största vetenskaps- och teknologiparken i Baltikum. Studenterna har tillgång till den modernaste forskningsutrustning i Litauen. Den största i de baltiska staterna, det moderna mobilapplikationslaboratoriet, den enda i Baltikum Bloomberg Financial Markets Lab, Intermedix Creative Hub samt laboratorierna för hållbar kemi, mekatronik, framtida energi och miljöteknik, informations- och telekommunikationsteknik är bara en bråkdel av de tillgängliga tekniska resurserna. KTU samarbetar med globala organisationer som Barclays, BASF, FESTO, Hitachi, NATO, Samsung, Schneider Electric, etc.

108675_108252_3.SAFIMIC5.JPG

Växande talanger

KTU investerar i sina nuvarande studenter genom att förbättra sin studiemiljö och dess kvalitet genom att erbjuda möjligheter att vara aktiv inom idrott, konst, studenterföreningar och genom att bygga sitt förtroende, eftersom det är investeringen för samhällets framtid i lokal och global villkor. Våra studenter utgör en stor del av den livliga studentkåren i Kaunas, den näst största staden i Litauen.

108677_108251_18-08-01Maistoinstitutas87.JPG

En spännande plats att bo och studera

KTU ligger i Kaunas, den 2: a största staden i Litauen, ofta kallad litauisk intelligentsia och kulturhuvudstad. Säker miljö och tempererade naturbetingelser gör det trevligt att leva. Livlig gammal stad, gröna parker, flodbank med fritidsområden ligger inom 15 minuter från KTU campus. Studenter erbjuds att bo i sovsalar i KTU, njuta av sport, konst och andra elevernas aktiviteter inom campus.

De främsta anledningarna att studera i Litauen

  • Högkvalitativa, moderna och innovativa studier som uppfyller kraven i EU: s utbildningspolitik.
  • Globalt erkänt examensbevis för att bedriva framgångsrik internationell karriär eller vidareutbildning.
  • Unik kultur, förhärda gamla traditioner. Litauiska språket beskrivs ofta som det äldsta indo-europeiska språket.

I Kaunas

  • Staden av unga och begåvade människor: varje sjunde invånare studerar vid ett universitet eller college. Därför är det här också studenternas stad.
  • Den 2: e största staden i Litauen, men huvudobjekten ligger inom bekvämt räckhåll till fots eller på cykel.
  • Staden är bland de 10 mest kostnadseffektiva städerna i Europa.

På KTU

  • Bland de bästa 2,7% av världens högsta universitet: KTU samlar högt begåvade studenter, forskare och akademiker.
  • Ledaren i samarbete med näringslivet: från utveckling av studieprogram genom fallanalys till tekniköverföring.
  • Bredt utbud av tjänster för studenterna: utbytesprogram, praktikplatser, idrifttagning, idrott etc.

ranking

QS # 751-800 https://www.topuniversities.com/universities/kaunas-university-technology
QS Emerging Europe och Central Asia 2019 “(QS EECA) # = 50 https://www.topuniversities.com/university-rankings/eeca-rankings/2019
U_Multirank Förbättrad position i 15 av 33 kriterier https://www.umultirank.org/study-at/kaunas-university-of-technology-rankings/
DE 1001+, bland de bästa 5% av universiteten över hela världen https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/kaunas-university-technology

Platser

Kaunas

Kaunas University of Technology

Address
Donelaicio St. 73,
44249 Kaunas, Kaunas län, Litauen
Telefon
37037323894

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium