Klaipeda University

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Den 5 oktober 1990 ordförande i Högsta rådet (Reconstituent Seimas) Vytautas Landsbergis undertecknade dekret nr 1-640 om inrättande av Klaipėda University och med den 1 januari 1991.

Klaipėda University startade sin akademiska verksamhet med tre fakulteter (de av Marine Engineering, pedagogik och humaniora och naturvetenskap) och cirka 3000 studenter. Det firade sitt 25-årsjubileum med 4500 studenter i fakulteterna Marine Engineering och naturvetenskap, humaniora och utbildningsvetenskap, hälsa och samhälle, liksom i Konstakademin, Institutet för kontinuerliga studier och Institutet för Östersjöregionen historia och Arkeologi. Under de 25 åren har lärare vid universitetet ökat från 300 till nästan 700 lärare och forskare, inklusive 59% doktorer och / eller erkända konstnärer.

För närvarande genomför universitetet över 100 utbildningar i alla tre cykler ger forskning och teknisk innovation-baserade samtida kunskap som säkerställer avancerad högskoleutbildning och hög yrkeskunskaper och utvecklar en intelligent, ansvarsfull och kreativ personlighet. Vår Alma Mater har över 30.600 studenter vars leden omfattar doktorer, medlemmar av Seimas och regeringen, cheferna för de viktigaste yrkes företag, ingenjörer, lärare, solister och teater.

Över 60 forsknings- och utbildningslaboratorier, en botanisk trädgård, ett forskningsfartyg Mintis, en forsknings- och utbildnings segelbåt Brabander, båten Odisėja, en Open Access Marina Forskningscentrum, en utbildning teater, en konserthall med utmärkt akustik och Rieger Kloss organ , ett ekumeniskt evangelisk Chapel, biblioteksdokument fonder med nästan 500 000 exemplar, och ett förlag ge en viktig infrastruktur som gör det möjligt att framgångsrikt utveckla den internationella konstnärlig verksamhet nivå, grundläggande och tillämpad forskning, experimentell utveckling inom fysiska, biomedicinska, tekniska, samhällsvetenskap och humaniora. Universitetet genomför årligen över 60 internationella och nationella forskningsprojekt, samarbetar med forsknings- och akademiska partners i Europa och andra delar av världen, och deltar i verksamheten i internationella fonder, program och nätverk.

.Arts Är integrerad del av universitetet akademiska verksamhet. Forskningen vid universitetet är relaterad till historia, kultur och konst av Ostpreussen, Lithuania Minor (Prussian Litauen), och Klaipeda Region: det gör att man kan lära känna den historiska, språkliga, religiösa, musikaliska och etniska arv och möjliggör meningsfull förbättring av kontinuiteten möjligheter.

Klaipėda universitet grundades i ett geografiskt område unik från de ekonomiska, kulturella och geopolitiska aspekter, det vill säga på den litauiska havet, med den enda hamnen i Litauen: på nationell nivå, görs försök att utveckla Klaipėda som ett storstads centrum och öka den internationella konkurrenskraften för Litauen som en maritim stat. Sedan 2008 genomför Klaipėda University det statliga programmet för en integrerad forskning, studier, och Affärscentrum Marine Valley för utveckling av den litauiska Sjöfartssektorn och därmed konsekvent befäster sin ledande inom marin vetenskap och tekniska innovationer.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se skolans Masterprogram » Se Magisterexamen »

Program

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

Magister I Socialt Arbete

Campusstudier Heltid Deltid 4 terminer September 2018 Litauen Klaipeda + 1 fler

En innehavare av magisterexamen i socialt arbete examen har förvärvat kunskaper och färdigheter, som tillåter henne / honom att uppfatta sociala fenomen inom ramen för deras kulturella värderingar och samhällets dynamik. Examen har en förstärkt (konsoliderad) metoder för kvantitativ och kvalitativ forskning. Kan förlänga dessa kunskaper för att skapa och hantera sociala program och projekt som ägnar sig åt ... [+]

Master of Social Work

En innehavare av magisterexamen i socialt arbete examen har förvärvat kunskaper och färdigheter, som tillåter henne / honom att uppfatta sociala fenomen inom ramen för deras kulturella värderingar och samhällets dynamik. Examen har en förstärkt (konsoliderad) metoder för kvantitativ och kvalitativ forskning. Kan förlänga dessa kunskaper för att skapa och hantera sociala program och projekt avsedda för optimering av social integration av riskgrupper sociala, såsom personer med funktionshinder. Dessutom har innehavaren av magisterexamen stärkt social och personlig kompetens, betydelse för professionella och vetenskaplig verksamhet (såsom kreativitet, initiativförmåga, socialt ansvar, och meta-lärande).... [-]


Master Of Business Management

Campusstudier Heltid 4 terminer September 2018 Litauen Klaipeda

Examen från Masterutbildningen i Business Management skall förvärva: högspecialiserad teoretiska och praktiska kunskaper och kritisk förståelse av problemen i företagsledning och överlappande områden, förmågan att identifiera problem på grundval av forskning och användning av kunskap om nya eller tvärvetenskapliga områden vid ofullständig eller begränsad information om ... [+]

Master of Business Management

Examen från Masterutbildningen i Business Management skall förvärva: högspecialiserad teoretiska och praktiska kunskaper och kritisk förståelse av problemen i företagsledning och överlappande områden, förmågan att identifiera problem på grundval av forskning och användning av kunskap om nya eller tvärvetenskapliga områden vid ofullständig eller begränsad information när de används som forskare, konsulter eller chefer underavdelningar eller organisationer i alla företag organisation; De skall ha professionell, lärande, självständigt arbete och ansvar, kommunikation och sociala färdigheter. Business Management Masterprogrammet syftar - att ge kvalificerad personal inom vetenskaplig forskare eller lärare karriär, samt kunna delta i praktisk verksamhet av ledande befattningar i alla företag organisation.... [-]