Faculty of Science, Technology and Medicine

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om universitetet

University of Luxembourg grundades 2003 och är det enda offentliga universitetet i Storhertigdömet Luxemburg. Flerspråkigt, internationellt och forskningsorienterat är det också en modern institution med en personlig atmosfär.

Om oss

• Grundades 2003

• Flerspråkig, internationell, forskningsinriktad

• 850 professionella experter (vetenskaplig och forskningspersonal) stöder 250 professorer, biträdande professorer och föreläsare i deras undervisning

• Nära EU-institutionerna och Luxemburgs finansiella centrum

Välkommen till Faculty of Science, Technology and Medicine (FSTM)

Faculty of Science, Technology and Medicine (FSTM) bidrar med tvärvetenskaplig expertis inom matematik, fysik, teknik, datavetenskap och livsvetenskap. Genom sitt dubbla uppdrag att undervisa och forska strävar FSTM efter att generera och sprida kunskap och utbilda nya generationer av ansvarsfulla medborgare för att bättre förstå, förklara och främja samhället och miljön vi lever i.

Studerar vid FSTM

Över 1300 studenter är inskrivna i fem kandidater, 11 magister, 2 yrkesutbildningsprogram och doktorsexamen. Studenterna mentoreras av ett team med 80 internationella och kända professorer och universitetslektorer. FSTM erbjuder utmärkt arbetsmiljö och möjligheter till flerspråkiga och små gruppkurser, tidigt engagemang i forskningsprojekt och nära förbindelser med institutioner och industrier.

Forskning vid FSTM

FSTM består av fem forskningsenheter och deltar i banbrytande vetenskap och innovation i samarbete med lokala och internationella partners. Mer än 270 professorer, postdoktorer, doktorander, vetenskaplig och teknisk personal bedriver tvärvetenskaplig forskning inom en dynamisk, gynnsam och flerspråkig miljö.

Platser

Esch-sur-Alzette

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Communicationi

Address
2 Avenue de l'Universite, 4365 Esch-sur-Alzette
Esch-sur-Alzette, Luxemburg District, Luxemburg
Telefon
+352 46 66 44 5000

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium